Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#126 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:20

Pytam, bo jestem zainteresowany kupnem iPhone'a...

Ale o co Ty konkretnie pytasz ??

#127 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:23

Naprawde jest az tak zle?..

#128 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:24

Pytam o simlock'a, bo widze ze wiekszosc z Was podchodzi do tego bardzo sceptycznie..:(

#129 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:29

Bo jak widac nie jest to proste i nie ma gwarancji że bedzie to możliwe :( Niestety każdy z nas liczył sie z takim ryzykiem w momencie zakupu iPhona .... Ty też powinieneś - to wszystko. Raczej nikt autorytatywnie nie odpowie Ci czy zdejmą czy nie zdejmą i ewentualnie kiedy :)

#130 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 05 sierpnia 2007 - 20:35

Ehh.. sam juz nie wiem.. Kilka slow otuchy prosze...:D

#131 lewin

lewin
  • 166 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 sierpnia 2007 - 21:34

Wejdz na forum
http://www.hackint0sh.org/forum/

tam znajdziesz pocieszenie!! :) Sim-lock przelamany

#132 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 21:36

Nie tyle przełamany co znaleziono sposób jak go obejść .... dodaj ze porzeba do tego wiedzy z zakresu klonowania kart sim oraz karty z przed 2003 roku

#133 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 05 sierpnia 2007 - 21:56

Proponuje ponownie pozostawic temat do czasu pojawienia sie innych, nowych informacji dot. simlocka

#134 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 sierpnia 2007 - 22:00

Święte słowa !! :)

#135 jar

jar
  • 228 postów
  • SkądWarszawa/Bydgoszcz

Napisano 06 sierpnia 2007 - 10:45

- a czy to:
http://hackint0sh.or...read.php?t=2215
nie wnosi nic nowego ?

jak zawsze

Jacek A.R.

#136 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 06 sierpnia 2007 - 11:12

- a czy to:
nie wnosi nic nowego ?

jak zawsze

Jacek A.R.

Własnie o tym sposobie mowa w tym temacie od kilku stron..... nic nowego na dzień dzisiejszy nie wnosi niestety :(

#137 jar

jar
  • 228 postów
  • SkądWarszawa/Bydgoszcz

Napisano 06 sierpnia 2007 - 15:34

- zatem bardzo przepraszam za zaśmiecanie wątku, proponuję usunięcie mego poprzedniego postu Jak zawsze Jacek A.R.

#138 danki

danki
  • 133 postów
  • SkądWien/Bialystok

Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:32

- a czy to:
nie wnosi nic nowego ?

jak zawsze

Jacek A.R.

Mysle ze wnosi bardzo wiele, poniewaz juz niebawem na podstawie tych wiadomosci bedzie kod lub program do zlamania simlock'a, jak juz mowione bylo "kwestia czasu aby zlamac simlock" nie ma co sie goraczkowac a przy okazji jak wejdzie iPhone do europy bedzie juz po kilku dobrych update'ch i wszystki niedociagniecia beda wyprostowane. ;) Chlopaki bawia sie w klonowanie kart bo nie moga sie doczekac by moc uzywac iPhone'a w 100%.

#139 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:36

Mysle ze wnosi bardzo wiele, poniewaz juz niebawem na podstawie tych wiadomosci bedzie kod lub program do zlamania simlock'a, jak juz mowione bylo "kwestia czasu aby zlamac simlock" nie ma co sie goraczkowac a przy okazji jak wejdzie iPhone do europy bedzie juz po kilku dobrych update'ch i wszystki niedociagniecia beda wyprostowane. ;) Chlopaki bawia sie w klonowanie kart bo nie moga sie doczekac by moc uzywac iPhone'a w 100%.

Wejdz na 10 strone tego tematu..

I prosze Was - zostawmy narazie ten temat na wartosciowe, nowe informacje :) Zeby nowy post w tym watku oznaczal informacje zawierajaca krok dalej (lub juz mete :D) w zdjeciu simlocka..

Pozdrawiam wyrozumialych (i innych, ktorzy jak ja kilka razy dziennie sledza ten temat :D)

#140 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2007 - 21:36

Wejdz na 10 strone tego tematu..

I prosze Was - zostawmy narazie ten temat na wartosciowe, nowe informacje :) Zeby nowy post w tym watku oznaczal informacje zawierajaca krok dalej (lub juz mete :D) w zdjeciu simlocka..

Pozdrawiam wyrozumialych (i innych, ktorzy jak ja kilka razy dziennie sledza ten temat :D)

W pelni popieram. Straszne zamieszanie sie zrobilo, a sytuacja dla nas nie ulegla zmianie. Czekamy na konkrety ;)

#141 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 00:23

klonowanie sim czesc. mam pytanie dotyczace klonowania sim. a mianowicie mam iphone . i ostatnio czytalem ze mozna obejsc simlocka w nim po przez sklonowanie karty. i umiesczenie na jednej silvercard dwoch tej z sieci at$t i jakiejs polskiej. ale jak to jest wkoncu z klonowanie kart z roku 2003 i dalej. prezciesz karat w iphonie jest wydana w roku 2007? wiec jak ja sklonowali? i nie posiadam w kompie portu com. wiec jak podlaczyc programator i w koncu gdzie to wszystko kupic(posiadam karte sim z przed 2003 roku jest aktywna w sieci era tak tak)!!!! i moze ktos da opis w j. polskim jak sklonowac te karty i uruchomic iphone zeby mozna bylo dzwonic. pozdro.

#142 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 07 sierpnia 2007 - 08:44

Na początek polecam Słownik poprawnej polszczyzny. Zamiast na forum siedzieć leć na plac zabaw, wakacje się niedługo kończą. Giertych, coś ty zrobił z polską szkołą??

#143 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 11:36

Na początek polecam Słownik poprawnej polszczyzny. Zamiast na forum siedzieć leć na plac zabaw, wakacje się niedługo kończą.

Giertych, coś ty zrobił z polską szkołą??

tak cię boli to że źle napisałem kilka wyrazów ?(pisałem ten tekst o godzinie 1.30 bylem zmęczony i chciałem szybko napisać ) ale zawsze znajdzie sie jakiś baran na forum co sie będzie czepiał mało istotnych rzeczy :) taki jesteś mądry ? to napisz jak to zrobić żeby można było dzwonić z iphone używając polskiej karty sim ! opisz krok po kroku w j.polskim co i jak. :)

#144 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 07 sierpnia 2007 - 12:45

Oj nie kłóćcie się o takie pierdoły ;)

Opis (w języku ang, ale za bardzo tam do rozumienia nie ma ;) znajduje się TU.)

A co do Twojego pytania dotyczącego karty AT&T wydanej w 2007 roku - informacja o niemożliwości klonowania kart wydanym po 2002 roku dotyczy Polski - to właśnie wtedy Polscy operatorzy wprowadzili karty SIM v2. W USA chyba nie mają jeszcze takich nowości ;) Przynajmnej bardzo niewiele sieci.

Aha - po co Ci niby port COM?! Kilka stron temu dałem link, gdzie możesz zamówić to narzędzie do wczytywania/zgrywania kart SIM na USB (w komplecie z pustą kartą SIM ;) )

#145 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 16:34

klonowanie kart sim Ok dzięki za odpowiedz na moje pytanie:) przydałby sie ktoś kto zna dobrze angielski i opisał by dokładnie co i jak z tym klonowaniem. zamówiłem te gadżety . i zabieram sie za to klonowanie :D jak mi sie uda zadzwonić z iphone to opisze wszystko na forum . aha jestem w stanie zalatwic kilka kart sim aktywnych z przed roku 2003. dobra odezwe sie jak juz bede mogl dzwonic z iphone hehehe.

#146 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2007 - 16:43

z tego co widzialem opis ten jest bardzo prosty i wzbogacony screenshotami , na ktorych wszystko widac ..sadze ze jesli tylko ten opis jest rzeczywiscie kompletny to nie powinienes miec szczegolnych problemow... czekamy chyba wszyscy na pierwszy dzowniacy "polski" iphone ;)

#147 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 07 sierpnia 2007 - 18:00

przydałby sie ktoś kto zna dobrze angielski i opisał by dokładnie co i jak z tym klonowaniem.

Specjalnie dla Ciebie ;)
http://www.myapple.p...9120#post349120

#148 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 18:28

klonowanie karty sim wielkie dzięki za ten opis w j.polskim :)

#149 bartman182

bartman182
  • 288 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2007 - 04:02

moze mi ktos przeslac na adres bart_kijoch@o2.pl program iPhoneAct bo nie moge znalezc

#150 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 09 sierpnia 2007 - 04:10

moze mi ktos przeslac na adres bart_kijoch@o2.pl program iPhoneAct bo nie moge znalezc

Nieeee bo piszesz w wątku w ktorym już z 5 (PIĘĆ) razy było proszone by pisać tylko o nowych wieściach odnośnie Sim-Locka w iPhone :-x

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych