Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7549 replies to this topic

#3351 wierzba123

wierzba123
  • 95 posts

Posted 15 January 2013 - 15:55

Jak napisałem wcześniej zrezygnowałem z ramek i jakichkoliwek etui, na rzecz ubezpieczenia telefonu.

to jest ubezpieczenie u operatora ?
możesz napisać co obejmuje takie ubezpieczenie i jakie są koszta ?

#3352 pontonix

pontonix
  • 196 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 January 2013 - 20:28

20 zł miesięcznie dopisane do rachunku. Na swój abonament dostałem 20 zł zniżki od sprzedającego więc mi się idealnie pokrywa.

Więcej tutaj:

Ochrona telefonu i karty SIM => T-Mobile.pl

#3353 wierzba123

wierzba123
  • 95 posts

Posted 16 January 2013 - 20:39

pontonix thx za info... 20 pln m-c = 240 na rok = raczej dobra opcja przy cenie iphone 5. Chyba tylko w t-mobile dostępne ? czy ktoś korzysta u innego operatora ? Biorę od Ciebie to puro plasmę, jak otrzymam to opiszę, może komuś się przyda.

#3354 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 January 2013 - 21:54

A co myślicie o produktach Mujjo: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3355 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 posts

Posted 19 January 2013 - 02:14

Odświeżam pytanie.

Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym etui?
[url=http://allegro.pl/etui-spigen-sgp-argos-apple-iphone-5-skora-3kolory-i2919298810.html]etui Spigen SGP ARGOS Apple iPhone 5 skóra 3kolory (2919298810) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

A może taka alternatywa:
[url=http://allegro.pl/stilgut-ultraslim-futeral-etui-iphone5-100-skora-i2933782688.html]STILGUT UltraSlim Futerał Etui iPhone5 100%SKÓRA! (2933782688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/stilgut-etui-futeral-case-iphone5-100-skora-nappa-i2955083622.html]STILGUT Etui Futerał CASE iPhone5 100% SKÓRA NAPPA (2955083622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

albo:
[url=http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-crumena-do-iphone-5-fv-2-kolory-i2890392774.html]ETUI SGP Spigen Crumena do iPhone 5 FV 2 kolory (2890392774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Interesują mnie tylko etui skórzane. Mam białą wersję iPhone 5 i najchętniej zestawiłbym go z etui koloru jasno brązowego ale obawiam się, że ten zamsz, z którego brązowe etui są wykonane, będzie trudny w utrzymaniu w czystości. Białe etui odpada więc chyba będę skazany na czarne, wykonane z gładkiej skóry.

Co sądzicie o powyższych propozycjach? Jeśli możecie, wskażcie ich wady i zalety.

#3356 komrat

komrat
  • 77 posts

Posted 21 January 2013 - 08:51

Polecam SPIGEN SGP | iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series a na tył folia zagg.

#3357 jepek

jepek
  • 52 posts

Posted 21 January 2013 - 14:08

Polecam SPIGEN SGP | iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series a na tył folia zagg.

Można kupić w Polsce?

#3358 komrat

komrat
  • 77 posts

Posted 21 January 2013 - 15:43

Można kupić w Polsce?

Zamawiałem z USA (mała przygoda), ale na allegro można znaleźć oczywiście z marżą. Efekt po przyklejeniu naprawdę imponujący. Do tej pory zawsze miałem z przodu folie z ZAGG'a ale szybka z SPG bije folie na głowe.

#3359 mikro123

mikro123
  • 1274 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2013 - 20:54

Recenzja Speck CandyShell Flip oraz CandyShell Grip:

#3360 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2013 - 21:44

Można kupić w Polsce?

Tu masz autoryzowanego przedstawiciela SGP tevtone.pl Widnieje na stronie SGP. Ja kupowałem u niego do 5 neo hybrid slim i wszystko w porządku.

#3361 matjas

matjas
  • 109 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 23 January 2013 - 13:06

Korzystał/korzysta ktoś z Was z pokrowca Spigen SGP Crumena (w wersji normalnej, nie S)?

#3362 strefagti

strefagti
  • 124 posts
  • SkądMannschaft Krosno

Posted 23 January 2013 - 14:49

Do mnie doszedł bumper z tej aukcji dzisiaj i powiem, że rewelacyjne wykonanie i spasowanie do IP5.
Przesyłka błyskawiczna. Polecam jak najbardziej.

Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (2919327134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3363 jepek

jepek
  • 52 posts

Posted 23 January 2013 - 19:21

@strefagti dziś zakupiłem u nich ten sam bumper. Mam nadzieję, że będę równie zadowolony. Jak z jakością folii?

#3364 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2013 - 19:22

@strefagti dziś zakupiłem u nich ten sam bumper. Mam nadzieję, że będę równie zadowolony. Jak z jakością folii?

Folię całkiem fajną będziesz miał w zestawie.

#3365 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 posts

Posted 23 January 2013 - 20:56

Do mnie doszedł bumper z tej aukcji dzisiaj i powiem, że rewelacyjne wykonanie i spasowanie do IP5.

[url=http://allegro.pl/spigen-sgp-neo-hybrid-ex-slim-bumper-iphone-5-fv-i2919327134.html]Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (2919327134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Jeśli ta ramka faktycznie wykonana jest z włókna węglowego jak mówi opis przytoczonej aukcji, to nie liczyłbym na jego wytrzymałość na uderzenia/upadki. Włókno węglowe jest lekkie i w procesie technologicznym można je w dowolny sposób formować, jest również materiałem bardzo wytrzymałym... ale nie w przypadku zderzeń z twardą powierzchnią. Powód - prócz mnogości zalet tego materiału, ma on również wady a jedną z nich jest kruchość. Podsumowując, włókno węglowe to świetny materiał ale nie na taką ramkę, która ma chronić telefon, m.in. przed skutkami uderzeń. Przypuszczam jednak, że ramka ta nie jest wykonana z włókna węglowego, ale jakiegoś tworzywa z domieszką włókna, wówczas ma to sens, gdyż tworzywo uelastyczniłoby produkt finalny.

#3366 pontonix

pontonix
  • 196 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2013 - 00:19

Ja już 18 dzień noszę swoją 5 (black & slate) beż żadnych etui, folii itp. Wynik - jak nowy, żadnych rys, odprysków itp. Poprostu nosze go w pustej kieszeni, staram się nie kłaść na twardym :)

#3367 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 January 2013 - 07:48

A ja kupiłem portfel na Iphona Mujjo. Super wykonany, łatwo sie Iphona wyciąga dzięki specjalnemu paskowi i jeszcze można schować w nim kartę z banki. Kupiłem na Allegro: Pokrowiec futerał MUJJO iPhone 5 szary, czarny HIT (2958224856) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3368 bartuo

bartuo
  • 16 posts

Posted 24 January 2013 - 15:01

Witam
[url=http://www.ithings.pl/pl/p/Griffin-Survivor-Black,-Pancerne-etui-z-klipsem-dla-iPhone-5/1067]Griffin Survivor [Black], Pancerne etui z klipsem dla iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl[/url]
Chciałbym sobie zakupić taki case. Służyłby do noszenia iphona po lesie, na bieganiu po górach, na rower. A po wycieczce wyjmowanie telefonu.
I tu moje pytanie? Czy takie częste wkładanie/wyjmowanie może mieć jakieś złe wpływy? Nie wiem: po pewnym czasie obudowa już nie będzie tak dobrze spasowana czy coś?
Nie wyobrażam sobie trzymania telefonu w czymś takim poza sirvivalem, ale z drugiej strony mój leciwy htc hd2 zaliczył dwie rozbite szyby i trochę się boję zabierać iPhona bez obudowy.
Może ktoś zna inną obudowę "pancerną", żeby było montowanie na kierownicę rowerową?
Pozdr

Aha, jeszcze jedno. Jak telefon jest oklejony foliami SPG to może być problem z włożeniem w Griffin Survivor?

Ps2:
[url]http://www.quadlockcase.com/products/iphone-5-bike-mount[/url]
Takie coś jeszcze znalazłem. używał ktoś?

#3369 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 24 January 2013 - 22:22

Witam
Griffin Survivor [Black], Pancerne etui z klipsem dla iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl
Chciałbym sobie zakupić taki case. Służyłby do noszenia iphona po lesie, na bieganiu po górach, na rower. A po wycieczce wyjmowanie telefonu.
I tu moje pytanie? Czy takie częste wkładanie/wyjmowanie może mieć jakieś złe wpływy? Nie wiem: po pewnym czasie obudowa już nie będzie tak dobrze spasowana czy coś?
Nie wyobrażam sobie trzymania telefonu w czymś takim poza sirvivalem, ale z drugiej strony mój leciwy htc hd2 zaliczył dwie rozbite szyby i trochę się boję zabierać iPhona bez obudowy.
Może ktoś zna inną obudowę "pancerną", żeby było montowanie na kierownicę rowerową?
Pozdr

Aha, jeszcze jedno. Jak telefon jest oklejony foliami SPG to może być problem z włożeniem w Griffin Survivor?

Ps2:
iPhone Bike Mount, iPhone 5 bike Mount | Quad Lock - iPhone Bike Mount
Takie coś jeszcze znalazłem. używał ktoś?

Z pancernych etui Otterbox ma bardzo dobre opinie...

ponizej kilka
iPhone :: Etui :: iPhone 5 :: OtterBox - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

- - - Połączono posty - - -

Z pancernych etui Otterbox ma bardzo dobre opinie...

ponizej kilka
iPhone :: Etui :: iPhone 5 :: OtterBox - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

Dobrze tez sie prezentuja etui G-Form - w necie mozna obejrzec fajne filmiki z testami
http://gformpolska.p...iphona-5-detail

- - - Połączono posty - - -

Ja już 18 dzień noszę swoją 5 (black & slate) beż żadnych etui, folii itp. Wynik - jak nowy, żadnych rys, odprysków itp. Poprostu nosze go w pustej kieszeni, staram się nie kłaść na twardym :)

Ryzykant :)

#3370 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 posts

Posted 25 January 2013 - 11:01

Witam
Griffin Survivor [Black], Pancerne etui z klipsem dla iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl
Pozdr

?

Nie wiem czy Ci porysuje, ale nie bawiłbym się w częste zakładanie bo jest niewygodne (składa się z 3 części i trzeba się pobawić). Właściwie nie powinien, bo wewnętrzna część to plastik jakiś. Samo etui jak najbardziej polecam, świetnie wykonane i dobrze chroni.

#3371 matjas

matjas
  • 109 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 25 January 2013 - 11:42

Ryzykant :)

8 dni bez żadnego pokrowca i folii, raz upadł mi na podłogę z wysokości ramion. Wygląda jak po wyjęciu z pudełka ;)

#3372 Michi18

Michi18
  • 124 posts
  • SkądRuda Śląska, PL

Posted 25 January 2013 - 19:46

Poszukuje jakiegos dobrego bumpera do ip 4s, najlepiej w kolorze czarnym

#3373 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 January 2013 - 00:08

Masz tylko 338 stron fajnych bumperów, z czego 1/4 to do 4s, 1/4 do 5 i 2/4 paplania. Do dzieła!

#3374 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 posts

Posted 26 January 2013 - 08:25

Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (2919327134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja tez zakupilem na tej aukcji ale ok 5 dni po zakupie zaczely pojawiac sie przebarwienia tej wewnetrznej gumy(nie ramki). Dodam ze wybralem kolor bialy etui, a przebarwienia sa w kolorze ciemniejszym wiec paskudnie to wyglada:/ Chcialem oddac na gwarancje i wymienic ale sprzedawca powiedzial ze zmiany kosmetyczne nie podlegaja gwarancji :/
Ja jednak sadze ze nie jest mozliwe aby w tak krotkim czasie (doslownie 5 dni) spowodowac trwale przebarwienia i to tylko w 1 miejscu (bo w gornej czesci bumpera).
Co Wy o tym sadzicie? Walczyc dalej o swoje?

#3375 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 January 2013 - 16:35

Ja tez zakupilem na tej aukcji ale ok 5 dni po zakupie zaczely pojawiac sie przebarwienia tej wewnetrznej gumy(nie ramki). Dodam ze wybralem kolor bialy etui, a przebarwienia sa w kolorze ciemniejszym wiec paskudnie to wyglada:/ Chcialem oddac na gwarancje i wymienic ale sprzedawca powiedzial ze zmiany kosmetyczne nie podlegaja gwarancji :/
Ja jednak sadze ze nie jest mozliwe aby w tak krotkim czasie (doslownie 5 dni) spowodowac trwale przebarwienia i to tylko w 1 miejscu (bo w gornej czesci bumpera).
Co Wy o tym sadzicie? Walczyc dalej o swoje?

Mozesz oddac do serwisu jako niezgodnosc towaru z umowa.
musza przyjac

Niezgodność towaru z umową zachodzi w przypadku, gdy towar nie nadaje się do celu, do jakiego jest zwykle używany lub gdy nie posiada danej funkcji lub właściwości, której należałoby się spodziewać po towarze danego rodzaju. W chwili zakupu sprzedawca udziela nam informacji o kupowanym towarze, o tym, do czego służy i co można z nim robić. Informacje te często powtórzone są także w instrukcji obsługi. Jeżeli zatem kupiony przez Ciebie towar nie ma jakiejś funkcji, o której sprzedawca mówił, że jest, albo w ogóle nie nadaje się do celu, do jakiego ma być użyty, możesz towar zareklamować. Niezgodność towaru z umową dotyczy zarówno wad ukrytych, które ujawniły się po pewnym czasie użytkowania, jak i wad, których konsument nie zauważył od razu, dopiero po pewnym czasie użytkowania kupionego produktu.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users