Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7547 odpowiedzi w tym temacie

#7101 PL95

PL95
  • 260 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 05 stycznia 2021 - 07:22

Z tego co się orientuję, to ludzie polecają etui firmy OtterBox lub UAG (seria Monarch). 

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#7102 trial.biker

trial.biker
  • 78 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 stycznia 2021 - 20:24

Ja w iPhone XS miałem UAG Monarch (czerwone) i z czystym sumieniem mogę go polecić. Ja go głównie używałem jak wychodziłem na moto ( ochrona przed uderzeniem kamykiem w plecy tel). Jedyne co to dość mocno powiększa telefon i po ponad roku zaczęła mi farba z napisu UAG schodzić. 

#7103 Zbyniuk5

Zbyniuk5
  • 11 postów

Napisano 14 stycznia 2021 - 10:30

Witam Wszystkich Forumowiczów.

Czy ktoś z Was używa ETUI Z POWERBANKIEM (zintegrowane) ??? Jeśli tak to czy warto, jakie polecacie? Czy bateria nie wysiada za szybko od tego że telefon jest cały czas podpięty pod powerbank?

Dopiero zaczynam swoja przygodę z Iphonami i  posiadam SE2020 , przeszukiwałem forum ale niestety nie natknąłem się na podobny temat tych etui z wbudowanymi powerbankami.

Może coś doradzicie w tym temacie???

#7104 PL95

PL95
  • 260 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 14 stycznia 2021 - 15:41

Ja używałem do iPhone'a X etui od mophie i bardzo miło je wspominam. Niestety, zaprzestali produkować tego typu etui i nie planują wypuszczać takiego na iPhone'a 12. Z tego co pamiętam, to na SE2020 tez już nie wypuścili. Ale kto wie, może na SE2020 pasuje jakieś stare, do iPhone'a 6,6s itp. 

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#7105 Zbyniuk5

Zbyniuk5
  • 11 postów

Napisano 15 stycznia 2021 - 07:40

no właśnie z mophie niestety nie mają, szukałem na alledrogo i jest dużo ale wszystkie do max. 200zł, ceny zaczynają się już nawet od 60zł- trochę to wszystko podejrzane no i opinie różne. Jedni zachwyceni a tu zaraz 3-4 posty, że totalny szrot, jak tu być mądrym i kupić dobrze :)

#7106 pawelszm

pawelszm
  • 6 postów

Napisano 15 stycznia 2021 - 17:11

Szukam etui do iPhone 12 mini, kupilem niedawno Spigen Liquid Air i wyglądem oraz kształtem mi bardzo pasuje, jednak tworzywo z ktorego jest zrobione, jest bardziej jak plastik niz guma przez cos slizga sie w dłoni, nie ma tak pewnego chwytu.
Przedtem miałem iP 8 i do niego rowniez Spigen Liquid Air dedykowane pod iP 7/8 , tam materiał był mniej śliski, widocznie Spigen zdecydował o zmianie materiału oraz detali tego etui na przestrzeni czasu.

Prosilbym o sugestie lub rekomendacje, cos podobnego wygladem do Spigen Liquid Air, czyli pełny case, najlepiej nie przezroczysty, nie bardzo "obszerny" zeby powiekszał telefon, z materiału ktory nie slizga sie w dłoni, najlepiej w granicach 50-100 zł lub delikatnie wiecej.
Dziekuje!

#7107 Piotr83

Piotr83
  • 89 postów

Napisano 15 stycznia 2021 - 22:36

Szukam etui do iPhone 12 mini, kupilem niedawno Spigen Liquid Air i wyglądem oraz kształtem mi bardzo pasuje, jednak tworzywo z ktorego jest zrobione, jest bardziej jak plastik niz guma przez cos slizga sie w dłoni, nie ma tak pewnego chwytu.
Przedtem miałem iP 8 i do niego rowniez Spigen Liquid Air dedykowane pod iP 7/8 , tam materiał był mniej śliski, widocznie Spigen zdecydował o zmianie materiału oraz detali tego etui na przestrzeni czasu.

Prosilbym o sugestie lub rekomendacje, cos podobnego wygladem do Spigen Liquid Air, czyli pełny case, najlepiej nie przezroczysty, nie bardzo "obszerny" zeby powiekszał telefon, z materiału ktory nie slizga sie w dłoni, najlepiej w granicach 50-100 zł lub delikatnie wiecej.
Dziekuje!

Karbonowe etui od chińskich kolegów, w końcu telefon wygląda jak powinien i jest praktycznie tych samych rozmiarów jak przewidział producent.

#7108 pawelszm

pawelszm
  • 6 postów

Napisano 15 stycznia 2021 - 23:20

Dzieki!
Czy te karbonowe etui amortyzuja telefon przy upadku czy jest to taka twarda skorupa?
Spigen jednak ma te 2 mm grubosci co troche ochroni telefon przy ew uderzeniu.

#7109 Regiss

Regiss
  • 2 952 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 stycznia 2021 - 00:04

Nie amortyzują. To tak naprawdę ochrona na rysy, bardzo mocna i wytrzymała ale tylko na zarysowania. Twarda skorupa która przy upadku nie pomoże za bardzo.

iPhone 15 Pro

#7110 Piotr83

Piotr83
  • 89 postów

Napisano 16 stycznia 2021 - 11:20

Myślę, że tak jak Regiss napisał, będzie słabo chronić przy upadku. Obudowę mam pierwszy raz, a jeszcze nie testowałem upadków ;) wykup Apple care+ i ciesz się telefonem.

#7111 Zbyniuk5

Zbyniuk5
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2021 - 11:49

ja zakupiłem RINGKE AIR i jest fajnie dopasowany, co istotne ma od góry i od dołu lekko wyciągnięte ścianki tak aby amortyzował podczas upadku.

#7112 MC_

MC_
  • 6 923 postów

Napisano 18 stycznia 2021 - 12:15

Zobaczysz jak szybko z przezroczystego zmieni się w brązowy.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#7113 Zbyniuk5

Zbyniuk5
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2021 - 12:33

mam wersję czarną

#7114 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 25 stycznia 2021 - 11:46

Czołem!

W tamtym tygodniu wjechał do mnie nowy iPhone 12 Pro Pacific Blue, ten wygląd i kolor jest rewelacyjny (zawsze brałem albo białe albo czarne, już rok temu zastanawiałem się nad zielonym ale teraz ten niebieski wygrał wszystko).

Myślę nad jakimś etui, w poprzednich miałem różne (plastiki, silikony, folie na całość) z różnymi efektami. Teraz na moim poczciwym już iPhone 7 mam skórzany pokrowiec Apple z wyściółką w środku i sprawuje się rewelacyjnie. Wiadomo, widać uszkodzenia, ale jest dobrze zrobiony: ogólnie polecam. Minus jest taki, że nowego chciałbym mieć w czymś przezroczystym i przez fakt, że jest większy niż mój iPhone 7, to w czymś cienkim, by telefon nie był jeszcze większy niż już jest.

Widziałem tutaj dyskusję nt. Puro 0,3 i 3mk z czarnymi bokami (nie jest to najlepsza opcja z tym czarnym z boku, ale jeżeli jest dobry jakościowo, to do skuszenia). Pamiętam tylko, że jak w moim 5s miałem Spigena jakiegoś przezroczystego, to fakt, po roku (a może krócej?) był już żółty + zbierało się w środku wiele kurzu, który potem rysował strasznie plecki iPhone... to byłą tragedia. Skórzany ma wyściółkę, ale przez to nie widać iPhone. Wiadomo, nie można zjeść i mieć ciastka, ale może jest szansa na jakiś kompromis?

Polecicie coś? Macie coś z tego wyżej i możecie wrzucić fotki jak to się prezentuje? Będę wdzięczny.

Z góry dzięki!

Pozdro,
D.

iPhone 3GS 16GB Black ~ iPhone 5s 16GB Silver ~ iPhone 7 128GB Silver ~ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue # Watch Series 6 Cellular 40mm Space Grey
MacBook Pro 13" 2015 i5/8GB/256GB ~ MacBook Pro 15" 2018 i9/32GB/512GB # EarPods ~ AirPods ProHomePod mini Space Grey

#7115 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 postów

Napisano 30 stycznia 2021 - 06:49

Czołem!

W tamtym tygodniu wjechał do mnie nowy iPhone 12 Pro Pacific Blue, ten wygląd i kolor jest rewelacyjny (zawsze brałem albo białe albo czarne, już rok temu zastanawiałem się nad zielonym ale teraz ten niebieski wygrał wszystko).

Myślę nad jakimś etui...

Do mnie dziś dotarł ten sam model iPhona i wymagania co do etui mam identyczne jak Twoje. Udało Ci się już coś znaleźć lub masz jakieś porównanie?
Ja zamówiłem już niebieski case Apple silikonowy ale jeszcze mogę z niego zrezygnować. Chyba jednak wolę bezbarwny i żeby choć trochę zabezpieczał przed upadkiem bo wydaje mi się że te od Apple nie mają takiej opcji (chyba że się mylę).

Użytkownik Wojtekss edytował ten post 30 stycznia 2021 - 06:51

#7116 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 30 stycznia 2021 - 12:43

Też mam ten kolor i podobną rozkminę. Póki co mam spigena liquid crystal case. Jest w miarę OK, ale mogłoby być cieńsze, bo przy kwadratowych ramkach dodaje trochę grubości.

#7117 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 postów

Napisano 30 stycznia 2021 - 14:36

Mój syn posiada Spigena ale w wersji Ultra Hybrid na iPhone SE 2020 - tutaj wygląda naprawdę dobrze. Przeglądając temat jeden z użytkowników porównując obie wersje Spigena bardziej polecał Twoją (Liquid) i jeśli nie znajdę nic innego to raczej wezmę tego case do swojej dwunastki.

#7118 Pafeuu

Pafeuu
  • 45 postów

Napisano 30 stycznia 2021 - 19:40

Jakieś etui godne polecenia, typu oryginalne leather case? Zrezygnowałem z pancerniaków. Nosze aktualnie 12 pro w spigen przezroczystym tylko w pracy, ale nienawidzę etui bez mikrofibry w środku, ze względu na robiące się rysy na ramce.

#7119 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 220 postów

Napisano 30 stycznia 2021 - 19:45

Na 290. stronie wątku o etui masz czelność pytać o 'jakieś godne polecenia'? Włóż chociaż odrobinę wysiłku i przeczytaj kilka ostatnich stron, będziesz miał polecenie za poleceniem.

• 5b46927ee6 i PL95 lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7120 locar

locar
  • 18 postów

Napisano 02 lutego 2021 - 13:01

Witam, czy możecie polecić etui które bezproblemowo będzie działało z ładowarkami bezprzewodowymi, ale nie tylko tymi magsafe. Po poprzednim tel. (Samsung S9) zostało mi kilka takich ładowarek. Teraz mam iphona 12 mini i do niego kupiłem etui NILLKIN Flex Pro Magnetic. Niestety telefon w etui ładuje się  bezprzewodowo tylko na niektórych z tych ładowarek (bez etui działa na wszystkich). Zależy mi najbardziej na ładowarce w samochodzie Besaus Graviti, a z nią akurat to nie współgra. Możecie polecić jakieś sprawdzone etui z którym nie będzie problemu, ewentualnie inną ładowarkę samochodową??

Dziękuję i pozdrawiam.

Użytkownik locar edytował ten post 02 lutego 2021 - 14:27

#7121 Zbyniuk5

Zbyniuk5
  • 11 postów

Napisano 05 lutego 2021 - 10:45

Jakieś etui godne polecenia, typu oryginalne leather case? Zrezygnowałem z pancerniaków. Nosze aktualnie 12 pro w spigen przezroczystym tylko w pracy, ale nienawidzę etui bez mikrofibry w środku, ze względu na robiące się rysy na ramce.

No właśnie trudno jest znaleźć nawet na tym wątku informacji o etui z mikrofibrą :(

#7122 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 05 lutego 2021 - 11:59

Ja plecami oryginał skórzany. Etui naprawdę dobrej jakości a i odczucia w dotyku są bardzo miłe. Trochę kasy trzeba dać ale naprawdę warto.

iPhone 11

#7123 DaaV

DaaV
  • 104 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 lutego 2021 - 22:35

Etui z mikrofibrą to tylko oni Apple ze skóry, polecam.

@Wojtekss @cesiu111 kupiłem Puro 0,3mm i coś chińskiego na M co tutaj polecali za 20 ziko. Puro gruby i nie ładny, to chińskie ciut lepsze, ale dalej telefon wyglądał źle. Pojechałem teraz do 3mk bo otwarli i przymierzyłem Satin Armor Case - no jest najlepszy z całego zestawu. Z tyłu szybka i widać wszystko elegancko, czarne boki sprawiają, że ładnie trzyma się w rękach i chroni ekran (nie jest to najładniejsze, ale imo lepsze niż przezroczyste grube gumy z poprzedników). Jestem super zadowolony (efekt vs cena i jeszcze fakt, że widać plecki).

PS. Pasuje z szkłem Benks X Pro+, zestaw idealny.

iPhone 3GS 16GB Black ~ iPhone 5s 16GB Silver ~ iPhone 7 128GB Silver ~ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue # Watch Series 6 Cellular 40mm Space Grey
MacBook Pro 13" 2015 i5/8GB/256GB ~ MacBook Pro 15" 2018 i9/32GB/512GB # EarPods ~ AirPods ProHomePod mini Space Grey

#7124 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 16 lutego 2021 - 15:34

Jaką szybkę polecacie ochronną na telefon iPhone 12 pro ?  Miałem już jpcal premium bardzo fajna szybka ale zbija się szybko jakikolwiek upadek kończy się pęknięciem :D 3mk neoglass też fajna ale ona rysuje się mega szybko palcuje łapie wszystko co popadnie.

Użytkownik tomczii edytował ten post 16 lutego 2021 - 15:35

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#7125 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 220 postów

Napisano 16 lutego 2021 - 15:36

Do 'szybek' jest osobny wątek, w którym jest już milion polecanek.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych