Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7548 replies to this topic

#2626 virttu

virttu
  • 245 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 June 2012 - 19:08

Polecam coś z tego :)
Bird’s Nest iPhone 4 Snap Case By Incase | FSMdotCOM

iPhone 4 4S pokrowiec EGO 2-częściowy zestaw 2 kol (2230605732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

IPhone 4 4S Bumper ramka aluminium VAPOR PRO czerw (2328504752) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#2627 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 03 June 2012 - 19:17

Ja kupiłam ostatnio tutaj etui Vulcan(Cintulek tyle razy wspominał, pomyślałam: czemu nie) i nie powiem, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Etui wygląda elegancko, ładnie trzyma telefon i sprawia wrażenie solidnego. Nie wiem jak chroni od upadku(na szczęście, tel jeszcze nie upadł) ale jeśli tak dobrze jak czytałam - bomba!
Mam też nadzieję, że nie będzie podatne na rysy.

Chroni i to niezmiernie, niezależnie od kąta spadania. ;)

#2628 MacMark

MacMark
  • 18 posts

Posted 03 June 2012 - 22:47

Jakiś czas temu polecałem wrapsola, ale po jakimś czasie folia się ponaciągała, zaczęła wystawać poza ekran, a tym samym zadzierać się i odchodzić. Od jakiegoś czasu mam wg mnie najlepsze zabezpieczenie na iphone 4s, czyli OtterBox Commuter. Plastikowo-silikonowa skrzynka, która doskonale chroni przed upadkiem. Telefon jest masywny, ale coś za coś. Albo ochrona, albo lans. Wypadł mi 2 razy i ani śladu na telefonie, ani na futrze. Idealnie spasowane elementy, zabezpieczone wszystkie gniazda gumkami, rewelacja.

#2629 protason

protason
  • 27 posts
  • SkądTo ruń,PL

Posted 04 June 2012 - 12:20

Dla tych którzy mają problem z folią wrapsol radzę spróbować reklamować. Moja miała 5 miesięcy, zaczęła się odklejać więc zareklamowałem. Przysłali nową.

#2630 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 June 2012 - 22:03

Dla tych którzy mają problem z folią wrapsol radzę spróbować reklamować. Moja miała 5 miesięcy, zaczęła się odklejać więc zareklamowałem. Przysłali nową.

Przyjmują na gwarancję? Mi w mailu odpisali, że gwarancja obejmuje zżółknięcie folii i krzywe wycięcie :/. A właśnie też zaczęła się odklejać.

#2631 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 June 2012 - 13:46

Czy są bumpery przystosowane do iPhone 4 i inne do iPhone 4s?

#2632 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2012 - 15:21

Są te same.

#2633 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 07 June 2012 - 22:03

Czy są bumpery przystosowane do iPhone 4 i inne do iPhone 4s?

te do 4 nie pasuja do 4S ale te do 4S pasują do obu wersji

#2634 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2012 - 22:43

No to mi z 4 do 4S podeszły dwa pokrowce ( w tym jeden org. buper Apple).

Teraz ja mam pytanko:
SwitchEasy Vulcan - ETUI iPhone 4/4S CZARNY (2385814850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy te folie się nadają na ekran czy szkoda zachodu z nimi?

#2635 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 11 June 2012 - 21:37

Teraz ja mam pytanko:
SwitchEasy Vulcan - ETUI iPhone 4/4S CZARNY (2385814850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

przeznaczone na ekran

#2636 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 posts

Posted 11 June 2012 - 22:36

Teraz ja mam pytanko:

Nadają się i są całkiem niezłe.
Etui mam od jakiegoś czasu i polecam :)

#2637 protason

protason
  • 27 posts
  • SkądTo ruń,PL

Posted 13 June 2012 - 12:53

Sorki że tak późno odpowiadam.
Mi przyjęli, napisałem tu Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - -20% na folie Wrapsol Original do MacBooków Pro i Air (mimo że gdzie indziej kupowałem), poprosili o wysłanie skanów na których widać problem, czyli odklejająca się folia i po 2 dniach dostałem info że reklamacja została uznana. Może dodam że sklep w którym kupiłem na pytanie o sposób reklamacji napisał mi taką litanię że stwierdziłem że mi się nie chce tego załatwiać ale jak widać procedura była całkiem inna. :)
Folię już sprzedałem i sądząc po pozytywnym komentarzu na allegro wszystko z nią było ok (pudełka nie otwierałem).

#2638 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 June 2012 - 13:59

allegro.pl/biala-obudowa-apple-iphone-4s-bumper-orginal-i2389259658.html czy to jest oryginalne?

#2639 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 June 2012 - 15:33

allegro.pl/biala-obudowa-apple-iphone-4s-bumper-orginal-i2389259658.html czy to jest oryginalne?

A czy to zdjęcie nie wszystko tłumaczy?

Dołączona grafika

#2640 Krepki

Krepki
  • 27 posts

Posted 13 June 2012 - 19:38

Dziś dotarł do mnie bumper/case firmy SGP, a dokładnie SGP Linear EX w kolorze Satin Silver. Na szybko co mogę powiedzieć… Jeśli kogoś interesuje ten bardzo „skromny” a zarazem elegancji i bardzo „minimalny” bumper, to pewnie już wie, że składa się on z dwóch części, które się składają razem. Gdy dziś założyłem case na telefon pojawiło się lekkie rozczarowanie, gdyż: 1) Case średnio jest spasowany do telefonu, przez co jest wrażenie że iphone sobie w nim „lata”; 2) przyciski głośności i blokady są tak luźne, że gdy potrząśniemy telefonem to wszystko wręcz dzwoni… Po chwili stwierdziłem że trzeba to wszystko jakoś uszczelnić i w kilku miejscach oraz na przyciski przykleiłem po małym pasku taśmy izolacyjnej i teraz jest wszystko wręcz super. Wszystko idealnie przywiera, zero luzów, przyciski nie dzwonią, pracują jak trzeba ;D Do tego dochodzą w zestawie dwie bardzo dobrej jakości folie na przód i tył telefonu, wszystko razem bardzo dobrze zabezpiecza telefon przed rysami (raczej przed upadkiem nie zabezpieczą). Tak czy inaczej telefon w bumprze prezentuje się bardzo fajnie, poniżej kilka fotek.

Aha, dodam jeszcze, że posiadam także bumper tej samej firmy, a mianowicie SGP Neo Hybrid 2S, także w kolorze satin silver, który jest bardzo podobny, jednakże w jego skład wchodzi silikonowa cześć, oraz plastikowe wykończenie które zakładamy na silikon. Przez tę właśnie silikonową pierwszą część, która jest w kolorze białym, telefon wygląda o wiele grubiej (być może z czarnym silikonem prezentowało by się to lepiej). Tak czy siak, wersja linear bardziej mi się podoba ;) Gdyby ktoś miał jakieś pytania odnośnie tych dwóch bumperów zapraszam na priv, koszt każdego z nich to koło 120 – 130 zł.

Edit:
Dodam jeszcze, że wersja Hybrid ma problemy ze współpracą z dockiem firmy Puro, Linear działa elegancko ;)

Fotki:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2641 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 June 2012 - 10:07

A czy to zdjęcie nie wszystko tłumaczy?

Dołączona grafika

no własnie nie wiem jak wygląda opakowanie kupione w apple store dlatego pytam :)

#2642 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 June 2012 - 10:22

Ja w takich sytuacjach wspieram się youtubem : ) Może trochę głupie, ale przynajmniej wiem czy oryginalne pudełko tak wygląda.
Revised Apple iPhone 4 Bumper: Review - YouTube

#2643 Patrycja78

Patrycja78
  • 95 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 June 2012 - 10:29

juz drugi raz wymienilam szybke w IP 3GS i postanowilam ze musze go teraz czyms zabezpieczyc myslalam o futerale z klapka ae ogladalam na zywo i chyba mi sie nie podoba - czy macie jakies inne pomysly?

#2644 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 14 June 2012 - 10:30

Orygianlny jest, ale jest to model z czasów przed wypuszczeniem 4S - czyli stary, piewszy. Dobre spasowanie z 4S jest wątpliwe, mówię tu o przełączniku wyciszenia. (Wnioskuje po zdjęciach na aukcji)

#2645 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 June 2012 - 10:35

Bo jest jeszcze aukcja przystosowana do samej 4 i 6 zl tansza wiec nie wiem co robić :) o coś takiego http://allegro.pl/2x...2412289920.html

#2646 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 14 June 2012 - 11:07

Na tej aukcji zdjęcia są identyczne jak na tej poprzedniej, więc moja teoria upadła.
Różnice pomiędzy bumperem tylko dla 4, a bumperem dla 4 i 4S są w filmiku na YT który podesłał Quba777. Decyzja należy do Ciebie.

Revised Apple iPhone 4 Bumper: Review - YouTube

#2647 seboss2

seboss2
  • 120 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 June 2012 - 16:22

Post do usunięcia, przepraszam za zamieszanie. :)

#2648 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 June 2012 - 17:53

Wpisałem sobie nr tego bumpera i na amazonie po recenzjach ewidentnie widać ze podróba ... Amazon.com: Customer Reviews: Apple iPhone 4 Bumper - White (MC668ZM/A)

A mam takie pytanie korzysta ktoś z bumpera firmy puro?

#2649 mathu

mathu
  • 20 posts

Posted 16 June 2012 - 17:29

Chcę kupić jakieś etui na mojego 4S, najlepiej coś ze skóry, czy macie jakieś doświadczenia z takimi modelami?

More Letique Fx Collection iPhone 4/4S Szary | iPhone 4/4S \ etui, obudowy, pokrowce \ business iPhone 4/4S \ etui, obudowy, pokrowce \ skórzane | Akcesoria iPhone, iPod, iPad i Mac - Sklep iPhone iPeachy.com
PURO Flipper [Black], Etui z klapką dla iPhone 4/4S / Sklep internetowy iThings.pl

Przejrzałem ostatnie kilkanaście stron tego tematu i z tego co widzę, wszyscy używacie bumperów i pochodnych. Czy takie zamykane pokrowce są jakoś szczególnie niewygodne w przypadku iPhone'a? Jeżeli odradzacie, to poszukam jakichś bumperów.

Druga sprawa - czy faktycznie warto bawić się w folie na ekran? Nie chciałbym obkładać całego telefonu jakimiś plasticzkami, w końcu specjalnie wybrałem 4S dla materiałów premium.

#2650 afi

afi
  • 33 posts
  • SkądKoscian, Poland

Posted 16 June 2012 - 20:44

Polecam SGP Illuzion.

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users