Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7539 replies to this topic

#4651 slotwik

slotwik
  • 39 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 08 January 2015 - 08:29

Czy ktoś posiada:

- ETUI SPIGEN SGP Neo Hybrid Metal do iPhone 6

- Speck CandyShell Grip

- Speck CandyShell

Jakieś opinie?

Mam to: Spigen SGP Neo Hybrid Gunmetal dla iPhone 6 Plus 5.5"

Na razie jestem zadowolony, ładnie wykonane i wszystko dobrze przylega. Jedyny problem mam z przyciskiem wyłącznika na prawej stronie bo nie wyczuwam skoku. Przyciski głośności działają dobrze. Wyciszanie jak dla mnie jest ciut za głęboko. Samo etui co najmniej ładne. 

#4652 Zygal

Zygal
  • 303 posts

Posted 09 January 2015 - 20:05

Mieliście styczność z skórzanym casem do iPhona 6. Chodzi mi o kolor granatowy. Widzieliście jak może wygląda na kolorze Silver ?

MBA  M1 2020, iPhone 15 Pro , AirPods Pro, AWU2

#4653 dawiddex

dawiddex
  • 68 posts

Posted 11 January 2015 - 18:35

Wie ktoś czy podobny model mozna dostać w Polsce http://www.ebay.pl/i...=item2343fdc2f8  ?

Czy ktoś z Was zamawiał na ebay i mógłby polecić jakiś sprzedających ?

Jeśli jest tu osoba która używa ebaya i paypala, mogłaby mi powiedzieć czy konto paypal i ebay musi być na te same dane ?

Edited by dawiddex, 11 January 2015 - 19:08.

#4654 miloszek9

miloszek9
  • 207 posts
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Posted 14 January 2015 - 15:11

Czy takie casy opłaca się zakładać na telefon? http://allegro.pl/or...4904200517.html

#4655 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 14 January 2015 - 15:41

moim zdaniem tanie a dobre :) śmiało możesz zakładać :)

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#4656 heniu

heniu
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 January 2015 - 21:56

Witam, 

poszukuję obudowy do iPhona 6, tak aby tył by zakryty  a zarazem przezroczysty oraz by wystawał poza ekran by przy upadku tel nie dotykał podłoża. Kumpel mi polecał RINGKE CRYSTAL, które prawie kupiłem lecz nie ochrania ekranu. W iPhone 4 używałem bumpera PURO, ale strasznie rysał ramkę ekranu, więc mam lekki uraz do tego typu ochron. Chyba, że są teraz naprawdę solidne produkty. 

#4657 kalvin

kalvin
  • 789 posts
  • SkądDE

Posted 15 January 2015 - 13:25

Witam,

szukam takiego Case ale do IP5. Ktoś używa do IP6 takiego case podzielcie się wrażeniami.

c14a42afa00ec01agen.jpg

http://www.spigen.co...m-armor-cs.html

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#4658 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 15 January 2015 - 13:26

To ja zadam takie małe pytanie. Widzieliście coś ostatnio do ipoda video? :D

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#4659 kalvin

kalvin
  • 789 posts
  • SkądDE

Posted 15 January 2015 - 21:49

Znalazłem na necie taką wsuwkę, oczywiście skóra. Nigdy nie miałem wsuwek, jak się to sprawuje ? Podzielcie się informacjami.

c38fbe3a065cc0aegen.png

Również ciekawa wsuwka:

Element Case Soft-Tec Ducati Quick Draw Sleeve

a9bb45da7bee316dgen.jpg

edb575d4e1424715gen.jpg

Edited by kalvin, 15 January 2015 - 22:38.

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#4660 heniu

heniu
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 January 2015 - 19:07

Znalazłem 2 ciekawe casy do iPhona 6. Różnią się tylko ceną i przyciskami bocznymi. Używał ktoś któregoś z nich ?

89 zł - http://allegro.pl/show_item.php?item=4937293865&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

127 zł - http://allegro.pl/sgp-spigen-ultra-hybrid-iphone-6-plus-szklo-benks-i4962341437.html

#4661 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 16 January 2015 - 19:16

Znalazłem 2 ciekawe casy do iPhona 6. Różnią się tylko ceną i przyciskami bocznymi. Używał ktoś któregoś z nich ?

89 zł - http://allegro.pl/sh...77d00be2ff62

127 zł - http://allegro.pl/sg...4962341437.html

Ale to przecież jest jeden case, tylko, że do wersji 4,7 cala i 5,5...

