Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3301 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 07 stycznia 2013 - 20:43

Mam pytanko czy to etui Spigen Ultra Thin Air nie rozmazuje zdjęć ?

Nie rozmazuje.

#3302 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 23:06

Panie i Panowie, doświadczeni forumowicze, pomożecie (szczegóły w moim poście nr 3275 na stronie 328)? Zima, a mój nowy nabytek marznie bez ubranka. ;) A tak poważnie, zależmi mi na czasie, jeśli wymienione przeze mnie etui nie są warte zachodu to poszukam czegoś innego.

#3303 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 08:26

Panie i Panowie, doświadczeni forumowicze, pomożecie (szczegóły w moim poście nr 3275 na stronie 328)? Zima, a mój nowy nabytek marznie bez ubranka. ;)
A tak poważnie, zależmi mi na czasie, jeśli wymienione przeze mnie etui nie są warte zachodu to poszukam czegoś innego.

Według mnie najlepsze będzie to - SPIGEN SGP | iPhone 5 Leather Case Argos - iPhone 5 - Apple iPhone - Cell Phones

#3304 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 16:52

Właśnie odebrałem przesyłkę z etui spigena ultra thin air crystal cear. Jednocześnie jak wcześniej wspomniałem zamówiłem etui na tej aukcji iPhone 5 CRYSTAL CASE POKROWIEC NOWOŚĆ WYSYŁKA24PL (2894921969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i powiem wam jedno, gdybym wiedział że jakość etui za 5zł będzie tak wręcz szokująco dobra, nie wydawałbym ponad 100 za plastik spigena :). Jestem na prawdę w szoku. Wygląda to prawie tak jakby wyszło z jednej fabryki (kto wie czy tak nie było), tyle że ten spingena jest nieco cieńszy i ma z boczku napisy. Na prawdę z czystym sumieniem polecam to etui , zresztą 10zł to nie pieniądze, a zobaczycie że będziecie zaskoczeni. Ja spodziewałem się że będzie to jakiś gniot ale mam miło niespodziankę :). Jak wam nie spasuje to wydacie 100 (plus wysyłka) i kupicie sobie firmowe etui...tylko czy jest sens aż tak bardzo przepłacać ?? Oczywiście za te 5zł mamy tylko etui w foliowym woreczku, a za 100 mamy etui w ładnym plastikowym opakowaniu, ściereczkę, folię na przód i naklejki na guziczki, tylko czy to faktycznie jest warte tyle kasy??

#3305 Johny90

Johny90
  • 31 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 19:26

odpowiedź: NIE :))) zgadzam się z Tobą bo czym może się różnić plastik od plastiku... Wyglądem też jestem przekonany że to samo dlatego nie chce Crystal crear bo niczym się nie różnia i ost. w media mierzyłem jakieś taniej marki i ogolnie design przezroczytsego case'a tez mi sie nie podoba. Dlatego Moim wyobrem jednoznaczym będzie ELAGO S5 z wyciętym jabuszkiem z tyłu i oczywiscie czarny kolor bo swietnie bedzie się zlewało z czarnym wyswietlaczem . Pozdro :D

#3306 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 08 stycznia 2013 - 19:33

A mógłbyś powiedzieć jak się sprawuje ? ;)

To załóż to tanie coś. I zdejmie kilka razy pod rząd z iphone'a ciekawe czy ci go porysuje.?

#3307 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 19:42

Ja zdecydowałem się na wersje crystal clear z tego względu , że telefon mam w kolorze białym i chciałem żeby jego piękny design był widoczny :). Jednak po założeniu etui okazuje się że telefon zostaje nieco oszpecony i nie ma już tego uroku, no ale coś za coś. Póki co bardziej stawiam na ochronę, wiec etui zostaje.

A dla tych którzy mają za dużo wolnej gotówki polecam etui Element Case SECTOR 5 dla Apple iPhone 5 FV NOWOŚĆ (2917418115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ;)

#3308 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 19:56

Ja zdecydowałem się na wersje crystal clear z tego względu , że telefon mam w kolorze białym i chciałem żeby jego piękny design był widoczny :). Jednak po założeniu etui okazuje się że telefon zostaje nieco oszpecony i nie ma już tego uroku, no ale coś za coś. Póki co bardziej stawiam na ochronę, wiec etui zostaje.

A dla tych którzy mają za dużo wolnej gotówki polecam etui Element Case SECTOR 5 dla Apple iPhone 5 FV NOWOŚĆ (2917418115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ;)

Aż tak źle wygląda ? też zastanawiałem się and tą opcją :)

#3309 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 20:00

Aż tak źle wygląda ? też zastanawiałem się and tą opcją :)

Nie to że wygląda źle, ale bez etui o niebo lepiej :D.

Akurat w moim przypadku niestety jest tak, że kupuje etui, trochę ponoszę na telefonie i ściągam, dlatego też zaopatrzyłem się w spory komplecik folii, które zamierzam nakleić jak mi się już to etui delikatnie mówiąc znudzi. A potem pewnie jak zwykle ściągnę i te folie i będę korzystał z telefonu jak należy ;)

#3310 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 20:29

Siema poszukuje na mojego iphone 5 czarnego taka opaska ochronną jak były na ipka 4 Opaska ochronna do telefonu iPhone 4 Apple — czarna - Apple Store (Polska)
Dostanę taką gdzieś ?

A takie cos:
PURO Opaska na ramię do iPhona oraz iPoda touch | Szczegóły produktu

- - - Połączono posty - - -

Speck PixelSkin HD?
Case-mate Pop? (Czy to oryginał? -> http://simserwis.pl/...ialy-p1318.html )
Co myślicie?

Oba sa fajne.
pop chyba bedzie troszke wiekszy.

#3311 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 postów

Napisano 08 stycznia 2013 - 22:12

Według mnie najlepsze będzie to - [url=http://www.spigen.com/cell-phone/apple-iphone/iphone-5/iphone-5-leather-case-argos-series.html]SPIGEN SGP | iPhone 5 Leather Case Argos - iPhone 5 - Apple iPhone - Cell Phones[/url]

Czemu najlepsze? Masz może porównanie z futerałami StilGut, które wymieniłem? Na pierwszy rzut oka mi również etui SGP wydaje się bardziej dopracowane, zastanawia mnie tylko to rozwiązanie zastosowane przy połączeniu tylnej części z przednią, która ma chronić wyświetlacz. Ponadto nie wiem jak w użytkowaniu zachowuje się ta skóra (kolor brązowy), wygląda mi ona na zamsz więc po zabrudzeniu wynikającym z normalnego użytkowania, po pewnym czasie może wyglądać kiepsko, a w przypadku zamszu samo przetarcie wilgotną ściereczką niestety nic nie da... Z kolei etui StilGut mają przeszycia, które mogą (choć to tylko moje przypuszczenie) rysować telefon w miejscach, w którym się z nim stykają.
Do tego samo zamknięcie tego rodzaju futerałów, czy zastosowany w nich rodzaj klipsa nie będzie przypadkiem wycierał aluminiowej obudowy iPhone 5 (biała wersja)?

Zauważyłem, że większość z Was zaopatruje się w etui wykonane z różnego rodzaju tworzyw sztucznych, czy mimo tego macie doświadczenia z użytkowania futerałów takich lub podobnych do tych, które wymieniłem, wykonanych z naturalnej skóry? Jeśli tak, to podzielcie się nimi abym znalazł odpowiedzi na pytania z mojego pierwszego posta.
Pozdrawiam.

#3312 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2013 - 11:50

No i jak, macie napisy na boku w swoich SGP Ultra Thin Air ? Ja jestem zadowolony z zakupu, choć obudowa skutecznie utrudnia dostęp do przycisków głośności.

#3313 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 11:56

Nie to że wygląda źle, ale bez etui o niebo lepiej :D.

Akurat w moim przypadku niestety jest tak, że kupuje etui, trochę ponoszę na telefonie i ściągam, dlatego też zaopatrzyłem się w spory komplecik folii, które zamierzam nakleić jak mi się już to etui delikatnie mówiąc znudzi. A potem pewnie jak zwykle ściągnę i te folie i będę korzystał z telefonu jak należy ;)

A jak się sprawuje ta folia co dodają do tego etui \?

#3314 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 09 stycznia 2013 - 13:47

Strasznie łapie odciski, o niebo lepsza jest 3MK na przód.

#3315 myszor81

myszor81
  • 87 postów
  • Skądkoszalin

Napisano 09 stycznia 2013 - 16:57

Czy te etui są warte tych pieniędzy i jak jest w z tym zasięgiem,jedni mówią tak,drudzy tak..
DEFF CLEAVE METALOWY BUMPER iPhone 4 RÓŻNE KOLORY (2904547539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
etui SGP iPhone 4 Neo Hybrid 2S EX NOWOŚĆ+folia FV (2900995765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Najbardziej się napaliłem na tego pierwszego :D

#3316 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:00

No i jak, macie napisy na boku w swoich SGP Ultra Thin Air ? Ja jestem zadowolony z zakupu, choć obudowa skutecznie utrudnia dostęp do przycisków głośności.

Ja mam wytłoczony napisy spigen, u dołu z lewej strony. Raczej co do oryginalności nie mam wątpliwości. Etui dobrze zapakowane, są wszelkie pierdołki, nawet karteczka z numerem seryjnym...zresztą etui jest ok.

A jak się sprawuje ta folia co dodają do tego etui \?

W końcu udało mi się nakleić prawie idealną folię. Nie wiem jak jest 3Mk o której wspominał iPit, ale ta jest całkiem ok. Zresztą jakby nie było, jest ona dodatkiem do etui a z tego co kojarzę do wszystkich pokrowców sgp które kupowałem do iphone dostawałem ją do zestawu. Za wiele powiedzieć nie mogę, bo dopiero wczoraj ją założyłem, ale dosyć ładnie i równo się przykleiła i nawet pomimo całkowitego przyklejenia, odklejenia i kolejnego przyklejenia folia idealnie przylega, ale z racji tego że już zepsułem kilka takich folie, to chyba kwestia praktyki :)

Czy te etui są warte tych pieniędzy i jak jest w z tym zasięgiem,jedni mówią tak,drudzy tak..
DEFF CLEAVE METALOWY BUMPER iPhone 4 RÓŻNE KOLORY (2904547539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
etui SGP iPhone 4 Neo Hybrid 2S EX NOWOŚĆ+folia FV (2900995765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Weź to, które bardziej Ci się podoba. Mnie osobiście też bardziej podoba się ten deff cleave, który swoją drogą można znaleźć w lepszej cenie na allegro. Co do oryginalności tych bumperów to ciężka sprawa. Ja mam teraz na ip 4 załozonego vapora za którego dałem coś chyba ponad 300zł (nie pamietam dokładnie ile, ale wiem że nie mało), a chwilę potem pojawiły się oferty na allegro po 100zł ,baa nawet po 50. Nawet jest gdzieś na temat forum na kilkanaście stron odnośnie vapora i chyba tak na prawdę nikt do końca nie mógł być pewien który bumper to oryginał, a który dobrej jakości podróbka. Jeśli natomiast chodzi o zasięg, o tym też była mowa, ale na chwilę obecną zauważyłem (przynajmniej w przypadku ip4 który swoją drogą miał niby problem z zasięgiem) że bardziej jest to kwestia gdzie się znajdujemy i siły sygnału, niż założonej obudowy/etui czy bumpera

#3317 michal911

michal911
  • 161 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:22

Ponawiam swoje pytanie czy można jeszcze kupić jakiś sensowny, silikonowy pokrowiec dla 3GS'a

#3318 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:29

Owszem można. Mnóstwo tego na allegro. Nie wiem co dla Ciebie jest sensowne, ale ja miałem coś podobnego w ip 4 4116 ETUI POKROWIEC IPHONE 3G 3GS (2906996013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dostałem gratis przy zakupie telefonu i powiem szczerze, że było to na prawdę fajne etui. Miły w dotyku, ładnie leżał na telefonie, zabezpieczał wszystko co należy. Był właśnie podobnego koloru, taki czarny średnio przeźroczysty, wydaje mi się że właśnie z takiego silikonu jak na tej aukcji. Miałem też , ale to już w 3gs etui sgp, silikon razem z takim szkieletem ryby, kosztował mnie ponad 100 i powiem szczerze, że o d.... rozbić. Nie zawsze to co drogie się sprawdza, więc jeśli będziesz kupował, to nie radzę kupować etui łączonych tj plastiku z silikonem, bo to się nie sprawdza

#3319 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:36

Ponawiam swoje pytanie czy można jeszcze kupić jakiś sensowny, silikonowy pokrowiec dla 3GS'a

A po co do tak starego telefonu jakiś pokrowiec w ogóle ?? . Ja dziś odstawiam etui do lamusa. Okleilem tył piątki folią i wystarczy. :).

#3320 michal911

michal911
  • 161 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:46

A po co do tak starego telefonu jakiś pokrowiec w ogóle ?? . Ja dziś odstawiam etui do lamusa. Okleilem tył piątki folią i wystarczy. :).

Nie chciałem Twoich przemyśleń "po co? na co?" tylko zadałem konkretne pytanie, i oczekuje odpowiedzi.

#3321 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 22:51

Czyli jest źle spasowana...

- - - Połączono posty - - -

Do mnie jakoś nie przemawiają metalowe bumpery...może dlatego, że mogą rysować boki iPhone'a

#3322 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 00:58

Ja również ponawiam pytanie, szczegóły w linku poniżej, post nr 3275.
[url]http://myapple.pl/iphone-ipod/40640-w-czym-nosic-iphona-ipoda-touch-328.html[/url]

#3323 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2013 - 01:34

Też dałem sobie spokój z różnymi etui, telefon ma działać i cieszyć oko swoją smukłością oraz wykonaniem, a nie oszpecającym etui. Mimo że od 4 generacji iphone zawsze nosiłem etui tak teraz w 5 czarnej przestałem. Na wszelki wypadek ubezpieczyłem telefon i tyle ;)

#3324 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2013 - 08:06

Ja mam wytłoczony napisy spigen, u dołu z lewej strony. Raczej co do oryginalności nie mam wątpliwości. Etui dobrze zapakowane, są wszelkie pierdołki, nawet karteczka z numerem seryjnym...zresztą etui jest ok.

U mnie nie ma karteczki z numerem seryjnym. Możesz ją pokazać ?

Czyli jest źle spasowana...

Jest dobrze spasowana, po prostu jest trochę ciężej wcisnąć przycisk.

EDIT: Napisałem maila do sprzedawcy i o to odpowiedź:

Witam,
Pierwsze etui wychodziły z tym napisem, potem producent zmienił i wychodzą obecnie bez napisu (nie wiemy dlaczego). Autentyczność można sprawdzić na stronie www.sgporiginal.com
Pozdrawiam Darek

#3325 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 10 stycznia 2013 - 14:07

Nie chciałem Twoich przemyśleń "po co? na co?" tylko zadałem konkretne pytanie, i oczekuje odpowiedzi.

Lenistwo co poniektórych uzytkowników mnie rozbraja. Człowieku siedzisz z dupą przed tym komputerem i zamiast zajrzeć na największy w Polsce portal aukcyjny to nabijasz tu bezsensowne i głupie posty.

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie nie wiem który jest sensowny, poszukaj i wybierz. Na youtube jest pełno recenzji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych