Lekceważenie Apple
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:55
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:59
i tu sie mylisz drogi kolego
zalezy czy uzywasz komputer do pracy, czy do gier i internetu.
mnie, jak i poprzednika, rowniez krew zalewa gdy mam chocby dotknac windowsa. pierwszy komputer mialem jakies 11-12 lat temu. gdy zaczalem UZYWAC komputera, a nie tylko na nim grac, zaczely sie problemy, nerwy. Raz nawet rozwalilem doszczetnie PC'ta (mialem na szczescie drugiego). od ponad dwoch lat mam mac'a. od kad kupilem mac'a nie denerwuje sie na komputer. wszystko chodzi plynnie, nic sie nie tnie. nieumiejetne uzywanie? brak wiedzy? prosze Cie... Windows to syf - te slowa potwierdzi wiele osob. Nienawidze windowsa i tego zacofanego systemu. Bill Gates pojdzie do piekla za "wymyslenie" czegos tak okrutnego dla ludzkosci.
Przykre jest ile oni czasu marnuja na tych zwisach systemu, twardych restartach, ciagle wyskakujacych okienkach, comiesiecznych formatach - hehehe... z jednej strony smiac sie chce, a z drugiej plakac.
Peace...
W sumie z pecetami jestem od wersji XT 8086, od czasów XP nigdy nie formatowałem dysku z powodu zwisu lub awarii, potem vista 64bit na stacjonarnym , glownie do gier, dwa lata bez zwisu formatu itp nie wspomne o kilku laptopach, zero problemow, pozbylem sie ich z powodu tandety fizycznej jaka soba prezentowaly. Wiec nie wie o co chodzi z tym MS, bo problemy skonczyly sie od czasu xpeka.
Tez od dwoch lat mam swoje maki, teraz nawet dwa i nie zamienie ich nigdy juz na pc ale na win w pracy nie narzekam.
Osobiście najpiękniejszych chwil swojego życia nie przeżyłem przed komputerem ale to już tak poza tematem.
to bylo napisane z ironia ;-)
ja rowniez sie z Toba nie zgadzam. Windowsa uzywalem do pracy a nie do grania. Od wielu lat nie bawie sie w takie rzeczy. Na nim sie nie dalo nic zrobic. Siedze od jakiegos czasu w branzy audio (Logic, ProTools, etc.). Windows sie do tego nie nadaja. Wiadomo - zawsze sie znajda zwolennicy. Ja od windowsa jak najdalej. Jesli chodzi o komputery to najgorsze co mnie w zyciu spotkalo. Zaluje ze lata temu sie nie przesiadlem. Do windowsa nie wroce nigdy. Jak mialbym zrezygnowac z Mac'a to przesiadlbym sie na Linux'a. Windows moim zdaniem, to sy.... ;-) ...stem operacyjny, ktory jest bardzo niedopracowany. Duzo by tu pisac, takich dyskusji bylo tysiace. Nie chce stawiac ostatniego slowa, Wy je postawcie. Ja juz napisalem co mialem do napisania i sprowokowalem off topic - przepraszam.
co do comiesiecznych formatow - nie napisalem, ze ja takie mialem... wnioskuje to po uzytkonikach windowsa. Ja formatowalem komputer co pol roku. Mialem orygnalnego windowsa i ciagle wyskakiwaly mi te smieszne okienka o zabezpieczeniach mimo ze mialem oryginalnego kasperskiego. wwalilem wiecej pieniedzy w system i zabezpieczenia niz... hmmm nie wiem co wymyslic. w kazdym razie duzo ;-)
szanuje decyzje kazdego. kazdy woli to na czym mu sie wygodniej pracuje. kazdy bedzie chwalic swoje. mam prawo miec swoje zdanie a moje upodobania do Mac'ow sa poparte wieloletnim doswiadczeniem z komputerami. odcinam sie od tematu. nie mam nic wiecej do dodania. milej dyskusji.
pozdrawiam wszystkich,
k.
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:00
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:06
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:06
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:16
to bylo napisane z ironia ;-)
ja rowniez sie z Toba nie zgadzam. Windowsa uzywalem do pracy a nie do grania. Od wielu lat nie bawie sie w takie rzeczy. Na nim sie nie dalo nic zrobic. Siedze od jakiegos czasu w branzy audio (Logic, ProTools, etc.). Windows sie do tego nie nadaja. Wiadomo - zawsze sie znajda zwolennicy. Ja od windowsa jak najdalej. Jesli chodzi o komputery to najgorsze co mnie w zyciu spotkalo. Zaluje ze lata temu sie nie przesiadlem. Do windowsa nie wroce nigdy. Jak mialbym zrezygnowac z Mac'a to przesiadlbym sie na Linux'a. Windows moim zdaniem, to sy.... ;-) ...stem operacyjny, ktory jest bardzo niedopracowany. Duzo by tu pisac, takich dyskusji bylo tysiace. Nie chce stawiac ostatniego slowa, Wy je postawcie. Ja juz napisalem co mialem do napisania i sprowokowalem off topic - przepraszam.
pozdrawiam wszystkich,
k.
Ja również nie mam zamiaru na osobistym komputerze wracać do Windowsa, ale... Nie można popadać w skrajności na podstawie swoich niepowodzeń z oprogramowaniem. A co do Linuxa lub raczej systemów linuxowych przez okres 2 lat na osobistym komputerze używałem Slackware Linux(ze środowiskiem KDE) - podobało mi się...kropka A co do niedopracowania Windowsa wyrażasz się dość nieprecyzyjnie, odnośnie Maka również nie sprecyzowałeś, no może oprócz uspokojenia systemu nerwowego ale przecież Mak to nie Nerwosol Według mnie slogany typu Windows/Mac/Linux/blebleble to syf jest nic nie mówiącym wyrażeniem swojego niezadowolenia poparte niczym. Nie chcę bronić Windowsa, ani gloryfikować OSX, ale uważam, że podejście tego typu jest dość dziecinne, nie popieranie tego co się mówi/pisze konkretnymi argumentami może spotkać się z ignorancją lub wyrobieniem o autorze opinii np: (nie obrażając Ciebie) rozwrzeszczanej blondynki która sama nie wie co chce.
Pozdrawiam.
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:17
ojoj to proste czy niektórzy dalej tego nie mogą zrozumieć, jeśli mac os lub linux byłby popularne tak jak windows to by tak samo dużo było wirusów i różnych luk. To tak jak testowanie bety starcrafta 2 , przed jej wypuszczeniem myśleli, że wszystko jest perfect, tylko poprawią jakieś nieznaczne bugi, optymalizację itd.., a okazało się jak przetestowało tylu graczy, że już wydali 8 poprawek zmieniających dość mocno cały balans czy skille.wirusów nie ma.
Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:26
YouTube - Mac vs PC Parody: The Unspoken Message - check it, rozbawilo mnie do lez....
Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:00
Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:14
Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:32
Napisano 16 kwietnia 2010 - 22:45
Napisano 16 kwietnia 2010 - 23:03
Napisano 16 kwietnia 2010 - 23:05
Napisano 16 kwietnia 2010 - 23:07
Napisano 17 kwietnia 2010 - 00:21
Napisano 17 kwietnia 2010 - 00:59
Napisano 17 kwietnia 2010 - 01:14
Biorac srednie zarobki w Polsce to naprawde jest sprzet luksusowy.
Bez przesady, Apple jest pod względem sprzedaży 11 marką komputerów w Polsce.
Przed takimi firmami jak Packard Bell czy Gateway.
Napisano 17 kwietnia 2010 - 06:23
Napisano 17 kwietnia 2010 - 08:42
Napisano 17 kwietnia 2010 - 09:19
Napisano 17 kwietnia 2010 - 10:05
Sam słabo się znam na komputerach jednak nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem opcji w windows..
dokładnie, a jak się nie umie szukać w panelu to później tak wychodzi że winda to syf i syf
Tak na rozluźnienie tematu:
Napisano 17 kwietnia 2010 - 10:18
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych