Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#101 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 04 sierpnia 2007 - 18:26

i napiszcie tutorial co i jak :)

good point.

#102 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 04 sierpnia 2007 - 18:30

http://www.rapidshar...6.01_iPhone.rar

Dobra kapuje.. W tym wszystkim chodzi o sklonowanie karty SIM (SIM Cloning) za pomocą urządzenia do odczytywania/nagrywania danych na kartę, oraz tzw. karty SILVERCARD (Super SIM) - czyli chyba cos na wzor czystej karty, na ktora bedziemy wgrywali dane ze starej po modyfikacji..

*Informacje techniczne*
trzeba zamowic http://www.igadget.c...mini-p-359.html takie malenstwo..
i jeszcze takie http://es.ucables.com/ref/SILVERCARD.

*Informacje dodatkowe*
Poza tym podobno nie dziala Call In, czyli rozmowy przychodzace, ale na forum pisza ze dziala...

Za kilka dni (moze nawet godzin) bedzie wiadomo DOKLADNIE co i jak..

Naszym zbawicielem okazal sie Vladimir_CDI CHWAŁA DLA NIEGO!!! :D

Z niecierpliwoscia czekam na dalsze informacje..

-------
*BAD NEWS*

"ogólna zasada: nie można klonować kart wydanych od 2002 roku w górę, czyli karty np. z 2003 roku nie można sklonować."

źródło: http://www.klonowani...sm.pl/index.htm

Na tej stronie mozecie poczytac o klonowaniu kart SIM, oraz zamowic czysta karte + programator..

Koszt czystej karty to 70 PLN, a komplet - karta + programator 99 PLN

#103 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2007 - 18:49

kurde chyba latwiej bedzie pojsc do "budki" gdzie zdejmuja sim-locki ... zdjac sobie samemu i zaplacic za udostepnienie tych "bajerow" ... tutorial w sumie jest dosc prosty tylko trzeba zainwestowac w te "bajery" ...

#104 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 04 sierpnia 2007 - 18:52

Jak sądzę w tej chwili metoda Vladimira jest baaardzo hardkorowa dla większości z nas i trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość na jakąś "normalną". Sam Vlad prosi o cierpliwość :). Istotną informacją wydaje się być, że złamanie sima nie zależy od iPhone'a a tylko od dostawcy. Co ciekawe sam Vladimir nie ma zlamanego sima :). Innym się udało wg jego metody.

#105 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 sierpnia 2007 - 20:05

Chwalmy dzien, w ktorym simlock iPhona zostal zlamany... Czyli ze za jakis tydzien wiekszosc firm zajmujacych sie zdejmowaniem simlockow powinna juz miec w ofercie zdejmowanie tychze jakze milych zabezpieczen z iPhona ;-) Pytanie jest takie- ile to bedzie kosztowalo... no i chyba sprzedaz iPhonow lawinowo wzrosnie ;-)

#106 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 04 sierpnia 2007 - 20:16

Chwalmy dzien, w ktorym simlock iPhona zostal zlamany... Czyli ze za jakis tydzien wiekszosc firm zajmujacych sie zdejmowaniem simlockow powinna juz miec w ofercie zdejmowanie tychze jakze milych zabezpieczen z iPhona ;-) Pytanie jest takie- ile to bedzie kosztowalo... no i chyba sprzedaz iPhonow lawinowo wzrosnie ;-)

SIMLOCK to tak naprawde nie zostal zdjety..
Blokada sieci zostala ominieta poprzez skopiowanie karty SIM..

Niestety jest ten problem:
"nie można klonować kart wydanych od 2002 roku w górę, czyli karty np. z 2003 roku nie można sklonować."

Ja tam czekam na informacje od TYCH chlopakow..

#107 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 04 sierpnia 2007 - 20:21

Co by nie było, zawsze znowu jest to jakiś kroczek do przodu, ważne że działa jako tako... Czuję, że już niedługo i po simlocku będzie wspomnienie :)

#108 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 sierpnia 2007 - 21:08

Tak jak juz Ktoś napisał "człwiek zablokował - człowiek złamie" :) Ważne że już sie da (w taki czy inny sposóB) szkoda ze nie jest to do zrobienia przez zwykłego Kowalskiego w domu

#109 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 04 sierpnia 2007 - 21:27

Jak to nie :P Podalem link do strony gdzie mozesz kupic puste karty SIM i to urzadzenie do zgrywania/wgrywania.. (pod warunkiem, ze masz karte SIM wydana przed 2002r. ;) )

#110 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 sierpnia 2007 - 22:01

A tak przy okazji... Ilu z was ma SIM'y wydane przed 2002r.??? Chyba niewielu:(

#111 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 sierpnia 2007 - 22:23

Jak to nie :P

Podalem link do strony gdzie mozesz kupic puste karty SIM i to urzadzenie do zgrywania/wgrywania.. (pod warunkiem, ze masz karte SIM wydana przed 2002r. ;) )

No jakby mamy 2007 rok :) i zapewne sporo osób przez to klonowanie starszych kart nie bedzie się w tą metodę bawiła

#112 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 04 sierpnia 2007 - 22:51

A tak przy okazji... Ilu z was ma SIM'y wydane przed 2002r.??? Chyba niewielu:(

Yhm ja niestety od 2003 w Erze :rolleyes:

Jakbym wtedy wiedzial to bym podpisal rok wczesniej :P

PS
Jak wroce do PL to postaram sie wysepic karte SIM od mojej siostry ciotecznej (bo wiem ze ma juz dluuuuugo pree-paid) i wtedy bede mogl przetestowac..

#113 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 sierpnia 2007 - 22:52

jak myslicie czy stara karta sim taka sprzed 2002 roku bedzie dobra ? Oczywiscie jest jedno ale... jakis czas temu wymienilem ja na nowa w zwiazku z czym po wlozeniu starej karty telefon pokazuje ze rejestracja karty sim nie powiodla sie ...

#114 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 sierpnia 2007 - 23:08

z przed 2003... to sie lapie :D Dobrze jest czasami trwac w jednej i tej samej sieci od samego poczatku ;)

#115 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 00:08

Tylko praktycznie wszyscy operatorzy w momencie wprowadzenia dodatkowych usług na kartach sim (Idea Sim inteligent , Plus Mega itp... czyli usługi w stylu szukanie bankomatów, gdzie sie znajdujesz , gdzie jest najblizsze kino) wymieniali karty sim przy przedłużaniu umowy :( Podyktowane to było także zmianą teniczną kart (ot nowe modele telefonów produkowanych po roku jak dobrze pamietam 2004 nie chciały działać ze starymi kartami)

#116 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 sierpnia 2007 - 03:46

sa dwie opcje albo ktos teraz zlamie comp128 v2 albo trzeba pisac o wymiane karty sim na starszy model :)

#117 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 05 sierpnia 2007 - 10:41

sa dwie opcje albo ktos teraz zlamie comp128 v2 albo trzeba pisac o wymiane karty sim na starszy model :)

Moj brat ma podpisany abonament z Era juz dlugi czas. Pamietam, ze jakis czas temu wymienial stara karte (ktora daloby sie sklonowac) na nowa - powod: nie mogl sie polaczyc z internetem (gprs).

Nie wiem wiec co dalaby ewentualna stara, sklonowana karta, skoro nie dalo by sie wejsc w internet z EDGE.. no ale Wi-Fi nadal by dzialalo ;)

#118 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2007 - 11:47

czyli iPhone moze byc "odblokowany" tylko ta sklonowana karta, tak? (tzn. bedzie dzialac tylko jesli w srodku jest sklonowana karta ?)

#119 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 sierpnia 2007 - 14:19

ale chlopaki z iPhone dev sa chyba tez coraz blizej celu http://iphone.fivefo...x.php/Main_Page :)
moze napisze do mojej sieci czy mi wymienia na model comp128 v1 :)

#120 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 05 sierpnia 2007 - 17:22

Pewnie są tak blisko jak Ci od http://iphoneunlocking.com/ heh napisali 13 lipca że wkrótce pokażą dowód że zdjeli simlocka i do dziś cisza, ogólnie iPhone którego mam leży już 3 tydzień bezczynnie i powoli zaczyna mnie to irytować he bo jak patrze to chciałbym już módz w 100% wykorzystać ten telefon he

#121 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 sierpnia 2007 - 17:50

http://iphoneunlocking.com/ nie no to bylo nieporozumieniem :) iPhone dev chociaz podaje szczegoly co robi (ostatnie to odczytanie pamieci NOR a podobno to spory krok) ale nic trzeba czekac cierpliwie :)

#122 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 18:10

Pewnie są tak blisko jak Ci od http://iphoneunlocking.com/ heh napisali 13 lipca że wkrótce pokażą dowód że zdjeli simlocka i do dziś cisza, ogólnie iPhone którego mam leży już 3 tydzień bezczynnie i powoli zaczyna mnie to irytować he bo jak patrze to chciałbym już módz w 100% wykorzystać ten telefon he

Mam to samo ... jeszcze troche i go zamienie na Nokie N95 .... w końcu musze dzwonić :rolleyes:

#123 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:12

Nie badzcie tacy niecierpliwi.. Badzcie dobrej mysli:) Naprawde jest az tak zle?..

#124 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:15

sory ale tutaj chyba powinienes miec do siebie pretensje:D kupiles cos zeby zadzialalo po shakowaniu przed opracowaniem samej metody haku...dobry jestes :D

#125 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:19

Pytam, bo jestem zainteresowany kupnem iPhone'a...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych