Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#476 janhalb

janhalb
  • 940 postów

Napisano 11 października 2013 - 08:19

Wielkie dzięki.

#477 Radziok

Radziok
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 października 2013 - 12:18

Szukałem acz znaleźć nie mogłem. App Store również nie pomaga. Od jakiegoś czasu mam nowy internet, tj. limit 15 gb na miesiąc, jest to dość nowa sytuacja jak dla mnie - osoby która zawsze miała lan bez ograniczeń. :D Szukam jakiegoś programu który pokaże mi ilość danych przesłanych podczas danej sesji, ponieważ nie chce mi się wciąż logować na router i sprawdzać ile transferu dziś spożytkowałem. I przede wszystkim - czy istnieje taki program, aby ustawić na komputerze pewien limit danych? Albo chociaż, żeby wyskakiwało powiadomienie jeśli przekroczę limit?

#478 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 13 października 2013 - 12:48

Przeczytaj 5 postów wstecz.

#479 kaslapek

kaslapek
  • 256 postów
  • SkądGliwice

Napisano 23 października 2013 - 11:12

Witajcie. Posiadam Mac Pro z systemem Leopard i iPhone z systemem iOS7. Poprzez itunes niestety nie mogę zsynchronizować iphona - wyskakuje komunikat aby pobrać nowszą wersję - ale niestety system na to nie pozwala. Istnieje jakaś alternatywa ?? Potrzebuje zgrać filmy i zdjęcia oraz sporadycznie wrzucić kilka mp3 bądź nowy dzwonek.

#480 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2013 - 11:18

To jest dział 'Mac - Software'. Nie załatwiamy tu spraw iPhone - related.

#481 kaslapek

kaslapek
  • 256 postów
  • SkądGliwice

Napisano 23 października 2013 - 11:45

Poszukuje programu który zastąpi mi w tej sprawie itunes. Może nie jasno sprecyzowałem swój wcześniejszy post.

#482 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 23 października 2013 - 12:09

Jest kilka podobnych programów. Musisz sam potestować i zobaczyć który odpowiada Twoim potrzebom. Nie trudno je znaleźć.

To jest moim zdaniem jeden z najlepszych:
https://itunes.apple...461369673?mt=12

Odpisałem bez przeczytania. Sory.

#483 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 października 2013 - 12:10

Nie da się.

- - - Updated - - -

Jest kilka podobnych programów. Musisz sam potestować i zobaczyć który odpowiada Twoim potrzebom. Nie trudno je znaleźć.

To jest moim zdaniem jeden z najlepszych:
https://itunes.apple...461369673?mt=12

VOX umie synchronizować iPhone? Od kiedy?

#484 jogiea

jogiea
  • 1 postów

Napisano 25 października 2013 - 18:33

Przeczytałem wiele wątków ale wszystkie były starsze. Szukam widgetu, programu, który będzie odliczał faktyczny czas pracy na baterii w moim macu, coś jak stoper który po odłączeniu zasilacza uruchomi się, nie chcę programu który przewiduje czas, a takiego który faktycznie go odlicza

#485 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 października 2013 - 18:58

Rozumiem, że chodzi Ci o program, który pokaże Ci jak długo "jedziesz na baterii" a nie o taki, który pokaże jak daleko "zajedziesz"?:)

Systemowy Monitor Aktywności pozwala sprawdzić jak długo komputer działa na baterii/zasilaniu sieciowym.

Odpalasz Monitor Aktywności, przechodzisz do zakładki "Energia" i u dołu okna masz interesujące Cię informacje. Małą niedogodnością w tym wypadku jest konieczność zmiany zakładki z "Energia" na jakaś inną i z powrotem, aby dane się zaktualizowały. Jest to dość niedoceniane narzędzie z tego co widze:)

http://d.pr/i/yKxH+

Pozdrawiam

#486 Bartek Nowacki

Bartek Nowacki
  • 3 postów
  • SkądWięcbork, Poland

Napisano 28 października 2013 - 13:57

Witam! Poszukuję zamiennika dla windowsowego Internet Download Managera. Najbardziej zależy mi na tym, że owy program integruje się z przeglądarką i wykrywa wszystkie pliki wideo/audio, dzięki czemu przy każdym wideo(youtube, wrzuta itp.) pojawia się przycisk "pobierz plik wideo". Czy jest jakiś program umożliwiający tą funkcję na Mac OS? Pozdrawiam! link na stronę producenta owego programu -->>Internet Download Manager: the fastest download accelerator

#487 alicjag3

alicjag3
  • 676 postów
Napisano 28 października 2013 - 15:22

Poszukuję jakiegoś kursu na DVD który działałby na Macu. Czy jest w ogóle coś takiego?

#488 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 28 października 2013 - 15:26

Witam! Poszukuję zamiennika dla windowsowego Internet Download Managera.

Folx

- - - Połączono posty - - -

Poszukuję jakiegoś kursu na DVD który działałby na Macu. Czy jest w ogóle coś takiego?

Kursu czego?

#489 alicjag3

alicjag3
  • 676 postów
Napisano 28 października 2013 - 16:16

Przepraszam. Chodzi o kurs angielskiego.

#490 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 29 października 2013 - 00:30

Przepraszam. Chodzi o kurs angielskiego.

No ale jaki poziom,czego chcesz się uczyć? Cena też by się przydała.

#491 alicjag3

alicjag3
  • 676 postów
Napisano 30 października 2013 - 13:54

Najlepiej wszystkie poziomy, cena nie gra roli.

#492 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 października 2013 - 14:11

Najlepiej wszystkie poziomy, cena nie gra roli.

Official Rosetta Stone® - Learn a Language Online - Learn Spanish

Tu masz jeszcze taki opis tego.(z 2009 roku ale chyba będzie okey).
http://mojmac.pl/2009/12/15/wyjmujemy-z-pudelka-rosetta-stone-kurs-angielskiego/

#493 rotate

rotate
  • 12 postów
  • SkądToruń, Londyn

Napisano 30 października 2013 - 20:37

kopiuj - wklej Nie mogę poszukać programiku, który zapamiętuje kliknięcia kopiuj (cmd+C) i umożliwia wybranie z listy odpowiedniej pozycji do wklejenia. Miałem taką appkę ale nie dość, że ją zgubiłem to jeszcze zapomniałem nazwy.

#494 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 31 października 2013 - 08:54

Jest cała masa menadżerów schowka. Podaje moim zdaniem najlepsze:

ClipMenu - ClipMenu: A clipboard manager for Mac OS X - ClipMenu.com

CopyLess - CopyLess by Maxbor

Jeśli będziesz chciał znaleźć jakies inne to użyj w wyszukiwarce np "clipboard manager mac".

#495 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 listopada 2013 - 23:55

Szukam aplikacji do nagrywania obrazu z ekranu. Potrzebuję nagrać kilkadziesiąt tutoriali z Windowsa zainstalowanego na VMWare. Kilka apek znalazłem jednak przed zakupem chciałbym poznac może opinię o jakiejś konkretnej dobrej. Najlepiej jeżeli będzie bez wodotrysków i nagra obraz płynnie.

#496 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 06 listopada 2013 - 00:09

Szukam aplikacji do nagrywania obrazu z ekranu. Potrzebuję nagrać kilkadziesiąt tutoriali z Windowsa zainstalowanego na VMWare.
Kilka apek znalazłem jednak przed zakupem chciałbym poznac może opinię o jakiejś konkretnej dobrej. Najlepiej jeżeli będzie bez wodotrysków i nagra obraz płynnie.

Za darmo QuickTime. Za $ ScreenFlow.

#497 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 06 listopada 2013 - 16:52

Za darmo QuickTime. Za $ ScreenFlow.

O kurcze ! QuickTime załatwia sprawę w 100%. Dzięki Wielkie !

#498 aravalboy

aravalboy
  • 105 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2013 - 01:15

Spędziłem trochę czasu n goglowaniu jednak nie udało mi się rozwiązać mojego problemu, zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Potrzebuję programu do monitorowania ruchu sieciowego w mojej domowej sieci. Jako serwer uruchomionego mam non-stop Maca Mini więc docelowo myślałem na nim go odpalić. Najbardziej potrzebuję informacji o użyciu sieci Internet przez poszczególne urządzenia znajdujące się w sieci (np. po adresach ip). Zależy mi na tym, żeby program zliczał ilość pobranych/wysłanych danych przez dane urządzenie. Najlepiej, żeby można było je wyświetlać w określonym przedziale czasu. Aktualne zużycie internetu jest mi mniej potrzebne ale byłoby miłym dodatkiem. Sieć oparta jest na routerze TP-link do którego podłączone jest około 10 urządzeń, w tym drugi router.

#499 Gość_krzykwiat_*

Gość_krzykwiat_*

Napisano 14 listopada 2013 - 20:45

Witam Czy ktoś może mi polecić edytor tekstu z opcją pionowego zaznaczania tekstu (tak by zaznaczyć od lewej kolumnę z np. 10 znakami) coś takiego jak ma windowsowy Notepad++.

#500 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 14 listopada 2013 - 21:01

Sublime Text 2 -nada się?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych

Bing (1)