Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#1251 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 01 października 2016 - 18:25

Witam,

Po aktualizacji na Sierre mój dysk zewnętrzny nie jest sprawny w 100% tzn. nie mogę przenosić plików itd. Wcześniej miałem wgrany NTFS for Mac OS X ale teraz coś mi nie działa :/ jakaś rada co teraz zrobić? 

Z obsługą Sierra:

https://www.paragon-.../home/ntfs-mac/

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#1252 skie00

skie00
  • 171 postów
  • Skądz bardzo daleka

Napisano 02 października 2016 - 16:42

Poszukuję "sposobu" na zorganizowanie bazy danych "interesujących miejsc". Tzn np czytam książkę, która wspomina o ciekawym zabytku, zapisuję sobie namiar (kraj, miejscowość lub poprzez  mapę), otagowywuję i tyle. Potem jak gdzieś jestem sprawdzam czy w pobliżu jest któreś z "moich" miejsc. Próbowałem z google maps ale średnio wyszło. Macie jakiś pomysł?

pozdrawiam Skie

#1253 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 03 października 2016 - 10:26

Poszukuję "sposobu" na zorganizowanie bazy danych "interesujących miejsc". Tzn np czytam książkę, która wspomina o ciekawym zabytku, zapisuję sobie namiar (kraj, miejscowość lub poprzez  mapę), otagowywuję i tyle. Potem jak gdzieś jestem sprawdzam czy w pobliżu jest któreś z "moich" miejsc. Próbowałem z google maps ale średnio wyszło. Macie jakiś pomysł?

Uzywam do tego celu Google Maps od kilku lat, sprawdza sie wysmienicie, moze napisz co Ci 'srednio wyszlo' i jakos pomoge.

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1254 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 03 października 2016 - 15:29

Potwierdzam. Google Maps i do tego świetnie się sprawdza Evernote z funkcją Atlas. Nie ma co szukać czegoś lepszego, bo to działa.

#1255 Najti

Najti
  • 3 postów

Napisano 04 października 2016 - 21:56

Witam ,

Od paru dni szukam jakiegoś dobrego programu do wiadomości , który zbierałby mi wiadomości na określone tematy z różnych polskich portali . Czegoś na wzór aplikacji ,,Wiadomości ''  z Windowsa 10 , albo Squid'a z IOS .

Z góry dzięki za pomoc  :)

#1256 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 180 postów

Napisano 05 października 2016 - 00:36

To się nazywa 'czytnik RSS', jest ich od groma i sam sobie wybierasz feedy, z których chcesz dostawać newsy. Ja polecam Reeder, ale co kto lubi.

• freakzz lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1257 Najti

Najti
  • 3 postów

Napisano 05 października 2016 - 12:57

To się nazywa 'czytnik RSS', jest ich od groma i sam sobie wybierasz feedy, z których chcesz dostawać newsy. Ja polecam Reeder, ale co kto lubi.

Dzięki :D

#1258 pantomasz431

pantomasz431
  • 123 postów

Napisano 05 października 2016 - 19:18

Poszukuję aplikacji do pisania, która będzie potrafiła dodawać w prosty sposób zdjęcia do pisanych tekstów i ich proste formatowanie. 

Testowałem Scrivener ale zbyt rozbudowany jak na moje potrzeby. iAwritter znowu nie posiada opcji dodawania zdjęć do artykułów. Najlepszy był Ulisses ale głównie chodzi mi o dodawanie zdjęć z komputera z dysku, synchronizacja z dropboksem, dobre zarządzanie artykułami i eksport do html, pdf i epub. Używa ktoś tego programu i wie jak szybko dodawać zdjęcia do artykułów albo poleci mi ktoś coś  innego ? Word i Pages nie wchodzą w rachubę już to przerabiałem zresztą na windowsie . 

Mam około 400 arkuszy w pdf z tekstami do paru stron a4. Gdzie to najlepiej zgrać aby szybko wyszukiwać i jeszcze szybciej drukować ? 

#1259 Troglodyta

Troglodyta
  • 59 postów

Napisano 06 października 2016 - 11:15

Witam

Poszukuję aplikacji która umożliwi mi podgląd z kamery macbooka na moim Iphonie. Nie interesują mnie aplikacje które działają tylko wtedy kiedy komputer i telefon są w tej samej sieci wifi, takie już mam i jak wychodzę z domu są bezużyteczne.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

To jest dział Mac - Software. / ftpd

#1260 aiteip

aiteip
  • 8 postów

Napisano 07 października 2016 - 08:11

Witam,

poszukuje aplikacji do robienia wykresów, czegoś na wzór SigmaPlot na Windows.

Możecie polecić coś dobrego?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

#1261 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 października 2016 - 11:50

Witam,

poszukuje aplikacji do robienia wykresów, czegoś na wzór SigmaPlot na Windows.

Możecie polecić coś dobrego?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Może MATLAB

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#1262 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 10 października 2016 - 17:53

WItam. Poszukuje aplikacji która uruchomi mi iOSa na moim Macu. Większość jest pod windowsa jakoś nie mogę się doszukać

#1263 MiL

MiL
  • 1 453 postów
Napisano 11 października 2016 - 12:00

Symulator w XCode.

#1264 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 października 2016 - 20:42

Cześć, jaki program do blokowania reklam polecacie? 

To mój pierwszy mac, przesiadka z chrome na safari bardzo pozytywna. Ale niestety z reklamami muszę coś zrobić, bo to jakiś koszmar na niektórych stronach. 

Może być płatny, chcę zainstalować najlepszy. :)

Znalazłem takie opcje do wyboru: Adblock, AdBlock Plus, uBlock (podobno już nie wspierany na Maca), 1Blocker, Wipe, Ghostery

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#1265 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 października 2016 - 21:35

uBlock

#1266 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 11 października 2016 - 23:07

Cześć, jaki program do blokowania reklam polecacie? 

To mój pierwszy mac, przesiadka z chrome na safari bardzo pozytywna. Ale niestety z reklamami muszę coś zrobić, bo to jakiś koszmar na niektórych stronach. 

Może być płatny, chcę zainstalować najlepszy. :)

Znalazłem takie opcje do wyboru: Adblock, AdBlock Plus, uBlock (podobno już nie wspierany na Maca), 1Blocker, Wipe, Ghostery

Jak kolega wyżej napisał. Nic lepszego do Safari nie znajdziesz. Podstawa to nie sam program/rozszerzenie ale listy blokowania, które wybierzesz, żeby używał. Ghostery, też jest dobry, ale razem w zezstawie. (nie blokuje reklam tylko raczej trackery - programy śledzące - /część reklam w sumie też/ poczytaj sobie o tym) Niby jak wybierzesz/zassasz odpowiednie listy blokowania w ublocku to ghostery nie będzie potrzebne, bo to będzie powielanie - i szkoda ramu. Ja używam tylko uBlocka, ale co user to inna szkoła, tak, że sobie sam wybierz optymalną wersję. Generalnie z uBlockiem i np. Ghostery to przeglądanie netu dostaje kopa. Popróbuj.

Link: https://www.ublock.org/

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 11 października 2016 - 23:24

#1267 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 października 2016 - 12:09

No właśnie chciałem instalowac ublocka ale wyczytałem, że przestają go wspierać. Z racji ublock orgin którego na maca brak. Ale skoro polecacie to instaluję! Dzięki. 

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#1268 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 12 października 2016 - 17:17

No właśnie chciałem instalowac ublocka ale wyczytałem, że przestają go wspierać. Z racji ublock orgin którego na maca brak. Ale skoro polecacie to instaluję! Dzięki. 

Ublock origin, jest cały czas wspierany, ale niestety wersja pod Safari (robiona przez kogo innego nie jest). Ale to w niczym nie przeszkadza, bo jak na razie działa bardzo dobrze.

#1269 hrabia126

hrabia126
  • 38 postów

Napisano 15 października 2016 - 13:54

Witam

Poszukuje do Imaca dobrej aplikacji przez ktora beda mogl sterowac w razie koniecznosci innym Maciem, bedacym w innym odleglym miejscu (inne miasto, kraj itd,) innej sieci. Na windowsa bylo mnostwo takich programow jak wyglada sytuacja z macami ? Ma ktos jakas sensowna propozycje, istnieja jakies programy tego typu na to urzadzenie ?

#1270 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 października 2016 - 15:00

https://itunes.apple...409907375?mt=12 ale co nieco kosztuje

#1271 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 15 października 2016 - 16:05

Jest sposób podobny jak ten z kiedyś z Aperture, żeby mieć go za darmo, legalnie z AppStore.

#1272 hrabia126

hrabia126
  • 38 postów

Napisano 15 października 2016 - 22:32

dzieki zdecyduje sie chyba na ta apke. A mozesz po krotce napisac jak sie konfiguruje ta apke na 2 kompach. na komputerze podrzednym jak mnieman trzeba instalowac jakiegos klienta czy instaluja ja tylko u siebie i dodaja computery jakie chce wpisujac dane ip jak i siec z ktora sie laczy czy tak ? mozesz jakos w skrocie szybko to objasnic. bawilem sie podobnymi programami w przeszlosci na windows ale bylo to juz dosc dawno i kwestia przypomniania co z czym sie je :)

#1273 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 16 października 2016 - 04:05

ARD to raczej do zarządzania komputerami Mac w sieci lokalnej... Do przedstawionych wymagań imho lepszy będzie TeamViewer. Wieloplatformowy, do zastosowań nie-komercyjnych dostępny za darmo.

www.teamviewer.com

#1274 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 16 października 2016 - 09:41

Sposób z Aperture czy aplikacjami iWork polegał na instalacji wersji trial, zmiany języka i przelogowaniu się.

W przypadku ARD triala nie ma. Więc nie do końca się da.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.

#1275 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 16 października 2016 - 09:49

Sposób z Aperture czy aplikacjami iWork polegał na instalacji wersji trial, zmiany języka i przelogowaniu się.
W przypadku ARD triala nie ma. Więc nie do końca się da.

Da się.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych