Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7551 odpowiedzi w tym temacie

#801 Gregu

Gregu
  • 13 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:32

Z jednej strony masz rację, ale jak widzę, że po 3 tygodniach używania iP ma już pełno mikrorys (a użytkuję go w miarę ostrożnie) to zastanawiam się ile ta obudowa wytrzyma. Telefon to moje narzędzie pracy więc gadam bardzo dużo ... I tutaj właśnie po tak krótkim okresie użytkowania stwierdziłem, że jakość obudowy jest bardzo słaba. Miałem do tej pory głównie NOKIE (ostatnie to E51 i E66) i szczerze mówiąc to podatność na uszkodzenia, otarcia,rysy w tych modelach jest dużo niższa. Generalnie nie robi mi to jakoś szczególnie, że będę miał porysowany telefon, bo jest po to żeby go używać, ale boję się jak będzie wyglądała obudowa za kilka miesięcy. Obudowę można by wymienić, ale ... ciężko dostać oryginał a płacić w serwisie za kawałek plastiku kilkaset zł to też lekka przesada. Mimo wszystko uważam, że iP to bardzo fajny telefon i wart swojej ceny. Będę dalej myślał nad jakimś zabezpieczeniem, bo moje poprzednie telefony miały często kontakt z podłogą, a obawiam się ze iP może tego nie przetrwać :) Jakby ktoś się wypowiedział na temat Capsule Neo od SwitchEasy to bym był wdzięczny (^2 posty wyżej^).

#802 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 14:15

Tak przy okazji, wczoraj koledze spadł 2G z wysokości 2m na płytki. ... Na wyświetlacz/chromowaną obwódkę. ... Nic się nie stało. Ale zamarł na chwilę.

#803 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:31

Ja się mogę wypowiedzieć odnośnie SwitchEasy Vulcan, który przed chwilą odebrałem od kuriera. Etui przylega świetnie (praktycznie wcale nie pogrubia IP - a i chwyt telefonu jest jakby pewniejszy). Wygląda bardzo solidnie i bezpiecznie. Zaślepki póki co siedzą ;) I tu pojawia się jeden problem (w sumie nie problem). Dolna część (pod klawiszem funkcyjnym) po włożeniu zaślepki na gniazdo ladowania mocno odstaje. Gdy zaślepki nie ma etui odstaje tu lekko aczkolwiek zauważalnie. Czy to norma? Ps. Ta folia z zestawu jest beznadziejna - pełno bąbelków które nijak nie chcą dać się wycisnąć ;) I raczej wina nie leży po mojej stronie bo podobnych poliwęglanów już się nazakładałem (w nokiach i se) i takich problemów nie miałem. Ale same etui jak najbardziej polecam tym bardziej za taką cenę (swoje - czarne - kupiłem za 60pln ). Pozdro

#804 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:43

"czy Capsule Neo mocno pogrubia " - nie skad jestes??

#805 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:59

Ja tam polecam Gelaskins. Nie tylko zabezpiecza tył iPhone'a, ale również świetnie wygląda.

#806 Gregu

Gregu
  • 13 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 grudnia 2009 - 18:12

"czy Capsule Neo mocno pogrubia " - nie
skad jestes??

Trójmiasto.
Mówisz, że nie pogrubia specjalnie? Telefon jest tak samo poręczny jak bez tego? Coraz bardziej się przekonuję do CN.

#807 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 28 grudnia 2009 - 22:41

Wie ktoś może gdzie można nabyć w Polsce etui incase? Przez Internet lub chętniej we Wrocławiu?

#808 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 04:10

Witam , w czym nosić Ipoda Touch 3g , mam go od 20 grudnia , ale już ma jakieś małe mikroryski, a później będę go sprzedawał więc chciałbym, żeby nie był porysowany . Dysponuję kwotą 60zł. Obojętnie czy będzie to przezroczyste czy nie. Ważne, żeby dobrze chronił toucha ; ) pozdrawiam

#809 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 02 stycznia 2010 - 21:41

Gdzie można kupić etui incase dla 3GS w kolorze srebrnym w Polsce, na allegro nie ma, w tachobis także?

#810 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 stycznia 2010 - 15:32

Od jakiegoś czasu użytkuję ten pokrowiec, kupiony u tegoż sprzedawcy. Powiem szczerze, że brałam z przymrużeniem oka, na zasadzie "jak shit to nie szkoda", bo jak widać cena niewygórowana- 27zł. No i... Miło się zaskoczyłam. Nie jest to szmaciasty silikon-kurzozbieracz, a solidne, acz elastyczne tworzywo, które idealnie przylega do iPhonea, łącznie z metalową ramką wokół ekranu. Z delikatnym wzorkiem, ale przeźroczyste i błyszczące, robi wrażenie. Z czystym sumieniem polecam, można nawet kupić kilka wersji kolorystycznych i dobierać pod kolor koszulki :D

#811 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2010 - 15:44

To podróba iSkin Solo FX…

#812 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:59

Owszem, w zasadzie dlatego zwróciłam na niego uwagę ;]. Z tym, że iSkin Solo FX kosztuje min. 139zł, a uważam, że nie ma czegoś takiego, w czym iSkin mógłby być lepszy. No ok, może gumoplastik jest "miękciejszy" albo coś w takiego, ale na pewno nie AŻ TAK, by warto było zapłacić za to stówkę z górką.

#813 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:03

Ja się wypowiem może o Switcheasy Capsule Rebel M, który posiadam. Nie mam porównania, to mój pierwszy pokrowiec (poza najtańszym silikonem od Macally na przetrzymanie), dlatego opiszę co zauważyłem: - etui przylega umiarkowanie dobrze - widać wyraźnie srebrną obwódkę - szczególnie na rogach, - dolna część odrobinę się rusza (jest taka luźna), ale nie przeszkadza to w niczym, - screen protector jest słabej jakości - wyraźnie zmniejsza poślizg i widać na nim takie "kolorowe koła" - wiecie, jak na nieszczególnie równej szybie etc. - uważajcie na jacka od słuchawek - mój nie mieści się przez dziurkę w etui i będę musiał troszkę etui przerobić, bo słuchawki są jednak znacznie więcej warte niż etui. Aha, standardowe słuchawki od iP oczywiście pasują. Tylko moje mają jakiś gruby ten wtyk... No, ponarzekałem, to teraz trzy cechy, które przebijają wszystkie powyższe wady: - prześwietnie wygląda na żywo, naprawdę robi wrażenie, - jest bardzo fajne w dotyku i dobrze się trzyma w rękach telefon kiedy można palce zahaczyć o ten "kręgosłup", - jest wytrzymały. Przynajmniej na tyle, że mając telefon mniej niż miesiąc zrzuciłem go kilka razy ze stołu czy biurka i wszystko zatrzymało się na etui. Ogólnie polecam, szczególnie jeśli zależy Wam na wytrzymałości i macie lepszego screen protectora niż ten z zestawu.

#814 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:30

Ja akurat mam porównanie i mój ranking wygląda tak:

1.Switcheasy Rebel Serpent 9,5/10
Gdyby nie możliwość występowania saggy bottom byłoby 10/10. Etui jest ścisłe i dobrze dopasowane. Po założeniu nie widać chromu. Jest fajne w dotyku i co najważniejsze kręgosłup w ogóle się nie rysuje w przeciwieństwie do zwykłego Capsule Rebel. Zdecydowanie nie bałbym się go upuścić z wysokości 2-3m.

2.Switcheasy Capsule Rebel M 9,25/10
Niestety trochę się zawiodłem na tym etui. Myślałem, że będzie choć trochę lepsze od poprzedników. Zdecydowanie fajniej wygląda. Poprawiony został dół obudowy. W tej obudowie z pewnością nie będzie występował saggy bottom. Prześwitujący chrom i fakt, że mogę wyjąc telefon z etui bez zdejmowania kręgosłupa to zdecydowanie minusy. Mam wrażenie, że gdybym go upuścił centralnie szybką to telefon by wyskoczył z etui. Plusem jest protektor gniazda słuchawkowego, którego nie było w zwykłym capsule rebel.

3. Switcheasy Capsule Rebel 9,0/10
Praktycznie taki sam jak Rebel Serpent z wyjątkiem kręgosłupa, który nie jest "pofałdowany". -0,5pkt w stosunku do Rebel Serpent za rysujący się kręgosłup.

Miałem poprzednio też inne gorszej jakości etui(Gear4 i noname), ale w moim rankingu dostałyby po 1-4 ptk.

Przyszłym tygodniu dostanę Incase Slider Fluro Green, Speck Pixelskin Black i Speck ToughSkin. Mam wrażenie, że to będzie najlepsze etui w moim rankingu.

Jutro napiszę obszerniejsze opisy i dodam zdjęcia.

---- Dodano 14-01-2010 o godzinie 21:40 ----
Co do folii to faktycznie są kiepskie, ale nie najgorsze. Dziś niestety musiałem zdjąć moją PowerSuppot Antiglare i pierwsze co zauważyłem to super jasny ekran i żywe kolory. Jednak matowa folia pogarsza obraz. Założyłem folię Switcheasy i faktycznie zmiesza poślizg, do tego widać takie tęczowe coś pod pewnym kątem, ale nie jest tak źle. Muszę się tylko przyzwyczaić do gładkiego ekranu. Jeśli ten zmniejszony poślizg będzie mnie denerwował to albo założę z powrotem PowerSupport Antiglare(mam jeszcze jedną w zapasie), albo kupię SGP crystal(też podobno bardzo dobra).

#815 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 01:36

Ja używam SwitchEasy Rebel Serpent Limited Edition i ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Jednak po dłuższym użytkowaniu na dole strasznie guma zaczęła odstawać. Ogólnie ten dół jest słabo zrobiony. Poniżej zamieszczam foto.

Dołączona grafika

Mam jeszcze pytanie do armband. Jaki rodzaj polecacie. Przyznam się szczerze, że te na allegro nie wyglądają zachęcająco.

#816 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 stycznia 2010 - 06:15

To jest właśnie wspomniany saggy bottom. Można temu zaradzić: YouTube - How to Fix Your Rebel's Saggy Bottom! (Re-Upload)

---- Dodano 15-01-2010 o godzinie 07:17 ----
Co do armbanda to polecam Incase Sports Armband Pro:
Dołączona grafika
Można chyba dostać takie na allegro. Tylko uważaj na tych co sprzedają armband do iPoda touch i piszą, że będzie pasować do iPhone ;)

#817 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 09:30

Owszem, w zasadzie dlatego zwróciłam na niego uwagę ;]. Z tym, że iSkin Solo FX kosztuje min. 139zł, a uważam, że nie ma czegoś takiego, w czym iSkin mógłby być lepszy. No ok, może gumoplastik jest "miękciejszy" albo coś w takiego, ale na pewno nie AŻ TAK, by warto było zapłacić za to stówkę z górką.

Witaj!
czy miałeś kiedyś prawdziwego iSkina ? możesz go bezpośrednio porównać, jesli chodzi o ciasnotę grubość itd ?
Jesli to nie problem to ładnie proszę o zdjecia zrobione w makro ;D

#818 Kacper2020

Kacper2020
  • 10 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 16:23

Chciałbym się podłączyć: Potrzebuję etui do IPODA TOUCH 3G. Proszę o link do ispot, isource. Jakie najlepsze? Jaką folię na ekran? Pozdrawiam i proszę o odp:) Cena ok. 80 zł

#819 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 stycznia 2010 - 19:51

Witaj!
czy miałeś kiedyś prawdziwego iSkina ? możesz go bezpośrednio porównać, jesli chodzi o ciasnotę grubość itd ?
Jesli to nie problem to ładnie proszę o zdjecia zrobione w makro ;D

Owszem, miałAM, ale nie na własność, tylko w ręce; nie Solo FX, a zwykłe Solo. Tyle gwoli ścisłości. Grubość taka sama, równie ciasno w obu- ani milimetra luzu z żadnej strony, nie ma opcji, by przypadkiem wyjąć iPhone'a z torby czy kieszeni bez pokrowca. Ciężko mi porównać giętkość, potencjalną wytrzymałość materiału, bo zwyczajnie nie ściągałam Solo i nie sprawdzałam, w dotyku są takie same, czyli gładkie, śliskie i tyla :P.

Zdjęcia specjalnie na zamówienie, raczej nie takie MAKRO jak chciałeś, ale do dyspozycji mam tylko aparat Nokii E66. Starałam się. Przodu nie robię, niczego ciekawego tam nie ma- chromowana ramka jest osłonięta. Tak to się widzi na pierwszy rzut oka:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Od oryginału różni się w zasadzie tylko brakiem tej "linii" w kształcie litery U oraz sposobem dostępu do guziczka Power i regulacji głośności.

Dołączona grafika Dołączona grafika

W iSkinie tam są wydzielone strefy buttonów, które są wykrojone z całości i bardziej miękkie (narażone na uszkodzenie?), tutaj nie ma nic. Jednak wcale nie to przeszkadza, przyciski chodzą bez problemu ( dopóty, dopóki nie włoży się grubych, wełnianych rękawic z jednym palcem ;D).

Dół wygląda identycznie w obu, przylega idealnie, nic nie jest zasłonięte, cienka beleczka nie przesuwa się ani nie odstaje.

Dołączona grafika

Robiąc teraz zdjęcia zauważyłam ciekawy efekt. Dzięki temu, że kółeczka są przeźroczyste a reszta "przydymiona", światło przechodzi przez ornament:

Dołączona grafika

Ładne :D.

#820 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 stycznia 2010 - 19:55

Ja używam silikonu belkina - 50zł a wszystko przylega, bardzo miły dotyk i nic się nie klei do ręki. Odsłania tylko szybkę i głośnik, reszta pokryta silikonem - wszystko wygląda ładnie i stylowo. // jedynym minusem jest to, że wystarczy malutka siła [czyli zwyczajne przejechanie palcem] do krawędzi ekranu i ten silikon po bokach łatwo odsłania chrom :/ Posiadam też skórzane etui Belkina z klapką na ekran - i jest bardzo fajne - tyle, że mniej poręczne niż silikonowa wersja. Niestety, silikon belkina troszkę pogrubia iphone'a, przez co nie da się go wsadzić do skórzanego pokrowca bo się nie mieści >D

#821 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 stycznia 2010 - 22:40

Kupuje folie na ekran. Wybieram pomiedzy invisible shield, a gelascreens. Na telefonie glownie gram i pod tym katem chcialbym wybrac najlepsza czyli sliska, malo palcujaca sie folie. Do tego korzystajac z tela w sloneczny dzien chcialbym zeby mozna bylo na nim cos zobaczyc. Dajcie skorzystac z waszych doswiadczen :)

#822 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 stycznia 2010 - 22:47

A mogę zapytać po kiego grzyba Ci ta folia? ".

#823 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 stycznia 2010 - 23:02

Co to za pytanie ? bo kce!!!11!!11!!1? To jest moj trzeci iphone, zdarzalo sie, ze poprzednie lataly po chropowatym betonie, plytkach, z kluczami itd. Dla zaspokojenia Twojej ciekawosci - chce rzucac iphonem, nosic go w kieszeni z kluczami i miec w d... gdzie i z czym jest, a jak przyjdzie czas sprzedac go jako nowke. Wystarczy taka odpowiedz ?

#824 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 08:42

Jak kupujesz folię to firmy BRANDO ! Naprawdę jest super wogóle jej nie widać, i ja mam już chyba z pół roku i nie mam na niej rys !!

#825 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 09:06

Jeśli folia to tylko SGP lub PowerSupport.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych