Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#151 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 09 August 2007 - 16:07

Nieeee bo piszesz w wątku w ktorym już z 5 (PIĘĆ) razy było proszone by pisać tylko o nowych wieściach odnośnie Sim-Locka w iPhone :-x

Oj nie stresuj się :P

bartman182: wysłane
  • wicius likes this

#152 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 12 August 2007 - 22:52

No i poprostu uwielbiam takich ludzi :( pierwszey post i taki tekst .... UŻYJ opcji SZUKAJ to nie boli !! ja tu w buszu jade na BlueConnekcie (widząc nowy wpis dostaje parpitacji serca zeby przeczytać co ??) :( .... na Boga a Ty piszesz w watku w ktorym nie dalej jak dwa wpisy wczesniej proszone było o pisanie tylko o nowych wiadomościach o zdjęciu SIM-a

#153 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 12 August 2007 - 23:05

Rozczulam się raczej nad Twoją chęcią poznania odpowiedzi ... gdybyś chciał to w kilku wątkach jest opisane i można znaleźć informacje .... ale po coo ?? (tak wnikliwie czytając nie doczytałeś prośby o posty w tym temacie ?? ) Zęby Cie nie trzymać odpowiem Ci można przy spełnienieniu pewnych warunków o ktorych mowa i w tym wątku .... Natomiast bezwzględnie zdjąć sima sie NIE DA !! Raczej go obejść.

#154 vivacee

vivacee
  • 376 posts
  • SkądPoznan

Posted 13 August 2007 - 09:30

Ponieważ może być na świecie jeszcze parę osób, które nie odwiedzają tej stronki wklejam linke

http://appleblog.pl/...kowej#more-1754

Zabawunia :)

#155 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 13 August 2007 - 13:05

To nie jest zdjęta blokada simlocka tylko sklonowana karta sim ;)

#156 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 13 August 2007 - 13:11

To nie jest zdjęta blokada simlocka tylko sklonowana karta sim ;)

do tego nie mozna sklonowac nowych simów

#157 uwak

uwak
  • 778 posts

Posted 13 August 2007 - 13:14

? jak nie - mozna ....

#158 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 13 August 2007 - 13:24

?
jak nie - mozna ....

nie mozna, nie mozna...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Comp128

#159 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 13 August 2007 - 14:41

oh Wy ludzie małej wiary ;) W równoległym temacie coś o tym pisałem, ale kto tam by to czytał..

#160 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 13 August 2007 - 21:32

Gdzie się*podziali Moderatorzy pilnujący aby na forum nie pojawiały się*wątki łamiące prawo? Wszyscy piewcy uczciwości, mający tylko legalne oprogramowanie, potępiający instalację OSX na PC - dlaczego nie interweniujecie? Przecież zdejmowanie simlocka z telefonów jest niezgodne z umową z operatorem. Jawne łamanie prawa... Pojawił się opis jak zainstalować OSX na PC i od razu ostrzeżenie od Moderatora, a tu nic.... Są równi i równiejsi?? Pozdro...

#161 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 13 August 2007 - 21:37

Gdzie się*podziali Moderatorzy pilnujący aby na forum nie pojawiały się*wątki łamiące prawo?
Wszyscy piewcy uczciwości, mający tylko legalne oprogramowanie, potępiający instalację OSX na PC - dlaczego nie interweniujecie?
Przecież zdejmowanie simlocka z telefonów jest niezgodne z umową z operatorem. Jawne łamanie prawa...

Pojawił się opis jak zainstalować OSX na PC i od razu ostrzeżenie od Moderatora, a tu nic....
Są równi i równiejsi??

Pozdro...

Przepraszam, ale czy ktoś tu już gdzieś napisał jak zdjąć simlocka z iPhone'a??? Czy pojawił się jakiś link??? Opis??? Bo ja jakoś nie zauważyłem...

#162 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 13 August 2007 - 21:45

Przepraszam, ale czy ktoś tu już gdzieś napisał jak zdjąć simlocka z iPhone'a??? Czy pojawił się jakiś link??? Opis??? Bo ja jakoś nie zauważyłem...

Zdaje się, że tu: http://appleblog.pl/....owej#more-1754

a tam czytamy:

Apple Blog » Instrukcja uruchomienia iPhone w polskiej sieci komórkowej:

A dalej: http://appleblog.pl/...ieci-komorkowej

Nie wspominając o tym linku na forum w tym temacie: http://hackint0sh.or...read.php?t=2215

#163 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 13 August 2007 - 21:57

Zdaje się, że tu: http://appleblog.pl/....owej#more-1754

a tam czytamy:

Apple Blog ? Instrukcja uruchomienia iPhone w polskiej sieci komórkowej:

A dalej: http://appleblog.pl/...ieci-komorkowej

Nie wspominając o tym linku na forum w tym temacie: http://hackint0sh.or...read.php?t=2215

W porządku... Ale to nie jest zdejmowanie simlocka! To są tylko sposoby na obejście go... :)

#164 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 13 August 2007 - 22:00

Po drugie dyrektywy UE mowia swoje i zdejmowanie SimLocka oraz rozwiazanie umowy z operatorem nie łamie prawa wiec daj sobie na luz

#165 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 13 August 2007 - 22:04

Po drugie dyrektywy UE mowia swoje i zdejmowanie SimLocka oraz rozwiazanie umowy z operatorem nie łamie prawa wiec daj sobie na luz

Kupując telefon w Stanach podpisujesz umowę tam a nie w Europie…

#166 enigma_pl

enigma_pl
  • 52 posts

Posted 13 August 2007 - 22:06

Kupujac telefon w stanach nie podpisujesz zadnej umowy. Dopiero aktywujac produkt ja podpisujesz, a to jest roznica.

#167 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 13 August 2007 - 22:09

Kuoujac tam tak jak Ci odpisano nie podpisujesz umowy .... płacac cło/podatki legalizujesz posiadanie urzadzenia w UE a tu obowiazuja inne reguły wiec po co flayme ?? :) Podaj artykuł\\ na który się powołujesz albo daj spokój :) Bez urazy ale ktoś juz poruszył ten temat przed Tobą i zostło to wyjaśnione na Forum .... nie widze sensu poruszania sprawy w tym Topicu raz jeszcze

#168 danki

danki
  • 133 posts
  • SkądWien/Bialystok

Posted 14 August 2007 - 07:56

eazyone ja nie rozumiem twojego obuzenia, pracujesz w komisji europejskiej czy co? kazdy dobrze wie ( kto przeczytal regulamin) ze nie mozna podawac sposobow lub ich opisywania majace na celu lamanie prawa.

#169 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 14 August 2007 - 09:26

eazyone ja nie rozumiem twojego obuzenia, pracujesz w komisji europejskiej czy co? kazdy dobrze wie ( kto przeczytal regulamin) ze nie mozna podawac sposobow lub ich opisywania majace na celu lamanie prawa.

Chodzi mi tylko o to, że łamanie zabezpieczeń OSX to coś strasznego a łamanie zabezpieczeń iPhone to coś normalnego...

O nic więcej mi nie chodzi...

Po prostu śmiać mi się chce z tej "Naszej" prawości i uczciwości...

#170 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 14 August 2007 - 09:32

programator to kart sim kosztuje ok 40zł, czyste karty pewnie jakies 5zl/szt :) myslalem ze klonowanie kart to wiekszy problem :)

#171 njet

njet

• 1342 posts
  • SkądKraków

Posted 14 August 2007 - 09:34

Przesadzasz. Łamanie zabezpieczeń OS X w kontekście łamania iPhona musiało by wyglądać tak: kupuję Maka, kupuję OS X po czym zmuszam je, żeby zaczęły ze sobą pracować.

#172 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 14 August 2007 - 09:38

Przesadzasz. Łamanie zabezpieczeń OS X w kontekście łamania iPhona musiało by wyglądać tak:
kupuję Maka, kupuję OS X po czym zmuszam je, żeby zaczęły ze sobą pracować.

przydalo by sie skonczyć, juz gadac o tym lamaniu prawa bo chyba kazdy widzi ze to nie jest lamanie prawa. tak samo jak to nie jest zdjecie simlocka...

#173 danki

danki
  • 133 posts
  • SkądWien/Bialystok

Posted 14 August 2007 - 12:01

Wiec cierpliwie czekajmy kiedy w koncu bedzie zlamany ten simlock, swoja droga ciekawe jak to dlugo potrwa? mnie sie wydaje ze to tak szybko nie nastapi.

#174 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 14 August 2007 - 12:02

myapple może zablokuj temat do momentu pojawieniia sie jakiś informacji ktore nie bedą OT ?? :)

#175 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 14 August 2007 - 12:24

przydalo by sie skonczyć, juz gadac o tym lamaniu prawa bo chyba kazdy widzi ze to nie jest lamanie prawa. tak samo jak to nie jest zdjecie simlocka...

To dlaczego dostałem za to ostrzeżenie? :shock: :shock:

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users