Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#26 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 lipca 2007 - 20:50

Ja narazie jedną ;) mój iPhone ma simlocka i jak narazie służy jako iPod, Aparat, Przeglądarkę www he ;) ale myślę i jestem pozytywnie nastawiony że to lada moment się zmieni i będzie śmigał z kartą orange :)

#27 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 11 lipca 2007 - 22:17

i gdyby nie to ze ta strona z unlockiem iphone to scam - nikomu jeszcze nie udalo sie odblokowac iphone za ich pomoca...

masz na mysli 'unlock' czy 'simlock'?

Ja narazie jedną mój iPhone ma simlocka i jak narazie służy jako iPod, Aparat, Przeglądarkę www he ale myślę i jestem pozytywnie nastawiony że to lada moment się zmieni i będzie śmigał z kartą orange

Z zapowiedzi firmy 'UNIQUE Phones' wynika, że w najbliższy piątek 13 lipca udostępni ona wszystkim chętnym oprogramowanie do zdjęcia simlocka za równowartość 50 $

źródło: http://gospodarka.ga...67,4302128.html

#28 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2007 - 23:03

no to teraz dopiero zaczna sie kolejki po iPhone'a i ja bede stal w jednej :)

#29 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 lipca 2007 - 23:11

Z zapowiedzi firmy 'UNIQUE Phones' wynika, że w najbliższy piątek 13 lipca udostępni ona wszystkim chętnym oprogramowanie do zdjęcia simlocka za równowartość 50 $

źródło: http://gospodarka.ga...67,4302128.html

Właśnie widziałem opis u kolegi od wczoraj na gege o tym że 13-go w piątek Apple trochę straci kasy, domyślałem się że chodzi o simlocka więc jest to już potwierdzone w takim razie jak ma działać to wydam 50 baksów żeby iPhone działał ;)

#30 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 23:42

apple nic nie straci bo niby czemu oni juz zacieraja rece bo od kogo ludzie niby kupia ten tel ?? jak sim lock zniknie

#31 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 lipca 2007 - 02:37

http://blog.iphoneunlocking.com/ niby beta miala wyjsc 4 lipca no nic pozostaje czekac do 13...

#32 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 14 lipca 2007 - 09:47

http://blog.iphoneunlocking.com/ niby beta miala wyjsc 4 lipca no nic pozostaje czekac do 13...

Jak na razie to nic ciekawego na tej stronie nie ma. Dalej każą czekać ;)

#33 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 lipca 2007 - 13:02

update strony wczoraj POC video coming very soon co to znaczy? wie ktos moze? :)

#34 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lipca 2007 - 15:19

Nie mam pojecia ale raczej cos dobrego ;-) Jezeli im sie uda zdjac tego simlocka wydaje ze Apple uzyska te 10mln iPhonow sprzedanych duzo szybciej niz przed koncem roku ;-)

#35 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 lipca 2007 - 19:50

POC=Proof Of Concept POC Video=filmik pokazujący, że udało im się zdjąć SIM-LOCKA

#36 mackwa22

mackwa22
  • 2 postów
  • SkądKozienice

Napisano 19 lipca 2007 - 11:59

Internet Cześc mam pytanie , wiem ze moge znaleźsc odp w necie , ale ja chce ja uzyskac na moje pyanie a nie ogólnikowo jak tam mozna znaleźsc. WIec jak to jest z tym netem w Iphone psp czy innych rzeczach , w Ipone internet nie bedzie chyba odpierał wszedzie tylko w Hotspotach prawda?? A czy takim hotspotem jest dowolny internet nadawany radiowo?? Jeźlei ktos ma chwile czasu mogłby odpisac tłumaczac na jakiej zasadzie bedzie dzia internet w iphone ??:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: CIekawi mnie jeszcze na jakiej zasadzie bedzie działąc Youtube wszedzie czy tylko w hot spotach , a takze czy da sie uzywac gps na iphone

#37 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 lipca 2007 - 13:33

Więc sprawa wygląda tak: Internet w telefonie możesz mieć po przez EDGE oraz Wi-Fi, jeśli będziesz w jakimś miejscu gdzie jest hotspot to działa bez problemu, na Wi-Fi działa: Giełda, Google Map, Pogoda, Safari, Mail, natomiast YouTube nie, żeby skorzystać z tej funkcji trzeba mieć połączenie EDGE a dlaczego takie rozwiązanie to nie wiem. Jeśli chodzi o połączenie EDGE to nie wiem jak działa ponieważ jeszcze nie zdjęto simlocka.

#38 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 19 lipca 2007 - 13:44

GPS na iPhonie oryginalnie nie ma, ale przypuszczam ze w ciagu najblizszego czasu ktos to zauwazy i wypusci jakis modul to gpsu

#39 mackwa22

mackwa22
  • 2 postów
  • SkądKozienice

Napisano 19 lipca 2007 - 14:28

A jeszcze mam pytanie w sprawie hot spotów. Gdzie je mozna złapac :D . NIe wiem czy radiówka to ma jakies zabezpieczenia , czy spokojnie ja mozna złapac?? I czy mozna w Iphone zainstalowac jakis stały internet jak blueconnect lub inne.??

#40 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2007 - 15:08

A jeszcze mam pytanie w sprawie hot spotów. Gdzie je mozna złapac :D . NIe wiem czy radiówka to ma jakies zabezpieczenia , czy spokojnie ja mozna złapac?? I czy mozna w Iphone zainstalowac jakis stały internet jak blueconnect lub inne.??

a ja nie wiem czy przeczytales temat bo twoje pytanie do niego nie nawiazuje ;)

#41 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 lipca 2007 - 17:17

HotSopty można złapać najczęściej w jakiś kawiarniach, restauracjach itd. Jak gdzieś jest HotSpot to napewno jest jakieś info, np ostatnio widziałem w Mc Donald i była naklejka na drzwiach że coś takiego jest ;). Nie można nic stałego zainstalować.

#42 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 19 lipca 2007 - 18:51

jak bedzie mozliwosc zdjecia simlocka - bedzie mozliwosc wykupienia pakietow EDGE: - Era Blueconnect - Orange Free - iPlus wiec no problemmo ;)

#43 kasiasax

kasiasax
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 20 lipca 2007 - 00:38

iphone witam, czy może mnie ktoś pokierować jak włączyć iphona :confused : czy rejestrowaliście go ,jak nie to jak go odpaliliście, wielkie dzięki

#44 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 lipca 2007 - 01:48

nanocr.eu strona johna dvd tam masz wszystko co potrzebne zeby telefon dzialal jako przegladarka internetowa i zdjec, poczta, iPod, aparat cyfrowy, google map itd procz telefonu i smsow :)

#45 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 20 lipca 2007 - 01:49

kasiasax no coz moge ci zaproponowac cos takiego :

http://beta.cnettv.c...1_53-28149.html

#46 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 lipca 2007 - 05:48

smsy dzialaja... poprzez bramke internetowa ;p

#47 kasiasax

kasiasax
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 20 lipca 2007 - 11:06

dzieki za filmik ,ale ja chce go uruchomić w PL ,oczywiście wszystkie funkcje z wyjątkiem tej najważniejszej :(

#48 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 20 lipca 2007 - 11:18

http://myapple.pl/sh...ead.php?t=41005 tutaj masz dokładnie napisane co i jak ;) oraz już plik iTunes.exe zrobiony ;) i program potrzebny do aktywacji iPhone lub http://www.pqdvd.com...ml#iphoneunlock masz tutaj program do ściągnięcia który po jednym kliknięciu załatwia sprawę aktywacji ;)

#49 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2007 - 22:28

rozwiazanie

http://appleblog.pl/...erwsze-wrazenia

to jest najprostsze rozwiazanie i co najwazniejsze sprawdzone ;)

Pozdrawiam
  • sambor lubi to

#50 kasiasax

kasiasax
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Londyn

Napisano 22 lipca 2007 - 19:18

wielkie dzięki, iphone działa prawie w 100 %, pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych