Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3451 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2013 - 15:02

GIZIU logo SPIGEN mam tylko z tyłu w prawym dolnym rogu

Wreszcie nie jestem sam :) Gdzie kupowałeś ?

#3452 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 05 marca 2013 - 19:37

A co one nie są oryginalne ? Kupiłem go na ebay UK ponieważ mieszkam w Anglii, kupiłem z jakiegoś sklepu w Londynie

#3453 marshall86

marshall86
  • 65 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 marca 2013 - 10:16

Czy ktoś z Was ma może takie coś? Element Case SECTOR 5 dla Apple iPhone 5 OBUDOWA ! (3071720017) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Zastanawiam się jak sie sprawuje. Przepraszam jeśli temat już był.

#3454 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 08 marca 2013 - 11:49

Nie sądzę, żeby to był oryginał, bo takie, jak patrzyłem, chodzą po 600zł.

#3455 marshall86

marshall86
  • 65 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 marca 2013 - 12:37

Nawet jesli to nie jest oryginał, to pewnie spełni swoją funkcję. 600zł to trochę za dużo, a i tak nie ma pewności czy przyjdzie orginał. Zaryzykowałem, zamówiłem. Zobaczymy.

#3456 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 08 marca 2013 - 14:45

Czy ktoś z Was ma może takie coś? Element Case SECTOR 5 dla Apple iPhone 5 OBUDOWA ! (3071720017) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Zastanawiam się jak sie sprawuje. Przepraszam jeśli temat już był.

Spójrz na cenę na stronie Element Case ile on kosztuje i porównaj z ceną na allegro. Czy spełni? W jakimś stopniu tak ale podróbki źle przylegają do telefonu, są źle dopasowane itd. Przeczytaj moje posty w tym temacie, kilka razy pisałem o tych bumperach opierając się na podstawie Vapor'a, którego kupiłem bezpośrednio od nich.

#3457 marshall86

marshall86
  • 65 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 marca 2013 - 15:12

Jesteś zadowolony z zakupu? dobrze chroni telefon? Czy sam bumper rysuje się, niszczy w jakiś sposób? Możliwe, że nie bedzie tak dobre jak orginał, dlatego jak dojdzie, przetestuję i rzetelnie opiszę na forum dla potomnych. Kupiłem za 120zł niby od pewnej, prywatnej osoby, zapewniał, że orginał przywieziony z UK. Nie spodziewam sie orginału, lecz dobrej jakościowo podróbki. Zobaczymy w poniedziałek :)

#3458 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 08 marca 2013 - 18:54

Do iPhone 5 nie mam, lecz miałem Vapor'a do iP4 i chwaliłem go sobie, do dziś służy przy telefonie, którego dałem dziewczynie. Żadnych rys na bumperze nie miałem a czy się niszczy? nie wiem, nigdy mi nie wypadł ani nie testowałem jego wytrzymałości. Czy chroni dobrze? Jak upadnie Ci telefon centralnie przodem lub tyłem na kamień czy coś wystającego to Ci on nie pomorze, lecz jak wypadnie bokiem to jak najbardziej ochroni. Nie wiem czy warto było brać za te 120 zł, może się okazać że będzie źle spasowany i odstawał od iPhone i będą luzy.

#3459 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 08 marca 2013 - 19:51

Też miałem Vapora (ponad 300zł) i również "mile" go wspominam :)...ale ja nie o tym chciałem. Otóż zakupiłem dwa etui oba firmy SGP czyli Spigen. Pierwsze było to etui crystal, czyli przeźroczyste plastikowe, które zdecydowanie odradzam. Po pierwsze, nie wiedzieć w jaki sposób ale został porysowany jeden z narożników tzn srebrna ramka w dosyć widoczny sposób, a etui założone od samego początku i nie ściągane. Po drugie zbiera się mnóstwo śmieci pod etui co wygląda niezbyt estetycznie i chcąc nie chcąc trzeba by od czasu ściągnąć etui , przeczyścić i założyć ponownie. Cena jakieś 100zł , moim zdaniem wyrzucone niestety w błoto, zresztą etui też już prawie leżało dzisiaj w koszu, ale doszedłem do wniosku że oddam go komuś znajomemu jeśli tylko będzie chciał, ale w mojej ocenie etui ma więcej minusów niż plusów i nie jest warte tej stówy. Drugie etui również firmy SGP, to Armor Slim... etui składa się z dwóch elementów guma/kauczuk oraz metal/aluminium Zdecydowanie lepsze etui, ale ma też swoje minusy... bardzo pogrubia ip5 który w etui staje się ip 4 :),ale przynajmniej telefon jest dosyć porządnie chroniony i jeśli komuś to nie przeszkadza to polecam, cena również 100zł. Aha no i niestety rysuje się w zastarszającym tempie (auminiowy element) A teraz wybrałem Sector Black Ops i jak tylko przyjdzie zdam relacje :)

#3460 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2013 - 23:18

Niebawem niektórzy będą pakować iPhone w bunkier ;)

#3461 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 09 marca 2013 - 00:59

Kupiłem dzisiaj xqisit iplate solid alu ..:: xqisit ::.. ..:: PRODUCTS ::.. , ktoś może miał jakieś doświadczenia ?

#3462 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 09 marca 2013 - 21:00

Niebawem niektórzy będą pakować iPhone w bunkier ;)

Wybór etui nie tylko spowodowany jest wykonywanymi na co dzień czynnościami/ pracą/ trybem życia, ale również wcześniejszymi przejściami z telefonami. Są też osoby które chcą sie pochwalić iphonem, chcą żeby każdy widział ze mają właśnie iphonea (jest taka grupa ludzi) więc nie zakładają żadnego etui hehe....taki mały żarcik, a w każdym żarcie jest... ;). Każdy niech nosi w czym mu pasuje. A temat dotyczy noszenia, nie przechowywania więc bunkier odpada :D

#3463 shrekKR

shrekKR
  • 576 postów
  • SkądKrólewskie Stołeczne Miasto KRK

Napisano 10 marca 2013 - 11:45

Witajcie, nie chcę zakładać nowego tematu daltego pytam tutaj.
Noszę się z zamiarek kupna folii na iP 5 nie dlatego że ekran się rysuje tylko że czasem strasznie mnie denerwuje brudny ekran. Na rynku jest dużo tego typu akcesoriów dlatego chciałem się was poradzić. Coś polecacie ?
narazie taka albo taka

#3464 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 10 marca 2013 - 17:20

Witajcie, nie chcę zakładać nowego tematu daltego pytam tutaj.
Noszę się z zamiarek kupna folii na iP 5 nie dlatego że ekran się rysuje tylko że czasem strasznie mnie denerwuje brudny ekran. Na rynku jest dużo tego typu akcesoriów dlatego chciałem się was poradzić. Coś polecacie ?
narazie taka albo taka

Zdecydowanie folia firmy 3MK Folia 3MK SHIELD 2szt - APPLE Iphone 5 (3041092833) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Niech Cie niska cena nie zwiedzie, bo folia leży idealnie (jeśli się dobrze nałoży oczywiście) i "szyta na miarę". Nawet folie SGP nie są tak dobrze dopasowane, kosztują kilka razy więcej. Miałem kilka już folii z firmy SGP bo często dostawałem do etui , kupowałem też osobno za nie małe pieniądze, ale zamówiłem ostatnio do ip5 folie dokładnie taką jak z aukcji i uwierz mi, że leży po prostu idealnie. Folie SGP pomimo wysokiej ceny niestety nie są dobrze wycięte, są za małe o ten milimetr czy pół i od razu widać że coś jest naklejone, z 3MK nie widać nic. A palcują się dokładnie tak samo.

PS. A tak poza tym odnośnie folii jest inny temat http://myapple.pl/ip...lcd-opinie.html

#3465 shrekKR

shrekKR
  • 576 postów
  • SkądKrólewskie Stołeczne Miasto KRK

Napisano 11 marca 2013 - 10:55

Dzięki serdeczne za pomoc będę się dalej rozglądał

#3466 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 12 marca 2013 - 16:23

Znalazłem taki pokrowiec SwitchEasy SW-TON5-BK Tones

Dołączona grafika

Na Amazon piszą, że jest to jeden z najlepszych, zwłaszcza w takiej cenie. Czy może ktoś powiedzieć w jakim sklepie najlepiej nabyć taki pokrowiec?

#3467 elDOu

elDOu
  • 9 postów

Napisano 13 marca 2013 - 00:42

Witam,

od kilku dni poszukuję sylikonowego etui do iP5, jednak nadal bez zadowalającego efektu

w iP4 mialem [url=http://allegro.pl/etui-cellular-line-shocking-new-iphone-5-folia-i3076741315.html]Etui Cellular Line Shocking NEW iPhone 5 + folia (3076741315) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] , ktore spisywalo sie swietnie; stylistycznie proste i czyste, bez zbędnych dodatków, a przede wszystkim w całości sylikonowe (świetny materiał, lekko usztywniane silikon, idealnie przylegał i nie giął się jak zwykłe gumowe etui), więc nie rysowało telefonu i nie gromadziło kurzu

o ile przy iP4 nie wpływało znacznie na jego wygląd, to przy iP5 i jego cieniutkiej formie, zbyt bardzo ją pogrubia.

szukam więc czegoś w tym stylu [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=3089564876&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb[/url] , cienkiego, przezroczystego i przede wszystim w całości silikonowego, żeby pod żadnym pozorem nie porysować tej delikatnej grafitowej obudowy

jesli macie jakies rady i sugestie, to bede wdzieczny

pozdrawiam

#3468 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2013 - 07:39

Ja osobiście używam Bumpera SGP Neo Hybrid Slim. Patrząc na serwis Allegro ten sprzedawca ma dużą sprzedaż etiu silikonowego. Co do jakości się nie wypowiadam ale za taką cenę myślę, że można próbować.
iPhone 5 MAT SHINY CLEAR CASE ETUI GEL + FOLIA ! (3022711206) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3469 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 13 marca 2013 - 11:26

Kupiłem niedawno mophie juice pack air - głównie z przeznaczeniem, żeby można było dłużej rejestrować ślad gps podczas jazdy na rowerze. Całkiem dobrze zrobione, przyzwoicie ładuje, jest w miarę lekkie. Mogę polecić.
mophie juice pack air

#3470 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 13 marca 2013 - 12:35

Ja kupilem to, wczoraj przyszly dwie biale obudowy. Jakosc jest naprawde ok, kupowalem czesto obudowy za ponad 100zl, ta spokojnie moglaby tyle kosztowac. Jak ktos zainteresowany moge wrzucic foty. Do tego jeszcze folia bezklejowa na przod. Najlepszy Pokrowiec Etui Case iPhone 5 + Folia LCD (3036241633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3471 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2013 - 18:54

To załącz foty ;)

#3472 marshall86

marshall86
  • 65 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 marca 2013 - 19:11

Dostałem dzisiaj Sector 5 kupiony za 130zł. Wygląda świetnie, jest idealnie dopasowany, w komplecie wszystko co daje producent. Nie mam pojecia czy jest to orginał, który kosztuje 600zł ale jestem bardzo zadowolony i to się liczy. Zdecydowanie polecam.

#3473 wiader

wiader
  • 64 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 marca 2013 - 20:17

Dostałem dzisiaj Sector 5 kupiony za 130zł. Wygląda świetnie, jest idealnie dopasowany, w komplecie wszystko co daje producent. Nie mam pojecia czy jest to orginał, który kosztuje 600zł ale jestem bardzo zadowolony i to się liczy. Zdecydowanie polecam.

fajnie by było jak byś zrobił fajne zdjęcia, które by odzwierciedlały rzeczywistość pogrubienia telefonu. No i moglibyśmy zobaczyć jak naprawdę wygląda a nie tylko na wyśmiganych fotach do gazet.

- - - Updated - - -

Ja kupilem to, wczoraj przyszly dwie biale obudowy. Jakosc jest naprawde ok, kupowalem czesto obudowy za ponad 100zl, ta spokojnie moglaby tyle kosztowac. Jak ktos zainteresowany moge wrzucic foty. Do tego jeszcze folia bezklejowa na przod. Najlepszy Pokrowiec Etui Case iPhone 5 + Folia LCD (3036241633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupiłem podobne w podobnej cenie w kolorze czarnym, było bardzo fajnie dopóki nie stwierdziłem po ok 2 miesiącach, że ściągnę i zobaczę ile syfu się nagromadziło owym "etui". I co się okazało ? Moje rozczarowanie było ogromne, telefon ładnie jest poharatany. Jak chcecie foty to mogę zrobić, ale aż mi wstyd. Mieć telefon za kupę kasy a na osłonie oszczędzać. :oops:

#3474 marshall86

marshall86
  • 65 postów
  • SkądGliwice

Napisano 14 marca 2013 - 15:06

Wstawiam zdjęcia mojego sector 5, wybaczcie jakość, ale miałem pod ręką tylko ipada. Wiem, folia na tył fatanie naklejona :P [ATTACH=CONFIG]14230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14231[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14232[/ATTACH]

#3475 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 14 marca 2013 - 16:05

Wstawiam zdjęcia mojego sector 5, wybaczcie jakość, ale miałem pod ręką tylko ipada. Wiem, folia na tył fatanie naklejona :P [ATTACH=CONFIG]14230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14231[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]14232[/ATTACH]

A co to to z tyłu masz naklejone ?? To coś było w komplecie ?? :), Co do oryginalności to bez wątpienia, nawet obok elementcase nie leżało, który nota bene kosztuje 140 , ale dolarów. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony z zakupu. A tak na marginesie to ceny można sprawdzić na stronie elementcase.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych