Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#501 yankeesntj

yankeesntj
  • 35 posts

Posted 18 November 2013 - 12:06

Witajcie, potrzebuję drugiego programu do obsługi Dropbox'a. Czy istnieje taki?Mam swoje konto zalogowane na Dropbox a potrzebuję w tym samym czasie drugiego konta. Proszę tylko nie odpowiadajcie że można to robić przez przeglądarkę tak jak pewien użytkownik...

#502 Gość_krzykwiat_*

Gość_krzykwiat_*

Posted 18 November 2013 - 13:07

Sublime Text 2 -nada się?

Dzięki, sprawdzę dziś ten program

#503 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 18 November 2013 - 15:19

Proszę tylko nie odpowiadajcie że można to robić przez przeglądarkę tak jak pewien użytkownik...

Można to robić przez przeglądarkę tak jak pewien użytkownik.

Naprawdę, to jest takie trudne?

#504 nebeb

nebeb
  • 3 posts

Posted 22 November 2013 - 12:28

Witam Poszukuje dobrego programu do prowadzenia pełnej księgowości na Mac'u. Potrzebuje takich funkcji: -sprzedaż -zakupy -pracownicy -kisęga przychodów i rozchodów -wysyłanie deklaracji ZUS Przewaliłem już tony tematów na różnych forach i największy problem jest z tym ZUSem :-( Macie jakieś pomysły ?

#505 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 25 November 2013 - 11:05

Proszę o informacje, czy wie ktoś może o prostym kalkulatorze z funkcją wyświetlania na wierzchu ekranu? Wypróbowałem kilkanaście kalkulatorów ale żaden z nich nie posiada funkcji aby podczas używania widniał na wierzchu ekranu komputera. Jest to ważne gdyż podczas podliczania dokumentów, za każdym razem gdy kliknę na dokument to znika mi kalkulator. Tracę niepotrzebne sekundy na przywoływanie kalkulatora. ( Jeśli nie ma nic darmowego to mogę zapłacić. ) Dziękuję za pomoc.

#506 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 26 November 2013 - 12:28

0,99$ https://itunes.apple...491093921?mt=12

Edit: Cieszę się, że mogłem pomóc;)

#507 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 26 November 2013 - 21:58

0,99$ https://itunes.apple...491093921?mt=12

Dziękuję Diwad. Jest to kalkulator, dokładnie taki jakiego szukałem.

#508 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 posts
  • SkądWarszawa, Poland, Poland

Posted 28 November 2013 - 08:57

Witam, czy zna ktoś może jakiś program, dzięki któremu można zgrać filmik z Youtube'a na maczka? ten działa zupełnie ok - VDownloader » Download and convert YouTube videos for free - ale niestety, tylko na windows... może ktoś coś... ;)

#509 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 28 November 2013 - 09:22

Witam,

czy zna ktoś może jakiś program, dzięki któremu można zgrać filmik z Youtube'a na maczka?

ten działa zupełnie ok - VDownloader » Download and convert YouTube videos for free - ale niestety, tylko na windows...

może ktoś coś... ;)

jDownloader.

#510 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 28 November 2013 - 10:22

Witam

Poszukuje dobrego programu do prowadzenia pełnej księgowości na Mac'u.

Potrzebuje takich funkcji:

-sprzedaż
-zakupy
-pracownicy
-kisęga przychodów i rozchodów
-wysyłanie deklaracji ZUS

Przewaliłem już tony tematów na różnych forach i największy problem jest z tym ZUSem :-( Macie jakieś pomysły ?

Tez kiedyś szukałem podobnego rozwiązania. Zdecydowałem się na ifirma (ifirma.pl). Nie jest to dedykowane rozwiązanie na maca, ale naprawdę mogę polecić.

#511 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 posts

Posted 28 November 2013 - 10:32

kracek... mam, ale niestety, znów informacja, że program jest obsługiwany tylko przez windows ;/ komunikat brzmi: Nie można otworzyć programu „JDownloaderSetup-aoc-jd.exe”; system OS X nie obsługuje programów dla Microsoft Windows.

#512 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 28 November 2013 - 10:57

:D

Plikow .exe nie otworzysz na Macu. Na ogół są to pliki .dmg lub .pkg. Wybierz tutaj maca i sciagnij plik .dmg: JDownloader.org - Offizielle Homepage

#513 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 posts

Posted 28 November 2013 - 11:09

Dzięki Diwad;) rzeczywiście, jest też aplikacja na MAC ;) Ale teraz zadanie za 100 p-któw, jak użyć to 'ustrojstwo' - nie dość, że osłabiający jest ten cleaner, to jeszcze nie bardzo wiadomo, co z nim uczynić ;/ no cóż, szukam rozwiązań w necie - nie ma wyjścia, ufff...

#514 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 28 November 2013 - 12:02

Witam,
czy zna ktoś może jakiś program, dzięki któremu można zgrać filmik z Youtube'a na maczka?

Prosty i darmowy programik : ClipGrab - ClipGrab - Free YouTube Downloader & Converter

W łatwy sposób można pobrać zapisać plik jako mp4.

#515 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 29 November 2013 - 00:45

Witam,

Jak tylko do Youtube to może plugin do Safari (o ile używasz safari) ClickToFlash - ładuje wtedy wideo w html, a nie we flashu i prawym klikiem na video po prostu pobierasz, dodatkowa zaleta- usuwa reklamy i wszelakie flashowe świństwa.

#516 jarooo

jarooo
  • 349 posts
  • SkądTarnów

Posted 29 November 2013 - 09:45

Napisałem tutaj wczoraj zapytanie dotyczące aplikacji na maka, która potrafi wizualizować graficznie kąt położenia iPhone'a w trakcie wykonania zdjęcia. Mam taką pod Windowsem, poszukuję podobnej na maka. Czym tym razem naraziłem się moderatorowi, że usunął mój post? W czym nie spełniał jego oczekiwań? Bo to już zakrawa o paranoję....

#517 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 posts

Posted 29 November 2013 - 11:19

torik - dzięki, już załadowałam i spróbuję ;)

ifemzwan - zaraz sprawdzę, czy jest ok... używam Firefoxa i Safari ;) dzięki za poradę, 'pobawię' się tym, bo za bardzo nie wiem, o co kaman z tym ClickToFlash... ale zaraz luknę ;)

;)

- - - Połączono posty - - -

torik - jest ok... programik szybko i bez jakichkolwiek problemów spowodował to, że wywiad z Mr Suchetem mam na kompie, super ;)

#518 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 30 November 2013 - 17:20

Prosiłbym o oprogramowanie, lub pomysł na to jak ściągnąć każdą fotkę, którą widzę na stronie internetowej. W większości fotek jest opcja zapisania obrazku ale w innych nie ma. Zrzut ekranu nie wchodzi w grę, bo zauważyłem że jakość tego zdjęcia jest gorsza aniżeli w oryginale. Poniżej podam tylko przykładowy link, do fotki którą chciałbym mieć w komputerze.

Michael Jordan sprzedaje swoją willę

A może jest jakiś program "Zrzut ekranu" ale z jakością bardzo dobrą? ( identyczną jak w oryginale )

#519 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 30 November 2013 - 17:48

Kilkasz na zdjęcie i wybierasz opcję "otwórz na nowej stronie". Masz wtedy dostępną funkcję zapisu.

#520 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 30 November 2013 - 18:04

Kilkasz na zdjęcie i wybierasz opcję "otwórz na nowej stronie". Masz wtedy dostępną funkcję zapisu.

Próbowałem na przeglądarce SAFARI i CHROME ale niestety nie widzę opcji "otwórz na nowej stronie". Potem włączyłem OPERA, i opcja się pokazała ,,otwórz link w nowym oknie" ( lub nowej karcie ), jednak zapisać zdjęcia nadal nie mogę.
Posiadam system Mavericks.
Dzięki Amex za chęć pomocy.

#521 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 30 November 2013 - 18:31

W większości fotek jest opcja zapisania obrazku ale w innych nie ma. Zrzut ekranu nie wchodzi w grę, bo zauważyłem że jakość tego zdjęcia jest gorsza aniżeli w oryginale.

Mając na stronie www zdjęcie, wystarczy prawym nacisnąć na obrazek i wybrać "skontroluj element" pojawi się okno z zawartością strony wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym screenie.
W katalogu po prawej są fotki i szukaj odpowiedniej, dwuklik otworzy 1:1 w nowym oknie a zapisanie takiegj fotki jest prościutkie.

[ATTACH=CONFIG]18671[/ATTACH]

#522 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 01 December 2013 - 08:33

Mając na stronie www zdjęcie, wystarczy prawym nacisnąć na obrazek i wybrać "skontroluj element" pojawi się okno z zawartością strony wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym screenie.
W katalogu po prawej są fotki i szukaj odpowiedniej, dwuklik otworzy 1:1 w nowym oknie a zapisanie takiegj fotki jest prościutkie.

[ATTACH=CONFIG]18671[/ATTACH]

Dzięki Torik za podpowiedzi. Niestety w przeglądarce SAFARI nie znalazłem opcji "skontroluj element". Natomiast w przeglądarce OPERA i CHROME ukazała się opcja "zbadaj element". Tak jak na twojej fotce pojawiły się opisane informacje, jednak obrazków nie ma w niej żadnych.

P.S.
Doczytałem się jak w Safari, włączyć menu Programowanie w Safari. Dzięki temu po kliknięciu prawym przyciskiem myszki, ukazuje mi się opcja "skontroluj element" ( zamiast "zbadaj element" ). Niestety obrazków nie ma w niej żadnych.

#523 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 01 December 2013 - 17:03

Ale popatrz dobrze na mojego screena, w dolnej części masz po lewej okno zawartości plików na stronie www, przeważnie jest to kod, katalog z fotkami jakie widzimy w danej chwili na www oraz katalog z arkuszami stylów. Poszukaj katalogu obrazki i jeżeli na www widzisz jakiś obrazek to w tym katalogu źródeł będzie on na pewno.

#524 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 01 December 2013 - 17:19

Torik, wielkie dzięki. Wszystko już działa i wierzyć się nie chce :D

#525 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 01 December 2013 - 20:47

Musi działać :)

4 user(s) are reading this topic