Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#1 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 05 July 2007 - 18:44

Tak przeglądam sobie aukcje na allegro i... no właśnie!

Dołączona grafika

Wyraźnie widać w miejscu nazwy sieci "O2-UK". Użytkownik napisał, że iPhone'a ma z W. Brytanii... Napisałem pytanie o simlocka, czekam na odpowiedź...

Co Wy na to???

#2 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 posts

Posted 05 July 2007 - 18:47

roaming nie koniecznie musi być złamany sim-lock. wystarczy że ma włączony roaming :)

#3 Chilon

Chilon
  • 1930 posts

Posted 05 July 2007 - 18:48

Prawdziwi masterzy rozwalili simlocka dawno teraz gwiazdy internetu będą próbować zrobić to samo ;)

#4 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 05 July 2007 - 18:49

Czy mi sie wydaje czy gosc blefuje? patrzcie na pudelko i teksturowego iPhona [url]http://allegro.pl/item212155068_apple_iphone_4gb_wysylka_od_14_07_07.html[/url]

---- Dodano 05-07-2007 o godzinie 19:53 ----
Na tej aukcji ktora znalazles z O2 jest napisane "Urzadzenie jest nowe z filia na wyswietalczu wlonczone tylko raz w celu zrobienia zdjec" ale na zdieciu wyraznie widac ze telefon zostal juz aktywowany. Wiec wyglada na to ze nie byl tylko wlaczony w celu zrobienia zdiec.

#5 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 05 July 2007 - 19:59

nie koniecznie musi być złamany sim-lock. wystarczy że ma włączony roaming :)

O tym nie pomyślałem... :roll: Co nagle to po diable... Ja już normalnie w swojej wyobraźni widziałem iPhone'a bez locka... :P Ale chyba faktycznie jest to tylko roaming... Ciekaw jestem co odpisze sprzedawca...

#6 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 06 July 2007 - 09:10

a nie ma moze tak w iphonach ze simlock sie sam zaklada na pierwsza wlozona karte? w simensach chyba tak jest. ze simlock fabrycznie nie ma sim'a, ale gdy wlozy sie karte ery to blokowal sie na wszytkie inne. itd ??

#7 Chilon

Chilon
  • 1930 posts

Posted 06 July 2007 - 09:13

a nie ma moze tak w iphonach ze simlock sie sam zaklada na pierwsza wlozona karte? w simensach chyba tak jest. ze simlock fabrycznie nie ma sim'a, ale gdy wlozy sie karte ery to blokowal sie na wszytkie inne. itd ??

Nie jest tak w siemensach ;)

#8 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 July 2007 - 10:04

z tego co ja wiem, to iphone w usa nie ma zadnej karty sim... maja one byc dostosowane do nich dopiero w europie ;] ale to nic pewnego ;]

#9 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 July 2007 - 10:45

z tego co ja wiem, to iphone w usa nie ma zadnej karty sim... maja one byc dostosowane do nich dopiero w europie ;] ale to nic pewnego ;]

To żeś wypalił....:) iPhone bez karty SIM:)

#10 jac.zuz

jac.zuz
  • 231 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 July 2007 - 11:02

napisalem ze to tylko taka niepewna informacja :P

#11 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 06 July 2007 - 11:29

hehe :D Cos chyba za malo czytales o iPhone. Jest pelno zdiec z wyjetą kartą sim.

#12 loly

loly
  • 961 posts

Posted 06 July 2007 - 11:47

karta sim w iphonie jest ale chyab troszke inna niz w polsce ja dzisiaj sobei ja wyjme i sprawdze

#13 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 06 July 2007 - 11:51

Bo on karty nie ma takiej jaką my znamy. Ma na nią miejsce- w sumie to ma dwa miejsca. Posłuchajcie podkastu polskieditroit W iPhone dostępnego dla sieci AT&A jest chip, numer itp przydziela się przez iTS. Jest też slot na zwykłą kartę...

#14 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2007 - 11:57

iPhone ma już włożoną kartę SIM w momencie zakupu - resztę (wybór taryfy, aktywacja) jest dokonywana samodzielnie przez użytkownika poprzez iTunes. Kupno Samo kupinie iPhone nie oznacza. że od tego dnia masz abonament itp. możesz to zrobić i miesiąc po zakupie.

#15 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 06 July 2007 - 14:24

Prawie jak iPhone bez simlock'a ---> http://www.komputers...ci/news9611.asp

#16 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 06 July 2007 - 14:39

Prawie jak iPhone bez simlock'a ---> http://www.komputers...ci/news9611.asp

To nie jest "prawie jak iPhone bez simlock'a" tylko to jest "aktywowany iPhone"..
Jedna z dwoch blokad zostala zlamana - jeszcze tylko wymysla jak zlamac simlocka i telefon bedzie dzialal normalnie w kazdej sieci..

#17 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 06 July 2007 - 22:51

Samo kupinie iPhone nie oznacza. że od tego dnia masz abonament itp. możesz to zrobić i miesiąc po zakupie.

Albo w ogóle :D

#18 loly

loly
  • 961 posts

Posted 07 July 2007 - 02:00

ok wiec moj iphone ma tylko jeden slot na karte sim wyglad jest identyczny jak karty polskie czyli prostokacik z ucietym rogiem jutro jak otworze ta klapke-szufladke to wsadze karte do swojej nokii :) aha a co do abonamentu to ja mam inny :) nie mam tych co prezentowalo at&t na stronach apple.com ja mam go phone czyli cos takiego jak mix w plusie :) a co do aktywacji to mialem problem gdy wpisalem swoj zip code (kod pocztowy) w pytaniu "gdzie bede uzywal swojego iphona" to pokazala mi sie wiadomosc ze w moim regionie nie ma zasiegu i nie moge aktywowac swojego iphona :/ udalem sie wiec na strony at&t zeby zobaczyc gdzie maja zasieg sprawdzilem i zmienilem zip na inny z miejsca gdzie maja super zasieg wpisalem adresrestauracji wzietej z yellowpages.com :) a w adrez billingu wpisalem swoj adres zamieszkania:) haha i pomyslec ze przez taka glupote nie mozna aktywowac swojego iphona i trzeba kombinowac zeby to zrobic ;)

#19 rzeziol

rzeziol
  • 279 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2007 - 10:03

Skoro juz mozna miec iPhona-iPoda to moim zdaniem do znikniecia problemow z simlockiem pozostal gora mieciac. Wtedy to dopiero ruszy sprzedaz iPhonow ;-)

#20 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 09 July 2007 - 13:59

tadam

http://di.com.pl/new...a_z_iPhone.html

#21 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 09 July 2007 - 15:30

tadam

http://di.com.pl/new...a_z_iPhone.html

Za droga jak na razie sie robi ta zabawa z iPhonem... 500-600 dolarów za sam aparat + 175 bodajże za zerwanie umowy z AT&T + ok. 50 dolców za oprogramowanie do simlocka... Mnie powoli przechodzi ochota na iPhone'a... Ale jak będę miał okazję kupić gdzieś okazyjnie... Czemu nie? :)

#22 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 09 July 2007 - 15:40

Po pierwsze, jeśli zerwiesz umowe w przeciagu miesiaca od podpisania - nie placisz zadnej kary, a dodatkowo jesli zerwiesz ja w ciagu 3 dni - zwracaja koszty aktywacyjne..
Ale po co sie w to bawic, skoro mozna juz inaczej zarejestrowac iPhona calkiem za darmo ? :)

Swoja droga to nie wychodzi tak drogo..
iPhone - 500 - 600 $
Wysylka z USA - 20 $
Simlock - 50 $
Aktywacja - free
Wtyczka do ladowarki - 50 PLN (http://www.allegro.p...book_ipod_.html).

Co daje za najtansza wersje (przy srednim kursie dolara: 2,8 ) ~ 1650 PLN

Drogo? To co powiecie na zwiazanie sie na dwa lata z AT&T? ;)

#23 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 10 July 2007 - 18:33

Łał :D Gdyby nie to,*że ten telefon ma prawie same wady kupiłbym go :D

#24 swistak

swistak
  • 235 posts

Posted 11 July 2007 - 01:19

i gdyby nie to ze ta strona z unlockiem iphone to scam - nikomu jeszcze nie udalo sie odblokowac iphone za ich pomoca...

#25 clarq

clarq
  • 206 posts

Posted 11 July 2007 - 20:37

Łał :D Gdyby nie to,*że ten telefon ma prawie same wady kupiłbym go :D

jakie wady? ja nie znalazlem ani jednej.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users