Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#3076 miqs99

miqs99
  • 88 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 April 2012 - 22:00

Jest to cenna uwaga. Fakt jak ktoś chce ustawić go pod katem to super sprawa ale tylko dla tej jednej funkcji $40 to trochę dużo bo zabezpieczenie samego przodu mija się z celem. Jak już to tył się bardziej zniszczy chociaż mój MBP od 3 lat używany bez większego szacunku i się niezłe trzyma.

#3077 wapster89

wapster89
  • 16 posts
  • SkądMielec

Posted 09 April 2012 - 22:39

Do transportowania mojego iPada 2 (wrzucenie do plecaka itp) udało mi się ostatnio okazyjnie kupić Pleat Sleeve for iPad firmy Belkin. Jak dla mnie to całkiem przyzwoity pokrowiec, wystarczająco sztywny i miękki. Posiada dodatkową kieszonkę na zamek. Wymiary w sam raz, udaje się nawet zmieścić iPada z SmartCoverem. Ponadto nie jest nawet taki brzydki ;)

#3078 Ribin

Ribin
  • 11 posts
  • SkądKozienice, Poland

Posted 10 April 2012 - 09:52

Tak się zapytam jeszcze przed kupnem, czym się różni Vulcan od Vulcan Ultra ?

#3079 gh0st81

gh0st81
  • 9 posts

Posted 11 April 2012 - 13:09

przede wszystkim witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj a teraz pytanie - co wybrać do ochrony ipada 3 (głównie w domu, czasem wożony w samochodzie luzem na siedzeniu) Zastanawiam się albo nad zestawem: plecki PURO Crystal Clear + smartcover albo PURO Zeta Cover. Bardziej podoba mi się koncepcja pierwsza, tylko że słyszałem tyle róznych sprzecznych opinii na temat smart covera, że nie wiem komu wierzyć, a niestety nie mam gdzie oglądnąć go na żywo narazie. Jak wygląda kwestia dopasowania do nowego ipada ? podobno temat magnesów jest rozwiązany, tylko czym sugerować się zamawiając go przez internet? wersja kompatybilna z nowym ipadem jest jakoś oznaczona ? Sprawa druga to mocowanie - nowy ipad ma troche inny profil obudowy od "2", czy smartcover trzyma się pewnie ? I sprawa trzecia - czy magnetyczne mocowanie nie porysuje z czasem obudowy ? Wiem, że to tylko przedmiot użytkowy, ale chciałbym, żeby jak najdłużej pozostał nienaruszony :)

#3080 mubott

mubott
  • 78 posts

Posted 11 April 2012 - 13:17

Poleci mi ktoś etui które nie porysuje mi ramki iphone i nie powiększy dużo telefonu. Mam capsule rebel i przeszkadza mi to że telefon w etui jest po prostu za duży. Jest jakieś etui w którym iphone mieści się do docka?

#3081 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 11 April 2012 - 13:26

Hmm iPad wejdzie do tego pokrowca ze SmartCoverem ? Czy raczej się nie zmieści .

Podobno się mieści. Jak dojdzie zbadam samemu i dam znać na forum.

Pozdrawiam

#3082 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 14:36

Poleci mi ktoś etui które nie porysuje mi ramki iphone i nie powiększy dużo telefonu. Mam capsule rebel i przeszkadza mi to że telefon w etui jest po prostu za duży.
Jest jakieś etui w którym iphone mieści się do docka?

SGP ultra thin series for iPhone 4/4s SPIGEN SGP iPhone 4 / 4S Case Ultra Thin Air Vivid Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones
polecam, świetnie wygląda, łatwo się zakłada, plus pasuje do docka od puro.
Nie polecam zakupów na Allegro, same podróby.

#3083 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 11 April 2012 - 15:24

przede wszystkim witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj

a teraz pytanie - co wybrać do ochrony ipada 3 (głównie w domu, czasem wożony w samochodzie luzem na siedzeniu)
Zastanawiam się albo nad zestawem: plecki PURO Crystal Clear + smartcover albo PURO Zeta Cover.
Bardziej podoba mi się koncepcja pierwsza, tylko że słyszałem tyle róznych sprzecznych opinii na temat smart covera, że nie wiem komu wierzyć, a niestety nie mam gdzie oglądnąć go na żywo narazie.
Jak wygląda kwestia dopasowania do nowego ipada ? podobno temat magnesów jest rozwiązany, tylko czym sugerować się zamawiając go przez internet? wersja kompatybilna z nowym ipadem jest jakoś oznaczona ?
Sprawa druga to mocowanie - nowy ipad ma troche inny profil obudowy od "2", czy smartcover trzyma się pewnie ?
I sprawa trzecia - czy magnetyczne mocowanie nie porysuje z czasem obudowy ?
Wiem, że to tylko przedmiot użytkowy, ale chciałbym, żeby jak najdłużej pozostał nienaruszony :)

Dokladnie mialem ten sam problem, jednak zamowilem SC na applestore a PURO crystal back na allegro. Zobaczymy jak dojdzie. Co do pleckow to crystal back jest jako jedne z nielicznych dedykowane dla ipada 2 i nowego ipada.

#3084 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 11 April 2012 - 15:29

A jakiś Polski sklep?

#3085 mubott

mubott
  • 78 posts

Posted 11 April 2012 - 15:46

Ja mam ten dock do iphone 4 tylko więc chyba z żadnym pokrowcem nie wejdzie. Zastanawiam się nad bumperem albo switcheasy nude lub vulcan i nie wiem co wybrać.

#3086 iThrol

iThrol
  • 42 posts
  • SkądZjednoczone Emiraty Poznańskie

Posted 11 April 2012 - 22:40

Witka :) Do mnie dzisiaj dotarł SwitchEasy VULCAN. @mubott: Też szukałem opinii na ten temat (Nude - nie wypowiem się, ale z czego czytam to raczej nie :/), co do Vulcana to z czystym sumieniem mogę Tobie polecić ;) Fakt, faktem mam go pół dnia, ale dopasowanie, mieszanka z jakiej jest wykonany IMO bajka. Co najważniejsze naprawdę pewnie się go trzyma; Porównywalny do SwitEasy Reptile. BTW. Co do folii, które SwitchEasy dorzuca do zestawu... Największy syf z jakim się spotkałem, ale to tak na marginesie ;)

#3087 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2012 - 10:22

Witka :) Do mnie dzisiaj dotarł SwitchEasy VULCAN. @mubott: Też szukałem opinii na ten temat (Nude - nie wypowiem się, ale z czego czytam to raczej nie :/), co do Vulcana to z czystym sumieniem mogę Tobie polecić ;) Fakt, faktem mam go pół dnia, ale dopasowanie, mieszanka z jakiej jest wykonany IMO bajka. Co najważniejsze naprawdę pewnie się go trzyma; Porównywalny do SwitEasy Reptile.

BTW. Co do folii, które SwitchEasy dorzuca do zestawu... Największy syf z jakim się spotkałem, ale to tak na marginesie ;)

a na jakim iPhone używasz tego vulcana?

#3088 iThrol

iThrol
  • 42 posts
  • SkądZjednoczone Emiraty Poznańskie

Posted 12 April 2012 - 11:00

iPhone 4 ;) W Twoim przypadku widzę 4S, także luz :)

#3089 mubott

mubott
  • 78 posts

Posted 12 April 2012 - 15:17

Mnie do nude pociąga to że jest bardzo cienki i nie powiększy telefonu.

#3090 steo

steo
  • 278 posts
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Posted 12 April 2012 - 15:33

Ja noszę w czymś takim:
Instagram

#3091 spokospoko

spokospoko
  • 34 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2012 - 20:35

@gh0st81 Miałem podobny dylemat do Ciebie. Ostatecznie zdecydowałem się na Puro Zeta. Etui jest doskonale wykonane, funkcjnalność analogiczna wobec SC, których zamiast jednak rysują obudowy + plecki. iPad nie wygląda też jak zabawka - służy mi raczej podczas spotkań z klientami, a skóra eko w coverze jest niezłej jakości. Do tego samo rozwiązanie wychodzi korzystńiej cenowo.

#3092 kolcz11

kolcz11
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2012 - 22:24

Ja ostatnio stałem się posiadaczem ubranka BOOQ Folio dla mojego iPada 3. Etui pasuje idealnie, wykonane z wysokiej jakości materiałów i wykorzystujący funkcję sleep/wake up. Jedynym minusem jest to, że musi stać być ustawiony prawie w pionie żeby stał (lub podparty przez np. komputer od tyłu). Ogólnie gorąco polecam!

#3093 Spiderx

Spiderx
  • 70 posts

Posted 13 April 2012 - 00:43

Ze swojej strony polecam produkty GRIFFIN-a. Jak komuś zależy na maksymalnej ochronie niech się zainteresuję tym casem: GRIFFIN SURVIVOR - nie jest tani... Ale jest zrobiony z takich materiałów że jak mniemam upadki mu nie straszne. Sam żałuję że nie kupiłem sobie takiego, ale jak kupowałem case'a, nawet nie wiedziałem o istnieniu takiego cudeńka :)

#3094 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 13 April 2012 - 22:23

PURO Crystal back przyszedł i pasuje idealnie, teraz czekam na SmartCover. PURO polecam dla nowego iPada.

#3095 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 April 2012 - 18:29

A ja dzisiaj w komputroniku odebralem swoje dlugo oczekiwane Puro Zeta Cover do nowego iPada w bialym kolorze. Pasuje swietnie, co wiecej chyba juz wypuscili poprawiona serie albo ja mam farta i trafilem na odpowiednia polaryzacje magnesow bo etui idealnie usypia i wybudza iPada. Wykonanie eleganckie, skora choc nienaturalna prezentuje sie bardzo elegancko. Cena 169 zl wiec taniej niz gdziekolwiek indziej. Ze swojej strony moge goraco polecic.

#3096 nevoX

nevoX
  • 855 posts
  • SkądTorun, Poland

Posted 15 April 2012 - 13:01

Ja mam pytanie do posiadaczy etui JISONCASE. Czy magnesy są na tyle mocne, że można spokojnie wrzucić iPada w tym pokrowcu do plecaka/torby, nie otworzy się sam? Tak samo np. czy Smart Cover z jakimiś pleckami da radę w plecaku bez dodatkowego pokrowca? (tutaj również kwestia ochrony ekranu)

#3097 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 15 April 2012 - 15:39

W Saturnie można kupić całkiem sensowne etui Hama. Cena bardzo przyzwoita bo 39.90 PLN - gdyby nie to, że już zamówiłem inne to na pewno bym brał:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam

#3098 iukasz

iukasz
  • 112 posts
  • SkądT-d

Posted 16 April 2012 - 19:46

PURO Crystal back przyszedł i pasuje idealnie, teraz czekam na SmartCover. PURO polecam dla nowego iPada.

Po trzech tygodniach zastanawiania się padło na takie rozwiazanie jak kolegi powyżej. Od Smart Cover przez Puro Zeta do Smart Cover i Crystal Back. Jeśli ktoś już korzysta z takiego rozwiązania podrzućcie w czym transportujecie swojego iPada? Boje się ze niewiele pokrowcow zmieści iPada w tym 'opakowaniu'. Jakieś propozycje? Nie chce zamawiać w ciemno a nie mam możliwości zmierzenia w sklepie.
Thx

#3099 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 April 2012 - 19:54

SC + folia na ekran + Crystal Back noszony w plecaku (osobna przedziałka na iPada/netbooka).

#3100 SpyChar

SpyChar
  • 27 posts

Posted 17 April 2012 - 09:30

Polecam Vapor 4 z jakąkolwiek folią na przód i tył.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users