Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#1501 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 19:57

Ja dziś nabyłem za 79zł takie coś. Po doświadczeniach z 3G postanowiłem dopilnować, aby tym razem nie mieć po pół roku setek małych rysek na obudowie.

#1502 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 08 stycznia 2011 - 23:39

Kasa wywalona w bloto... Biorac pod uwage ceny na rynku spozywczym wolalbym kupic dobry obiad... ale to ja.

#1503 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 00:09

Kasa wywalona w bloto... Biorac pod uwage ceny na rynku spozywczym wolalbym kupic dobry obiad... ale to ja.

ja potrzebuje niewielkiego casea, ktory chociaz troche uchroni tyl przed rysami i nie zwiekszy specjalnie gabarytow telefonu. Na przód lada dzień chce sobie kupić jakąś folię. A kasa wywalona w bloto to jest dla mnie kupowanie np bumperow vapor za 1000zł;) ale to ja. :P

#1504 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 13:54

Ja kupiłem:
Krusell.pl - Krusell Luna Nubuck L (116 x 62 x 12 mm) brązowy

Jak przyjdzie napiszę jak się sprawuje ;)

#1505 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 stycznia 2011 - 14:58

ja potrzebuje niewielkiego casea, ktory chociaz troche uchroni tyl przed rysami i nie zwiekszy specjalnie gabarytow telefonu. Na przód lada dzień chce sobie kupić jakąś folię. A kasa wywalona w bloto to jest dla mnie kupowanie np bumperow vapor za 1000zł;) ale to ja. :P

Ykhm Vapor'y kosztują do 800zł i wyglądają...naprawdę ładnie:)
Jak chcesz kupić dobrą folię to polecam kupić jak już to taką dobrą,a nie taką która Ci pogorszy dotyk i po kilku dniach będzie widać bąbelki.

#1506 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 16:50

Ykhm Vapor'y kosztują do 800zł i wyglądają...naprawdę ładnie:)
Jak chcesz kupić dobrą folię to polecam kupić jak już to taką dobrą,a nie taką która Ci pogorszy dotyk i po kilku dniach będzie widać bąbelki.

Urody im nie odmawiam, ale nawet 800zł lekką ręką na bumper bym nie wydał:)
Po lekturze wątku o foliach mam w planach SGP, chyba większość posiadaczy jest z nich zadowolona;)

#1507 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 stycznia 2011 - 17:46

Urody im nie odmawiam, ale nawet 800zł lekką ręką na bumper bym nie wydał:)
Po lekturze wątku o foliach mam w planach SGP, chyba większość posiadaczy jest z nich zadowolona;)

Ja z reguły nie lubię folii na IP jakoś nie wiem czemu,ale osobiście ich nie lubię,a jedynym plusem jest ochrona wyświetlacza.

#1508 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 23:23

No bo po to mają być:D aby chronić wyświetlacz i nic więcej:P Jak masz kasę to kupujesz co Ci się podoba, ja mam vapor choć nie wydałem lekką ręką tylko czekałem 3mc na zamówienie od producenta i wyszło mi troszkę mniej:) Pozdrawiam!

#1509 ysy

ysy
  • 14 postów

Napisano 10 stycznia 2011 - 12:12

Ja szukam takiej jakby klapki na sam tył co po prostu zakladamy i caly czas ten tyl jest zalozony oczywiscie w kazdej chwili mozna zdjac. cos jak pure tak? nie wiem czy dobrze mowie ale na allegro takie są.. po prostu takie plecki. w vobisie ktos wyzej pisal, ze sa.. ale 70zl to troche drogo..

cos takiego [URL="http://allegro.pl/iphone-4-barely-there-case-mate-etui-futeral-nowe-i1388954786.html?ap=2&aid=9000014&bid=1515"]TAKIE[/URL] to jest z gumy czy plastik? chcialbym takie bardziej miekkie cos zeby nie rysowalo oryg pleców iphone i w razie upadku nie odczepilo sie gdy walnie w ziemie..

taka [URL="http://allegro.pl/iphone-4g-case-mate-vroom-opona-gsmspot-i1402119864.html"]OPONA[/URL] ona jakas nie bedzie obciazala telefonu? ze nagle stanie sie duzo ciezszy? kumpel ma to w 3gs i chyba sie ciezki zrobil po nalozeniu takiej opony..

juz sam nie wiem co kupic :o

Tą pierwszą Ci polecam, sam używam i powiem Ci że iPhone sie nie rysuje, jest nadal cieniutki i ani razu nie odczepilo mi sie... case mate daje rade

#1510 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 stycznia 2011 - 13:36

Ja do iPhona 4 posiadam oryginalny czarny Apple Bumpers oraz niebieski futerał firmy Ozaki.

Dołączona grafika

#1511 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2011 - 23:37

Witam, serdecznie proszę o pomoc. iPhone 4 już w drodze Na tyle będę miał gelaskina ale chciałbym jakoś zabezpieczyć iPoda. Co sądzicie o tym etui? SGP NEO HYBRID EX IPHONE 4G ETUI TANIA WYSYŁKA (1409486775) - Aukcje internetowe Allegro Na stronie producenta 38$ z wysyłką do Polski. Ale nie mam doświadczenia w zakupach za ocenem. Jeśli ktoś korzystał z tego sklepu to proszę o pomoc.

#1512 ksips

ksips
  • 59 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 07:25

WSUWKA FUTERAL POKROWIEC ETUI Apple iPhone 3G/3GS (1373765482) - Aukcje internetowe Allegro

Kupiłem sobie taką wsuwkę, jednak nie budzi ona mojego zaufania :/ Do starego Era G1 (HTC Dream) dodawany był taki fajny pokrowiec - też wsuwka, który był mocno gąbczasty, a to co kupiłem do Apple jest cieniutkie i sztywne ://

#1513 kaaczor

kaaczor
  • 45 postów
  • Skądwwa

Napisano 12 stycznia 2011 - 15:31

Witam, serdecznie proszę o pomoc. iPhone 4 już w drodze Na tyle będę miał gelaskina ale chciałbym jakoś zabezpieczyć iPoda. Co sądzicie o tym etui? SGP NEO HYBRID EX IPHONE 4G ETUI TANIA WYSYŁKA (1409486775) - Aukcje internetowe Allegro Na stronie producenta 38$ z wysyłką do Polski. Ale nie mam doświadczenia w zakupach za ocenem. Jeśli ktoś korzystał z tego sklepu to proszę o pomoc.

Wczoraj dostałem tego bumpera i jestem bardzo zadowolony. Nie miałem co prawda nigdy bumpera apple, ale czytałem opinie, że SGP jest lepszy. Poza tym jest dwuczęściowy, dodają folię SGP i kosztuje tyle co Apple. Sprawdź ebay SGP item KOREA Sklep eBay.pl - iPhone 4 - AU: Neo Hybrid EX Case, SGP Leather Pouch Case , SGP są produkowane w Korei i lepiej tam zamówić. Cena ta sama, przesyłka tylko 2usd i zawsze można się dogadać co do wartości paczki :D

#1514 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 12 stycznia 2011 - 17:09

Folia na przód + folia na tył + bumper = gitarra gra i tańczy.. Folia chroni przed rysowaniem, bumper chroni przed rysowaniem i wszystkie ranty przed upadkiem. Okey jak spadnie na cos wystającego to i tak bumper nie pomoże bo nie chroni plecków ani wyświetlacza ale wydaje mi się, że jak coś już spada to raczej nie płasko a bokiem, kantem itp.. no i wg. wyglada to przyzwoicie niz jakies zabudowywania całych plecków. :)

#1515 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2011 - 17:25

Już zamówiłem z ich strony w USA. ;/ Dodatkowo wziąłem sobie drugi kolor ramki za 9$ Wziąłem żółtą i Gun Metal. Na przód folia od nich (bo jest podobno najlepsza?!) A na tył już zamówiłem gelaskina. Oczywiście tanio to nie wychodzi, ale za to iPhone kompleksowo będzie chroniony i przy tym bardzo stylowo. :) No i nie powiększa to iPhone'a jak te wszystkie inne bumpery.

#1516 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 stycznia 2011 - 17:30

Już zamówiłem z ich strony w USA. ;/ Dodatkowo wziąłem sobie drugi kolor ramki za 9$ Wziąłem żółtą i Gun Metal. Na przód folia od nich (bo jest podobno najlepsza?!) A na tył już zamówiłem gelaskina. Oczywiście tanio to nie wychodzi, ale za to iPhone kompleksowo będzie chroniony i przy tym bardzo stylowo. :) No i nie powiększa to iPhone'a jak te wszystkie inne bumpery.

Bumpery nie powiększają iPhone'a,a najczęściej case'y;)
Z resztą dwa posty wyżej kolega napisał,że iPhone leci raczej na kant lub bok...tak zrobiło mi się ubicie w 3Gs,a 4 przy bumperze bez skazy:)

#1517 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2011 - 18:15

Przy okazji też pozbywamy się problemu z anteną. :) Jak dojdzie (choć chyba dowalą mi cło bo za dużo rzeczy nakupiłem na raz) to mogę zrobić jakąś małą recenzje ze zdjęciami.

#1518 kaaczor

kaaczor
  • 45 postów
  • Skądwwa

Napisano 12 stycznia 2011 - 18:29

Cła na pewno nie, ale 23% VAT to bardzo prawdopodobne (od ceny z przesyłką), dlatego radzę kupować na eBayu, koleś nie dołącza faktury, wysyła jako gift i zaniża wartość produktu(wystarczy poprosić):

We always mark all shipment as “gift” and even willing to lower the total value for you

We are an authorize eBay seller of SGP Korea. SGP Korea is a company which designs and manufactures scratch-resistant coating films and protection cases.

#1519 nightking

nightking
  • 18 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 15:30

Witam, od 1.5 miesiąca noszego mojego 3GS'a bez niczego i jak na razie nie widzę żadnych oznak użycia, ale na dłuższą metę skończy się to wiadomym stanem. Dlatego chciałbym chronić mojego iPhone'a jak najmniej inwazyjnie.

Myślałem o folii na tył (Inivisble Shield czy [url=http://allegro.pl/iphone-3g-3gs-full-body-protection-przod-tyl-i1403893658.html]iPHONE 3G 3GS # FULL BODY PROTECTION #PRZÓD + TYL (1403893658) - Aukcje internetowe Allegro[/url] coś takiego?) a może po prostu zwykłą wsuwkę?

#1520 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 stycznia 2011 - 18:56

Ja bym proponował oryginalną Invisible Shield, ale tylko na tył. Taki wymysł za 39 zł nie wiadomo przez czy,ile i jak skutecznie będzie chronił.

#1521 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 13 stycznia 2011 - 19:30

Ja używam do 3g i 3gs folii na wyświetlacz ideahd te za 3,90 i sprawują się nie źle. Na plecki mam panel ideahd i ładnie wygląda, nie narzekam.

#1522 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 12:53

Witam, Wyczekałem pond da miesiące na Pre-order kolejnych sztuk Vapor 4. Jeśli ktoś chce dołączyć się do zakupu to niech pisze na PV, podam konto do przelewu. Można wybrać oczywiście dowolny kolor. Koszt to 400zł/sztuka. zawiera: koszt Vapor 4 + koszt wysyłki + cło z podatkiem VAT 23 (łącznie 28%) + wysyłka w Polsce od mnie do osoby kupującej. Czas realizacji to około 5 dni na zebranie chętnych + ok. 10 dni na przesyłkę. Cena 400zł jest bardzo okazyjna i można wybrać dowolny wariant kolorystyczny. Jeśli ktoś chce dodatkowo płytkę carbon na tył należy doliczyć 20usd + 28% podatku od tej kwoty. Pozdrawiam Serdecznie!

#1523 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 16 stycznia 2011 - 13:29

a co myślicie o foliach na boki iphone4 ? czy lepiej wybrać bumper'a lub jakiegoś case SGP ? Jakie jest wasze zdanie?

#1524 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2011 - 14:35

IMO bumper, bo jednak lepiej chroni przed upadkiem.

#1525 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 stycznia 2011 - 14:45

a co myślicie o foliach na boki iphone4 ? czy lepiej wybrać bumper'a lub jakiegoś case SGP ? Jakie jest wasze zdanie?

Zdecydowanie bumper,już raz mnie uratował przed czarną rozpaczą;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych