Witam
Pozdrawiam Irek
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 02 July 2016 - 20:32
Witam
Posted 02 July 2016 - 20:44
Witam
W zeszłym tygodniu kupiłem Mac mini i5 1,4GHz/4gb ram/500gb do pracy w biurze.Ale, że zawsze byłem zapalonym windziarzem, po przejściu na IOS czuję się jak dziecko błądzące we mgle. Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę znaleźć jakiś program do którego mógłbym wprowadzać dane swoich klientów, robić notatki na ich kartach oraz w łatwy sposób ich znajdować, najlepiej gdyby był zintegrowany z kalendarzem, aby mi automatycznie wyskakiwały takie powiadomienia jak: kiedy dany klient ma imieniny, urodziny lub umówione spotkanie.Czy coś takiego da się zrobić na standardowym pakiecie dostarczonym do Maca? Jeśli nie to jaki program powinienem kupić?
Pozdrawiam Irek
A czego używałeś pod Windowsem?
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Posted 02 July 2016 - 20:52
Jeszcze niczego. Dopiero otwieram firmę i stwierdziłem, że wystartuję z Mackiem.
Dlatego dopytuję osoby rozeznane w tematyce IOS, bo sam nie wiem nawet gdzie szukać tych programów. Do tej pory nawet nie wiem jak włączyć szyfrowanie powierzchni dyskowej, ale nie ma się co dziwić skoro go rozpakowałem 2h temu, a sam nigdy nie miałem styczności z tym systemem.
Posted 02 July 2016 - 21:08
To nie IOS. iOS to system na telefony i tablety Appla. Na macu jest OS X (lub od przyszłej wersji: macOS)
Wypróbuj po prostu na razie programy systemowe: Kontakty (baza klientów, możesz dodawać urodziny, adresy zamieszkania, notatki, komunikatory. itp)) + Kalendarz (urodziny z Kontaktów ci się dodadzą same, terminy, powiadomienia) poczytaj helpa, poustawiaj sobie to wszystko, zobacz jak to ze sobą współpracuje, popróbuj - jak ci nie wystarczy to wtedy będziesz kombinował z innymi programami.
Edited by ciotka_paszczaka, 02 July 2016 - 21:17.
Posted 02 July 2016 - 21:17
Polecam użyć http://www.ifirma.pl
Będziesz miał CRM online (adresy, kontakty, zamówienia, faktury) a za grosze również księgowość.
Dostęp również przez smartfona.
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Posted 02 July 2016 - 21:50
To nie IOS. iOS to system na telefony i tablety Appla. Na macu jest OS X (lub od przyszłej wersji: macOS)
Wypróbuj po prostu na razie programy systemowe: Kontakty (baza klientów, możesz dodawać urodziny, adresy zamieszkania, notatki, komunikatory. itp)) + Kalendarz (urodziny z Kontaktów ci się dodadzą same, terminy, powiadomienia) poczytaj helpa, poustawiaj sobie to wszystko, zobacz jak to ze sobą współpracuje, popróbuj - jak ci nie wystarczy to wtedy będziesz kombinował z innymi programami.
Dzięki wielkie, postaram się rozgryźć ten program, dzięki za podpowiedź.
Polecam użyć http://www.ifirma.pl
Będziesz miał CRM online (adresy, kontakty, zamówienia, faktury) a za grosze również księgowość.
Dostęp również przez smartfona.
Przeglądnę sobie tą propozycję, ale dopiero jutro. Dzięki wielkie za pomoc
Posted 02 July 2016 - 22:06
Może takie coś pomoże: https://itunes.apple...7811?l=pl&mt=12
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Posted 02 July 2016 - 22:24
Może takie coś pomoże: https://itunes.apple.com/pl/app/blueprint/id730277811?l=pl&mt=12
Zapomniałem napisać, że preferowanym językiem jest język polski, jak jeszcze ja bym sobie jako tako poradził, tak moi pracownicy, ni w ząb angielskiego nie znają [ale oczywiście w CV angielki na stopniu zaawansowanym ]. Na szczęście w mojej branży kompletnie nie przydatne są języki obce
Posted 03 July 2016 - 05:55
Proponuję wypróbować Office for Mac oczywiście wersja PL. Tak czy siak nie uciekniesz od tego programu mając firmę. Są odpowiedniki na Mac-a ale to nie to.
Posted 03 July 2016 - 10:14
Proponuję wypróbować Office for Mac oczywiście wersja PL. Tak czy siak nie uciekniesz od tego programu mając firmę. Są odpowiedniki na Mac-a ale to nie to.
kuba1961 powiedz mi czemu miałbym nie uciec? W poprzednim zakładzie pracy wszyscy pracowali na libra office i spokojnie dało się żyć. Dokumenty się zapisywało w pdf-ie i nikt nie miał problemów z otwarciem plików
Posted 03 July 2016 - 10:42
A jak było z korektą i poprawianiem przez inne osoby. Arkuszy kalkulacyjnych nie używaliście. Prezentacji w power point nie poprawiałeś czy edytowałeś. Nikt nie przysyłał dokumentów do wypełnienia w wordzie ?
Edited by kuba1961, 03 July 2016 - 10:42.
Posted 03 July 2016 - 14:04
A jak było z korektą i poprawianiem przez inne osoby. Arkuszy kalkulacyjnych nie używaliście. Prezentacji w power point nie poprawiałeś czy edytowałeś. Nikt nie przysyłał dokumentów do wypełnienia w wordzie ?
Wszystko zależy od rodzaju działalności firmy, nie uważasz? Naprawdę myślisz, że wszędzie ludzie używają prezentacji w Power Poincie czy arkuszy kalkulacyjnych. Ja mam firmę już ponad 10 lat - i nie zdarzyło mi się. A do napisania pisma (bardzo rzadko) używam Google Docs.
Posted 05 July 2016 - 23:55
To ja mam pytanie z troche innej beczki,kupilem niedawno macbooka i mam problem z poczta, Mam wszystkie konta spięte z gmailowym i iphonie jest super aplikacja ktora dzieli wiadomosci (ważne,social,oferty) a na macOs'a google nie przygotowalo ? jakiego programu używacie do poczty z gmaila ?
Posted 06 July 2016 - 04:37
To ja mam pytanie z troche innej beczki,kupilem niedawno macbooka i mam problem z poczta, Mam wszystkie konta spięte z gmailowym i iphonie jest super aplikacja ktora dzieli wiadomosci (ważne,social,oferty) a na macOs'a google nie przygotowalo ? jakiego programu używacie do poczty z gmaila ?
Z tego co wiem na razie żaden program nie oferuje obsługi tych kart z Gmaila, a to już ze trzy lata chyba jest w webowej wersji.
Najlepiej przystosowanydo Gmaila moim zdaniem jest Airmail - czytałem tam u nich na stronach, że użytkownicy od jakiegoś czasu chcą obsługi tych kart, może się doczekają.
Ja używam po prostu wersji przeglądarkowej (też mam podpięte tam inne konta), nawet mimo tego, że pierwsze co robię to wyłączam te karty... Jak widać ich używanie, nie jest tak oczywiste, jak ci się wydaje, stąd pewnie ich brak w programach.
Edited by ciotka_paszczaka, 06 July 2016 - 04:39.
Posted 06 July 2016 - 06:58
Posted 06 July 2016 - 07:12
Czyli zostaje powiadomienie w telefonie i przegladarka..
Szkoda, wg mnie te karty sa niesamowicie wygodne ale moze to tylko moje odczucia..
Swoja droga dziwne ze google na iphona zrobilo a na macos juz nie..
Jeszcze powiadamiacz w kompie z funkcją otwierania otrzymanego emaila w gmailu, w przeglądarce (przydaje się jak brak telefonu, albo masz akurat zamkniętego webowego gmaila)
https://github.com/j.../Gmail-Notifier
Posted 06 July 2016 - 20:03
Ma tylko jedna zasadnicza wade - wywala powiadomienia ze wszystkich "folderów"..
Posted 06 July 2016 - 22:01
Ma tylko jedna zasadnicza wade - wywala powiadomienia ze wszystkich "folderów"..
Nie do końca. Możesz ustawić czy z wszystkich czy tylko z odebranych (pomija wtedy np. spam) . Poza tym mozna sobie ustawić, żeby wyświetlał tylko powiadomienia o poczcie określonej w gmailu jako "ważne". A tu już można gmaila wyszkolić. Zawsze coś. Resztę maili sprawdzisz normalnie.
Ale rozumiem, tak jak inne programy - nie bierze pod uwagę tych kart.
Edited by ciotka_paszczaka, 06 July 2016 - 22:10.
Posted 10 July 2016 - 14:06
Poszukuje programu diagnostycznego na Maca takiego typu jak cpu-z. Chodzi mi szczególnie o napięcia procesora i ramu.
Posted 10 July 2016 - 15:15
przetestuj to: http://cuda-z.sourceforge.net
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Posted 10 July 2016 - 20:58
Posted 10 July 2016 - 23:14
Nie działa. Wymaga karty nvidia
Posted 11 July 2016 - 10:16
Witam, poszukuję oprogramowania do obsługi magazynowo-fiskalnej dobrego i sprawdzonego przy tym nie drogiego.(z opcja importu danych z dotychczasowego Subiekt GT)
Na chwile obecną posiadam oprogramowanie firmy INSERT Subiekt GT (szukam czegoś innego)
1. pod Windows
2. pod Mac osX
Czy mógł by ktoś coś zaproponować sprawdzonego ?
Mateusz
Posted 11 July 2016 - 10:25
Ad 1.
To nie jest forum o Windows.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 17 July 2016 - 11:56
Witam,
poszukuję programu bądź aplikacji, za pomocą której będę mógł ustawić progi prędkości automatycznego załączania wentylatorów, przy osiągnięciu danej temperatury. Podejrzewam, że uszkodziły mi się czujniki temperatury i mam stale 2 tyś obrotów, nawet przy 85°C procesora.
Z góry dziękuję.
MacBook Pro 15" i7 2.66 GHz Mid-2010 // PowerMac G5 2* Core2Duro 2 GHz.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users