Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Lekceważenie Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
458 odpowiedzi w tym temacie

#326 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:26

Chyba chce przez to powiedzieć że jego mama jest bardziej obcykana od innych mam :)

#327 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:29

Mój fanboizm i hipnoza osaczyły mnie w jabłkowym świecie. :lol:

skad ja to znam... ;-)

zaczalem juz zbierac kase zeby wytatuowac sobie nadgryzione jablko na czole... :lol: :lol: :lol:

---- Dodano 17-04-2010 o godzinie 15:31 ----

Więc do czego doszliście w końcu? Co jest lepsze MAC, czy PC?

PC

@up: Jeżeli masz pisać bezwartościowe posty, to szkoda twojej i naszej energii na napisanie i odczytanie wiadomości...

;-)

#328 tbgkol

tbgkol
  • 293 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:35

@up: Jeżeli masz pisać bezwartościowe posty, to szkoda twojej i naszej energii na napisanie i odczytanie wiadomości...

#329 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:45

Biorąc pod uwagę temat wątku można potwierdzić, że Apple w Polsce jest lekceważone, czy też niedoceniane. Nawet na forum o Apple nie można napisać, że OS X jest lepszy, bo zaraz jest się posądzanym o niedojrzałość, sekciarstwo, fanboizm itd. Po wielu flejmach Windows vs OS X wypracowała się standardowa odpowiedź "doświadczonego" - "Oba systemy są OK, zależy co komu pasuje.", w sumie sensowna. Ta odpowiedź jest reakcją obronną na ciągłe zaczepki.

Jednak tezę autora wątku można uznać za udowodnioną w świetle tych faktów. :rolleyes:

Ja tam wolę Mac OS X i to bardzo wolę.

Pozdrawiam

#330 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:45

Bez osobistych wycieczek proszę

#331 tbgkol

tbgkol
  • 293 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:57

Nawet na forum o Apple nie można napisać, że OS X jest lepszy, bo zaraz jest się posądzanym o niedojrzałość, sekciarstwo, fanboizm itd.

Ależ można! Jednak trzeba tu dodać, że nikt nie posądza o takie rzeczy osoby, które umieją skonstruować argument na poparcie tezy, iż "Windows to syf", a nie tylko powiedzenie "Windows to syf, bo ja go uważam za badziewie".

#332 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 kwietnia 2010 - 16:59

Ależ można! Jednak trzeba tu dodać, że nikt nie posądza o takie rzeczy osoby, które umieją skonstruować argument na poparcie tezy, iż "Windows to syf", a nie tylko powiedzenie "Windows to syf, bo ja go uważam za badziewie".

;-) przepraszam jezeli urazilem

#333 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 kwietnia 2010 - 17:09

Niby to jest forum apple, a 3/4 użytkowników nie ma i nie miała (tak na poważnie) styczności z makiem. Większość to tylko użytkownicy iPhone/iPod. Oczywiście bez urazy, nic do tego nie mam. Ale ja używam równolegle i OS X i Win 7 (windowsa jednak dużo rzadziej). Jakoż Win 7 w porównaniu do swojego poprzednika jest o lata świetlne lepszym systemem to tak OS X jest po prostu bardziej intuicyjny (są na tym świecie ludzie, którzy nigdy nie używali komputerów i win czasem potrafi utrudnić naukę obsługi systemu). Ogółem kłótnia jest odwieczna i zawsze będzie. Mac OS X zawsze pozostanie tą resztą ponieważ nie zainstalujemy tego systemu na każdym komputerze, gdyby tak było to myślę że więcej osób sięgało by po system Apple. Jednak nie na tym apple zależy, a spór jak już wspomniałem nigdy się nie skończy.

#334 shaper

shaper
  • 171 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 19:27

Ja faktycznie nie mialem stycznosci z makami, tylko tyle co w sklepie. Ale interesuja mnie inne systemy, inne alternatywy. Nawet o ile pamietam jeszcze w grudniu ostatniego roku rozwazalem powaznie zakup imaca. Ale po przegladnieciu tego forum, poczytaniu o wielu problemach z nowymi imacami zainwestowalem w pc. Ale czytam dalej i kto wie, moze kiedys przeniose sie na mac os. Najlepiej jakbym takiego maczka dostal na tydzien wtedy bym wiedzial na 100% czy system spelni wszystkie moje oczekiwania ;).

#335 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 20:06

Mac OS X zawsze pozostanie tą resztą ponieważ nie zainstalujemy tego systemu na każdym komputerze, gdyby tak było to myślę że więcej osób sięgało by po system Apple. Jednak nie na tym apple zależy, a spór jak już wspomniałem nigdy się nie skończy.

zdziwiłbym się gdyby apple na to pozwoliło, straciliby grube miliony z powodu braku zainteresowania ich komputerami ;)
co jak co ale nie jeden PC jest lepszy od maka a niestety nie idzie na nim legalnie zainstalować OSX i tym z apple o to właśnie chodzi

#336 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 kwietnia 2010 - 20:07

:D gdybym chciał cokolwiek kupić to na większości for dyskusyjnych znalazłbym tylko opis problemów z tym sprzętem chyba ;) niestety to nie jest wyznacznik. mało osób pisze na forum np. jak to im się nic nie psuje, albo jak to mieli wspaniałe przeżycie z jakąś firmą czy serwisem, bo to niestety jakoś nie leży w naszej naturze krytykować? zawsze chwalić - przecież to wszystko MA tak być (jeżeli jest ok). to ma być NORMA, czemu mamy to lub kogoś chwalić?

#337 jarqu87

jarqu87
  • 24 postów
  • SkądBergisch Gladbach

Napisano 17 kwietnia 2010 - 20:13

Tez bylem kiedys taki glupi i balem sie macka :P teraz nie wobrazam sobie zycia bez jabluszka na biurku... to poprostu idealny komputer... wszystko jest tak proste i intuicyjne. poprostu kocham apple i wszstko co z ta firma zwiazane :D

#338 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 kwietnia 2010 - 20:19

Czy gry działają na Macu? :)

#339 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 20:24

kilka, ale lepiej zainstalować sobie winde na boot campie i smigac jak na zwyklym PC ;)

(no chyba że pytasz dla jaj ;p )

#340 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 17 kwietnia 2010 - 21:49

Ej a propo tatuaży i tytułem szalejącego, ja sobie w maju robię symbol command na ramieniu :P

#341 m@rcinek

m@rcinek
  • 378 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 21:54

Nie łamiesz praw autorskich? :D

#342 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 17 kwietnia 2010 - 22:04

The "⌘" symbol, known as a Gorgon loop, Saint John's Arms or sometimes referred to as Saint Hannes cross, dates back to pre-Christian times. to chyba Stefan może mi skoczyć

#343 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:10

Coś? Czyli co znaczy?

nie wiem, czy uparcie bronisz tego twojego pc, czy po prostu nie miałeś styczności z Makami, bo spierasz się tak, jakby Win był dla ciebie wyrocznią, a Gates ojcem.. używałem win7/visty/xp i twierdzę że windows to kompletny syf w porównaniu do Maca, a jedynym jego plusem jest to, że uda się na nim odpalić czasem jakąś grę (pod warunkiem, że mi nie wywali blue-screena po drodze, lub instalator się nie zwiesi :lol:). stopień skomplikowania tych systemów jest o niebo wyższy od OS X'a pomijając już w ogóle szybkość działania i intuicyjność pracy.

gdyby nie monopol na oprogramowanie, i gdyby nie ceny Maczków to nikt by więcej tego szmelcu zwanego łindołsem nie używał.

pozatym - byłem niedawno w RTV EURO AGD i przy kasie zobaczyłem aktualizację vista -> w7 za jedyne 499zł... mimo ogromnej kolejki ludzi nie powstrzymałem się od wybuchu śmiechu... :lol:

#344 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:21

Sun z Solarisem :D

Co nie znaczy, że jest bardziej multimedialny czy fajniejszy.

Apple - Games

#345 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:29

używałem win7/visty/xp i twierdzę że windows to kompletny syf w porównaniu do Maca, a jedynym jego plusem jest to, że uda się na nim odpalić czasem jakąś grę (pod warunkiem, że mi nie wywali blue-screena po drodze, lub instalator się nie zwiesi :lol:).

tak, tak, od razu blue screen tobie wyskakiwał, przy podłączaniu klawiatury może napisz, koleś piszesz takie bajki jakbyś miał win 7/xp/viste na kompie 15 letnim...
coś mi się wydaje że nigdy tych systemow na oczy nie widziałeś
94r? fanatyczne dzieci powinny już dawno iść spać...

ps. używam windowsa (różne wersje) od 1996 roku, bo wtedy załatwiłem sobie pierwszego kompa i nawet na nim nie widziałem bluescreena - po prostu nigdy mi się to nie zdarzyło

#346 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:36

94r? fanatyczne dzieci powinny już dawno iść spać...

wypraszam sobie takie teksty w moim kierunku:!: mimo tego że mam 15 lat, na forum wszyscy jesteśmy równi, nie ma lepszych i gorszych. przypominam, że jak każdy inny użytkownik mam prawo do własnego zdania.

tak, tak, od razu blue screen tobie wyskakiwał, przy podłączaniu klawiatury może napisz, koleś piszesz takie bajki jakbyś miał win 7/xp/viste na kompie 15 letnim...
coś mi się wydaje że nigdy tych systemow na oczy nie widziałeś, a masz dzianych rodziców co tobie maca załatwili na pstryknięcie palcem..

tak, tak, oczywiście. śniadanie służba podaje mi codzień rano do łóżka, mam prywatnych nauczycieli, oraz własny basen kryty razem z sauną, gdy tylko chcę się zrelaksować. :lol: wypraszam sobie również teksty o dzianych rodzicach - na MacBooka pieniądze zbierałem prawie rok, i i tak potrzebowałem wsparcia rodziców (kupiłem używkę).

swojego w7 odpalałem na PIV 3.2/8600GT/2GB DDR. działał o wiele wolniej niż SL na moim MacBooku, gdy odpalałem czasem grę a'la san andreas/nfs most wanted wyskakiwał mi bluescreen, tak po prostu bez powodu - choć częściej zdarzało mi się to na xp. o programach typu Lightroom/Photoshop nie wspomnę, na Macu działają one o niebo szybciej. sam OS X jest o wiele stabilniejszy i prostszy od windy. nie wspominając już o tym, jak to vista zawiesiła mi się podczas instalacji gadu-gadu (zaraz po oficjalnej premierze visty)...

#347 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:38

wybacz, trochę się uniosłem jak zobaczyłem twojego typowego fanatycznego posta, ale wnerwiło mnie to. Masz rację, nie ma równych i równiejszych ale następnym razem staraj się zachować trochę obiektywizmu ;)

#348 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:44

obiektywizm zachowałem chociażby z tego powodu, że przed kupnem MB byłem zapalonym pececiarzem (graczem) i chciałem wszystkie własne pieniądze pakować tylko i wyłącznie w komputer, a to więcej ramu, nowa grafika, wydajniejszy proc... - Mac mnie skutecznie z tego wyleczył :D

#349 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:47

nie wiem, czy uparcie bronisz tego twojego pc, czy po prostu nie miałeś styczności z Makami, bo spierasz się tak, jakby Win był dla ciebie wyrocznią, a Gates ojcem.. używałem win7/visty/xp i twierdzę że windows to kompletny syf w porównaniu do Maca, a jedynym jego plusem jest to, że uda się na nim odpalić czasem jakąś grę

gdyby nie monopol na oprogramowanie, i gdyby nie ceny Maczków to nikt by więcej tego szmelcu zwanego łindołsem nie używał.

to są dowody na brak obiektywizmu ;)

#350 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 17 kwietnia 2010 - 23:49

czyli wracamy do punktu wyjścia :D moje własne zdanie jest powodem braku mojej obiektywności :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych