Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7548 replies to this topic

#2476 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 22 March 2012 - 21:14

Siemka, mógłby mi ktoś polecić bumper, który przy okazji nie zniszczyłby/porysował ramki wokół telefonu?

#2477 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 23 March 2012 - 19:37

Wczoraj dostałem Incipio Feather, miałem brać kolor turkusowy, ale jednak wziąłem czarny. I jestem trochę zawiedziony, nie tyle z 'pokrowca' co z koloru bo mimo tego, że jest matowy to widać odciski palców po dłuższym czasie użytkowania. Sam futerał, jest super i bardzo mi się podoba. Jest przyjemny w dotyku, jest bardzo cienki i lekki. iPhone nie zwiększył wagi i gabarytów. Dostęp do wszystkich otworów/portów, może do niektórych nie przemawiać gdyż nie zapewnia odpowiedniej ochrony, ale dla mnie jest w sam raz. Całkiem miła alternatywa do podobnych case'ów od firmy Incase. Jest trochę śliski i wydaje mi się, że nie pewnie leży w dłoni, ale to może kwestia "wyrobienia". Pokrowiec nie ma design'u 'lay-on-table', ale nie szkodzi bo dostajemy do niego dwie folie na przedni panel, które są... dobre. Choć sam przymierzam się do zakupu Power Support HD. ;) Jeśli ktoś szuka cienkiego, bardzo lekkiego case'a, których chroni tył iPhone'a przez zarysowaniami i nazwijmy je - "niewielkie upadki" (czyste przypuszczenia) za w miarę rozsądną cenę (88zł z przesyłką) to bardzo polecam.

#2478 iThrol

iThrol
  • 42 posts
  • SkądZjednoczone Emiraty Poznańskie

Posted 26 March 2012 - 01:59

Witka. Panie i Panowie mam pytanko odnośnie Switcheasy Vulcan. Mianowicie w zestawie są dodawane folie i tutaj pytanie czy są to folie w miarę dobre i czy do następnej wypłaty można przenosić, czy raczej w ogóle tego nie montować ? :)

#2479 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 28 March 2012 - 11:00

Witam , Co sądzicie o tym bumperze jest w stanie ochronić ekran w razie upadku ? IPhone 4 4S Bumper ramka aluminium VAPOR 4 cz-czer (2237765014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#2480 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 March 2012 - 11:05

Witka. Panie i Panowie mam pytanko odnośnie Switcheasy Vulcan. Mianowicie w zestawie są dodawane folie i tutaj pytanie czy są to folie w miarę dobre i czy do następnej wypłaty można przenosić, czy raczej w ogóle tego nie montować ? :)

Po prostu są to file, taki by były - iPhone nie wymaga takowych, bo ma Gorilla Galss.

#2481 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 March 2012 - 11:44

Co do bumperów VAPOR firmy ELEMENT CASE te co są na allegro oferowane to w 99% są podróby, jedynie można kupić jak ktoś prywatnie sprzedaję jedną sztukę. Sam mam VAPOR'a pomarańczowo-czarnego, przed zakupem patrzyłem na allegro wszystkie możliwe oferty i chciałem już kupować, lecz ktoś tutaj w temacie wkleił linka do forum gdzie są pokazane różnice między oryginałem a podróbką, tak więc kupiłem prosto ze strony ElementCase. Druga sprawa to cena, nie oszukujmy się, po przeliczeniu dolarów za VAPOR'a + wysyłka do Polski kompletnie nic się nie kalkuluje, nawet w ilościach hurtowych nie masz szans na tak niskie ceny. W naszym kraju oficjalnym sprzedawcą tych bumperów jest: tevtone.pl

Warto się zastanowić, dołożyć i mieć pewność że ma się oryginał, no chyba że podróba też kogoś zadowoli ale te są podobno strasznie nie dopasowane do iPhone'ów

#2482 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 28 March 2012 - 11:53

o wielkie dzięki a co sądzisz o tych bumperach ? wytrzyma po wypadku ? Występują jakies uszkodzenia ? Jak spadnie to ekran wytrzyma ?

#2483 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 March 2012 - 12:08

Dla mnie jest rewelacyjny, wykonanie bardzo dobre, dopasowany idealnie. Uważam że bumper po upadku wytrzyma bo jest wykonany z dobrego aluminium a z iPhonem może być różnie, zależy jak Ci wypadnie, jeżeli bokiem to nic mu się nie stanie, jeżeli centralnie na ekran lub tył a podłoże będzie gładkie to powinno przetrwać, jeżeli jakiś kamień czy coś innego to niestety ale nie przetrwa. To jest tylko ramka wokół telefonu i ciut tylko odstaje od przodu i tyły tak żeby się nie rysował. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę Ci zrobić kilka zdjęć ale to na PW.

#2484 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 28 March 2012 - 12:16

Zastanawiam sie nad tym , ponieważ niedawno spadł mi na beton w etui lecz nie mial ramki wystającej poza ekran i niestety rozbił mi sie i chce kupic porządny bumper który by był w stanie temu zapobiec przy kolejnym upadku.

#2485 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 March 2012 - 12:22

VAPOR w 100% nie ochroni iPhone ponieważ ramka jest wokół telefonu, Ty potrzebował byś jeszcze dodatkową ochronę na przód i tył coś w stylu: White Edition Carbon Fiber Back Plate lub Ultrasuede Back Plate

#2486 Ribin

Ribin
  • 11 posts
  • SkądKozienice, Poland

Posted 02 April 2012 - 18:16

Witam! W środę przyjdzie mi nowiutki 4S i to będzie mój pierwszy telefon z stajni Apple. Chciałbym poprosić was o radę na temat case lub bombera na niego, aby dobrze chronił moje białe cacuszko. Cena do 100zł.

#2487 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 02 April 2012 - 18:22

SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 4/4S | Vulcan tylko i jedynie, do pełniej ochrony urządzenia.

#2488 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 03 April 2012 - 19:10

Co według Was najlepiej zabezpieczy iPhone 4S black i będzie się dobrze prezentować? Odradzacie któryś z tych?

1. SwitchEasy Nude klik
2. SwitchEasy Vulcan klik
3. Incipio Feather klik
4. Puro Bumper Cover klik
5. Puro Plasma Cover klik

Może inna propozycja w tym stylu?

Pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze, nie chce się naciąć na bubel :)

#2489 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 April 2012 - 21:00

31 marca zamówilem hardcase z strony Gelaskins skins, model: net od being - GelaSkins Polska | Alex Grey - Net Of Being - HardCase iPhone 4S, 4 . Za pare dni dotrze, to odpowiem wam jak się sprawuje.

#2490 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 04 April 2012 - 22:33

Ja też polecam GelaSkins (uzywałem wczesniej, zanim zacząłem współpracować z ich sklepem)
Najbardziej lubię nalepki, to fakt rysują się, ale nie pogrubiają telefonu, a wyglądają super i można je sciągać i naklejać kilka razy (ja mam przy biurku taki kwadrat gdzie są wszystkie gelaskiny z 10 ich mam, i moge wybierać jak z szafy w co ubrać iPhone bo klej się nie psuje)
Jak ktoś nie chce płacić 50zł (za w sumię tylko naklejkę) to zapraszam GelaSkins Playstation Vita - Recenzja + KONKURS (2 KODY NA ZAKUPY) - YouTube
Dwa kody po 60zł do zgarnięcią.

#2491 caligator

caligator
  • 37 posts
  • SkądLubin

Posted 05 April 2012 - 09:13

Ja ostanio mojego hardcase'a z gelaskins zdejmowałem z telefonu i muszę stwierdzić że "pod spodem" iphone jest jak nowy:) trzeba tylko uważać przy pierwszym zakładaniu i zdejmowaniu... No i hardcase nie pogrubia zbytnio telefonu bo jest idealnie dopasowany a przy tym wykonany z takiego materiału że jest "przyjemniejszy" w dotyku i łatwo wkłądalny do kieszeni:) Polecam od razu kupić folię do ekranu (np. z gelaskins - ja kupiłem i jestem bardzo zadowolony bo w końcu udało mi się nakleić folię bez bąbli powietrza....) i z takim zestawem nasz iphone 4s jest prawie nie do zatarcia:)

#2492 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 April 2012 - 10:01

Co masz na myśli, poprzez uważanie przy pierwszym zakładaniu?

#2493 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 April 2012 - 11:40

By mikro-kamyczki sie nie dostały na przykład. Jak sie dostaną to szybke mogą zniszczyć.

#2494 siwuus

siwuus
  • 3 posts

Posted 05 April 2012 - 14:03

re

Ja kupiłem sobie taki pokrowiec, [url=http://allegro.pl/speck-toughskin-do-iphone-4s-i-4-gratis-i2195343405.html]Speck ToughSkin do iPhone 4S i 4 + GRATIS !!! (2195343405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] wygląda super, na początku byłem bardzo zadowolony, ale po pewnym czasie noszenia w kieszeni spodni stwierdziłem ze bede nosił tylko w tej plastikowej osłonie bo jednak jest to niewygodne, za duzy kloc sie robi i guma utrudnia wyciaganie z kieszeni spodni. Ogolnie pokrowiec super, spadł mi I phone na ziemie i odgłos jakby piórko spadło :)

[ATTACH=CONFIG]10798[/ATTACH]

#2495 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 April 2012 - 14:07

W tym urządzeniu, Iphone wygląda jak mini czołg.

#2496 siwuus

siwuus
  • 3 posts

Posted 05 April 2012 - 14:40

re Tu masz racje :) Co polecasz ?

#2497 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 April 2012 - 15:10

Polecić będe mógł dopiero we wtorek, bo właśnie dostałem maila od Gelaskins, że produkt został wysłany i we wtorek będzie u mnie. Sam czas zamówienia trochę się wydłużył, ponieważ nie mieli gotowego do wysyłki Hardcase, ale musieli go produkować na bieżąco.

#2498 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 05 April 2012 - 15:27

Co według Was najlepiej zabezpieczy iPhone 4S black i będzie się dobrze prezentować? Odradzacie któryś z tych?

1. SwitchEasy Nude klik
2. SwitchEasy Vulcan klik
3. Incipio Feather klik
4. Puro Bumper Cover klik
5. Puro Plasma Cover klik

Może inna propozycja w tym stylu?

Pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze, nie chce się naciąć na bubel :)

Incipo Feather - brzydki i chyba nikt go tu nie polecał Puro Bumber cover - nie zabezbieczy DOBRZE telefonu. Ten : PURO Plasma Cover Etui iPhone 4/4S + folia (2232825035) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ma moja ciocia z pól roku i nadal ładnie trzyma.

#2499 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 05 April 2012 - 16:25

Incipo Feather - brzydki i chyba nikt go tu nie polecał

Mam czarnego Incipio i uważam, że z tej piątki którą podał Luka jest najładniejszy. Minimalistyczny, nie pogrubia telefonu, jest świetny w dotyku i idealnie spasowany. Minusem jest brak konkretnego zabezpiecza telefonu przed upadkami.

#2500 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 April 2012 - 18:40

Nosze w takim etui swojego 4s: http://40.76.my/Mala...ileisland@4.jpgi jestyem srednio zadowolony. Czy bumper zapewnia ochorone na tył, tzn gdy poloze go na stół czy sie zacznie rysac?

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users