Futerały, etui itp.
Napisano 21 listopada 2012 - 17:00
Napisano 21 listopada 2012 - 20:03
Napisano 21 listopada 2012 - 20:45
A jak jest z robieniem zdjęć w tym futerale? Bo z aukcji na allegro widziałem, że nie ma tam otworu na obiektyw.
Jeżeli chce pstryknąć zdjęcie muszę za każdym razem wyjmować telefon z futerału?
Pytam bo nie wiem czy decydować się na BOOK BOOK'a czy na bumpera od SGP.
To wbrew pozorom genialnie bezpieczne i praktyczne rozwiązanie. I niczego nie musisz wyciągać.
Zwróć uwagę na fakt, że to obiektyw jest najsłabszym fizycznie elementem iPhone. W sytuacji przypadkowych upadków najłatwiej o jego uszkodzenie, zwłaszcza gdy nie jest chroniony. W BookBook'u jest chroniony, a jak potrzebujesz zrobić zdjęcie, to tylko wysuwasz telefon na tyle, by obiektyw był poza etui. Wielki plus za możliwość trzymania otwieranej części futerału i podparcia telefonu np. kciukiem. Drugą ręką trzymasz iPhona i wyzwalasz migawkę. Naprawdę ciężko o poruszone foty. Komfort wykonywania zdjęć czy kręcenia filmów nieporównywalnie większy od standardowych rozwiązań.
Napisano 21 listopada 2012 - 22:28
Dzięki za odpowiedź.To wbrew pozorom genialnie bezpieczne i praktyczne rozwiązanie. I niczego nie musisz wyciągać.
Zwróć uwagę na fakt, że to obiektyw jest najsłabszym fizycznie elementem iPhone. W sytuacji przypadkowych upadków najłatwiej o jego uszkodzenie, zwłaszcza gdy nie jest chroniony. W BookBook'u jest chroniony, a jak potrzebujesz zrobić zdjęcie, to tylko wysuwasz telefon na tyle, by obiektyw był poza etui. Wielki plus za możliwość trzymania otwieranej części futerału i podparcia telefonu np. kciukiem. Drugą ręką trzymasz iPhona i wyzwalasz migawkę. Naprawdę ciężko o poruszone foty. Komfort wykonywania zdjęć czy kręcenia filmów nieporównywalnie większy od standardowych rozwiązań.
A jak jest z dostępnością tego futerału w Polsce? Na allegro widzę tylko jedno ogłoszenie i dodatkowo mam wrażenie że to podróbka. (Na stronie producenta kosztuje 60$ a na allegro ok 80 zl).
Jest możliwość zakupu tego w PL z pewnego źródła?
Napisano 21 listopada 2012 - 23:05
Ahh myślałem że są już dostępne do 5'tki :/[url=http://www.cortland.pl/index.php?cid=0&subcats=Y&type=extended&pname=Y&sort_by=popularity&match=all&q=iPhone+BookBook&dispatch=products.search]Cortland[/url] albo [url=http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_iphone/iphone_accessories/cases#m.iphoneCompatibility=iphone5&m.manufacturer=twelve_south]Apple Online Store[/url]
No nic trzeba będzie poczekać, a póki co zamówić jakiegoś bumpera.
Napisano 22 listopada 2012 - 19:08
Zastanawiam się jeszcze nad takimi:
[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_flap_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN FLAP for IPHONE 4S/4[/url]
[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_convertible_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN CONVERTIBLE for iPhone 4S/4[/url]
Przeszkadza mi jednak trochę klapka, która w przypadku umieszczenia telefonu w uchwycie w aucie np. jako nawigacja bardzo by mi przeszkadzała. Ta druga jest do kupienia w marketach RTV.
Jest jeszcze coś takiego ale to chyba nie daje całkowitej ochrony.
[url=http://www.cellularline.com/catalog/en/catalogo_cellular_line/protezione_e_utilita/custodie_per_iphone/momo_design_cover_for_iphone_4s_4]Cellularline - MOMO DESIGN COVER for iPhone 4S/4[/url]
Napisano 22 listopada 2012 - 19:25

Napisano 22 listopada 2012 - 21:50
Bardzo dziękuję North za wyczerpującą odpowiedź. Chciałem kupić ten pokrowiec, ale po tym co napisałeś chyba się powstrzymam. Byłbym Ci wdzięczny gdybyś faktycznie sprawdził jak sprawuje się etui brata, który nie używał wcześniej bumperów.
Zastanawiam się jeszcze nad takimi:
Cellularline - MOMO DESIGN FLAP for IPHONE 4S/4
Cellularline - MOMO DESIGN CONVERTIBLE for iPhone 4S/4
Przeszkadza mi jednak trochę klapka, która w przypadku umieszczenia telefonu w uchwycie w aucie np. jako nawigacja bardzo by mi przeszkadzała. Ta druga jest do kupienia w marketach RTV.
Jest jeszcze coś takiego ale to chyba nie daje całkowitej ochrony.
Cellularline - MOMO DESIGN COVER for iPhone 4S/4
Jeśli chcesz używać w aucie jako nawigacja to z klapką odpada.
Będzie Ci dyndać i wkurzać.
Napisano 22 listopada 2012 - 21:51

Napisano 24 listopada 2012 - 00:02

Napisano 24 listopada 2012 - 15:44

Napisano 24 listopada 2012 - 18:57
Napisano 24 listopada 2012 - 22:31
Napisano 24 listopada 2012 - 23:24
Który pokrowiec polecacie ? Może macie jakiś sprawdzony Taki aby jak najmniej zakrywał piękno telefonu
Zastanawiam się między tym a tym .
iLuv
iPhone 5 cases | NUDE For iPhone 5 | SwitchEasy
Napisano 24 listopada 2012 - 23:49

Napisano 25 listopada 2012 - 18:55

Napisano 25 listopada 2012 - 21:15
Witam,
iPhone 5 już do mnie leci a ja zastanawiam się w co go opakować.. BookBook mnie zauroczył ale tak samo szybko zrównał z podłożem swoją ceną. Znajdując alternatywy, zauważyłem, że żaden z tych (eko)skórzanych książeczek nie mają zamknięć, magnesów, pasków. Otworzy mi się cholerstwo w luźniejszej kieszeni (bojówki, kurtka) i może zarysować. Straciłem trochę pewność pierwszego wyboru.
Wróciłem do szukania od podstaw i do najprostszych rozwiązań, tych, które koledzy polecają w ostatnich postach. W sumie, dlaczego miałbym udziwniać tak sexy wyglądające urządzenie.
Pytanie brzmi, czy taki Nude od SwitchEasy (1mm) czy Ozaki iCoat (0,4mm) zapewniają jakieś zabezpieczenie dla telefonu czy w pogoni za coraz cieńszymi tworzywami sprawują się w tym celu podobnie jak nałożona na telefon prezerwatywa?
Wiadomo, że nie mam zamiaru rzucać iPhonem o ścianę, nie znam się też na technologii nowych materiałów i projektowania w tym zakresie, ale czy tak cienka warstwa tworzywa weźmie na siebie część siły zderzenia z twardszą powierzchnią?
na pewno trochę zabezpieczy ale raczej ich funkcją jest ochrona przed zarysowaniami
Napisano 25 listopada 2012 - 22:15
[url=http://allegro.pl/oryginal-premium-etui-nakladka-apple-iphone-4-4s-i2787004874.html]ORYGINAŁ Premium Etui Nakładka Apple iPhone 4 / 4s (2787004874) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] ?
Czy to tylko strata pieniedzy?
Napisano 26 listopada 2012 - 14:11

Napisano 26 listopada 2012 - 14:33
Mógłbyś napisać co dokładnie Cię zniechęciło do tego rozwiązania? Sam przymierzam się właśnie w stronę NudeZmieniłem jednak zdanie i zamówiłem Nude SwitchEasy,jednak po przeczytaniu opinii w internecie anulowałem zamówienie.
Napisano 26 listopada 2012 - 14:46
SwitchEasy NUDE UltraBlack dla iPhone 5 – nie polecam! | macnow.pl
Napisano 26 listopada 2012 - 15:19
Ewentualnie bardzo spodobało mi się też takie - Set Your Location - czy ktoś z Was wie gdzie to można zamówić w Europie (lub najlepiej PL)?
Napisano 26 listopada 2012 - 16:59
Ten defender to chyba juz troche za "gruby"... [url=http://ithings.pl/pl/p/OtterBox-Defender-Black-Etui-do-iPhone-5/1091]OtterBox Defender [Black], Etui do iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl[/url]
Napisano 26 listopada 2012 - 19:36
Wysyłka z Niemiec, sprzedający 100% pozytywów. Sama oferta jest bardzo atrakcyjna cenowo.
Lepiej kupić ten SGP czy Puro Clear?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych