W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?
Posted 08 September 2010 - 13:12
Posted 08 September 2010 - 15:31
No tak, jednak mimo wszystko iPhone 4 ma dużo więcej ZA niż PRZECIW. W sumie jest jedno przeciw. Ludzie krytykują iP 4 za to, że gubi zasięg. Mój rekord to obniżenie zasięgu o dwie kreski, jednak telefon był trzymany w taki sposób, że prowadzenie rozmowy byłoby niemożliwe. Pływa też zasięg 3g, (to już zdarzało się na 3GS) jednak pomimo tego zasięg 3g pozwala by w swobodny sposób czytać rss czy twittera stojąc w korku Wydaje mi się, że na iP 4 lepiej (sprawniej, szybciej) działa 3g. Teraz koniec OT.
Wiadomo folia SGP nie zabezpieczy telefonu przed upadkiem, bumper poradzi sobie lepiej. Nie wiem czemu ale w iP 4 ekran wydaję się być bardzo podatnym na zarysowania :roll: Po usłyszeniu dzisiejszych komentarzy na temat bumpera i nude dalej poszukuję jakiegoś konkretnego rozwiązania na ochronę iPhone.
Zobacz sobie test tego belkina:
YouTube - Belkin Grip Vue for the iPhone 4
Mam go na żywo wersje BLACK PEARL czy jakoś tak, wygląda dużo lepiej jak na Filmie i jest na prawdę super + jakaś folia na przód i masz 100% ochrony, samo Etui jest z fajnego tworzywa, nie wkurza wyciąganie z kieszeni, jest chude i idealnie przylega. Minus to mocne wciskanie +/- ale zobacz film.
Nude odradzam, pozytywne opinie na youtube to chyba osób które same nimi handlują, a szkoda bo dobra firma.
Pozdrawiam!
Posted 08 September 2010 - 15:44
Nie wiem czemu ale w iP 4 ekran wydaję się być bardzo podatnym na zarysowania :roll:
I dobrze Ci się wydaje - jak najszybciej go zabezpiecz, bo chwila nieuwagi i już będzie piękna rysa na nim.. ;-/
---------- Wpis dodano o 16:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:42 ----------
Minus to mocne wciskanie +/- ale zobacz film.
Też to właśnie zauważyłem na filmie...
Posted 08 September 2010 - 18:20
Jestem trochę uprzedzony do Belkina ze względu na to, że pokrowce na 3GS były, powiedziałbym bardzo kiepskie i gro użytkowników narzekało. Nude za to był bardzo dobrym etui i miał opinię zupełnie inną niż Belkin.Zobacz sobie test tego belkina:
YouTube - Belkin Grip Vue for the iPhone 4
Mam go na żywo wersje BLACK PEARL czy jakoś tak, wygląda dużo lepiej jak na Filmie i jest na prawdę super + jakaś folia na przód i masz 100% ochrony, samo Etui jest z fajnego tworzywa, nie wkurza wyciąganie z kieszeni, jest chude i idealnie przylega. Minus to mocne wciskanie +/- ale zobacz film.
Nude odradzam, pozytywne opinie na youtube to chyba osób które same nimi handlują, a szkoda bo dobra firma.
Pozdrawiam!
Cały czas nad tym myślę.I dobrze Ci się wydaje - jak najszybciej go zabezpiecz, bo chwila nieuwagi i już będzie piękna rysa na nim.. ;-/
Znaczy się, że ekran w iP 4 jest bardziej podatny na rysy niż iP 3GS, są na to jakieś dowody?
Posted 08 September 2010 - 18:27
Cały czas nad tym myślę.
Znaczy się, że ekran w iP 4 jest bardziej podatny na rysy niż iP 3GS, są na to jakieś dowody?
Myślę, że oprócz tego że masz po obu stronach szkło, to ta czarna obwódka jest malutka i iPhone niemal leży na szkle. Ruszysz przypadkowo i rysa gotowa.
Posted 08 September 2010 - 19:46
Jestem trochę uprzedzony do Belkina ze względu na to, że pokrowce na 3GS były, powiedziałbym bardzo kiepskie i gro użytkowników narzekało. Nude za to był bardzo dobrym etui i miał opinię zupełnie inną niż Belkin.
Cały czas nad tym myślę.
Widzę, że sąsiad ma podobne problemy. Ja też myślę nad Belkinem i Nude. Pooglądałem mase testów. Nude szybko łapie kurz, no i jest ostry na krawędziach. A w Belkinie jakoś tak dziwnie chodzą + i - . Myśle, że może kupię gelaskin i na to dopiero nude.
Posted 08 September 2010 - 20:28
Posted 08 September 2010 - 21:49
Raczej ten Belkin nie wchodzi w grę - przyciski +/- bardzo źle chodzą, dodatkowo nie podoba mi się "przydymiony" tył.Widzę, że sąsiad ma podobne problemy. Ja też myślę nad Belkinem i Nude. Pooglądałem mase testów. Nude szybko łapie kurz, no i jest ostry na krawędziach. A w Belkinie jakoś tak dziwnie chodzą + i - . Myśle, że może kupię gelaskin i na to dopiero nude.
Nie wykluczam Boję się, że może być trochę przygruby...A nad Incase Slider dla iPhona 4 myśleliście? Za parę dni ma być dopiero w sprzedaży chyba.
Posted 08 September 2010 - 22:14
A nad Incase Slider dla iPhona 4 myśleliście? Za parę dni ma być dopiero w sprzedaży chyba.
Zapodaj link jak już będzie. Wersja dla 3GS jest świetna! Co do belkina ten akurat jest konkretny;) ale fakt przydymiony.
Póki co będę go używał, ale koniecznie przetestuje Incase Slider'a.
Pozdrawiam!
Posted 08 September 2010 - 22:22
A nad Incase Slider dla iPhona 4 myśleliście? Za parę dni ma być dopiero w sprzedaży chyba.
A gdzie, jeśli można zapytać?
Na stronie Incase-a to etui od dawna jest dostępne i już miałem składać zamówienie, ale znajomy leci do Stanów i mi przywiezie.. Różnica spora więc poczekam. Policzyłem, że gdyby zamówić dwie sztuki, to z wysyłką, cłem (chyba zerowym) i VAT-em wyszłoby ok. 160 PLN za sztukę, a jak poczekam to 60 zostanie w kieszeni. Na darmowego Speck-a Fitted nie czekam ponieważ nawet na stronie producenta jest "out of stock"...
Posted 08 September 2010 - 22:31
Posted 08 September 2010 - 22:45
Ba, już jest Incase Slider dla iPhona 4. Kiedyś jak sprawdzałem na ich stronie, to myślałem że premiera jest 23 września, a była 23 sierpnia. Nawet na yt są już filmiki. Jak dla mnie, to etui jest idealne.
A już myślałem, że wiesz coś na temat dostępności nowego Incase-a w Polsce. Zamiast czekać na znajomego może jednak zamówię ze Stanów, będzie drożej, ale szybciej...
Posted 08 September 2010 - 23:21
Posted 09 September 2010 - 11:54
Posted 09 September 2010 - 12:10
Posted 09 September 2010 - 18:49
Posted 09 September 2010 - 19:12
Mój iP 4 jeszcze nie ma rys. Przód się trzyma, na tyle naklejona fabryczna folia
Wracając do SGP Full Body - z tyłu nie ma wycięcia na lampę błyskową, czy to nie przeszkadza?
Co do SGP to co o tym sądzicie?
Etui SGP Vintage Edition Leather iPhone 4 skóra! (1225481029) - Aukcje internetowe Allegro
I koniecznie jak ktoś ma link do sklepu, może być za granicą skąd mógłbym zamówić Incase Slider dla iPhona 4 white;)
Nie ważne jaka cena podoba mi się.
Pozdro!
Posted 09 September 2010 - 19:14
Ma ktoś link skąd można zamówić go do PL?
Pozdrawiam!
Probowales na stronie producenta?
Dla ulatwienia powiem, ze przez formularz on-line nie da rady. Musisz napisac do Nich i miec karte kredytowa Visa lub Master Card.
Posted 09 September 2010 - 19:37
Probowales na stronie producenta?
Dla ulatwienia powiem, ze przez formularz on-line nie da rady. Musisz napisac do Nich i miec karte kredytowa Visa lub Master Card.
Szukając sklepu gdzie mógłbym zamówić case bezpośrednio do PL oczywiście przy użyciu karty kredytowej natknąłem się na forum poświęconemu Incase Slider dla iPhona 4, wszyscy użytkownicy są niezadowoleni z Etui i zwrócili je. Dlaczego, podobno jest tak ciasne że może uszkodzić telefon, po za Tym nie da się z nim założyć żadnego screen protektora, rysuje obudowę!
Tak więc zostaję przy Belkin Grip Vue! chyba że ktoś wypowie się o tym SGP bo też fajny to może zamówię
Pozdrawiam!
Posted 09 September 2010 - 22:57
Posted 09 September 2010 - 23:08
[url=http://www.puro.com.pl/1-iphone-4/puro-clear-cover-silikonowa-opaska-z-oslona-iphone-4-czarny]PURO Clear Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 (czarny)[/url]
Wygląda elegancko i solidnie, na razie test jest wybitnie krótkodystansowy więc się nie mogę wypowiedzieć o trwałości.
Zaś folia na przód puro przykleiła mi się z kilkoma paskudnymi bąblami, nie wiem czy to wina produktu czy mojej nieumiejętności naklejania :/
Posted 10 September 2010 - 01:55
szybkie pytanie, co lepsze na ip4. Invisible shield czy gelaskin? IS naczytalem sie o nim troche i ma sporo nieciekawych opini ze sie odkleja, brudzi itd. Gelaskin jest lepszy? Szkoda mi troche ipka zakrywac ale zanim dojdzie do mnie free bumper to bedzie caly zarysowany.
IS to kupa (tylko Fifty-50 twierdzi, że nie). Gelaskin nie wiem, nie czytałem, nie miałem. Mam i polecam SGP. Piękny kawałek folii ;-)
Posted 10 September 2010 - 07:21
Posted 10 September 2010 - 07:44
Ja osobiscie swojego 3G jak i teraz planuje 4 (czekam na przesylke) nosze jedynie z folia na ekranie i skinem od UniqueSkins na pleckach. Skiny te sa tanie ($6,99), jakosciowo nie odbiegaja od GelaSkins i pozwalaja wrzucic wlasna grafike Antene planuje zostawic gola
Witam,
Polecam GelaSkins do niego z tego co słyszałem też można zaprojektować własną grafikę. Ja w 3GS używałem gotowy projekt i byłem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam!
Posted 10 September 2010 - 08:18
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users