EDIT:

Jeśli guma czy coś z czego wykonana jest ta obramówka, jest twarde, to może występować problem z przełącznikiem wyciszenia, by móc go przełączyć tą samą ręką co się obsługuje telefon (mam właśnie podobną obudowę - w sensie, z wyciętą dziurką i nie ma możliwości przełączyć tego 1 ręką - no tylko, że to jest metalowy bumper).

Edited by Andaar, 16 January 2015 - 19:20.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4662 Czaruss

Czaruss
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 January 2015 - 19:18

To są te same case'y.

Ja kupiłem identyczny za 69zł i jest na 100% oryginalny

 MacBook Air 11" 2014

 iPhone 7

#4663 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 January 2015 - 20:25

kupiłem właśnie tego Spigena ultra hybrid do 5S. Grubszy trochę niż mój booq, którego używałem do tej pory ale w sumie jest ok.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#4664 heniu

heniu
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 January 2015 - 21:38

Znalazłem jeszcze jeden model, ma ładniejsze przyciski głośności i wygląda bardziej solidnie. 

115 zł http://allegro.pl/etui-spigen-sgp-neo-hybrid-ex-iphone-6-white-i4937293592.html

#4665 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 16 January 2015 - 22:38

Witam, szukam przezroczystego etui na iphone 6. Zalezy mi zeby zakrywal kamere( zeby telefon nie kiwal sie lezac na biurku) oraz zeby mial odkryte klawisze ( przynajmniej sleep/wake). Przydalo by sie zeby etui z przodu bylo troche wyzsze od ekranu. Mam juz inne etui, to chcialbym miec takie do kompletu dlatego szukam czegos taniego, powiedzmy w przedziale 5-25zl.

Czy uzywcie moze czegos co spelnia moje ,,wymagania"?:D

#4666 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 17 January 2015 - 10:50

Znalazłem jeszcze jeden model, ma ładniejsze przyciski głośności i wygląda bardziej solidnie.

115 zł http://allegro.pl/et...4937293592.html

Jak chcesz mam taki etui do sprzedania nowe oryginał za 70zł

#4667 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 17 January 2015 - 11:42

Jeśli pozwolicie, to podzielę się z Wami moimi odczuciami i spostrzeżeniami na temat bumpera LJY Sword 5+.

Na pewno większość go wybiera, ponieważ jest dość ładny i ładnie się komponuje z iPhonem, a także razem z bumperem dodawana jest folia na tył telefonu. Ale przejdźmy do rzeczy. Bumper jest ładny jak już pozwoliłem sobie wcześniej napisać, ale posiada też wady.

Może zacznę od zalet.

LJY Sword 5+ wewnątrz jest pokryty tworzywem które w jakimś stopniu hamuje wstrząsy, ale jego pierwotnym zadaniem jest na pewno ochrona przed zarysowaniem boków telefonu. Przy przycisku Power czuć odskok, dzięki czemu mamy pewność, że został kliknięty. Także jego zaletą przemawiającą na korzyść bumpera jest to, że wykonany został ze stopu metalu. Po części także zaletami są: minimalne odstawanie przy krawędziach telefonu (ale dla mnie to jest bardziej wada, ponieważ wolę jak szkło trochę wystaje - przyjemniejsze uczucie) oraz wycięcie na przyciski boczne - z jednej strony jest to zaleta, ponieważ mamy pewność, że w kieszeni nie zostaną wciśnięte, ale także wada, o czym zaraz napiszę.

Jak każdy wie, każdy produkt ma zalety, ale występują też wady, o których pozwolę sobie teraz napisać.

Bumper bardzo szybko zbiera rysy na bokach (dokładniej na srebrnej części), wycięcie na przyciski minimalnie utrudnia pogłaśnianie i ściszanie telefonu (ale da się przeżyć, nie przysparza to, aż tak wielkich problemów) i uniemożliwia przesunięcie przełącznika Mute (czy jakoś tak, nie wiem jak się fachowo ten przycisk nazywa) jedną ręką, by całkowicie wyciszyć telefon - trzymając go (telefon), trzeba użyć paznokcia drugiej ręki by przesunąć przełącznik.Ostatnią z wad, które zauważyłem jest zbyt małe wycięcie portu słuchawkowego, ponieważ wszystkie słuchawki, które posiadają masywniejszą obudowę mini jack'a niż ten, który występuje przy oryginalnych słuchawkach apple nie wchodzą do końca i nie trzymają się w porcie tak jak powinny (z jednej strony jest to nawet dobre, bo nie można uszkodzić wejścia przypadkowym wyrwaniem słuchawek, a z drugiej troszkę przeszkadza), jeśli posiada się słuchawki z bardziej obudowaną końcówką, które posiadają mikrofon jak już napisałem wcześniej nie wchodzą do końca oraz nie działa wtedy mikrofon, ani pilot, ale muzyki i dzwoniącego da się słuchać, ale jeśli nie posiadają mikrofonu, ani pilota słuchawki w tym momencie są bezużyteczne, bo w ogóle się nie trzymają w porcie i nie jest wysyłany do nich dźwięk.

Bumper LJY Sword 5+ pomimo swoich wad, jest jednak wart wydanych na niego pieniędzy, ponieważ dzięki niemu telefon jest nawet bardziej ergonomiczny niż sam "goły" iPhone".

PS Przepraszam, że takie to długie, ale tak jakoś wyszło : /

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4668 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 17 January 2015 - 11:46

Jeśli pozwolicie, to podzielę się z Wami moimi odczuciami i spostrzeżeniami na temat bumpera LJY Sword 5+.
Na pewno większość go wybiera, ponieważ jest dość ładny i ładnie się komponuje z iPhonem, a także razem z bumperem dodawana jest folia na tył telefonu. Ale przejdźmy do rzeczy. Bumper jest ładny jak już pozwoliłem sobie wcześniej napisać, ale posiada też wady.
Może zacznę od zalet.
LJY Sword 5+ wewnątrz jest pokryty tworzywem które w jakimś stopniu hamuje wstrząsy, ale jego pierwotnym zadaniem jest na pewno ochrona przed zarysowaniem boków telefonu. Przy przycisku Power czuć odskok, dzięki czemu mamy pewność, że został kliknięty. Także jego zaletą przemawiającą na korzyść bumpera jest to, że wykonany został ze stopu metalu. Po części także zaletami są: minimalne odstawanie przy krawędziach telefonu (ale dla mnie to jest bardziej wada, ponieważ wolę jak szkło trochę wystaje - przyjemniejsze uczucie) oraz wycięcie na przyciski boczne - z jednej strony jest to zaleta, ponieważ mamy pewność, że w kieszeni nie zostaną wciśnięte, ale także wada, o czym zaraz napiszę.
Jak każdy wie, każdy produkt ma zalety, ale występują też wady, o których pozwolę sobie teraz napisać.
Bumper bardzo szybko zbiera rysy na bokach (dokładniej na srebrnej części), wycięcie na przyciski minimalnie utrudnia pogłaśnianie i ściszanie telefonu (ale da się przeżyć, nie przysparza to, aż tak wielkich problemów) i uniemożliwia przesunięcie przełącznika Mute (czy jakoś tak, nie wiem jak się fachowo ten przycisk nazywa) jedną ręką, by całkowicie wyciszyć telefon - trzymając go (telefon), trzeba użyć paznokcia drugiej ręki by przesunąć przełącznik.Ostatnią z wad, które zauważyłem jest zbyt małe wycięcie portu słuchawkowego, ponieważ wszystkie słuchawki, które posiadają masywniejszą obudowę mini jack'a niż ten, który występuje przy oryginalnych słuchawkach apple nie wchodzą do końca i nie trzymają się w porcie tak jak powinny (z jednej strony jest to nawet dobre, bo nie można uszkodzić wejścia przypadkowym wyrwaniem słuchawek, a z drugiej troszkę przeszkadza), jeśli posiada się słuchawki z bardziej obudowaną końcówką, które posiadają mikrofon jak już napisałem wcześniej nie wchodzą do końca oraz nie działa wtedy mikrofon, ani pilot, ale muzyki i dzwoniącego da się słuchać, ale jeśli nie posiadają mikrofonu, ani pilota słuchawki w tym momencie są bezużyteczne, bo w ogóle się nie trzymają w porcie i nie jest wysyłany do nich dźwięk.
Bumper LJY Sword 5+ pomimo swoich wad, jest jednak wart wydanych na niego pieniędzy, ponieważ dzięki niemu telefon jest nawet bardziej ergonomiczny niż sam "goły" iPhone".

PS Przepraszam, że takie to długie, ale tak jakoś wyszło : /

Sprawdzałeś jak zasięg? Miałem bumper tej firmy i niestety pogarszał zasięg..,

#4669 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 17 January 2015 - 12:22

Sprawdzałeś jak zasięg? Miałem bumper tej firmy i niestety pogarszał zasięg..,

Przyznam, ze z ciekawosci teraz zdjalem bumper i masz racje, zmniejsza zasieg o 1 kreske (nie wiem ile to dokladnie %, ale mniejsza z tym), po prostu nie zauwazylem tego, poniewaz nie mam problemu z zasiegiem, bo na obrzezach miasta gdzie mIeszkam mam 2 kreski zasiegu (po zdjeciu bumpera 3), a w miescie lub troszke blizej go full, wiec mi to pogarszanie zasiegu nIe przeszkadza, ale musze sie z Toba zgodzic, ze to wystepuje i ktos, kto ma slaby zasieg bez niczego to przez ten bumper moze go stracic (ale tak jak wspomnialem, mi to nie przeszkadza).

Nie pomagam na PW

#4670 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 17 January 2015 - 12:27

Ja też miałem dobry zasięg w okolicach gdzie się poruszałem ale gdy się przemieszałem było denerwujące zaniki zasięgu... Prędzej czy później zauważysz ,że to dużo bardziej pogarsza jakości rozmów czy też nawet korzystanie z pakietu danych... Nie chce Cię straszyć ale ten bumper jest z wyglądu mega fajny ale zaniki zasięgu itd są nie do przyjęcia.. Osobiście odradzałbym tego bumpera:)

Edited by tomczii, 17 January 2015 - 12:27.

#4671 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 17 January 2015 - 13:46

Ja też miałem dobry zasięg w okolicach gdzie się poruszałem ale gdy się przemieszałem było denerwujące zaniki zasięgu... Prędzej czy później zauważysz ,że to dużo bardziej pogarsza jakości rozmów czy też nawet korzystanie z pakietu danych... Nie chce Cię straszyć ale ten bumper jest z wyglądu mega fajny ale zaniki zasięgu itd są nie do przyjęcia.. Osobiście odradzałbym tego bumpera:)

O jakieś dalsze przemieszczanie to bd mógł sprawdzić go dopiero w kwietniu ; )

Nie pomagam na PW

#4672 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 January 2015 - 17:07

Czy takie casy opłaca się zakładać na telefon? http://allegro.pl/or...4904200517.html

Mam takie, bo dostałem za darmo w komisie w którym kupowałem i raczej nie mogę polecić, co prawda jest cienkie, ale jest tak krzywo powycinane, że to jest jakaś masakra. Z resztą ciężko się spodziewać wysokiej jakości przy takiej cenie :)

#4673 Łukasz Wujec

Łukasz Wujec
  • 8 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 19 January 2015 - 17:24

Cześć, szukam szkła hartowanego dla iPhone'a 6 Plus. Kupiłem ostatnio Nillkin, które na poprzednim 5s lezało idealnie, ponieważ idealnie byla dopasowana do rogów ekranu. Niestety na 6 plus ze względu na zaokrąglone rogi ekranu, szkło kończyło się 5 mm przed krawędzią. Mam do was pytanie czy możecie polecić szkło które zakrywa cały ekran (o ile takie istnieje) albo jakiekolwiek inne nie rzucające się mocno w oczy ?

#4674 Łukasz Wujec

Łukasz Wujec
  • 8 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 19 January 2015 - 19:53

Znalazłem takie szkło http://allegro.pl/szklo-benks-okr-pro-caly-ekran-iphone-6-plus-5-5-i4998303052.html czy ktoś może się wypowiedzieć jak się sprawuje, oraz czy biała część szkła po naklejeniu nie wygląda po prostu "badziewnie" ? 

• flypek likes this

#4675 damiannx

damiannx
  • 13 posts

Posted 19 January 2015 - 23:05

Proszę o pomoc w wyborze etui dla iPhone 6 waham się pomiędzy dwoma:

1) Nillkin Nature TPU (0,6mm)

2) PURO Ultra Slim (0,3mm)

Czy ktoś posiada wyżej wymienione etui, albo widział na żywo (miał doczynienia)?

Jakie są zalety i wady? Które według was wybrać?

Dzięki za wszelką pomoc.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users