Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#126 a11

a11
  • 511 posts

Posted 24 July 2012 - 13:45

Nie jest to nic strasznego, jeśli się nie mylę mniej więcej coś jak w Transmission. Ale skoro nie, to może (nie jestem pewien, czy się nadaje) FileZilla?

#127 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 24 July 2012 - 13:53

Wygląda strasznie. Ale dzięki, obadam.

#128 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 July 2012 - 16:41

Nie znam Fotocolor :)
Ale z płatnych:
Portfolio - Extensisa.
Można wyedytować wszystko.

A czegoś bezpłatnego niema :)

#129 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 24 July 2012 - 16:44

"Niema" to może być Ania (© NiePyta). Pisz bez błędów.

#130 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 25 July 2012 - 20:50

Jest jakiś lekki program w stylu systemowego Podglądu albo JustLooking, który wyświetla zdjęcia podobnie jak galeria z dropboxa? Zdjęcie a dodatkowo pasek z miniaturami: o tak. Ideałem byłoby jakby ten pasek się chował kiedy kursor jest w bezruchu, ale nie chcę za dużo wymagać. Ogólnie nie umiem znaleźć żadnego dobrego podglądu na OS X, wszystkie na które trafiałem były okrojone o jakieś podstawowe funkcje (chociażby przesuwanie zdjęcia myszką, a nie suwakami, wygodne powiększanie itp)

#131 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 25 July 2012 - 21:01

Picasa???

A czegoś bezpłatnego nie ma

Może coś takiego:
http://www.sno.phy.q...~phil/exiftool/

#132 Meridius

Meridius
  • 111 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 July 2012 - 01:11

Póki co nie wyszedł update do CandyBara kompatybilny z Mountain Lionem, znacie może jakiś program o podobnych możliwościach?

#133 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 26 July 2012 - 15:52

Jeśli Picasa to było do mnie, to niestety nie spełnia ona kompletnie wymagań o których pisałem. Szukam czegoś ala trochę lepszy podgląd z windowsa czy OS X.

#134 Baribalu

Baribalu
  • 5 posts

Posted 27 July 2012 - 17:58

Program monitorujący programy korzystające z sieci Witam, Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam się serdecznie :). Rozwijając oraz przede wszystkim tłumacząc temat - mam problem z jakimś programem, który o różnych, pełnych, godzinach łączy się z siecią prawdopodobnie pobierając aktualizację. Dopóki miałem normalne, kablowe, łącze internetowe nie zauważyłem, że cokolwiek się dzieje, jednak w tej chwili łączę się z siecią za pomocą modemu oraz nieszczęsnego iPlusa. Pod windowsem problem rozwiązywałem NetLimiterem, jednak tutaj (czyt. MacOs 10.6) moja inwencja w wymyślaniu coraz to wymyślniejszych zapytań do wujka googla powoli się kończy. Czy mogę liczyć na pomoc? Zna ktoś program, który wyszukuje co łączy się w danej chwili z siecią oraz ma możliwość zablokowania tego czegoś? Jeżeli był już podobny temat to przepraszam, nie zauważyłem choć szukałem (aczkolwiek, być może bezskutecznie). PS. W zasadzie nie musi mieć możliwości blokowania, byle bym tylko wiedział co za kunda pożera mi moje bezcenne MB - to wystarczy by wymierzyć sprawiedliwość. Pozdrawiam, Baribalu

#135 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 July 2012 - 18:01

Little Snitch

#136 Baribalu

Baribalu
  • 5 posts

Posted 27 July 2012 - 18:46

Witam, Dziękuję za szybką odpowiedź. Testuję sobie właśnie ten program - mam tylko pytanie, pokazuje on zużycie zasobów poszczególnych programów, czyli ile MB zostało zassane przez dany program lub/oraz z jaką prędkością zasysa dane? Bo zezwalanie a następnie blokowanie po to by zobaczyć co pożera sieć to jest droga mocno nie na skróty, dość czasochłonna. Ogólne zużycie sieci pokazuje Plus Internet. Pozdrawiam, Baribalu

#137 lukkos

lukkos
  • 182 posts
  • SkądEspaña

Posted 28 July 2012 - 18:18

Według informacji na stronie Apple - OS X Mountain Lion — Use your Mac in so many new ways., współpraca z facebook-iem, a co za tym idzie, możliwość udostępniania informacji z poziomu safari i nie tylko, ma rozpocząć się jesienią tego roku. Moje pytanie. Czy istnieje już może natywna aplikacja/wtyczka safari, która pozwalała by na owe udostępnianie na FB ??

#138 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 28 July 2012 - 18:56

LittleSnitch.

#139 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 29 July 2012 - 07:43

Witam. Szukam jakiegoś darmowego programu do przycinania wybranych prze zemnie fragmentów wideo. Coś na przykładzie przycinania utworów muzycznych w programie GarageBand. W QuickTime 7 Player, wiem jak się przycina wybrane fragmenty wideo, ale są to tylko nagrania ze zrzutu ekranu ( biurka ), zatem jakość zarówno dźwięku jak i obrazu wideo znacznie się pogarsza. Nazwa i rozszerzenie pliku wideo, to format jaki posiada zwykła nagrywarka wideo sony, czyli;- VIDEO_RM, VIDEO_TS, VIDEO_RM.BUP, VIDEO_RM.DAT, VIDEO_RM.IFO W MacBooku zainstalowany OS X Mountain Lion :) Dziękuję.

#140 ziompel

ziompel
  • 1 posts

Posted 29 July 2012 - 22:58

Witam, szukam dobrego zamiennika MuCommander. Często używam do wrzucania plików na serwery ftp, a niestety mam problemy z Mu - przy każdym pliku muszę kilkukrotnie ponawiać próby wysłania, mimo, że internet cały czas działa poprawnie. z góry dziękuję

#141 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7237 posts
  • Skąd3city

Posted 30 July 2012 - 21:20

Hej, znacie może jakiś sposób, żeby przycisk Play/Pause na klawiaturze Maka służył nie tylko do obsługi iTunes/VLC/etc, ale też do pauzowania/odtwarzania filmów z YouTube? Może to być też inny skrót klawiaturowy, byle działał w obrębie całego systemu, a nie tylko przeglądarki. Domyślnie można to robić spacją, ale okno przeglądarki z filmem musi być otwarte, a chciałbym znaleźć sposób, żeby móc wtrzymać teledysk lecący w tle. Domyślam się, że może być przydatne jakieś rozszerzenie do Chrome'a/FireFoksa/GreaseMonkey, ale nic sensownego nie znalazłem. pozdr.

#142 jul9000

jul9000
  • 7 posts

Posted 30 July 2012 - 21:49

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#143 marekm

marekm
  • 44 posts

Posted 01 August 2012 - 08:10

Witam, czy ktoś zna jakieś aplikacje do tworzenia wykresów matematyczni fizycznych, rysunków typu "klocek na równi pochyłej" wraz z zaznaczonymi wektorami i prostymi schematami obwodów elektrycznych?

#144 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 01 August 2012 - 10:43

Obliczenia i wzory:
Wolfram|Alpha: Computational Knowledge Engine

#145 mig_piano

mig_piano
  • 62 posts
  • SkądŁódź [PL]

Posted 01 August 2012 - 22:53

Poszukuję odtwarzacza VCD na Mountain Lion. Mam problem z odtwarzaniem Płyt VCD na MBPro 13" z ML. Systemowy DVDPlayer nie rozpoznaje nośnika. MPlayer nie chce odtworzyć. VLC udaje że otwiera ale mocno się przycina i przy przejściu do kolejnego rozdziału aplikacja się zawiesza. Nawet zgranie plików filmowych DAT na dysk nie pomaga. Wiem że VCD to nie ostatni krzyk mody ale bajki dla dzieci wydawane są zadziwiająco często właśnie na takich nośnikach. Moje pytanie: Czy ktoś zna jakiś odtwarzacz (najlepiej free dobrze czytający VCD lub pliki DAT zawarte na płycie? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

#146 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 02 August 2012 - 11:38

Pliki *.dat, w tym przypadku, to nic innego jak nisko skompresowane pliki *.mpg. W razie czego, po zrzuceniu na dysk, po prostu zmień rozszerzenie i w zasadzie każdy player pociągnie taki film. (tak naprawdę, tam na płycie, jest tylko jeden plik *.dat, odpowiedzialny za video i dźwięk, ten największy)

#147 artur.art7

artur.art7
  • 17 posts

Posted 06 August 2012 - 13:18

Witam. Poszukuję programu symulującego hosting www do joomla. Coś takiego jak na windowsie Jamp. Pomożecie?

#148 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 07 August 2012 - 12:59

Poszukuje aplikacji która doda mi gesty muszki do Safari 6.0, coś na ten przykład Safari 5 Mouse Gestures
oraz chcę dodać za paskiem adresu wyszukiwarkę allegro.

#149 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 07 August 2012 - 16:00

@Calypsett- System Preferences/Keyboard/Modifier Keys (systemowe) lub (nie wiem czy jest w mac app store) KeyRemap4MacBook (przyjąłem, że chodzi o macbook, bo mac niezbyt wiele mówi...)

#150 Pytlas

Pytlas
  • 7 posts

Posted 09 August 2012 - 16:25

Witam, Posiadam OSX Snow Leo (10.6.8). Chciałem pobrać Pages z App Store ale wymagania systemowe to co najmniej 10.7.4. Czy ktoś może mi powiedzieć jak pobrać wersję Pages która pójdzie na moim OSX? Z góry dziękuję.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Bing (1)