@seb235 trzymaj się lepiej tematu, masz to G1 i super ale temat jest o mac'ach
Owszem mogę się trzymać tematu, jak dla mnie lekceważenie apple jest jednak czymś normalnym w polsce z względu na poziom cen, powiem szczerze jak by ktoś z moich znajomych chciał kupić mini lub iMaka to od razu bym odradził, godnym polecenie jest tylko Mac Pro no i oczywiście całe oprogramowanie które jest świetne. Jeżeli chodzi o sprzęt to tak jak pisałem :
- Apple Keyboard Silver na jej wbudowanym USB nie udało mi się nic uruchomić, każde moje urządzenie odmawia współpracy, oczywiście mogę je potraktować jako ozdobę
- Klawiatura ta przestała działać podczas uruchamiania - Dzięki apple bo nawet waszej infolinii nie wiedzą o co chodzi.
- Dzięki apple za niedziałające HUBY USB, PS ile macie % od sprzedaży każdego działającego ?
- Dzięki apple za to że mój komputer nie chce się uruchamiać po niecałych dwóch latach, tylko dioda świeci tak jak powinna.
- Dzięki apple za to że komputer uszkodzi każdą płyte (CD/DVD) która nie jest firmowa bez względu na napęd, a na PC wszystko bez problemu.
- Dzięki apple za utratę gwarancji w przypadku dołożenia ramu do mini na własną ręke.
- Dzięki apple za padające połączenie internetowe bez przyczyny z jednoczesnymi zamrożeniami systemu trwające kilka sekund (KABEL)
- Luźne USB wtyczki się chwieją tak że same momentami przestają kontaktować bez przyczyny
- Z tą klawiaturą też są dziwne historie bo ja od kiedy mam maka to każda klawiatura od manty przez inne USB do Applowskiej traci połączenie z makiem i trzeba ją wpiąć ponownie (działa a po chwili zero reakcji), a to już po prostu skandal.
-I wiele więcej ... , co lepsze żadne z tych problemów nie występują na iMaku G3, ale to świadczy tylko o pogarszającej się jakości sprzętu.
Z PC też są problemy, i nie jest idealny, ale każdy problem da się rozwiązać a tu nie mogę zrobić nic bo nawet szanowne apple nie wie jak. Na moim starym iMaku G3 żadne z tych dolegliwości nie występują, po tym doświadczeniu na pewno nie kupie i nie polecę nikomu komputera apple dedykowanego dla domu jak mini czy iMac. Chciałem wejść w apple i uzyskałem pełną satysfakcje na rok, potem niestety zaczęły się tylko problemy, nie mam pojęcia czy to jest problem z sprzętem czy z oprogramowaniem bo na windzie chodzi okej, może OS X Snow Leopard coś zmieni w końcu mamy już "Golden Master" aczkolwiek ja już się zraziłem do tego i sytuacja wygląda mniej więcej tak :
PC - Dobry Sprzęt
MAC - Super Oprogramowanie
Gdyby połączył PC z oprogramowaniem APPLE i działało by to tak jak na maku to było by super, jeszcze nie testowałem ale na pewno to zrobię.
I po tym wszystkim mam napisać że osoby odradzające apple nie mają racji ?