Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5 czy Android 4.0 - przegląd i porównanie najpopularniejszych systemów mobilnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#101 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 czerwca 2012 - 17:15

Zgadza się nie jest, ale trzeba wgrać żeby wgrać programik dzięki któremu będzie szło np. nagrywać rozmowy gsm , w iphonie nie ma nagrywania rozmów i nie ma możliwości ubicia iphona sama cydia jest nieszkodliwa tak jak root na androidzie

#102 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 czerwca 2012 - 22:36

Wychodzi na to, że w Android'zie najgorsi są użytkownicy ;)

#103 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 czerwca 2012 - 09:27

W iphonie też...

#104 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 czerwca 2012 - 15:27

No Ci Jailbreak'ujący i marudzący, że potem coś nie działa w telefonie za 3k...

#105 deadswine

deadswine
  • 29 postów

Napisano 09 czerwca 2012 - 00:37

A ja nie mam jalbreaka a i tak przerywa połączenia, często nie mogę odebrać telefonu, wysyła sms do osoby do której nie pisałem, ech...

#106 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 10 czerwca 2012 - 09:50

zawsze miałem iPhone, czasami chwilowo używalem Androida ale jakoś to nie było dla mnie. Moze dlatego że były to słabsze modele, dopiero od jakiegoś czasu jak dostałem i9100 (Galaxy S2) to system Android zaczął mi sie podobać i to nawet bardzo. Czasami ciągnie mnie dalej do iPhone (jednak wiele lat z nim robi swoje), ale posiadając iPada czy Macbooka, już nie odczuwam aż takiej potrzeby by jeszcze mieć telefon od Apple. Może po wejściu Piątki, znów się nad tym zastanowię. Póki co, tak na szybko jak bym miał porównać oba systemy, to oba mają swoje plusy i minusy. Pewnie wszystko już w temacie zostało powiedziane. Co mi się bardzo podoba w Androidzie, na dobrym sprzęcie działa naprawde niesamowicie szybko, mamy dostęp do wszystkich funkcji pod reką, ustawiamy na pulpicie (pulpitach) co chcemy i gdzie chcemy. Tego mi brakowało w iPhonie. Ale gdybym znów dostał iPhone w ręce, pewnie znów bym się zakochał. Ps. Użytkownicy Androida mogą dostać dodatkowe 48GB na Dropboxie ;)

#107 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 czerwca 2012 - 16:03

Ps. Użytkownicy Androida mogą dostać dodatkowe 48GB na Dropboxie ;)

Chciałem sobie wgrać tego dropboxa z sgs3 ale juz na xda im pozabierali dodatkowe miejsce (:

Na ios nie ma tyle problemów z drenażem baterii, na ICS muszę ciągle kontrolować żeby jakiś soft nie wciągał baterii a telefon wchodził w stan uśpienia
Ostatnio okazało się że telefon wybudzały systemowe dźwieki klaiszy ekranu i blokady (audio_out_1) porażka

#108 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 10 czerwca 2012 - 16:08

Chciałem sobie wgrać tego dropboxa z sgs3 ale juz na xda im pozabierali dodatkowe miejsce (:

Na ios nie ma tyle problemów z drenażem baterii, na ICS muszę ciągle kontrolować żeby jakiś soft nie wciągał baterii a telefon wchodził w stan uśpienia
Ostatnio okazało się że telefon wybudzały systemowe dźwieki klaiszy ekranu i blokady (audio_out_1) porażka

u mnie działa i nic nie zabrali :) wystarczyło wgrać dropboxa z pliku zip i to wszystko. Ja z baterią nie mam problemu, wszystko zależy od tego jaki kernel się wrzuci. Ale to może zalezne też jest od modelu, i9100 ma duże wsparcie (w sumie niska cena jak na taki sprzęt).

#109 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 czerwca 2012 - 18:25

Najwyżej zabiorą tez zrobiłem sobie 50GB :) Kernele , custom romy to jest grzebanie, bateria powinna trzymać normalnie na oficjalnym romie a nie żeby użytkownik musiał dochodzić co jest grane. Na Note tez jest masę wsparcia ale jak pisałem nie o to chodzi żebym siedział na xda żeby mi telefon normalnie działał.

#110 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 czerwca 2012 - 19:53

Najwyżej zabiorą tez zrobiłem sobie 50GB :)
Kernele , custom romy to jest grzebanie, bateria powinna trzymać normalnie na oficjalnym romie a nie żeby użytkownik musiał dochodzić co jest grane.
Na Note tez jest masę wsparcia ale jak pisałem nie o to chodzi żebym siedział na xda żeby mi telefon normalnie działał.

Trzeba było kupić tel Google'a ;)

#111 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 10 czerwca 2012 - 23:46

Ja tam wole zaoszczędzić dużo $ i zamiast np. kupna Nexus'a S, kupić SGS, pobawić się 5 minut wgrywaniem i mieć to samo/lepsze, co na droższym ( lecz z tym samym HW ) Nexus'ie S.

#112 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 czerwca 2012 - 23:57

Święty spokój jest bezcenny. Zaoszczędzisz stówke, dwie i skończysz jak klient renault naprawiajac swoje auto młotkiem w garażu.

#113 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 11 czerwca 2012 - 05:10

Święty spokój jest bezcenny. Zaoszczędzisz stówke, dwie i skończysz jak klient renault naprawiajac swoje auto młotkiem w garażu.

Akurat w dzisiejszych czasach to kiepski przykład.

#114 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 11 czerwca 2012 - 08:21

Trzeba było kupić tel Google'a ;)

Jak kupie to iphone tylko minimum ekran 4.3 cala

#115 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 11 czerwca 2012 - 18:44

Homer miałeś już może styczność z Galaxy S3 ? Powiem szczerze, że mnie kusi (akurat mam przedłużenie umowy w t-mobile :D) jak tam wygląda ICS? Też w miarę bezproblemowy? Ipka lubię i póki co go nie zmienię na nic innego bo dla mnie jest idealny ale kusi wrócić znów do flagowca Samsunga ;) . HTC do mnie nie przemawia i to ohydne sense.

#116 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 11 czerwca 2012 - 20:19

Bardzo niedopracowany jest.

#117 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2012 - 20:30

Ogólnie samsung dał ciała z icsem.

#118 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:02

To HTC lepiej dopracowało nakładkę w ONE X ? HTC do mnie nie przemawia kompletnie, miałem pierwszego Galaxy S był nawet znośny i właśnie zastanawiam się nad trójeczką bo w moim abo mam ją za 99zł o ile dobrze pamiętam. Co w nim nie tak? Zawiesza się, tnie, jakieś znaczące bugi posiada?

#119 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:12

Wszystko na raz, jak chcesz sensowny telefon z Androidem to popatrz na Motorole Razr Maxx i Razr HD. A z innych ciekawie zapowiadają się nowe Nokie z Windows Phone 8 Apollo, których premiera będzie 20 czerwca. Oraz nowe BlackBerry z BBOS 10.

#120 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 czerwca 2012 - 21:23

Homer miałeś już może styczność z Galaxy S3 ? Powiem szczerze, że mnie kusi (akurat mam przedłużenie umowy w t-mobile :D) jak tam wygląda ICS? Też w miarę bezproblemowy? Ipka lubię i póki co go nie zmienię na nic innego bo dla mnie jest idealny ale kusi wrócić znów do flagowca Samsunga ;) . HTC do mnie nie przemawia i to ohydne sense.

Nie, jeszcze nie. Natomiast jesli on Jelly Bean dostanie po pol roku jak SGS2 ICS'a to juz mnie nawet nie interesuje chodzenie do media marktu i macanie go...

Ja bym już predzej zaryzykowal to HTC. Podobno nawet Desire HD ma dostac ICS a to juz blisko 2 letni telefon co dobrze o tej firmie swiadczy. No i tegra 3 = tegra zone. Pare exclusive'ow sie trafi.

A tak serio to chyba juz wszyscy sie domyslaja, ze jakikolwiek telefon z nakladka to dla mnie telefon z zespołem wad wrodzonych.

#121 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 11 czerwca 2012 - 23:05

Dzięki Homer ;) wiem, że nie przepadasz za nakładkofonami :P ale chyba jakąś tam styczność z różnymi smartami masz ;). HTC One X odpada przez : bootloader to po pierwsze, nie podoba mi się to 2, a po trzecie sense (koszmar jakich mało) i jako czwarte po lekturze o nim na forum android odpada już zdecydowanie. Jeszcze na horyzoncie pojawia się LG 4X HD. Chyba zaryzykuje i wezmę SGS 3 najwyżej sprzedam ;). Na Blackberry jeszcze za młody jestem chociaż ciekawi mnie co pokażą ciekawego ;)

#122 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 czerwca 2012 - 00:04

Mysle, ze dopoki ma aktualny system (4.0.4) mozna go kupic, wyprobowac i sprzedac. No i nie wiem, czy zmiesci Ci sie w dloni/kieszeni to juz sam oceń, najlepiej wlasnie w jakims saturnie czy MM. No i pamietaj, ze nadchodzi główny bohater tego forum jesli w ogole iOS Cie interesuje ;) A nigdy nie wiadomo, czym Microsoft jeszcze zaskoczy! Moje oczy beda wlasnie w strone WP8 zwrocone tej jesieni :)

#123 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 czerwca 2012 - 01:53

Dzięki Homer ;) wiem, że nie przepadasz za nakładkofonami :P ale chyba jakąś tam styczność z różnymi smartami masz ;).
HTC One X odpada przez : bootloader to po pierwsze, nie podoba mi się to 2, a po trzecie sense (koszmar jakich mało) i jako czwarte po lekturze o nim na forum android odpada już zdecydowanie. Jeszcze na horyzoncie pojawia się LG 4X HD.
Chyba zaryzykuje i wezmę SGS 3 najwyżej sprzedam ;).

Teraz to za bardzo się nie opłaca, bo już chodzą po 2150 zł, a za dwa tygodnie jak wyjdzie Android 5.0 Jelly Bean cena spadnie jeszcze bardziej.

Mysle, ze dopoki ma aktualny system (4.0.4) mozna go kupic, wyprobowac i sprzedac. No i nie wiem, czy zmiesci Ci sie w dloni/kieszeni to juz sam oceń, najlepiej wlasnie w jakims saturnie czy MM. No i pamietaj, ze nadchodzi główny bohater tego forum jesli w ogole iOS Cie interesuje ;) A nigdy nie wiadomo, czym Microsoft jeszcze zaskoczy! Moje oczy beda wlasnie w strone WP8 zwrocone tej jesieni :)

Nokia już zaskoczyła Snapdragonem S4, ekranem Full HD i slotem kart micro SD.

#124 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 12 czerwca 2012 - 22:08

IP4S mam i nie zmienię ;) nad 5 zastanowię się jak wyjdzie ;) i jak wtedy ceny 4S będą się kształtowały czy sprzedam fajnie czy też nie. SgS 3 mam w abo za małą kwotę bo raptem 49zł jak dzisiaj rozmawiałem z opiekunem więc kusi. WP8 mi się nie podoba, szczególnie te kafelki itp, jedynie co przemawia za Nokią to jakość wykonania ich modeli.

#125 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 czerwca 2012 - 22:13

IP4S mam i nie zmienię ;) nad 5 zastanowię się jak wyjdzie ;) i jak wtedy ceny 4S będą się kształtowały czy sprzedam fajnie czy też nie. SgS 3 mam w abo za małą kwotę bo raptem 49zł jak dzisiaj rozmawiałem z opiekunem więc kusi. WP8 mi się nie podoba, szczególnie te kafelki itp, jedynie co przemawia za Nokią to jakość wykonania ich modeli.

Napisz to jeszcze raz po polsku ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych