Android nie ma prawdziwej wielowątkowości takiej jak w MeeGo, Tizen czy BlackBerry OS 10.W sumie może to być spowodowane tym że android jako jedyny ma prawdziwa wielowątkowość oraz tym że udostępnia znacznie więcej "opcji" oraz tym że developerzy od google nie mają czasu na dopracowanie softu bo pra do przodu raczej za możliwościami systemu

iOS 5 czy Android 4.0 - przegląd i porównanie najpopularniejszych systemów mobilnych
Napisano 13 czerwca 2012 - 23:07
Napisano 13 czerwca 2012 - 23:22
Napisano 13 czerwca 2012 - 23:56
Jeżeli prawdziwą wielowątkowością nie nazwiesz tego że przeglądarka pobiera i renderuje stronę podczas gdy ty strzelasz sobie ptakiem w świnkę, to czym jest w twoim wydaniu wielowątkowość?
Otwieranie aplikacji w oknach i praca na obu (lub wiecej) na raz. Jak na windowsie czy osx. Tyle, ze na telefonie nawet jakby mial 5 czy 6 cali jest to niewykonalne. Po to powstal "inteligentny" multitasking.
SGS3 ma namiastke "prawdziwego" MT, ze mozna okno z filmem majtnąć do konta i odpisac na sms. Not very impressive...
Napisano 14 czerwca 2012 - 07:45

Tiling window manager - Wikipedia, the free encyclopedia
Czyli Linux z Androidem oraz listą menadżerów z linka powyżej przestaje być systemem wielozadaniowym, a np. z Gnome i KDE już jest?
Aha, Android wspiera wiele okien na jednym ekranie - to tak dla jasności. Nie jest to wykorzystywane poza kilkoma podstawowymi przypadkami, gdzie ma to sens na małym ekranie.
Androidowa wielowątkowość oparta jest na procesach linuksowych - bez pliku/partycji wymiany, za to z "Low memory killerem".
Napisano 14 czerwca 2012 - 08:55
Wolałbym zrobić to wg oficjalnej instrukcji Apple, tak dla pewności.
Poszukaj może na stronie Samsunga jak zrobić custom firmware ;-)
Napisano 14 czerwca 2012 - 09:06
Poszukaj może na stronie Samsunga jak zrobić custom firmware ;-)
Proszę: Building for devices | Android Open Source
Aakurat nie jest to strona Samsunga, a Google, ale mam nadzieję, że nie ujmuje jej to znaczenia. W drzewie z modułami znajdziesz też oficjalne wsparcie dla Samsunga.
PS. Ma ktoś tego linka?
Napisano 14 czerwca 2012 - 09:13
No właśnie bo samsung rozwija własny system a że robi co popadnie to znajdziesz poradniki do różnych systemów.Aakurat nie jest to strona Samsunga
PS:
Mam wrażenie że tylko czekałeś żeby wklepać ten link.
Napisano 14 czerwca 2012 - 09:18
No właśnie bo samsung rozwija własny system a że robi co popadnie to znajdziesz poradniki do różnych systemów.
PS:
Mam wrażenie że tylko czekałeś żeby wklepać ten link.
Tzn. co jest nie tak - jak rozumiem stwierdzasz jakieś "ale" - mogę zbudować sobie Androida na telefon, który właśnie leży u mnie na biurku. Mogę i robiłem to wielokrotnie, i nie hobbystycznie. Przy oficjalnym wsparciu dostawcy oprogramowania i producenta sprzętu. A to, że Samsung ma też Badę, wytwarza lodówki i produkuje samochody naprawdę nie ma znaczenia w kontekście tego konkretnego zadania. I wsparcia developerów i modderów. Chyba, że jakiś związek jest, a ja go nie widzę?
Ależ oczywiście, odniosłeś bardzo dobre wrażenie!

Napisano 14 czerwca 2012 - 15:28
Gość_fuzzy_*
Napisano 14 czerwca 2012 - 19:15
Napisano 14 czerwca 2012 - 21:34
Napisano 14 czerwca 2012 - 21:46
Zbudowałeś sobie Androida? A to ciekawe, na jaki model telefonu? Gdzieś twoją twórczość można zobaczyć, przetestować? Od ponad 3 lat związany jestem z Androidem, ale Ciebie z for nie kojarze. A tymbardziej jako kucharza romów.
Tak zbudowałem, nie sobie, tylko dla klienta - w ramach projektów. ADP, Nexus S i różne prototypy. Tak, można zobaczyć - na pewno używasz mojej twórczości (przynajmniej jednej rzeczy, nad którą pracowałem). Cóż, ja Ciebie też nie kojarzę. Ale to dobrze, NDA działa.
[EDIT] Kucharza romów? Nie robię tego hobbystycznie, jak wcześniej napisałem.
Napisano 20 sierpnia 2012 - 18:35

Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:06
Napisano 28 sierpnia 2012 - 19:26
[/COLOR]
Właśnie tego się obawiam najbardziej.
To aż tak bardzo źle z nim jest? Byłem nastawiony na ten fonik, ale po takich opiniach zastanawiam się jeszcze nad nexusem, note i oczywiście ten 4S ciągle za mną chodzi
Miałem HTC HD i po nim HD7 z ekranem 4,3",ale padła płyta główna.Od miesiąca używam iPhona 4S i różnica w wielkości ekranu wcale mi nie przeszkadza.Za to system rewelacja.
Napisano 28 sierpnia 2012 - 19:31
Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:55
Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:03
Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:06
Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:09
Właśnie,jak już ktoś sie uprze i poświeci gwarancji to ok.Ale w Androidzie to norma,wchodzisz w google play wybierasz jaki,instalujesz i tyle
Jakiś czas temu oddawałem do serwisu iPhone'a, na którym był JB, nie było żadnego problemu, bo po przywróceniu ustawień fanrycznych nie ma śladu po tym, że coś było robione, więc gwarancji się nie traci.
Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:12
Właśnie,jak już ktoś sie uprze i poświeci gwarancji to ok.Ale w Androidzie to norma,wchodzisz w google play wybierasz jaki,instalujesz i tyle
A Androida rootujesz...
Napisano 29 sierpnia 2012 - 21:03
Jakiś czas temu oddawałem do serwisu iPhone'a, na którym był JB, nie było żadnego problemu, bo po przywróceniu ustawień fanrycznych nie ma śladu po tym, że coś było robione, więc gwarancji się nie traci.
Gorzej jak padnie dock lub coś na płycie głównej. Wtedy flasha nie wylutujesz żeby pozbyc sie JB

---------- Wpis dodano o 22:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:01 ----------
A tak swoją drogą, chyba zaczekam na iOS 6 i zrobie podobną pracę porównującą go do Android'a 4.1. Żeby nie było monotonnie, tym razem na tabletach

Napisano 06 października 2012 - 23:01
Niby pod jakim względem?iPhone 5 się chowa przy S III.
Napisała wieloletnia użytkowniczka iPoda Touch 2G i iPhone 3GS.
Przecież S III jest plastikowy, ma kiepski wyświetlacz, krótko działa na baterii i nawet Google Music w nim nie działa.
Napisano 07 października 2012 - 07:04
Ty mi mówisz, że SIII działa krótko na baterii? Chyba go nie używałeś, tak sądze.Niby pod jakim względem?
Przecież S III jest plastikowy, ma kiepski wyświetlacz, krótko działa na baterii i nawet Google Music w nim nie działa.
Napisano 07 października 2012 - 08:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych