Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#901 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 11 marca 2015 - 14:42

Po wykorzystaniu opcji szukaj na forum niestety nie znalazłem programu, który spełnił by moje oczekiwania dlatego pytam was :)

Na windowsie korzystam z takiego cudeńka MyPaint

http://mypaint.intilinux.com

Niestety wersja na maca jest niedostępna :(

Do tej pory ze szkicowników obadałem SketchBook'a (od autodeska) bardzo odpowiada mi interfejs ale wkurza ograniczenie rozdzielczości projketu do wielkości monitora(My paint ma nieograniczony obszar rysowania, jeżeli przestaję mieścić się w ramce automatycznie powiększa obszar roboczy)

Liczę na wasze propozycje szkicowników do przetestowania.

Z góry dzięki.

Jak niedostępna, jak dostępna.

http://dl.dropbox.co...int-1.0.0v3.pkg

A jak masz na zbyciu 150 zł to polecam zdecydowanie ArtRage

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 11 marca 2015 - 14:50

#902 madhammmster

madhammmster
  • 2 postów

Napisano 11 marca 2015 - 21:28

Faktycznie moja głupota i brak czytania ze zrozumieniem :)

Źle zrozumiałem "packaging status" na stronie producenta.

Jeszcze raz dzięki za link. A co do ArtRage'a właśnie biorę się za badanie dema i może faktycznie w niego zainwestuję.

#903 dellos

dellos
  • 34 postów

Napisano 18 marca 2015 - 22:10

Poszukuję aplikacji pod Nagrywanie Podcastów za pomocą Skype. Chciał bym móc nagrywać osobno ścieżkę dźwiękową swoją a osobną gości i redaktorów. Jednocześnie fajnie by było wyrzucić to wszystko również na rejestrator. Ktoś może coś dobrego i najlepiej darmowego polecić ?

• TheEgo lubi to

#904 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 31 marca 2015 - 14:09

http://www.vodburner.com/mac

• TheEgo lubi to

#905 dellos

dellos
  • 34 postów

Napisano 31 marca 2015 - 15:44

Niestety już nie ma wsparcia dla platformy MAC: Update 11th August 2014 – Microsoft / Skype have now withdrawn support for SkypeKit – the technology we used to build VodBurner for Mac.  As a result of this, you can no longer sign-in to VodBurner for Mac unfortunately.

#906 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 kwietnia 2015 - 11:49

Szukam jakiegoś nie za bardzo rozbudowanego programu w którym mógłbym trzymać swoje klucze do programów. Można niby zrobić to w arkuszu kalkulacyjnym I tak na razie mam), ale szukam jakiejś mini bazy, programu.

Użytkownik torik edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 11:49

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#907 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 kwietnia 2015 - 12:13

Szukam jakiegoś nie za bardzo rozbudowanego programu w którym mógłbym trzymać swoje klucze do programów. Można niby zrobić to w arkuszu kalkulacyjnym I tak na razie mam), ale szukam jakiejś mini bazy, programu.

http://outerlevel.com/licensekeeper/

#908 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 kwietnia 2015 - 15:27

Dzięki, czegoś takiego mi było trzeba.

#909 Aronia

Aronia
  • 289 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 21:28

Bezskutecznie poszukuję darmowej aplikacji na iphone 3GS, wersja 5.0.1 do odliczania czasu. Coś w stylu "timer" czy "countdown" - takie stoperowe rozszerzenie - żebym mogła ustawiać sobie dowolny czas, po upływie którego byłby sygnał dźwiękowy. Żadne inne bajery nie są mi potrzebne. Wszystko co znalazłam jest na późniejsze wersje oprogramowania telefonu. Nie chce mi się wierzyć, że nic takiego nie istnieje. Wolę wersję, że nie umiem szukać :)

Pozdrawiam

#910 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 12 kwietnia 2015 - 21:49

Bezskutecznie poszukuję darmowej aplikacji na iphone 3GS, wersja 5.0.1 do odliczania czasu. Coś w stylu "timer" czy "countdown" - takie stoperowe rozszerzenie - żebym mogła ustawiać sobie dowolny czas, po upływie którego byłby sygnał dźwiękowy. Żadne inne bajery nie są mi potrzebne. Wszystko co znalazłam jest na późniejsze wersje oprogramowania telefonu. Nie chce mi się wierzyć, że nic takiego nie istnieje. Wolę wersję, że nie umiem szukać :)

Pozdrawiam

To jest dział Mac Software

#911 TheEgo

TheEgo
  • 79 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 12:21

Hej, 

poszukuje jakiejś ciekawej aplikacji do rejestrowania dźwięku wchodzącego do komputera za pomocą mikrofonu. :) 

#912 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 15 kwietnia 2015 - 13:26

Hej, 

poszukuje jakiejś ciekawej aplikacji do rejestrowania dźwięku wchodzącego do komputera za pomocą mikrofonu. :)

Zdefiniuj "ciekawej". QuickTime Player - jest w systemie i robi dokładnie to co piszesz.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 15 kwietnia 2015 - 13:26

#913 TheEgo

TheEgo
  • 79 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:01

Zdefiniuj "ciekawej". QuickTime Player - jest w systemie i robi dokładnie to co piszesz.

Musi być prosta i działać naprawdę dobrze, oferując kilka formatów zapisu. Nie tylko skompresowany, ale również bezstratny. Póki co pracuje na Audacity. 

#914 Stanley1910

Stanley1910
  • 5 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 16:24

Poszukuję programu do nauki języka obcego, ale nie na zasadzie jakichś fiszek, które posiadają własne bazy słówek i zwrotów, a aplikacji, w której sam wprowadzam n słówek i tylko z nich losowo jestem pytany np. mam do zaliczenia test na który muszę się nauczyć 200 podanych zwrotów i takowe wprowadzam do aplikacji i tylko z nich jestem odpytywany przez program. Jeśli kto zna taką aplikację (o ile istnieje) i podzieli się nazwą to dziękuje.

#915 Psaltis

Psaltis
  • 10 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 08:17

Witam. Poszukuję aplikacji, która będzie w stanie "konwertować" zdjęcie dokumentu na typowy czarno-biały scan. Na iphone używam do tego Scanner Pro od Readlle i kulku jeszcze innych programów. Skanuję wiele dokumentów wielostronicowych (książki, archiwa itd), chciałbym móc wykonane telefonem zdjęcia zaimportować na komputer i wtedy na dużym ekranie zamieniać je na formę czarno-białego skanu.

#916 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 kwietnia 2015 - 08:54

A systemowy Podgląd na pewno ma taką opcję by z kolorowego zrobić odcienie szarości. Tak mi się wydaje a teraz sprawdzić nie mam jak.

#917 Psaltis

Psaltis
  • 10 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 08:56

A systemowy Podgląd na pewno ma taką opcję by z kolorowego zrobić odcienie szarości. Tak mi się wydaje a teraz sprawdzić nie mam jak.

Dziękuję. Nie chodzi jednak o skalę szarości. Z tym mnóstwo programów sobie radzi. Chodzi o to, żeby aplikacja zamieniała zdjęcie na kwa kolory-czarny i biały-jak w na zwykłej zadrukowanej tekstem kartce papieru.

#918 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 21 kwietnia 2015 - 08:58

Tools->Adjust Color i suwak Saturation do lewej, ale koledzie chyba o jakiś szybszy sposób chodzi. Spróbuj XnView.

#919 Psaltis

Psaltis
  • 10 postów

Napisano 21 kwietnia 2015 - 09:04

Tools->Adjust Color i suwak Saturation do lewej, ale koledzie chyba o jakiś szybszy sposób chodzi. Spróbuj XnView.

Rzeczywiście. Chodzi mi o sposób "z automatu". Tak właśnie działają aplikacje mobilne. Robisz zdjęcie, program natychmiast wyświetla dokument w idealnej formie czarno-białej i wystarczy go zapisać. Jest też opcja dokumentu wielostronicowego, dodaje się poszczególne zdjęcia bez każdorazowej zabawy w ustawianie, suwaki, eksportowanie, czy zapisywanie na około. Na IOS jest sporo takich aplikacji a na maca znalazłem tylkohttp://www.docscannerapp.com/mac/ ale nie jest wspierany od 2011 roku...

#920 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 21 kwietnia 2015 - 09:10

Może sobie zrobić akcję w automatorze: http://www.macworld....-and-white.html

#921 lczk

lczk
  • 16 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 25 kwietnia 2015 - 09:51

Dlaczego w mac appstore nie ma aplikacji taka jak w iphonie, np. horizon, skype itp. Nadmieniam że maca mam kilka dni

dzięki...

#922 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 kwietnia 2015 - 09:55

Bo na iOS nie zainstalujesz programu, który nie jest w App Store a na OS X owszem...

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#923 lczk

lczk
  • 16 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 25 kwietnia 2015 - 11:30

Czyli sklep w iphonie aż tak się różni od sklepu w macu? można to jakoś obejść?

#924 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 kwietnia 2015 - 11:39

A czemu nie możesz pobrać skype ze strony producenta?

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#925 Onlinemaster

Onlinemaster
  • 54 postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 07:57

Witajcie, szukam programu do formatowania kart pamięci bo "Narzędzie dyskowe" na Yosemite nie działa mi prawidłowo i jest problem z formatowaniem, zamiast sformatować to niszczy mi partycję karty, jakaś masakra :-/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych