Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3426 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2013 - 17:13

Pokrowiec futerał MUJJO iPhone 5 szary, czarny HIT (2958224856) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chyba najbrzydszy pokrowiec jaki kiedykolwiek widziałem :D IMO najlepiej jest kupić coś plastikowego, ew. silikonowego, bo taka skarpetka żadnej ochrony nie gwarantuje :)

#3427 Małgorzata Maria

Małgorzata Maria
  • 68 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 21 lutego 2013 - 22:10

Wczoraj przyszedł do mnie Skech Groove - w wersji różowej :P Jestem z niego zadowolona. Bardzo ładnie przylega do telefonu, w moim odczuciu nie psuje jego bryły, jak to było z wcześniej kupionym "na szybko" silikonowym etui typu s-line. Przyciski głośności i włączenia działają znakomicie, lekko i bezwysiłkowo. Zastrzeżenia mam jedynie do folii dodanej do zestawu - folia na przód i tył... W teorii. W praktyce obie folie wycięte na przód. Folia jest kiepska, bardzo łatwo się rysuje od zwykłego użytkowania, poślizg palca na ekranie już nie ten - zdecydowanie wygodniej użytkowało mi się ekran bez folii. Plusy folii: Nie przekłamuje kolorów i łatwa w montażu (jak na folię - bąbelki spokojnie można usunąć mocniej przejeżdżając palcem). Pytanie dodatkowe do bardziej doświadczonych - lekki OT: Czy folia na iPhonie naprawdę odgrywa swoją rolę? Nie noszę telefonu z kluczami ani monetami, a ekran w końcu jest szklany, chyba niełatwo go porysować... Wnioskuję tak po iPadzie 2, który wprawdzie jest uszkodzony po upadku, ale tam, gdzie nie jest pęknięty nie widać absolutnie żadnych rys na szkle - a nosiłam go swego czasu na uczelnię w torebce z mnóstwem innych rzeczy. p.s. W zestawie Skech Groove znajdują się: - etui - 2 folie (w moim przypadku obie przednie, być może trafiła mi się wadliwa sztuka) - szmatka do ekranu (podbiła moje serce usuwając wszystkie "paluchy" bez problemu)

#3428 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 22:04

Wczoraj przyszedł do mnie Skech Groove - w wersji różowej :P
Jestem z niego zadowolona. Bardzo ładnie przylega do telefonu, w moim odczuciu nie psuje jego bryły, jak to było z wcześniej kupionym "na szybko" silikonowym etui typu s-line. Przyciski głośności i włączenia działają znakomicie, lekko i bezwysiłkowo. Zastrzeżenia mam jedynie do folii dodanej do zestawu - folia na przód i tył... W teorii. W praktyce obie folie wycięte na przód. Folia jest kiepska, bardzo łatwo się rysuje od zwykłego użytkowania, poślizg palca na ekranie już nie ten - zdecydowanie wygodniej użytkowało mi się ekran bez folii. Plusy folii: Nie przekłamuje kolorów i łatwa w montażu (jak na folię - bąbelki spokojnie można usunąć mocniej przejeżdżając palcem).

Pytanie dodatkowe do bardziej doświadczonych - lekki OT:
Czy folia na iPhonie naprawdę odgrywa swoją rolę? Nie noszę telefonu z kluczami ani monetami, a ekran w końcu jest szklany, chyba niełatwo go porysować... Wnioskuję tak po iPadzie 2, który wprawdzie jest uszkodzony po upadku, ale tam, gdzie nie jest pęknięty nie widać absolutnie żadnych rys na szkle - a nosiłam go swego czasu na uczelnię w torebce z mnóstwem innych rzeczy.

p.s. W zestawie Skech Groove znajdują się:
- etuim
- 2 folie (w moim przypadku obie przednie, być może trafiła mi się wadliwa sztuka)
- szmatka do ekranu (podbiła moje serce usuwając wszystkie "paluchy" bez problemu)

Tak folia odgrywa swoja role
ja mam tak zabezpiecony ekran i kilka razy uniknelam uszkodzenia ekranu

#3429 martaa_ww

martaa_ww
  • 10 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 23:25

Witam,

zastanawiam się nad:

[url=http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-bumper-iphone-4-4s-neo-hybrid-2s-i3035999892.html]ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 4 4S Neo Hybrid 2S (3035999892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

czy to oryginał? Może ktoś użytkuje?
pozdrawiam!

#3430 OhNo

OhNo
  • 33 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 11:32

Oryginał. Sam kupiłem kilka dni temu na tej aukcji.

#3431 martaa_ww

martaa_ww
  • 10 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 11:50

Oryginał.
Sam kupiłem kilka dni temu na tej aukcji.

Dziękuję za odpowiedź.
A jakie są Twoje odczucia? Czy ten bumper mocno powiększa gabaryty iPhona?

#3432 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 26 lutego 2013 - 21:57

ehlo,

Szukałem portfela i etui na iP5. Znalazłem takie coś, kupiłem i sprawdza się (IMHO) świetnie.
ETUI Portfel SGP Spigen Valentinus do iPhone 5 FV (3027931861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dostęp do wszystkich przycisków, złącz + przegródki na kartę, dowód osobisty, kartę kibica. ;-)

#3433 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 27 lutego 2013 - 13:17

Witam, generalnie nie jestem zwolennikiem noszenia wszelakich pokrowcow itd. poniewaz psuja caly urok i wyglad telefonu, niestety zaraz po zakupie iphona 5 w sieci Play musialem odpuscic i zakupic pierwsze w zyciu etui ;/ (pomijajac fakt ze zaraz po wyjeciu z pudelka telefon mial fabrycznie juz wady wizualne. To po noszeniu dzien w kieszeni telefon juz mial mikro wgniotki i zarysowania). Moj wybor padl na Puro Cristal Cover (ktore odradzam po 2 tygodniach wyglada jak bym jezdzil po nim papierem sciernym) za pokrowiec zaplacilem bodajze miedzy 60-70zl i jest to zwyczajnie g...o. Moje pytanie jest nastepujace czy ktos z forumowiczow jest w stanie mi doradzic folie na naprawde wysokim poziomie na przod, tyl oraz boki iphona? Lub Etui ktore nie popsuje calego piekna telefonu (zalezaloby mi na czyms co jak najmniej pogrubi moj telefon). Cena generalnie nie gra wiekszej roli. Pozdrawiam.

#3434 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 27 lutego 2013 - 13:38

Jesli masz konto na ebayu albo amazonie to to etui jest spoko Poetic Atmosphere Case for Apple iPhone 5 5th Generation 5G Clear/Gray | eBay

#3435 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 27 lutego 2013 - 13:58

chodzi mi o mniej wiecej cos takiego, tylko z przeszklonym tylem :) , a cos odnosnie foli?

#3436 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 15:45

Poleci ktoś najzwyklejszy, gumowy bumper do ip5? Chodzi o taki materiał jak dla porównania- w iLuv gelato. Niby są na allegro tanioszki, ale to mi na gumę nie wygląda a prędzej na jakieś sztywne tworzywo, nie chcę ryzykować rysami. Pozdrawiam ;)

#3437 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2013 - 22:15

Moje pytanie jest nastepujace czy ktos z forumowiczow jest w stanie mi doradzic folie na naprawde wysokim poziomie na przod, tyl oraz boki iphona? Lub Etui ktore nie popsuje calego piekna telefonu (zalezaloby mi na czyms co jak najmniej pogrubi moj telefon). Cena generalnie nie gra wiekszej roli.

Pozdrawiam.

Mogę Ci polecić mój zestaw. SGP Neo Hybrid EX Slim plus folię, która jest dołączona do zestawu. Może nie jest najtańsza ale moim zdaniem najlepsze obecnie rozwiązanie na rynku.

#3438 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 22:19

Witam,
generalnie nie jestem zwolennikiem noszenia wszelakich pokrowcow itd. poniewaz psuja caly urok i wyglad telefonu, niestety zaraz po zakupie iphona 5 w sieci Play musialem odpuscic i zakupic pierwsze w zyciu etui ;/ (pomijajac fakt ze zaraz po wyjeciu z pudelka telefon mial fabrycznie juz wady wizualne. To po noszeniu dzien w kieszeni telefon juz mial mikro wgniotki i zarysowania). Moj wybor padl na Puro Cristal Cover (ktore odradzam po 2 tygodniach wyglada jak bym jezdzil po nim papierem sciernym) za pokrowiec zaplacilem bodajze miedzy 60-70zl i jest to zwyczajnie g...o. Moje pytanie jest nastepujace czy ktos z forumowiczow jest w stanie mi doradzic folie na naprawde wysokim poziomie na przod, tyl oraz boki iphona? Lub Etui ktore nie popsuje calego piekna telefonu (zalezaloby mi na czyms co jak najmniej pogrubi moj telefon). Cena generalnie nie gra wiekszej roli.

Pozdrawiam.

Folia wrapsol na caly iPhone

#3439 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 27 lutego 2013 - 22:37

Ktos z kolegow uzywal wyzej wymienionej folii? Jak wrazenia?:)

#3440 iTymcio

iTymcio
  • 35 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 lutego 2013 - 22:38

Witam, możecie polecić jakieś folie do ipoda nano 7g ?

#3441 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 28 lutego 2013 - 00:29

Chyba zdecyduje sie na zakup SPIGEN SGP Linear Metal Crystal, cena niezla ,ogladalem tez filmiki na youtube i wyglada to niezle :) , jak zakupie to podziele sie z wami opinia :)

#3442 Tosio

Tosio
  • 178 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 23:01

Ja właśnie założyłem na swoją piątkę te etui: Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (3008874121) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor czerwony. Pierwsze 10min wrażenia: ogólnie czytając tyle opinii sądziłem, że jest jakieś pro evul mega. Niestety trochę się rozczarowałem. Folie dołączone do zestawu może jakościowo są ok, ale nie wycięte na wymiar. Przedniej nie naklejałem bo mam dosyć dobrą poprzednią, ale tył: te małe paseczki w ogóle nie na wymiar trochę. Ta największa część nakleiła się spoko. Codo samego etui: ten plastik to po pierwszym macaniu mam mieszane uczucia co do jego jakości i wytrzymałości - no ale zobaczymy. Ogólnie sądziłem, że będzie super bardzo przylegać, a trochę jednak "luzu" jest. No ale pożyjemy zobaczymy, może na prawdę tylko mi się wydaje i ono serio jest takie pro. Co do ceny to wg mnie nie jest wart tych ponad 130zł (31euro). 100zł (lub troszkę poniżej) spokojnie bym za nie dał. ale nie tyle....

PS: Mam z boku ten napis Spiegen. Nr seryjny w srodku jak najbardziej jest również ok.

#3443 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2013 - 08:46

Widzisz, ja napisu nie mam a jest mega spasowane, super jakość i używam dwa miesiące = jak nowe :) 100% oryginał

#3444 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 02 marca 2013 - 22:45

Widzisz, ja napisu nie mam a jest mega spasowane, super jakość i używam dwa miesiące = jak nowe :) 100% oryginał

a zdejmowałeś go w ciągu tych dwóch miesięcy, żeby sprawdzić czy bumper nie pozostawia przykrych śladów na obudowie? Ciekawy jestem jak to jest z tym bumperem bo w iphonie 4 miałem kiedyś zwykłego bumper i kiedy po dwóch miesiącach go zdjąłem, ramka była porysowana :/

#3445 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 03 marca 2013 - 09:03

Dzisiaj przyszedł SPIGEN SGP Case Ultra Thin Air do mojego iPhona telefon prawie w cale nie traci na wielkości, dalej jest cieniutki i fajnie się go trzyma, jak na razie podoba mi się, dobra jakość wykonania polecam.

#3446 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 03 marca 2013 - 13:09

Ma ktoś takiego skina? iPhone 5/4/4s - skin welurowy!!! Aksamitna ochrona (3072998948) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak to się sprawuje?

#3447 wiader

wiader
  • 64 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 marca 2013 - 06:40

Hej, Citeam ma promocję na pokrowiec dla sportowców. Opaska sportowa na telefon - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe
Co o tym sądzicie, na rower się nada ?

#3448 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2013 - 09:48

a zdejmowałeś go w ciągu tych dwóch miesięcy, żeby sprawdzić czy bumper nie pozostawia przykrych śladów na obudowie? Ciekawy jestem jak to jest z tym bumperem bo w iphonie 4 miałem kiedyś zwykłego bumper i kiedy po dwóch miesiącach go zdjąłem, ramka była porysowana :/

Tak, nie ma żadnych rys.

Dzisiaj przyszedł SPIGEN SGP Case Ultra Thin Air do mojego iPhona telefon prawie w cale nie traci na wielkości, dalej jest cieniutki i fajnie się go trzyma, jak na razie podoba mi się, dobra jakość wykonania polecam.

Masz logo SGP Spigen na boku ?

#3449 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 05 marca 2013 - 13:53

GIZIU logo SPIGEN mam tylko z tyłu w prawym dolnym rogu

#3450 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 05 marca 2013 - 14:49

Chciałem się zapytać wszystkich którzy maja IP5 i używają tych SGP wsuwanych/zatrzaskiwanych czy nie porysował się Wam IP? Mój jest idealny i nie chciałbym go psuć ;) co innego gdybym miał już porysowanego to z chęcią bym chciał to ukryć :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych