Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#5151 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2015 - 18:40

Nie czerpię zysków z promowania tej firmy ale robią naprawdę fajną robotę.

To jest też przezroczyste lekko matowe.

Ostatnio byłem kupować Fusion i dotykałem tego... naprawdę fajne.

http://onetech.pl/ul...e-dla-iphone-6/

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#5152 ralfs269

ralfs269
  • 45 postów

Napisano 17 listopada 2015 - 09:02

Zastanawiam się nad 2 etui. Najbardziej podoba mi się:

http://www.moshi.com...r-iphone-6#gray

Tylko jak się ono zachowa przy upadku telefonu? Czy telefon i to etui się nie uszkodzi? Najchętniej bym w ogóle nie zakładał etui, ale szkoda było by telefonu po upadku, dlatego nie biorę pod uwagę tych cieniutkich bo one przy upadku dadzą niewiele.

Kolejnym o którym myślę jest:

https://www.thule.co...-tl_85854233002

Czy ktoś używał ich?

#5153 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 17 listopada 2015 - 11:15

2 feeeeee  :P

iPhone 14 PRO Max

#5154 ralfs269

ralfs269
  • 45 postów

Napisano 17 listopada 2015 - 11:28

Wiem, że nie jest za piękne, ale zbiera dobre recenzje i ludzie je bardzo chwalą. Mi zależy żeby etui dobrze zabezpieczało telefon i też go mocno nie pogrubiało, a te Thule tak jest opisywane. Oczywiście wygląd jest też ważny, ale po upadku wolę żeby telefon wyglądał jak przed upadkiem. Dlatego akurat dla mnie są bez sensu te różne cieniutkie, które wygląd telefonu psują a jeszcze prawie nic go nie zabezpieczają.

Niestety w Białymstoku nie ma sklepu gdzie mógł bym zobaczyć te etui na żywo.

#5155 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 17 listopada 2015 - 11:52

Jak z dobrego materiału to i cienkie zabezpieczy, a i grube nie zawsze. Polecam testy na yt różnych case.

iPhone 14 PRO Max

#5156 batibati

batibati
  • 17 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 19:31

Witajcie,
Przymierzam się do kupna Ringke Fusion do 5S
Czy jeśli mam naklejone szkło Nillkina to nie będzie się podważać, zadzierać itp przez tego case ?
Podoba mi się ten Ringke całkowicie przezroczysty tylko czy po czasie boki nie zrobią się żółte jak to czasem bywa w tanich silikonach ?
Bo jeśli tak to średnio to będzie wyglądać. Ewentualnie czarna ramka będzie pasowała do białej 5eSki ?
Pozdrawiam

#5157 ralfs269

ralfs269
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 19:57

Od 3 dni wertuję strony producentów różnych etui, czytam recenzje oglądam YT i w końcu wybrałem kilka z których muszę wybrać jedno.

Cały czas pomimo że najmniej mi się podoba zostaje Thule https://www.thule.co...-tl_85854232968

Podoba mi się: http://www.apple.com...99&fs=s=priceHL

Zastanawiam się też jaka różnica może być między tymi dwoma:

http://www.apple.com...99&fs=s=priceHL

http://www.apple.com...99&fs=s=priceHL

iPhona mam w kolorze gwiezdna szarość więc etui będzie ciemne.

A na ekran lepiej folie czy szkło?

Co lepiej zabezpieczy ekran i na jakie się zdecydować?

#5158 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 20:00

Ewentualnie czarna ramka będzie pasowała do białej 5eSki ?
Pozdrawiam

NIE :D Ale o gustach się nie dyskutuje podobno ;)

ralfs269 zdecydowanie szkło. Nie łapie rys i nie robi się matowe. Folia niestety tak. Miałam bardzo szybko w mikrorysach i była szorstka pod palcami. Osobiście nie polecam ;)

iPhone 14 PRO Max

#5159 Aerial

Aerial
  • 29 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 21:12

Krótka piłka - jest coś lepszego od UAGa lub na podobnym poziomie, jeżeli chodzi o ochronę? Oczywiście na podobnym poziomie cenowym.

#5160 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 11:38

W piątek doszedł mi case Ringke Fusion w wersji crystal do Iphone'a 6. Iphone leży w nim idealnie, nie pogrubia w zasadzie telefonu, zachodzi lekko na ekran przez co będzie chronić ekran w jakiś sposób, a co najważniejsze nie koliduje ze szkłem hartowanym. Zatyczki ograniczają dostawanie się kurzu, jedynie minusem jak dla mnie jest palcowanie się tylnej części, ale łatwo te palce można usunąć. Gdyby ktoś był chętny przed zakupem zobaczyć jak etui leży na telefonie, to mogę wrzucić zdjęcia na forum. Podsumowując, szczerze polecam to etui, ode mnie mocne 9/10 :)

Użytkownik rafal886 edytował ten post 21 listopada 2015 - 12:07

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#5161 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 13:01

Zatyczki ograniczają dostawanie się kurzu

Chodzi o zatyczki silikonowe na przyciskach? Dla mnie taki case jest skreślony, na maks niewygodne  :unsure:

iPhone 14 PRO Max

#5162 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 21 listopada 2015 - 21:48

Chodzi o zatyczki silikonowe na przyciskach? Dla mnie taki case jest skreślony, na maks niewygodne  :unsure:

Chodzi mi o zatyczki gniazda ładowania i gniazda jack :) a mimo, że przycisk blokowania i głośniej/ciszej jest pokryty gumą, to jest ona specjalnie bardziej miękka, więc korzystanie z przycisków to przyjemność :)

#5163 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2015 - 00:34

W piątek doszedł mi case Ringke Fusion w wersji crystal do Iphone'a 6. Iphone leży w nim idealnie, nie pogrubia w zasadzie telefonu, zachodzi lekko na ekran przez co będzie chronić ekran w jakiś sposób, a co najważniejsze nie koliduje ze szkłem hartowanym. Zatyczki ograniczają dostawanie się kurzu, jedynie minusem jak dla mnie jest palcowanie się tylnej części, ale łatwo te palce można usunąć. Gdyby ktoś był chętny przed zakupem zobaczyć jak etui leży na telefonie, to mogę wrzucić zdjęcia na forum. Podsumowując, szczerze polecam to etui, ode mnie mocne 9/10 :)

Używam od 5 tych etui, z małą przerwą na Apple Case skórzany i również polecam :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#5164 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 01:07

Używam od 5 tych etui, z małą przerwą na Apple Case skórzany i również polecam :)

Zastanawiałem się nad Apple Case, ale słyszałem, że zarówno silikonowe jak i skórzane szybko się zużywają, zresztą przy ringke fusion mogę w 100% zachować design telefonu, także wybór padł na ten case :) w stosunku jakości do ceny naprawdę cieżko znaleźć coś konkurencyjnego (ładnie wyglądającego przy tym). :)

#5165 saxot

saxot
  • 1 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 18:08

Witajcie,
Przymierzam się do kupna Ringke Fusion do 5S
Czy jeśli mam naklejone szkło Nillkina to nie będzie się podważać, zadzierać itp przez tego case ?
Podoba mi się ten Ringke całkowicie przezroczysty tylko czy po czasie boki nie zrobią się żółte jak to czasem bywa w tanich silikonach ?
Bo jeśli tak to średnio to będzie wyglądać. Ewentualnie czarna ramka będzie pasowała do białej 5eSki ?
Pozdrawiam

Ja mam ten pokrowiec, w 100% mogę go polecić, idealnie chroni ekran i aparat przez zarysowaniami. Efektu żółknięcia nie zauważyłem, jest  to poliwęglan więc niz z tym nie powinno się dziać 

#5166 Rafgan

Rafgan
  • 36 postów
  • SkądGliwice

Napisano 23 listopada 2015 - 20:09

Poczytałem ten wątek i właśnie jedzie do mnie Ringke Fusion do 5S, co prawda Crystal View, no ale trudno.. Myślałem o zzampańskim, ale nie było nigdzie w dobrej cenie, więc na Flavour Design za 49 Pln zamówiłem.. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :-)

Dzięki wszystkim za rady. 

Telefon: iPhone XS 256 GB Space Grey

#5167 bobi1326

bobi1326
  • 75 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 00:43

Ja poproszę o zdjęcia :)

#5168 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 18:31

Ja poproszę o zdjęcia :)

Tak trudno na YT znaleźć? (Bo film w dobrej jakości jednak jest lepszy od zdjęć)

Użytkownik Andaar edytował ten post 25 listopada 2015 - 18:32

• bobi1326 lubi to

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#5169 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 29 listopada 2015 - 20:19

Do 6s silver zdecydowałem się na skórzane etui od Apple w kolorze brązowym. Wygląda naprawdę ok. Dosyć ciężko działa przycisk usypiający oraz przyciski głośności.

iPhone 6s 64 GB Silver

MacBook Pro 13" 2015

#5170 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 01 grudnia 2015 - 16:04

Ten pierwszy spoko wygląda, jest cienki i sztywny. Drugi chyba jest gumowy.

Mocne słowa w ustach kobiety :P

Do 6s silver zdecydowałem się na skórzane etui od Apple w kolorze brązowym. Wygląda naprawdę ok. Dosyć ciężko działa przycisk usypiający oraz przyciski głośności.

Spokojnie wyrobi się :) W leather case dla iphone 5s było ok już po 4 dniach używania :)

#5171 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 02 grudnia 2015 - 20:46

Jeśli nosisz telefon w spodniach to daje Ci miesiąc i ogarnie Cię wku.... jak zobaczysz przecierającą się skórę z tego cudownego etui. Mam czerwone i po prostu masakra. Starsznie szybko się przetarło. Po około 5 tygodniach, wygląda gorzej niż niektóre etui które używałem kilkanaście miesięcy. Jakość skórzanych etui apple to 2 max 3 w skali do 10.

#5172 dawikos

dawikos
  • 139 postów
Napisano 02 grudnia 2015 - 22:01

Skórzane etui - to się jeszcze nosi? Niedość, że jakość masakryczna to w dodatku dla mnie epoka :P

Chyba, że starsi biznesmeni i babki preferują takie, no ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Komputer MacBook Pro 13" 2020 M1
Telefon iPhone X

#5173 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 02 grudnia 2015 - 22:45

Mocne słowa w ustach kobiety :P

Spokojnie wyrobi się :) W leather case dla iphone 5s było ok już po 4 dniach używania :)

Głodnemu chleb na myśli  :D

A ja używam teraz ramki Sword 6, fajowa  ^_^

• MaciejNowak lubi to

iPhone 14 PRO Max

#5174 sssylaru

sssylaru
  • 66 postów

Napisano 03 grudnia 2015 - 02:39

Mógłby mi ktoś doradzić, jaką obudowę kupić na Iphone 6s plus? Interesuje mnie w miarę cienka obudowa, najlepiej połączenie plastiku i gumy przez wgląd na to, żeby paprochy nie dostały mi się do środka obudowy (coś na wzór Spigena Neo Hybrid - fajny byłby w wersji metalowej, ale są problemy z zasięgiem i trudno dostać się do klawisza wibracji), tylko żeby miało wcięcie na logo i miało czerwoną ramkę..

Pozdrawiam :))

#5175 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 grudnia 2015 - 10:35

Ostatnio kupiłem do swojego 6S takie etui. http://flavour-desig...ray,id4320.html

Gorąco polecam, jest cienkie dużo bardziej pewniej się trzyma telefon niż w skórzanym Apple Case. Jest przeźroczysty a na dodatek w dotyku taki troche gumowaty, więc chwyt pewny jest. Polecam raz jeszcze.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych