Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#1201 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2010 - 13:38

Nude - chroni głównie przed rysami.
Vulcan - chroni przed rysami i prze urazem mechaniczny - upadek
Incase Slider - jak dla mnie troche za duży.

---------- Wpis dodano o 14:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:37 ----------

PS. tekst lekko reklamowy, nie ukrywam, ale opis jest rzeczywisty w 100%, jak ktoś by chciał mogę cyknąć fotkę.

To ja proszę :)

#1202 Moher

Moher
  • 158 postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 13:49

Dzięki wielkie, chyba zdecyduję się na Vulcana. Problem tylko taki, że nie umiem go znaleźć w wersji Black do kupna, na Allegro tylko wersja przeźroczysta z jakimś dziwnym wzorkiem :| Co do folii, to ja jakoś nigdy nie byłem ich zwolennikiem, nie mam pojęcia czemu ;)

#1203 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 14:32

To ja proszę :)

Ależ proszę, ciężko pokazać coś, czego nie widać, ale myślę, że się udało. Widoczne gdzieniegdzie na ekranie lekkie tęcze są od drgań aparatu, a nie przez folię, zresztą niektóre są idealne bez tego efektu.

Co do folii, to ja jakoś nigdy nie byłem ich zwolennikiem, nie mam pojęcia czemu ;)

Ja też nie, ale jak pojawiła się rysa na 3cm na miesięcznym iP 4 a potem kolejna mniejsza i kolejna to nie wytrzymałem... rozumiem po roku, ale w miesiąc?! Poza tym jak pisałem, nie lubię tak zaburzać widoku obrazu - a w tej folii tego efektu nie ma + jej gładkość jest idealna a łatwość czyszczenia jest tylko lekko mniejsza niż oryginalnego szkła - na prawdę są nieźli.

Oto fotki, w paczce jak ktoś chce, wprost z aparatu (dorzuciłem dwa, jak ktoś ściągał niech jeszcze raz klliknie):
http://busted.pl/img..._Oleophobic.zip

Oraz z ImageShack (uwaga, każda po 4MB około):
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#1204 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2010 - 23:28

nie tak jak te "super" invisibleSHield które są very visible, łatwo wycieralna, nie łapie odcisków i w ogóle, ani trochę nie zniekształca wyświetlanego obrazu w iP 4.

1. Mam IS od roku, i ostatnio jakiś znajomy się mnie spytał, czy ja jakoś chronię tego iPhone'a. Odparłem tak - mam na nim folię. Oczywiście mi nie uwierzył i dopiero biorąc go do ręki zobaczył, że na moim iPhone jest naklejona folia Invisible Shield. Z daleka takiej folii nie widać i nie szpeci ona telefonu (i tylnego jabłuszka) jak różne pokrowce i inne GelaSkiny.

2. A czy IS jest trudno wycieralna? Jedno przetarcie koszulką i telefon wygląda jak nowy ;)

3. Każda folia zniekształci obraz, jeżeli jest uszkodzona. Póki folia nie jest poważnie porysowana, obraz jest idealnie czysty.

#1205 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 23:47

Nie chce mi się zbytnio szukać, więc dam zdjęcie z iPada - iPad nowe urządzenie więc folia też jest nowa a nie jakiś kilkuletni złom
Dołączona grafika
Skoro nie widzisz jaki to ma kolosalny efekt skórki pomarańczowej, również z odciskami nie jest tak wesoło na niej, łapie ponoć każde dotknięcie.
Nie kupuj iP 4 bo nie zauważysz piękna Retiny - szczególnie jak to założysz.. chociaż może wtedy zrozumiesz jaki IS to złom ;-)

Dużo czytałem zanim zdecydowałem się na folię bo tego nie lubię - invisibleShield jest tylko znana a sporo krytyki na nią idzie - SGP jest w sumie bardziej znane z pokrowców różnych a szkoda, bo folie mają perfekcyjne.

---------- Wpis dodano o 00:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:44 ----------

Z daleka takiej folii nie widać i nie szpeci ona telefonu (i tylnego jabłuszka) jak różne pokrowce i inne GelaSkiny.
.

Jeszcze dodam, mojej nie widać także z BLISKA, a na tył też są takie same, których również nie widać z BLISKA. ;-)

#1206 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 sierpnia 2010 - 12:01

narkoman dzięki. Rzeczywiście, folia jest bardzo dobra. Co do efektu skórki pomarańczowej - ja kupiłem folie w Media Markt, żadnego efektu nie było, jedynie co mnie drażniło to grubość - zbierał się brud i folia była dosyć widoczna. Ekran w 3GS jest na tyle wytrzymały, że po roku używania mam jedną mała ryskę widoczną dopiero pod pewnym kątem.

#1207 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 15 sierpnia 2010 - 12:07

Efekt "skorki" ma IS, to akurat mi nie przeszkadza, ale ogolnie juz nigdy jej nie kupie, rusza sie, odkleja sie, brudzi sie itd.

Wiec moja nastepna bedzie taka http://www.sgpstore....roducts_id/1554

Full Body taniej niz i narkoman'a :P

#1208 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 sierpnia 2010 - 13:56

Jestem nieprzekonany do oklejania tyłu iPhone'a. Obawiam się, że na rogach folia może nie przylegać zbyt dobrze i zacznie odchodzić.

#1209 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2010 - 14:10

Jestem nieprzekonany do oklejania tyłu iPhone'a. Obawiam się, że na rogach folia może nie przylegać zbyt dobrze i zacznie odchodzić.

Możesz kupić GelaSkins, a na przód nakleić folię wspomnianą przez narkomana (ah ten nick). ;) Ja bym tak zrobił.

#1210 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 15 sierpnia 2010 - 14:25

IS sie "rozciaga" wiec w tym nie ma raczej problemu, tyl jest podatby na zarysowania tak jak i przod... bumper zaslania krawedzie wiec nic nie widac :P

#1211 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2010 - 14:30

@Narkoman - nie będę dalej dyskutował, bo w sumie od początku mam IS na moim iPhone i nigdy nie widziałem innej folii z bliska, więc pewnie masz rację co do jakości InvisibleShield w porównaniu do innych folii. I co do tego SGP - jaka cena i gdzie kupiłeś, bo fotki są wyżej z tego co widzę ;).

#1212 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 sierpnia 2010 - 20:49

I co do tego SGP - jaka cena i gdzie kupiłeś, bo fotki są wyżej z tego co widzę ;).

Kupiłem u SGP po prostu w stopce jest link, bo kupiłem pakiet i sprzedaję teraz.
Przedmioty u
Jak ktoś chce to mogę aktywnym forumowiczom puścić taniej.
Niestety z wysyłką, cłem etc wychodzi sporo więcej niż 13$ ;-/ Dla chętnych 109pln z wysyłką już sprzedam.

PS. Do jakiegoś admina - kiedy naprawicie te ucinające się linki po pierwszej polskiej literze? Irytujące to jest...

#1213 majaga

majaga
  • 8 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 14:13

Do iPhone'a mogę z czystym sumieniem polecić etui Incipio Feather:

- [url]http://www.armago.pl/incipio-feather-dla-iphone-4-bnajpopularniejsze-etui-w-europieb-matte-black-p-2516.html[/url]

- [url]http://www.armago.pl/incipio-ultracienkie-feather-slim-etui-do-iphone-3g-3gs-black-bpolecamyb-p-2322.html[/url]

Przetestowałam już spoooro etui na swoim iPhone ale to jak dla mnie sprawdza się najlepiej :) Wygląda ładnie i estetycznie, chroni iPhone'a ale praktycznie go nie pogrubia :) No i w zestawie z etui są 2 folie na ekran. Jest dostępne w różnych kolorach, zarówno do iPhone 3G/3Gs jak i do iPhone 4

#1214 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2010 - 15:55

Do iPhone'a mogę z czystym sumieniem polecić etui Incipio Feather:

- Incipio Feather dla iPhone 4 - Najpopularniejsze etui w Europie (MATTE BLACK) : Incipio - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska

- Incipio Ultracienkie Feather Slim etui do iPhone 3G/ 3Gs BLACK POLECAMY : Incipio - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska

Przetestowałam już spoooro etui na swoim iPhone ale to jak dla mnie sprawdza się najlepiej :) Wygląda ładnie i estetycznie, chroni iPhone'a ale praktycznie go nie pogrubia :) No i w zestawie z etui są 2 folie na ekran. Jest dostępne w różnych kolorach, zarówno do iPhone 3G/3Gs jak i do iPhone 4

Też mam Incipio Feather, przyzwoita cena i bardzo dobre wykonanie.. Wszystko fajnie tylko, że po ponad 2 miesiącach zaczyna schodzić farba (łuszczy się na brzegach na dole).

#1215 worrek

worrek
  • 64 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 17:36

Efekt "skorki" ma IS, to akurat mi nie przeszkadza, ale ogolnie juz nigdy jej nie kupie, rusza sie, odkleja sie, brudzi sie itd.

Wiec moja nastepna bedzie taka SGP Steinheil EX Premium Matte for Apple iPhone 4 (Anti-Fingerprint Full Body Protection Film Set)

Full Body taniej niz i narkoman'a :P

piszesz, że nie kupisz tego więcej a tydzień temu jak prosiłem o pomoc w wyborze 3gs a 4 czy coś innego w tym temacie http://myapple.pl/ip...cos-innego.html
napisałeś

Proponuje poczekac na iphone4, do tego invisible shield lub jego odpowiednik i bumper za free, nie ma bata zeby sie cos stalo, no chyba ze pila go bedziesz traktowal (-:

Sprawa jest prosta, stac cie na 4 kup go...

dredg widzę, że masz dużą wiedzę i staż w iphonach a właśnie moja wymarzona 4 ma być pierwszym gadżetem ze stajni Apple :). Stąd chciałbym wiedzieć jak go od razu zabezpieczyć. Bumpera za free na pewno przygarnę ale jeszcze jakaś folia... no i jaka będzie najlepsza? Bo widzę coś ala bumper + ochrona tyłu obudowy Incipio Feather dla iPhone 4 - Najpopularniejsze etui w Europie (MATTE BLACK) : Incipio - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska ... ale nie pasuje mi to, że nie będzie widać jabłuszka :) ( przynajmniej na początku będzie mi to przeszkadzać, wiecie szpan i euforia, że sobie takiego kupiłem...

Narkoman ma niby w dobrej cenie, ale kryptoreklama mnie odrzuca :P albo raczej fakt, że nie znam takiej firmy, a zakupy na zagg robiło wielu znajomych...

Tak więc proszę o zagorzałą dyskusję na temat w co wsadzić i czym obkleić IP 4 ;) tak aby było fajnie, wytrzymałe i nie pogarszało walorów wyświetlacza.

#1216 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2010 - 11:50

Jeżeli ktoś chce wygrać silikonowy futerał do iPhona 4 to zapraszam ;)
=> Jabłko Blog

#1217 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 sierpnia 2010 - 14:17

Worek, tak polecalem IS gdyż nie wiedziałem ze są inne full body, narkoman sprzedaje tylko na przód, to odpada, w takim razie wolałbym is, ale widze ze ten SGP ma rownież full body i wyglada lepiej, w dodatku jest tańszy i są 2 folie, dlatego następnym razem kupię własnie tą. Pozostaje kwestia babelkow których is nie ma, mam nadzieje ze z sgp będzie tak samo.

#1218 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 22 sierpnia 2010 - 14:27

Ja ostatnio kupiłęm nowiutkiego 3GS i tak mi go było szkoda zniszczyc ze az sobie kupiłem futerał Trexta i jestem pozytywnie zaskoczony :)

http://sklep.macsimu...eries-2wonblack

#1219 zbenek

zbenek
  • 26 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:23

Znalazłem na forum temat związany ze sprowadzaniem z USA komputerów Apple, ale że to inny gabaryt, to nie chciałem tam śmiecić. Czy mógłbym mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z kupowaniem etui do iPhone-a za oceanem? Konkretnie chodzi mi o Incase Slider-a do 4-ki i to czy zamawiając więcej niż jedno etui muszę się liczyć z cłem i VAT-em, czy może na takie drobiazgi celnicy nie zwracają uwagi? Oczywiste, że nie chcę kupić dwudziestu sztuk, ale ze trzy-cztery by się przydały.. Z góry dzięki za pomoc.

#1220 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:31

Mam pytanie czy wie ktoś gdzie można w Polsce kupić coś na podobe Invisible Shield ale cały komplet przód i tył lub sam tył?

#1221 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:56

Ja kupiłem na Allegro ;)

#1222 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:38

A jest taka folia co mogę odklejać i nakładać kilka razy ? Bez kleju ? Bo jak się chciało w zwykłej drugi raz to zawsze były bąbelki powietrza... P.s Jak to jest z tymi foliami na ekran. Jak z dotykiem ? Dużo słabiej ?

#1223 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:47

brando.... tyle. możesz nawet ją umyć i nałożyć 2 raz tylko gorzej z zaciekami jak umyjesz.

#1224 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:30

Ok. A co do dotyku to jak jest ? Wielka różnica ?

#1225 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 12:25

Prawie żadna róznica

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych