Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#326 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 14 stycznia 2009 - 00:09

revo2 ma ta szybe paskudna :) w polsce zawsze drogo

#327 rolex83

rolex83
  • 237 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 12:14

Na plecki polecam jakis iSkin albo gelaskins. Z przodu raczej nic. Zapomnijcie o "lustrzanych foliach". Kiedy jest duzo swiatla, nic przez nie nie widac.

#328 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 stycznia 2009 - 22:15

Moglibyście mi powiedzieć, czy to w ogóle się spełnia jako jakieś cuś ochronnego i czy daje rade, i które oczywiście wybrać. Prędzej chodzi mi o upadki niż o rysowanie, bo dziś mój iPek przejechał się po całej kuchni kiedy mi spadł ze mnie. :{

Griffin FlexGrip Black for iPhone 3G

Macally Etui MSUIT do iPhone 3G

Myślałem również nad jakimś Crystal Case'm, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce...

#329 drabina

drabina
  • 112 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2009 - 09:48

W kieszeni
Zadnych silikonow, futeralow, skarpet
Jak ktos dzwoni to wyjmuje z kieszeni i rozmawiam a nie siluje sie jeszcze zeby ze skarpety czy futeralu wyjac.
Telefon rysuje sie z tylu tylko (sa naklejki i po pdoblemie)
Zeby porysowac przod trzeba sie postarac (tez sa folie - polecam z efektem lustra, na takim duzym ekranie super wyglada)

Oj wiesz mi, że nie trzeba się wcale tak bardzo starać. Mi przykładowo stary iPhone od zapalniczki się porysował na przodzie. Paradoksalnie, właśnie tył mam znacznie mniej porysowany niż przód ;-)

---------------

A co sądzicie o tym etui: Griffin Wave Black for iPhone 3G ?
Warto ?

#330 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:54

Moim zdaniem lepiej iSkin Solo, przynajmniej ma ładny wygląd, dają folię na front. W niebieskim i czerwonym kolorze przynajmniej widać z tyłu jabłko i że to iPhone, a nie czort wie co. Idealny, ale cena nieco wysoka. Quid pro quo ;)

#331 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 12:32

iSkin Solo to plastik jest z tego co mi wiadomo. Revo2 to silikon i jak sie komu nie podoba szybki to jej nie nosi a telefon i tak jest chroniony :)

#332 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 stycznia 2009 - 13:00

Solo plastik? No nie wydaje mi się, aby był aż tak podatny na odkształcanie.

Dołączona grafika

#333 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 16 stycznia 2009 - 23:21

A mnie ktoś odpowie? ; >

#334 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 17 stycznia 2009 - 14:36

iskin solo nie nazwal bym go plastikiem szwaglu - crystal case to lipa a produkty które ywmieniles nic mi nie mowia :D

#335 horrid

horrid
  • 31 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 16:53

Silikon pokrowiec etui iPhone /3G,iPod Touch+folia (520226807) - Aukcje internetowe Allegro
ma ktoś coś takiego? Wygląda solidnie .

#336 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 stycznia 2009 - 18:50

iskin solo nie nazwal bym go plastikiem

szwaglu - crystal case to lipa a produkty które ywmieniles nic mi nie mowia :D

Dlatego podałem linki. :>

#337 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 stycznia 2009 - 19:02

Mam poważny dylemat, bo miałem na oku iSkin Solo, ale cena wysoka i jednak nie jest chyba wart tej kasy. Jako, że kupuję od razu dock do iPhone'a to rozważam zakup Slider'a.
Griffin Technology: Clarifi oraz GRIFFIN CLARIFI SLIDER BLACK do iPhone3G FAKT Wwa (522725702) - Aukcje internetowe Allegro

albo taki: Griffin Technology: Nu Form

Ma może ktoś któryś z tych produktów i powiedział by coś więcej?

#338 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2009 - 09:17

Ja już jakiś czas używam futerał SwitchEasy Capsule Rebel - świetny futerał, bardzo dobrze i ciekawie wygląda, super chroni iPhona i otrzymujemy razem z pokrowcem folie na ekran, adapter do Universal Docka i inne przydatne rzeczy :) Rewelacja, nie wiem dlaczego wsród forumowiczów tak mało bierze go pod uwagę... ten futerał jest tak wykonany i jest tak bogaty zestaw zabezpieczający, że nawet nie ma co go porównywać nawet do Griffinów ;)

#339 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 20 stycznia 2009 - 11:16

Fakt chroni w 100%, ale dla mnie: za gruby, nie posiada zdejmowanego dołu albo przynajmniej sam w całości nie jest na tyle wygodny w zdejmowaniu go na codzień kiedy chce go wstawić do dock'a.

#340 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2009 - 13:27

Fakt chroni w 100%, ale dla mnie: za gruby, nie posiada zdejmowanego dołu albo przynajmniej sam w całości nie jest na tyle wygodny w zdejmowaniu go na codzień kiedy chce go wstawić do dock'a.

Ja używam Apple Universal Dock i razem z adapterem pasuje wspaniale. Ale jak się używa tej stacji dedykowanej iPhonowi to rzeczywiście może być problem.

#341 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 13:37

To ja juz nie wiem. Na zdjeciach np. Biały iSkin Solo wyglada na plastik. Znow czerwony na gume :) W solo jest szybka na cały przód iPhone-a? Zmniejsza czulosc ekranu? Nie wiem co wybrac dalej. Solo za 100zl czy Revo2 za 122zl hmm...

#342 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 14:09

wszystkie to guma jest folia na wyswietlacz, nie zmniejsza czulosci

#343 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 22 stycznia 2009 - 20:09

bierz solo nie bedziesz załował , pamietaj ze przezroczyste sa tylko czerwony i niebieski

#344 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 20:28

Dzisiaj troche osob bawilo sie moim iP i niestety stwierdzam, ze caly przod sie strasznie palcuje i trzeba go dlugo czyscic pozniej. Lepiej wiec wziac Revo2, obok glosnika bedzie czysto ;)

#345 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 stycznia 2009 - 00:28

Ja używam Apple Universal Dock i razem z adapterem pasuje wspaniale. Ale jak się używa tej stacji dedykowanej iPhonowi to rzeczywiście może być problem.

No właśnie można by pomyśleć również nad tym Universal Dock, tylko czy np. ten obsłuży bez problemu iPhone 3G i np. iPod'a Nano 4G?

Apple Universal Dock + Remote Pilot iPod / iPhone (532147534) - Aukcje internetowe Allegro

I jak wtedy byłoby z iPhone'm w futerale/etui czy bez jego zdejmowania wejdzie do dock'a?

#346 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 01:18

Mam pytanko. Które Revo2 są przeźroczyste? Wg mnie biały, niebieski i czerwony. Natomiast jeden użytkownik chce mi wmówić, że tylko biały. Proszę o odpowiedź.

#347 midnightr

midnightr
  • 23 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 17:10

podczepie sie do tematu... Jak jest u Was z ochrona obiektywu aparatu? Chronicie go w jakis sposob, czy raczej nie jest to mozliwe? (jesli bym go czyms zakleil, to pewnie obnizaloby to jakos zdjecia) W wiekszosci futeralow jest po prostu dziurka na aparat i w sumie ciezko cos wykombinowac...

#348 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 18:18

hehe bez jajów :), pytasz o ochrone obiektywu hehe... jeszcze się z takim pomysłem nie spotkałem i sam bym chyba na to nie wpadł...niezła fantazja :D... a tak na serio nie widze potrzeby dodatkowej ochrony obiektwy bo niby przed czym ?? no chyba ze bys miał potrzebe grzebania igła, bądź wbijania małego gwoździka...w innym wypadku nie wydaje mi się żeby przy normalnym użytkowaniu obiektyw mógł zostać uszkodzony. ponadto jeśli stosujesz jakiś pokrowiec w którym jak sam wspomniałeś wycięte są dziurki to obiektyw jest chroniony z tego względu że jest gdzieś tam głęboko, a żeby trafić czymś w tą małą dziureczkę i uszkodzić to trzeba mieć sporo talentu :).

Co do pokrowców...już prawie 2 miesiące korzystam z case do iphona CAPSULE REBEL. Cóż na początku byłem bardzo zadowolony bo rzeczywiście jest do niego sporo przydatnych dodatków i wygląda na prawdę porządnie... teraz jednak po tym czasie zaczyna mnie drażnić fakt, że ta guma którą nakłada się na iphona (potem nakłada sie plastik) jest minimalnie za duża, przez co u dołu niestety nie do końca dochodzi do iphona i widać srebrną obwolutę, i po prostu mnie to już drażni. Niestety odstaje też troszkę w miejscach gdzie jest włącznik u góry , ale akurat to można zamaskować odpowiednio wpinając dodatkowy plastik ...i w miejscu gdzie mamy przycisk do ustawienia głośności (ten z boku) . Tak na prawdę największym mankamentem jest odstawanie tej gumy u dołu iphone i niestety nie jestem w stanie w żaden sposób tego poprawić... właśnie myślę nad zmianą tego etui na inne ale póki co nie widzę nic godnego uwagi, a tanie, słabej jakości pokrowce, jakies noname nie wchodzą w grę...ale jesli ktoś będzie miał coś sprawdzonego, idealnie przylegającego zrobionego "na wymiar" to chętnie się skuszę :)

SwitchEasy do iPhone 3G CAPSULE REBEL 3G

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#349 bellissa

bellissa
  • 23 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:51

Ja używam teraz czarnego silikonowego etui "puro" a czekam na przesyłkę przeźroczystego etui silikonowego, chciałam, żeby widać było tył iPhona http://img3.imagesha...tuiapplewc1.jpg
http://img159.images...e=appleeod1.jpg

#350 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lutego 2009 - 23:49

Ja na ekran mam folię z invisble shleid natomiast na tył mam bardzo fajną naklejkę/folię gellaskins firms ofwruje bardzo ladne wzory. Ta folia I chroni I ladnie wyglada

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych