Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#851 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 15:07

Wiesz co zastanawiałem się kiedyś nad tą folią. Jednak miałem obawy i mam nadal, że nie założę jej właściwie i tylko wywalę pieniądze :)

#852 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 15:16

Aplikacja nie jest tak ciężka jak się wydaje. Zakładałem tą folię na różne urządzenia i za każdym razem mi się udawało. Założenie IS jest o wiele prostsze niż perfekcyjne założenie zwykłej folii na ekran iPhone. Naprawdę warto spróbować.

#853 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 16:37

Shreku, ja właśnie szukam folii na ekran, silikon mam [belkina] i jeszcze folii mi brakuje :P Bo na ekran bez folii bo wyjęciu z kieszeni mam masę paproszków, mimo że kieszeń czysta itp. [żeby nie było] ;d

#854 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 17:09

Kupuj PowerSupport lub SGP. Polecam warianty matowe tj. SGP AntiFingerprint i PowerSupport Antiglare.

#855 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 18:39

Tak, ale nie ma takiego poślizgu i gorzej się przez nią widzi - oglądałem masę filmików na Yt. Biorę GelaScreena, jak dojdzie to opiszę moje refleksje na temat tej folii ;]

#856 patrykens

patrykens
  • 25 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 00:20

Hej, wie ktoś może gdzie można kupić folię power support anti-glare ? apple4less nie odpowiada a pozatym coś na allegro się nie mogę zalogować edit: Jeszcze zastanawiam się czy kupować matową... Zależy mi na przejrzystości ekranu i dobrym odwzorowaniu kolorków, jeżeli przy tym by się mniej palcowało to byłoby dobrze. Mam teraz Switcheasy Capsule Rebel z dołączoną folią, ale strasznie się brudzi, nie tylko od palców. Mam wrażenie, że od samego stania folia zachodzi jakimś nalotem ...

#857 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:41

Hej, wie ktoś może gdzie można kupić folię power support anti-glare ? apple4less nie odpowiada a pozatym coś na allegro się nie mogę zalogować

edit:
Jeszcze zastanawiam się czy kupować matową... Zależy mi na przejrzystości ekranu i dobrym odwzorowaniu kolorków, jeżeli przy tym by się mniej palcowało to byłoby dobrze.
Mam teraz Switcheasy Capsule Rebel z dołączoną folią, ale strasznie się brudzi, nie tylko od palców. Mam wrażenie, że od samego stania folia zachodzi jakimś nalotem ...

Kurz – Wikipedia, wolna encyklopedia

#858 patrykens

patrykens
  • 25 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:53

:D tu akurat nie o kurz chodzi, tworzy mi się jakaś taka "mgiełka", chociaż to nie ważne

#859 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:25

a ja kupilem sobie za 12 zl z allegro panel na tyl do ipka :) bo obudowe mialem zjechana przez poprzedniego wlasciciela a teraz wyglada jak nowy! :) polecam :) rewelka :) a za foliami zadnymi to nie jestem;p

#860 patrykens

patrykens
  • 25 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:44

Jakie folie polecacie z tych dostępnych w polsce ? Bo chyba z PowerSupport ani SGP nie ma szans

#861 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:46

Kup na eBayu :)

#862 Sunbeach

Sunbeach
  • 68 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 stycznia 2010 - 13:35

a co powiecie o tych obudowach na tył Ideal Case bo chciałem zamówić?

#863 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 02:32

Ja mam pytanie do "instalacji" folii typ invisible shield i bodyguardz. Obie folie spryskuje się jakimś preparatem. Co się stanie w przypadku dostania go do np. do mini jacka gdzie jest umieszczony ten listek informujący o zalaniu telefonu?

#864 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2010 - 15:07

Spokojnie. Jak nie będziesz pryskał tym płynem prosto do tej dziurki to nic się nie stanie, a poza tym (przynajmniej IS) nie nachodzi tak daleko więc nie ma problemu ;) Z tego co wiem, to "listek" nie jest umieszczony w wejściu słuchawkowym, tylko w złączu docka.

#865 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2010 - 16:33

@up: listek umieszczany jest w wejściu słuchawkowym i złączu docka, oba "listki' można zobaczyć gołym okiem.

Telefon posiada również dwa czujniki na płycie głównej.

#866 ceb00la

ceb00la
  • 24 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 19:41

Co myślicie o tym:
Hard Back Case Cover for iPod Touch 2nd Gen (Black) - Focalprice.com
Clear Silicone Skin Case for IPod Touch 2nd Gen (White) - Focalprice.com
Net Pattern Silicone Case for Touch 2nd (Transparent) - Focalprice.com
Transparent Protective End Cap for Touch 2nd (Transparent) - Focalprice.com

Co by było najlepsze do ochrony toucha 2g? Czy takie nakładki na tył dobrze się trzymają i nie odpadają? Wiem, że te produkty to żaden high-end, ale nie mam zbyt wysokich funduszy? Ewentualnie polećcie mi coś taniego i dobrego.

#867 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 12:23

Przerabiałem już kilka etui.
Jak dla mnie nr 1 jest Switcheasy Vulcan
Welcome to SwitchEasy

#868 ludzik6

ludzik6
  • 61 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 26 stycznia 2010 - 12:59

depe a co powiesz o SwitchEasy Rebel M biały ,bo mam zamiar go kupić ?

A no i czy pod tego Vulkana wchodzi sporo brudu czy raczej Iphone od środka jest dobrze chroniony ?

#869 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 14:26

Ja akurat mam porównanie i mój ranking wygląda tak:

1.Switcheasy Rebel Serpent 9,5/10
Gdyby nie możliwość występowania saggy bottom byłoby 10/10. Etui jest ścisłe i dobrze dopasowane. Po założeniu nie widać chromu. Jest fajne w dotyku i co najważniejsze kręgosłup w ogóle się nie rysuje w przeciwieństwie do zwykłego Capsule Rebel. Zdecydowanie nie bałbym się go upuścić z wysokości 2-3m.

2.Switcheasy Capsule Rebel M 9,25/10
Niestety trochę się zawiodłem na tym etui. Myślałem, że będzie choć trochę lepsze od poprzedników. Zdecydowanie fajniej wygląda. Poprawiony został dół obudowy. W tej obudowie z pewnością nie będzie występował saggy bottom. Prześwitujący chrom i fakt, że mogę wyjąc telefon z etui bez zdejmowania kręgosłupa to zdecydowanie minusy. Mam wrażenie, że gdybym go upuścił centralnie szybką to telefon by wyskoczył z etui. Plusem jest protektor gniazda słuchawkowego, którego nie było w zwykłym capsule rebel.

3. Switcheasy Capsule Rebel 9,0/10
Praktycznie taki sam jak Rebel Serpent z wyjątkiem kręgosłupa, który nie jest "pofałdowany". -0,5pkt w stosunku do Rebel Serpent za rysujący się kręgosłup.

Miałem poprzednio też inne gorszej jakości etui(Gear4 i noname), ale w moim rankingu dostałyby po 1-4 ptk.

#870 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 15:31

Welcome to SwitchEasy

Mógłbym wiedzieć, jak stoi z odginaniem się rogów [+ paska u dołu?]. Czy bardzo pogrubia urządzenie, czy się ślizga w dłoni? Itp. itd.

Bo sam Vulcan bardzo ładnie się prezentuje ;)

#871 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 18:02

@up: listek umieszczany jest w wejściu słuchawkowym i złączu docka, oba "listki' można zobaczyć gołym okiem.

Telefon posiada również dwa czujniki na płycie głównej.

A jednak ;) Dzięki za uświadomienie. Mimo to ja jakoś tych czujników nie mogę zobaczyć.

#872 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 18:03

Dla mnie RebelSeprent (limitowana seria) jest średnia. Niestety, ale od dołu się odgina i nawet sposób z suszarką pomógł raptem na kilka minut. Żałuje, że kupiłem na allegro bo teraz nie mam dowodu zakupy, a na produkty Switcheasy jest 2 lata gwarancji.

Kupiłem wczoraj nowy produkt, który ponoć bije inne na głowę, a mianowicie Switcheasy Torrent, ale wiadomo dla każdego coś innego. W sumie dałem z przesyłką 31,99 Euro.

Przypadł mi do gustu jeszcze Switcheasy o dość ciekawej nazwie NUDE. Szkoda tylko, że w sumie chromów nie zakrywa.
Czekam jeszcze na odpowiedź ze sklepu w UK bo zamówiłbym folie bodyguardZ, która ponoć sprawdza się lepiej niż IS i w dodatku dostajemy dwa egzemplarze. Dodam jeszcze, że koszt foli to około 70 zł + przesyłka.

---- Dodano 26-01-2010 o godzinie 18:05 ----

Mimo to ja jakoś tych czujników nie mogę zobaczyć.

Zobacz pod światło, a najlepiej zaświeć sobie latarką.

#873 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 19:00

Welcome to SwitchEasy

witaj!
możesz napisać coś wiecej o tym pokrowcu ?
matriałz jakiego jest wykonany, czy jest sztywny, jesli sie da to zdjecia mile widziane, pozdrawiam

#874 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 stycznia 2010 - 19:11

ja od dwóch tygodni posiadam incase slider. Bardzo fajne, dokładnie zrobione etui :) szkoda tylko, że trochę kosztuje, ale wart swojej ceny

#875 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 19:16

witaj!
możesz napisać coś wiecej o tym pokrowcu ?
matriałz jakiego jest wykonany, czy jest sztywny, jesli sie da to zdjecia mile widziane, pozdrawiam

Na jutjub trochę poszperałem, i ogółem prezentuje się elegancko, jedyny minus to staszne palcowanie się silikonu - tak samo jak oryginał.

No i rysując go paznokciami, można silikon zarysować (sic!) - gość pokazywał na filmiku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych