Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#7326 ali_cja

ali_cja
  • 249 postów

Napisano 30 listopada 2022 - 11:20

Używam skórzanego etui TORRO typu Bumper z dodatkowymi okładkami. Nie wiem jaki masz telefon, tu przykład: https://torro.co.uk/...safe-compatible

Mnie zima niegroźna, ale nie wiem jak ochroniłby telefon przy stale powtarzalnej, wielogodzinnej ujemnej temperaturze. Najlepiej zapytać producenta i poczytać opinie innych użytkowników. Ja swoje kupiłam na amazon.de, ale są teraz również dostępne na polskim amazonie za ok. 170 PLN.

#7327 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 30 listopada 2022 - 17:35

Niestety raczej się to etui nie spisze, bardziej myślałem o jakimś pokrowcem „kieszenią” który nie dopuści do telefonu niskich temperatur

#7328 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 30 listopada 2022 - 18:17

Niestety raczej się to etui nie spisze, bardziej myślałem o jakimś pokrowcem „kieszenią” który nie dopuści do telefonu niskich temperatur

Etui, które by "nie dopuszczało niskich temperatur" musiałoby być zasilane elektrycznie, chemicznie, albo w inny sposób. Inaczej byłoby to wbrew fizyce. Gdyby wymyślono taki doskonały izolator termiczny, wystarczyłoby nim obłożyć domy i nie mielibyśmy dzisiaj dyskusji na temat węgla.

Natomiast temat zasilanego etui nie jest do końca przegrany. Osoby zajmujące się astrofotografią i obserwacjami nocnego nieba owijają swoje obiektywy/teleskopy takimi matami grzewczymi, które zapobiegają osiadaniu rosy na szkle. Można je zasilać z powerbanków. Być może taka mata sprawdziłaby się w Twoim przypadku. Widziałem kiedyś na Aliexpress w różnych rozmiarach. Poszukaj po haśle "telescope heater usb".

Może prostszym rozwiązaniem będzie jednak postawienie obok jakiegoś farelka.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 30 listopada 2022 - 18:25

• 5b46927ee6 i PL95 lubią to

#7329 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 01 grudnia 2022 - 12:24

Telefon sam w sobie jakieś ciepło generuje, a gdyby zrobić taką kieszonke z pianki termoizolacyjnej bądź foli aluminiowej czy koca ratunkowego? Jak w przypadku tych dwóch ostatnich rzeczy miał by do tego zasieg  anteny, czy nie zakłócało by to jej działania?

#7330 adamski.ab

adamski.ab
  • 77 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 grudnia 2022 - 07:50

Po pięciu miesiącach użytkowania etui od Pitaki powiem Wam, że jest strasznie przereklamowane. Jego rolą jest ochrona przed rysami, a w miejscu, gdzie założone jest etui, to ono właśnie rysuje telefon. Na bocznej lewej ramce, na której są guziki głośności mam po tym etui niezłe rysy. To jest chyba urok sztywnych etui. Generalnie nie polecam z tego właśnie powodu. Z założenia pomysł fajny, gdyż nie powiększa ono telefonu, no ale taki rzeczy nie powinny się zdarzać. 

Nie chodzi mi o to, że telefon się porysował, bo z czasem to normalne, ale skoro noszę w etui i telefon ani razu nie upadł, to nie powinno się zdarzyć. Mam tu na myśli odsprzedaż telefonu w późniejszym czasie. Przez takie coś pewnie traci na wartości.

#7331 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 grudnia 2022 - 08:20

A ja sobie kupiłem etui od 3MK do 14Pro, jedno z prostszych. Poprawnie wykonane, wystaje trochę ponad ekran, więc jakaś dodatkowa jego ochrona jest. 

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#7332 przemlawi

przemlawi
  • 39 postów

Napisano 28 grudnia 2022 - 12:45

Nabyłem oryginalnego skórzanego case Apple, nie miałem wcześniej i żałuje, bo feeling jest znakomity, tym bardziej w Pro Max jest to nie bez znaczenia. Nic innego nigdy kupować nie będę, skóra i na drugim miejscu na zmianę silikon case od Apple i tyle, według mnie lepiej wydać raz (za jakość i komfort) i zapomnieć, jestem bardzo zadowolony z produktu. Kiedyś eksperymentowałem z case’ami, strata kasy.

#7333 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 28 grudnia 2022 - 13:44

lepiej wydać raz (za jakość i komfort) i zapomnieć, jestem bardzo zadowolony z produktu. Kiedyś eksperymentowałem z case’ami, strata kasy.

Odezwij się za jakieś pół roku. Ładnie wyglądają, jak są nowe. Ja już skórzanych nie kupuję.

#7334 adamski.ab

adamski.ab
  • 77 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 grudnia 2022 - 14:00

Dokładnie, ładne są, jak są nowe. Po jakimś czasie wyglądają ohydnie. Szybko się wycierają. 

#7335 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 grudnia 2022 - 14:08

Dokładnie tak.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#7336 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 30 grudnia 2022 - 20:11

U mnie skórzane od Apple wyglada dobrze po roku użytkowania. Wiadomo, nie jak nowe, ale nie jest źle

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#7337 bartekpolska

bartekpolska
  • 77 postów

Napisano 01 stycznia 2023 - 19:46

A ja właśnie mam w swoim. 13 pro skórkę i już bym zmienił aby odświeżyć coś :)

#7338 crash5

crash5
  • 404 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 stycznia 2023 - 14:39

Dzień Dobry. Przesiadam się z iPhone 12 Pro Max na iPhone 14 Pro Max. Czy etui (case) oryginalne z MAGSAFE skórzane będzie pasować do iPhone 14 Pro Max? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black 

#7339 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 stycznia 2023 - 14:40

Dzień Dobry. Przesiadam się z iPhone 12 Pro Max na iPhone 14 Pro Max. Czy etui (case) oryginalne z MAGSAFE skórzane będzie pasować do iPhone 14 Pro Max? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nie, każdy ostatni model ma swoje etui. Nie pasuje nic.
  • crash5 lubi to

iPhone 15 Pro

#7340 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 18 stycznia 2023 - 16:25

14 ma większą wyspę z aparatami. Nie może pasować.
  • crash5 lubi to

#7341 justeunequestion

justeunequestion
  • 9 postów

Napisano 29 stycznia 2023 - 17:16

cześć, używam iPhone 13 PRO i etui spigen clear i ale brakuje mi dotyku urządzenia na codzień i szukam czegoś, co ograniczyłoby znacznie ryzyko, przy równoczesnym zachowaniu kontaktu z urządzeniem. Czy szkło na tył to jest jakieś rozwiązanie? Czy ramka coś da? Nie znalazłem nic ciekawego w sieci, a te folie/szkła mają bardzo słabe opinie. Jak oceniacie rysowanie/tłuczenie 13?

#7342 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 08 lutego 2023 - 00:48

Polecicie jakieś mega cienkie i lekkie plecki do 14 Pro Max?

iPhone 14 PRO Max

#7343 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 08 lutego 2023 - 00:59

Pitaka. Nosiłem Air Case na 12 mini, noszę MagEZ na 13 pro, zostanę przy nich w przyszłości (no chyba, że ktoś nagle zrobi/wymyśli jakąś turbo rewolucję).

Na poprzednim telefonie nosiłem skórzanego Nomada i po przesiadce na Pitakę już wiem, że bulky grubasek nie dla mnie.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7344 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 10 lutego 2023 - 00:18

Pitaka. Nosiłem Air Case na 12 mini, noszę MagEZ na 13 pro, zostanę przy nich w przyszłości (no chyba, że ktoś nagle zrobi/wymyśli jakąś turbo rewolucję).

Na poprzednim telefonie nosiłem skórzanego Nomada i po przesiadce na Pitakę już wiem, że bulky grubasek nie dla mnie.

Miałam Pitaka na 12 Pro Max i ekstra jeśli chodzi o brak pogrubienia, bo te boczki były odsłonięte. Teraz chyba są całe osłonięte i tylko czarne, ale przeszukam. Dzięki.

Znalazłam, ale cena to kosmos :o

Użytkownik Dastia edytował ten post 10 lutego 2023 - 00:22

iPhone 14 PRO Max

#7345 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 10 lutego 2023 - 01:12

Mój MagEZ odsłania guziki na boczkach i jest niebieski.

Cena - no cóż, nie jest to kawałek silikonu ze standu w galerii za dychę. Czy przesadzona - też nie wiem, bo w sumie nigdy nie badałem rynku. Spodobała się, to kupiłem.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7346 Germ@n

Germ@n
  • 191 postów
Napisano 03 kwietnia 2023 - 20:18

Czternastkę noszę w Spigen Ultra Hybrid (czarny matowy). Brak zastrzeżeń.

iPhone 15 blue.

#7347 dobrakawa

dobrakawa
  • 829 postów

Napisano 17 kwietnia 2023 - 21:52

Chcę tylko powiedzieć, że oryginalne etui silikonowe od apple można co najwyżej założyć sobie na dupę.

Kawałek etui w rogu od przodu się odłamało, kiedy zakładałem te etui po tym jak ściągnąłem, żeby wyczyścić telefon z piasku, a teraz zauważyłem, że z tyłu etui się uszczerbiło na tej ramce od wyspy, robiąc mi dwie ryski na aparacie, na całe szczęście na obręczy, więc na aparacie zarysowań nie ma. Telefon wysunął mi się z kieszeni na kostkę brukową (wysiadając z auta) chyba raz czy dwa. Moje euti z aliexpress za kilka złotych w poprzednim ajfonie wytrzymało o wiele lepiej, o wiele dłużej i o wiele więcej upadków bez jakichkolwiek uszkodzeń telefonu.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 17 kwietnia 2023 - 22:35

Pro 2012, 14 Pro

#7348 Remi73

Remi73
  • 143 postów

Napisano 06 lipca 2023 - 17:26

Po pięciu miesiącach użytkowania etui od Pitaki powiem Wam, że jest strasznie przereklamowane. Jego rolą jest ochrona przed rysami, a w miejscu, gdzie założone jest etui, to ono właśnie rysuje telefon. Na bocznej lewej ramce, na której są guziki głośności mam po tym etui niezłe rysy. To jest chyba urok sztywnych etui. Generalnie nie polecam z tego właśnie powodu. Z założenia pomysł fajny, gdyż nie powiększa ono telefonu, no ale taki rzeczy nie powinny się zdarzać.
Nie chodzi mi o to, że telefon się porysował, bo z czasem to normalne, ale skoro noszę w etui i telefon ani razu nie upadł, to nie powinno się zdarzyć. Mam tu na myśli odsprzedaż telefonu w późniejszym czasie. Przez takie coś pewnie traci na wartości.

Dzisiaj zdjąłem po ok półtora roku nie zdejmowania moje etui Pitaka Air z iPhone 13 Pro Max i z ciekawości obejrzałem telefon dokładnie...i zero jakiejkolwiek ryski na telefonie (pod etui, na krawędziach ramki gdzie etui się kończyło)! Dlatego, wbrew opinii powyżej, polecam! Nie rysuje telefonu a przede wszystkim jest ultra nie pogrubiające, eleganckie i niezniszczalne (samo etui wygląda jak nowe a używam bez "cackania" się z nim)

#7349 Zielone jabłko

Zielone jabłko
  • 154 postów

Napisano 18 lipca 2023 - 13:28

Jakie waszym zdaniem przezroczyste etui na 14 Pro będzie najbardziej slim? Z innej beczki czy ktoś używał od Spigen Zero One Case? Czy to ten case bardzo pogrubia iPhone po pokach?Z góry dziękuję

https://www.spigen.p...one-case-125609

Użytkownik Zielone jabłko edytował ten post 18 lipca 2023 - 13:54

#7350 mareknoda

mareknoda
  • 31 postów

Napisano 22 września 2023 - 17:38

Witam,

Zmieniłem z 11 na 14 i muszę kupić etui pod ładowarkę samochodową, magnetyczną firmy PITAKA. Wcześniej miałem etui również tej firmy, ale nie jestem zadowolony z jakości wykonania. Czy ktoś z Was może testował inne etui magnetyczne z ładowarką tej firmy?. Chodzi o etui, które mają z nazwie Magsafe. Rozumiem że etui jak ma w nazwie iPhone 14 pro będzie pasować do wersji bez pro?. 

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych