Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#176 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 14 sierpnia 2007 - 12:26

Gdzie się*podziali Moderatorzy pilnujący aby na forum nie pojawiały się*wątki łamiące prawo?
Wszyscy piewcy uczciwości, mający tylko legalne oprogramowanie, potępiający instalację OSX na PC - dlaczego nie interweniujecie?
Przecież zdejmowanie simlocka z telefonów jest niezgodne z umową z operatorem. Jawne łamanie prawa...

Pojawił się opis jak zainstalować OSX na PC i od razu ostrzeżenie od Moderatora, a tu nic....
Są równi i równiejsi??

Pozdro...

widze ze ty to niezly spolek jestes kolego ....

wiec uswiadom sobie ze zdejmowanie / omijanie simlocka nie jest piractwem, nie jest takze lamaniem prawa - jest dobrowolnym swiadomym odstepstwem od pewnych zalozonych warunkow umowy miedzy toba i operatorem z konsekwencja utraty gwarancji = tyle i TYLKO TYLE !!!
tak samo jak uzywanie telefonu kupionego w sieci A w sieci B C D itd
to twoja sprawa ze decydujesz sie na utrate gwarancji poprzez nieautoryzowane/ograniczone umowa-gwarancja zdjecie blokady - jesli przez zadany czas umowy bedziesz placil abonament to w niczym nie ma problemu
= swoje donosicielskie zajawki musisz niestety skierowac na inny watek
na marginesie skad sie tacy biora ? powinniy wyginac w prl"u

#177 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 14 sierpnia 2007 - 15:55

widze ze ty to niezly spolek jestes kolego ....
= swoje donosicielskie zajawki musisz niestety skierowac na inny watek
na marginesie skad sie tacy biora ? powinniy wyginac w prl"u

Swoje prostackie uwagi mozesz sobie darować.

No comments…

Po drugie dyrektywy UE mowia swoje i zdejmowanie SimLocka oraz rozwiazanie umowy z operatorem nie łamie prawa wiec daj sobie na luz

Może rzeczywiście masz rację… Ale grzebanie w karcie SIM to już chyba inna piłka...

#178 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 14 sierpnia 2007 - 16:03

Czy możesz mi powiedzieć/wskazać w którym miejscu grzebiąc w swojej własnej karcie SIM (karta jest moja, zakupiona legalnie) popełniam przestępstwo?!

#179 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 14 sierpnia 2007 - 16:18

Swoje prostackie uwagi mozesz sobie darować.

No comments…

Może rzeczywiście masz rację… Ale grzebanie w karcie SIM to już chyba inna piłka...

... tak samo jak ty ... mniej wiecej

#180 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 14 sierpnia 2007 - 16:27

Co jest z Wami? Okres macie? :) Wrzućcie se na luz :P

#181 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2007 - 16:53

Popieram, po prostu nie stawiajcie kursor w polu edycji :)

#182 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 14 sierpnia 2007 - 16:57

+ nie klikajcie w "New Reply" :P

---- Dodano 14-08-2007 o godzinie 18:23 ----
http://gospodarka.ga...81,4389241.html

News na gazecie..

Chyba nie byliby tak głupi, żeby opisywać proces nielegalny - tym samym domagam się usunięcia ostrzeżenia, które mi za to przyznano, oraz więcej luzu użytkownikowi eazyone ;)

#183 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2007 - 17:38

+ nie klikajcie w "New Reply" :P

---- Dodano 14-08-2007 o godzinie 18:23 ----
http://gospodarka.ga...81,4389241.html

News na gazecie..

Chyba nie byliby tak głupi, żeby opisywać proces nielegalny - tym samym domagam się usunięcia ostrzeżenia, które mi za to przyznano, oraz więcej luzu użytkownikowi eazyone ;)

A widzisz w tym artykule , poza sama informacja, opis procesu jak usunac blokade? Nie? No to slusznie dostales ostrzezenie ;P

#184 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 sierpnia 2007 - 17:45

http://gizmodo.com/g...card-289148.php

Zeby rozladowac atmosfere ;-) Chyba jednak im sie udalo.. bez wzgledu na karte ;-)

#185 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2007 - 19:50

To moze byc bardzo ciekawe. Czekac tylko na potwierdzenie ze strony gizmodo....

#186 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 14 sierpnia 2007 - 19:52

argh.. €59 za to Turbo SIM.. Na razie to spróbuje zwykłym czytnikiem :P

#187 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 16 sierpnia 2007 - 20:07

Można klonować karty sim V2, V3, link do opisu: http://www.hackint0s...read.php?t=2663

Jeśli ktoś z Was ma ochotę proszę o przetłumaczenie całego opisu i wysłanie np PW, bo mam zamiar kupić TurboSim i się w to pobawić ;)

#188 seek666

seek666
  • 5 postów

Napisano 17 sierpnia 2007 - 15:04

Czy orientuje się ktoś gdzie można nabyć starą karte (v1) pre-paid polską jakiejkolwiek sieci, lub czy ma ktos dojście do turbo SIM bo u producenta się skończyły:roll:

#189 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2007 - 19:07

argh.. €59 za to Turbo SIM..

Na razie to spróbuje zwykłym czytnikiem :P

Simlock z nowych nokii byl duzo drozszy, wiec bez przesady... simlocka z zlotowke byscie chcieli zdejmowac?

#190 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 17 sierpnia 2007 - 21:07

Czy orientuje się ktoś gdzie można nabyć starą karte (v1) pre-paid polską jakiejkolwiek sieci, lub czy ma ktos dojście do turbo SIM bo u producenta się skończyły:roll:

Trzeba czekać

Simlock z nowych nokii byl duzo drozszy, wiec bez przesady... simlocka z zlotowke byscie chcieli zdejmowac?

Szczerze? Wolałbym iść (jak w przypadku Nokii) do pierwszego lepszego komisu, zapłacić 300 zł i cieszyć się odblokowanym telefonem..
A nie kombinować, zamawiać z zagranicy, bawić się godzinami z jakimiś czytnikami, czy turbo-Sim'ami..

#191 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 17 sierpnia 2007 - 22:12

iSzym: większy opór, więkasza przyjemność i sława mołojecka :)

#192 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 17 sierpnia 2007 - 22:26

iSzym: większy opór, więkasza przyjemność i sława mołojecka :)

Ale też więcej straconego czasu, pieniędzy i.. nerwów

#193 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2007 - 00:51

Wiem, że nie ten temat, ale się spieszę, więc bardzo proszę o odpoiedź. Chcę kupić iPhone, jestem w USA. Próbowałem w salonie AT&T, ale chcieli mój numer ubezepieczenia (social security), którego oczywiście nie mam. Czy w Apple Store rónież będę musiał podać im swoje dane? Mogę do Apple Store pojechać, ale droga daleka i nie chcę próbować na darmo. Bardzo proszęo odpowiedź!

#194 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 sierpnia 2007 - 02:29

wicius a probowales przez internet? ja tam nie wiem bo ktos inny placil za mnie karta kredytowa w apple store :)

#195 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2007 - 05:28

Na szczęście w Apple Store problemów nie robili i, że tak powiem, iPhone on board. Głupie to AT&T :P

#196 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 18 sierpnia 2007 - 12:23

Bo w AT&T store są przygotowani, że będziesz podpisywał z nimi umowę.. (chyba ;P) dlatego może chcieli się upewnić, czy jesteś tam na stałe.. w Apple Store nie robią problemów :P

#197 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2007 - 12:50

Szczerze? Wolałbym iść (jak w przypadku Nokii) do pierwszego lepszego komisu, zapłacić 300 zł i cieszyć się odblokowanym telefonem..
A nie kombinować, zamawiać z zagranicy, bawić się godzinami z jakimiś czytnikami, czy turbo-Sim'ami..

No jesli ten sposob okaze sie pewny, to na zaraz jakies serwisy powoli zaczna go adaptowac pod siebie. Tak wiec pozostaje tylko cierpliwie czekac...

#198 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 18 sierpnia 2007 - 15:42

Wątpię.. To wciąż jest ingerencja w kartę SIM, a nie w telefon.. Do "złamania simlocka" moim zdaniem pozostaje jeszcze trochę czekać..

#199 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 sierpnia 2007 - 18:24

czy ktos kupowal juz turbo sim? i jakie koszta? :)

#200 seek666

seek666
  • 5 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 18:28

No to mamy zdjętego simlocka:)
:D :D :D :D

[url]http://iphonejtag.blogspot.com/[/url]

Enjoy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych