Osobiście do iPhone 6 zdecydowałem się na zestaw UAG (przeźroczyste, gear) i szkło NILLKIN Amazing 9H H+.
Wcześniej stawiałem na SGP, miałem do 5s (również 4/4s) Ultra Hybrid/Armora i EX Slim i byłem wierny tej firmie do dziś. Wydaję mi się, że tegoroczne ich pokrowce do 6/6+ są tylko takie sobie.. Materiały jakby niższych lotów, a ich ergonomia pozostawia wiele do życzenia.
UAG do 6 jest na prawdę odchudzony, telefon nie jest klockiem (to może wydawać się dziwne, bo firma ta słynęła z dobrej wytrzymałości, materiałów, ale przy tym pogrubiając wiele telefon) . Miałem również UAGa przy Note 4 i był wiele gorszy (grubszy, inaczej zakrąglony itp) - tu sytuacja jest całkiem inna. A co myślę najważniejsze telefon jest dobrze chroniony, bo chyba jak ktoś szuka etui to o to mu chodzi . Tak więc zanim ktoś powie, że jeżeli to UAG to na pewno wiele pogrubia i jest niewygodne niech najpierw je obejrzy, a podejście do etui się zmieni (sam tego doświadczyłem).
Co do szkła udało mi się nakleić równo i bez paprochów. Polecam (może wydawać się to dziwne) łazienkę po dłuższej kąpieli, żeby było parno, a wtedy o paprochy nie mam się co raczej martwić. Samo szkło jest przyjemne, niestety nie miałem porównania z innymi typu Benks itp. więc nie zabieram głosu.