Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#1076 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2010 - 18:07

używam vulcana od 3tyg. jest idealny i nie zamieniłbym na żaden inny. wygląda jak bez pokrowca. mam czarnego 3gs i zamówiłem czarny pokrowiec wygląda perfekcyjnie.ludzie się dziwią że jest w jakimś pokrowcu.
dla mnie iphone pokrowcu rebel/torrent wygląda jak transformers.
użyłem też folii którą dostałem w komplecie ale szybko się rysuje i wygląda średnio.

czy używał ktoś matowej folii na ekran? ostatnio znajomy ma w hero i wygląda działa fajnie.
ktoś używał przy IP ?

Dokładnie - napisałem nawet obszerną recenzję tego pokrowca, można ją znalźć tutaj i na myiphone.com.pl ;]

Uważam to samo o rebelu i torrencie ;p

#1077 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 20:01

Też pisałem (str. 88) Podzielam zdanie przedmówców. Vulcan Rulez!

#1078 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 21:12

Witam, proszę o polecenie jakiegoś pokrowca , który ochroni iphone 3g przed upadkami.

Ja używam czegoś takiego do mojego ipod touch'a [url=http://www.shopmania.pl/shopping~online-akcesoria-do-odtwarzaczy-mp3-i-mp4~kupowac-etui-krusell-ipod-touch-8-16-32gb~p-2442615.html]Etui Krusell iPod touch 8/16/32GB, ceny[/url] i super się sprawdził, ipod touch wiele razy upadł i ten pokrowiec całkowicie ochronił zarówno przed stłuczeniem szybki, jak i przed jakimś uszkodzeniem mechanicznym boków.
Co polecicie w cenie do 100 zł. ?

#1079 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 kwietnia 2010 - 22:40

Do oryginalnej nie wejdzie. Działa tylko w dockach z uniwerslanym adapterem. Do obudowy dołączony jest adapter. Wygląda to mniej więcej tak:

A co to masz za białe etui? ;) Jakiś link, gdzie można takie kupić w miarę szybko?

#1080 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2010 - 22:41

Zapraszam na PW.

#1081 holas

holas
  • 38 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 08:36

Hey, tez chce nabyc pokrowiec do 3gs i przekonalem sie do SwitchEasy Vulcan (black) jednak nie widzie na allegro. Jakis pomysl gdzie go mozna dostac i za ile? THX

#1082 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2010 - 09:06

Pisz do mnie na PW.

#1083 majkkel

majkkel
  • 14 postów
  • SkądStolica

Napisano 02 kwietnia 2010 - 09:21

Znajomy polecił mi futerał Macally Protective Snap-on Cover (dłuuuga nazwa).
Na początku byłem bardzo sceptyczny żeby to zamówić bo od jakiegoś czasu używałem niezniszczalnego Incase Slidera Case.

Ale do rzeczy. Z samego rana kurier przywiózł paczuszkę z Cortlandu z owym etui.
I jestem bardzo mocno zadowolony z zakupu.
iPhone świetnie się trzyma, nie ślizga się, etui jest bardzo przyjemne w dotyku, te żebra bardzo poprawiają komfort i faktycznie pogrubia tylko o 1mm. Aaa i phonik świetnie przy tym wygląda :)

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wieczorkiem porobić jakieś fotki.
Tymczasem poglądowo:
Dołączona grafika

#1084 Bukaj

Bukaj
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 kwietnia 2010 - 09:35

Osobiście polecam SwitchEasy Torrent, używam od tygodnia, świetna sprawa! Dobrze leży w dłoni, zapewnia dobry chwyt, znakomicie chroni telefon. Do tego podstawka genialna w swej prostocie, teraz iPhone ładnie leży/stoi obok monitora i wszystko jasne! Jeszcze raz polecam!

#1085 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2010 - 09:51

A używa ktoś z was jakiegoś armbanda, bo się zastanawiam nad zakupem, jednak cena za kawałek neoprenu mnie nieco przeraża ;) Widziałem na allegro jakieś no-name i może ktoś używa czegoś takiego? POKROWIEC SPORTOWY NEOPREN IPHONE 3G 3GS BDG FV (974824219) - Aukcje internetowe Allegro

#1086 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 15:29

Tak więc już od dwóch miesięcy używam SwitchEasy Torrent i tak jak w przypadku RebelSerpent im dłużej używam tym coraz mniej mi się podoba. Ogólnie obudowa była by idealna gdyby nie fakt, że tak jak w poprzedniej sylikon(?), guma(?) się odkształca.Przez pierwszy okres oczywiście jest świetnie, wszystkie chromy są zasłonięte i obudowa przylega tak jak powinna. Jednak z biegiem czasu zaczyna się odkształcać i tym samym odsłaniać chromy. Nawet z zaślepką na docka miałem dzisiaj problem bo obudowa go wypychała. Będzie to chyba mój ostatni zakup jakiejkolwiek obudowy bazującej na tym systemie. Na szczęście pokrowiec jest na gwarancji i z tego co się orientuje to powinni go wymienić.

#1087 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:10

shreek2oo7 odważyłem się i pomalowałem szkielet z torrenta xd. Najpierw ocynkowałem go takim czymś co się płoty cynkuje :) a później pokryłem lakierem bezbarwnym. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie schnie. Dam foto z efektami eksperymenu:).

#1088 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:14

Wow na to bym nie wpadł. Jak wyjdzie u Ciebie to to samo zrobię z Incasem. U mnie na razie praca stoi.

#1089 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:34

A używa ktoś z was jakiegoś armbanda, bo się zastanawiam nad zakupem, jednak cena za kawałek neoprenu mnie nieco przeraża ;) Widziałem na allegro jakieś no-name i może ktoś używa czegoś takiego? POKROWIEC SPORTOWY NEOPREN IPHONE 3G 3GS BDG FV (974824219) - Aukcje internetowe Allegro

Ja biegam z belkinem, widze ze to jego podrobka, ale jak dobra podobka to za ta cene napewno warte, za belkina dalem 30€

BELKIN SPORT na ramię IPHONE 3G 3GS ŁÓDŹ sklep (973213796) - Aukcje internetowe Allegro

#1090 xlucass

xlucass
  • 5 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 21:12

najlepiej wejdz na iCase.pl napewno cosik znajdziesz

#1091 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 02 kwietnia 2010 - 22:29

Jedni malują jajka na wielkanoc, ja pomalowalem szkielet od pokrowca switcheasy torrent. A dokładniej ocynkowałem i zaimpregnowałem xd. Oto efekty. Szkielet wygląda jak brokatowa bombka. Błyszczy się. Jest ślisko matowy. Nie zdziera się dobrze leży w dłoni. Narazie wszytko jest ok. Sorry za bycze zdjęcia ale efekty musi być widać :) Mam problem ze zdjeciami kurde

http://zapodaj.net/4...d69168.jpg.html

#1092 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2010 - 22:36

Muszę przyznać, że wygląda zaje****** :D
A teraz napisz jak dokładnie to zrobiłeś krok po kroku i najlepiej podaj nazwę farby i lakieru.

---- Dodano 02-04-2010 o godzinie 23:41 ----
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

---- Dodano 02-04-2010 o godzinie 23:44 ----
Zmatowiłeś to jakoś papierem ściernym najpierw czy od razu farba?

#1093 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 02 kwietnia 2010 - 22:47

Dzięki shreek2007 za upload zdjęć. Nazwy lakieru i środku do ocynkowania podam jutro bo już nie chce mi się lecieć do garażu i sąsiada xd. Zaczęło się od tego, że sąsiad cynkowal płot i to podsunęło mi pomysł. Najpierw posmarowalem pędzelkiem szkielet torrenta środkiem do ocynkowania. Nic nie czyściłem papierem ściernym bo ta obudowa jest zbyt cienka. Następnie odstawiłem na 3 godziny, aż wyschnęło i pokryłem lakierem bezbarwnym. Dzięki temu błyszczy się i jest zabezieczone przed odpadaniem ocynku. :) Ocynk można nawet kupić w spray. Wydaje mi się, że taki byłby nawet lepszy i można by było dokładniej pokryć szkielet.

---- Dodano 03-04-2010 o godzinie 00:13 ----
Pokrywałem tylko zewnętrzną warstwę szkieletu. Efekt na żywo naprawdę zarąbisty :)

#1094 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 03 kwietnia 2010 - 10:06

Coraz wiecej osób pyta dlaczego nosze tak drogi telefon bez pokrowca, musze im uświadamiać że posiadam założony Vulcan Black..

#1095 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 03 kwietnia 2010 - 14:48

W kieszeni

#1096 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2010 - 14:50

W kieszeni

Z pewnością to wielu osobom pomoże…
W życiu bym na to nie wpadł ;) .

#1097 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 03 kwietnia 2010 - 14:52

Z pewnością to wielu osobom pomoże…
W życiu bym na to nie wpadł ;) .

Powiem Ci, że ja na to nie wpadłem sam wpisałem na Google i tam było napisane.
Pozdrawiam

#1098 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2010 - 16:43

Nie mogłem już wytrzymać i też sobie kupiłem vulcana. Oczywiście wersję przeźroczystą. Jest zdecydowanie najcieńszy ze wszystkich które mam. Jest to jedyna obudowa w której iPhone siedzi pewnie w pozycji pionowej w podstawce dodawanej do innych etui switcheasy.
Zdjęcia:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1099 mr.locash

mr.locash
  • 33 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:08

jest zajebisty:)i wygląda zajebiście:) vulcan moim zdaniem to najlepszy pokrowiec, na pewno z wyglądu zobaczymy jak z użytkowaniem...ale to czas pokaże. ja ze swojego jak wspomniałem jestem bardzo zadowolony rozprasuj go trochę palcami z tyłu żeby się ułożył dookoła aparatu.

#1100 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 kwietnia 2010 - 07:21

Ja biegam z belkinem, widze ze to jego podrobka, ale jak dobra podobka to za ta cene napewno warte, za belkina dalem 30€

BELKIN SPORT na ramię IPHONE 3G 3GS ŁÓDŹ sklep (973213796) - Aukcje internetowe Allegro

A możesz mi napisać jak on się sprawuje? Chodzi mi generalnie o komfort, czy np. nie odstaje za bardzo, nie rusza się nadmiernie, da się na kurtce go bezproblemowo montować? Jakieś minusy konkretne?

Póki co to trochę żałośnie biegam ze skórzanym futerałem na pasek ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych