Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#826 s0-Vicky

s0-Vicky
  • 27 postów
  • SkądPabianice

Napisano 16 stycznia 2010 - 11:13

Ile ludzi tyle gustów!

#827 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 11:23

Kupuje folie na ekran. Wybieram pomiedzy invisible shield, a gelascreens.
Na telefonie glownie gram i pod tym katem chcialbym wybrac najlepsza czyli sliska, malo palcujaca sie folie.
Do tego korzystajac z tela w sloneczny dzien chcialbym zeby mozna bylo na nim cos zobaczyc.

Dajcie skorzystac z waszych doswiadczen :)

Jeśli chodzi o folię do grania to zdecydowanie odradzam Zagg. Ma ona strukturę pomarańczy i jest dość "lepka". Jeśli chodzi o śliskość to foie crystal(gelascreens) są dość tępe. IMHO do gier najlepsze są folie Antiglare. W słoneczny dzień też lepiej widać. Polecam SGP Anti Fingerprint i Power Support Antiglare. Obydwie są w podobnych cenach i są równie dobre.

#828 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2010 - 11:37

@shrek2oo7 - o widzisz, o taka odpowiedz mi chodzilo, dzieki ;) To biore PS/SGP, jeszcze sie zastanowie ktora. Przegladalem zagraniczne strony i nie znalazlem zadnych testow folii ekranowych (hehe testy folii to juz chyba przesada;p), ale mysle, ze taki niuans jak folia sliska/lepka jest dosc wazny jesli na telefonie np. duzo sie gra :). Przy okazji bede mial czyste sumienie, ze tel jest z kluczami w kieszeni itd.

#829 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 11:49

Są testy folii na youtube ;) [yt=xCiY_uSGNAE]Follow-up to Power Support Anti-Glare Review[/yt] [yt=6gdGqiabtv4]SGP Screen Shield Comparison[/yt]

#830 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:00

Moze zle sie wyrazilem, Powersupport'a test znalazlem (w formie pisanej), no ale byl to test jednej jedynej folii, a nie mam zadnego porownania z innymi wiec ciezko wyciagnac jakies wnioski z pojedynczego testu. Bardziej chodzilo mi o takie pelne zestawienie markowych+noname'ow :) Dzieki za linki, zabieram sie do ogladania;d Z innej beczki, czy te tanie incasy na ebayu to podrobki ? Sa w cenach +-20$, wysylane z Hong Kongu ;d (Jak widze ebay+Hong Kong to wydaje mi sie, ze podroba murowana)

#831 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 15:15

Jeśli chodzi o folię do grania to zdecydowanie odradzam Zagg. Ma ona strukturę pomarańczy i jest dość "lepka". Jeśli chodzi o śliskość to foie crystal(gelascreens) są dość tępe. IMHO do gier najlepsze są folie Antiglare. W słoneczny dzień też lepiej widać. Polecam SGP Anti Fingerprint i Power Support Antiglare. Obydwie są w podobnych cenach i są równie dobre.

Człowieku czy ty wiesz co mówisz?? Mam IS od jakiś 7 miesięcy, grałem w naprawdę sporo gierek i ekran w żadnym stopniu nie przeszkadza w graniu. Nie jestem pewien, ale chyba nigdy nie grałeś na iPhonie z Invisible Shield, bo mi gra się znakomicie ;)

#832 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 15:21

Człowieku czy ty wiesz co mówisz??? Miałeś kiedykolwiek inna folię? Jeśli nie to się nie wypowiadaj. Miałem po kolei: 1. Zagg IS 2. PowerSupport Antiglare 3. Powersupport Crystal 4. SGP Anti Fingerprint 5. PowerSupport Antiglare 6. Switcheasy crystal Uwierz mi, ze na IS się gra najgorzej. Folie matowe są najlepsze do gier.

#833 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 16:04

dzieki lef

#834 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2010 - 16:58

Ależ prosz ^^. Tak, taka odpowiedź mnie zadowala, huh. Dorzucę do tematu folii: nie polecam GelaScreenów.Co prawda śliskie i nawet się nie palcuje zbytnio, ale w słońcu, pożal się boże, wyłazi "pajęczynka", jakby siedziały pod nią jakieś mikrobąbelki.

#835 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 19:49

Człowieku czy ty wiesz co mówisz??? Miałeś kiedykolwiek inna folię? Jeśli nie to się nie wypowiadaj. Miałem po kolei:
1. Zagg IS
2. PowerSupport Antiglare
3. Powersupport Crystal
4. SGP Anti Fingerprint
5. PowerSupport Antiglare
6. Switcheasy crystal

Uwierz mi, ze na IS się gra najgorzej. Folie matowe są najlepsze do gier.

Nie, nie używałem żadnej folii, ale może przez używanie zbyt dużej ilości przestałeś pamiętać co to IS ;) Mówię, ja mam od 7 miesięcy i z folią gra się jak bez niej.

#836 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 19:54

Mój brat ma IS na iPodzie touch i naprawdę jest różnica. A poza tym IMHO IS szpeci iPhone tą struktura pomarańczy. Podobno lepsze są BodyGuardz(brak struktury pomarańczy), ale jeszcze ich nie próbowałem.

#837 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2010 - 23:42

Kupilem folie... Screenguard :P Znalazlem przy okazji w mediamarkcie, stwierdzilem, ze sprobuje. Folia sztuk 1 + szmatka w opakowaniu kosztuje 16zl. Nakleilem minimalnie krzywo, niestety, chyba bede musial poprawic ale ogolnie to... jestem zadowolony:p W polaczeniu ze sliderem pojawiaja sie dwa mini pecherze u dolu, ale moze uda sie to poprawic przez ponowne naklejenie. Folia typu crystalclear (niestety tylko taka byla). Teraz jak patrze na ip to kolory bez zmian. Jest sliska, testowalem w jednej gierce gdzie paluch na d-padzie strasznie sie lepil do ekranu, po naklejeniu folii gra sie o wiele lepiej. Troche sie palcuje, no ale to folia, wiec wycieram o co chce. Idealnie wycieta. Pewnie w przyszlosci sprobuje drozszej folii, ale zastanawiam sie czy to wszystko nie jest robione na jedno kopyto. W drozszych foliach dostajemy 2 sztuki i placimy za marke. 16x2=32+marka [zł]

#838 piotrekMSTR

piotrekMSTR
  • 65 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 stycznia 2010 - 00:15

Witam serdecznie!
Poszukuje dla siebie od dluzszego czasu idealnego zabezpieczenia dla mojego iphona.
Jakis czas temu nabylem na allegro gumowy ochraniacz na telefon i musze przyznac ze po czesci zrealizowal swoje zadanie. Ze wzgledu na to ze zostal zakupiony jakos we wrzesniu/pazdzierniku ubylo dosyc czasu a jego dosc slabe wykonanie zaczyna mnie coraz bardziej draznic. Nie byl to jakis firmowy sylikon wiec nie ma sie co oszukiwac... kupilem go za ok. 25 zl wiec to tez moze o czyms swiadczyc. Na chwile obecna jest dosc rozciagniety wiec dostaja sie pod niego jakies paprochy i piasek przez co rysze mi sie tyl.
Bylem dzisiaj w iSpocie i moje zainteresowanie wzbudzil taki oto ochraniacz:

Sklep internetowy iSpot APR Belkin etui do iPhona 3G/GS Grip Vector Case Duo (Caviar anc Clear) - Etui

Cena tez jest kozystna tym bardziej ze cena 56zl obejmuje 2 sylikony.
Powiedzcie co o tym uwazacie (najlepiej uzytkownicy) bo zamierzam jutro po niego pojechac.
Najwazniejsze jest dla mnie to aby jak najbardziej uciskal telefon zeby nic pod niego nie wchodzilo i zeby byl w miare twardy.
Jezeli nie ten to jaki inny polecacie z iSpota w Poznaniu w miare przystepnej cenie bo uwazam ze wydawanie wiekszej kwoty na taki bajer jest trochr bez sensu:)

Czekam na szybka odpowiedz,
pozdrawiam.

#839 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 00:35

Ja mam belkina i łatwo po bokach tą folię zdjąć, ale ogółem wszystko przylega i wygląda bardzo estetycznie. tylko, w moim przypadku telefon jest trochę grubszy, nie jest to cienki silikon.

BELKIN SILIKON iPHONE 3G/3GS (873860723) - Aukcje internetowe Allegro

Mam ten model - wszystko spisuje się bardzo elegancko, ja nie narzekam ;]

Jedynie chcę kupić folię ochronną [waham się między belkinem a gelascreenem], bo na ekranie zostają różne małe cusie, i to denerwuje [np. jak wyjmuję z kieszeni].

#840 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 stycznia 2010 - 00:46

Najwazniejsze jest dla mnie to aby jak najbardziej uciskal telefon zeby nic pod niego nie wchodzilo i zeby byl w miare twardy.
Jezeli nie ten to jaki inny polecacie z iSpota w Poznaniu w miare przystepnej cenie bo uwazam ze wydawanie wiekszej kwoty na taki bajer jest trochr bez sensu:)

Czekam na szybka odpowiedz,
pozdrawiam.

Niestety obawiam się, że ten nie spełni Twoich oczekiwań. Co prawda Belkin zrobił swoje i pokrowiec jest wykonany porządnie. Rozejść się raczej nie powinien, jednak silikon jest silikonem, materiałem miękkim i w zasadzie nie wiadomo.... Zerknij na ten filmik, dobrze widać jaki jest giętki. Poproś też pana w iSpocie, ładnie wypakuje i powinien pozwolić przymierzyć, albo chociaż wymacać.

Na Twoim miejscu przyjrzałabym się futerałom z poliuretanu, typu
Sklep internetowy iSpot APR Puro Plasma ochronne etui do iPhone 3G/3GS - czarne - Etui
dostępny w Malcie (pewnie nawet w różnych kolorach).

#841 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 00:49

@up: a jaką folię byś doradził? ;) Chodzi mi o jak najlepszy 'poślizg" palców i małe "przyciąganie" paprochów ;p

#842 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 stycznia 2010 - 00:58

Ew. słynne dwuczęściowe etui Griffina, nie wyobrażam sobie jak iPhone miałby się z niego wydostać bez pomocy dwóch wprawnych rączek.

Sklep internetowy iSpot APR Griffin wave do iPhone 3G - białe - Etui

#843 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 17 stycznia 2010 - 08:03

Ja w pracy mam zwykłą skórkę za 20zl z miękkim wyścieleniem w środku, i paskiem do wysunięcia. W żadne folie czy kondomki się nie bawie,raz że wygląda to tragicznie a 2 pod spodem zbiera się kurz i bród powyjęciu z czegoś takiego obudowa jest i tak zniszczona, po 3 zbiera się wilgoć i dalej nie muszę tłumaczyć. Prace mam fizyczną i to w zdecydowanie nieprzyjaznych warunkach, a skórzane etui dodane do nokii e71 już spełniło swoją funkcję, także do iphona kupiłem taką samą. Bez mocowania do paska itp poprostu wsuwamy i do kieszeni chcemy wyciągnąć mamy do tego pasek pociągamy i tel wysuwa się z pokrowca.

#844 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 11:25

@up: a jaką folię byś doradził? ;) Chodzi mi o jak najlepszy 'poślizg" palców i małe "przyciąganie" paprochów ;p

Capsule Rebel/ Rebel Serpent IMHO najlepiej się sprawdzi. Silikon w ogóle się nie czepia i telefon łatwo wyciągnąć z kieszeni. Etui jest super ścisłe i nie ma szans by cokolwiek dostało się pod etui.

---- Dodano 17-01-2010 o godzinie 11:26 ----

Ew. słynne dwuczęściowe etui Griffina, nie wyobrażam sobie jak iPhone miałby się z niego wydostać bez pomocy dwóch wprawnych rączek.

Sklep internetowy iSpot APR Griffin wave do iPhone 3G - białe - Etui

Wave jest beznadziejny bo ciężko się go zakłada i rysuje bezel.

#845 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 13:41

To jest właśnie wspomniany saggy bottom. Można temu zaradzić: YouTube - How to Fix Your Rebel's Saggy Bottom! (Re-Upload)

---- Dodano 15-01-2010 o godzinie 07:17 ----
Co do armbanda to polecam Incase Sports Armband Pro:
Dołączona grafika
Można chyba dostać takie na allegro. Tylko uważaj na tych co sprzedają armband do iPoda touch i piszą, że będzie pasować do iPhone ;)

No niestety na allegro brak. Może jakieś inne źródło?

Swoją drogą co sądzicie o GelaSkin? Obecnie telefon noszę w RebelSerpent jednak z racji tego, że chcę zakupić Armband to za każdym razem kiedy będę szedł biegać będę musiał wyjmować iphona z tej skorupy. Co w moim odczuciu jest nie praktyczne. Poza tym planuje zakupić stację dokującą. RebelSerpent to fajna sprawa, ale jak myślę, że mam go z tej skorupy wyjmować to mi się odechciewa.

#846 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 14:14

Ja mam XtremeMac Micropack:
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Zdjęcia słabe bo robione na szybko ;)

Ja mam takiego docka i nie muszę zdejmować etui :D

---- Dodano 17-01-2010 o godzinie 14:21 ----
Co do armbanda to na allegro znalazłem tylko takie:
Etui Pokrowiec GRIFFIN Sport Armband iPhone 3G 3GS (880711173) - Aukcje internetowe Allegro
INCASE SPORT ARMBAND do iPhone 3GS,Touch 2G W-wa (882352112) - Aukcje internetowe Allegro
Belkin Sport Armband Dualfit iPhone 3G 3Gs czarn (889514855) - Aukcje internetowe Allegro

Dwa pierwsze dedykowane do iPoda touch, ale na tym griffinie jest napisane:
http://photos03.alle...71/11/880711173
Ten incase będzie IMHO za ścisły do iPhone. Chyba ten belkin będzie najlepszym rozwiązaniem.

#847 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 14:49

Wielkie dzięki. Przydałby się jakieś namiary na tą stacje dokującą :) Tylko teraz i tak w przypadku Armband będę musiał tą skorupę zdejmować .

#848 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 14:53

To już zależy jak często biegasz. IMHO to nawet dobrze zdjąć etui raz w tygodniu i przetrzeć telefon. Co do stacji to jest XtremeMac Micropack, niestety nigdzie już niedostępny. Możesz kupić Apple Universal Dock:
Dołączona grafika
Będzie ten sam efekt.

#849 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 15:02

No w moim przypadku będzie to co najmniej 3 razy ;). Dlatego zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Podejrzewam, że nawet przy tak częstym wyjmowaniu to ten silikon będzie w opłakanym stanie.

#850 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2010 - 15:03

W takim wypadku może będziesz zainteresowany InvisibleShield. IMHO będzie to optymalne rozwiązanie. Jeśli chcesz to mogę Ci sprowadzić. Pisz na PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych