Lekceważenie Apple
Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:26
Napisano 15 sierpnia 2009 - 14:31
Mnie też wkurzają tacy ludzie..
Cytuję kolegę: ''Kupiłeś Maka bo Ci się podobało Jabłuszko?''
dostałem słowo w słowo identyczne pytanie od kolegi po zakupie MBP..
Napisano 17 sierpnia 2009 - 12:40
Napisano 17 sierpnia 2009 - 12:47
Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:20
Napisano 20 sierpnia 2009 - 10:28
Napisano 25 sierpnia 2009 - 11:10
Nie wytrzymałem - jak może ktoś woleć Audi nad Porsche? Przecież ludzie dzielą sią na tych co mają Porsche i tych co chcą je mieć... Złe porównanie Panie Psychopulse
Oczywiście żartuję i proszę tego nie brać do siebie (choć całkowicie poważnie nie rozumiem jak można preferować Audi... ).
podpisano
miłośnik Porsche
Kolego to że Ty wolisz porsche nie znaczy wcale, że reszta społeczeństwa, która go nie posiada musi je mieć. Ja osobiśce jeżeli byłoby mnie stać i miałbym wybór AUDI - PORSCHE wybrałbym to pierwsze. NIe dlatego żeby zaprzeczyć Twojemy wypaczonemu wyobrażeniu na temat motoryzacji ,ale dlatego że Audi jest poprostu wygodniejsze, większe i jak dla mnie bardziej komfortowe. Porsche to moża sie polansować czasami ale jako auto do jazdy na codzień myślę że się nie nadaje. A woóle jak możan tak szufladkować ludzi. To tak jak każdy mówi, że Ci co jeżdżą BMW to dresiarze. Ja miałem BMW i nie uważam się za dresiarza.
A wracając do tematu, jeżeli ludzie chcą mieć kompa z WIndą to niech mają. Jak chcą mieć z logiem jabłuszka to niech mają. Ja osobiście posiadam dwa laptopy, jeden z windą a drugi MB Alu. I jakoś nie czuje żalu do ludzi którzy używają np. LINUKSA
Napisano 19 września 2009 - 14:31
Napisano 19 września 2009 - 14:40
Napisano 16 października 2009 - 20:39
A czytałem sobie gazetę o komórkach. Patrzę a tu piszą ze iPhone ma system operacyjny Mac OS X 10.4.1
Dobrze wiedzieć . Rotfl.
iPhone OS jest bazowany na Mac OS X 10.4 (bodajże do wersji 2.2.1)
Napisano 16 października 2009 - 20:53
Napisano 16 października 2009 - 21:24
Napisano 16 października 2009 - 21:29
Jak raz pokochasz jabluszko, bedziesz je kochac do konca zycia. A windows to oczywiscie syf.
Hahahaha, ale się ubawiłem
Napisano 16 października 2009 - 21:37
Napisano 16 października 2009 - 21:39
tak, to ważniejsze niż rodzina i praca <3Pytanie tylko, czy komputer kupuje się po to by go kochać.
Napisano 16 października 2009 - 22:25
W
-A kto będzie tanki blaszany sprzęt kupował co wszytko na niego trzeba sprowadzać i jeszcze takie drogie ...
Tu miał akurat rację. Soft który jest mi niezbędny na mac'a jest droższy. Tak trochę generalizując...
Napisano 16 kwietnia 2010 - 18:40
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:05
Wszystkim teraz polecam maca i tłumacze z czym to się je. Często słyszę np. "O a to trzeba mieć specjalną wersję np. jakieś gry na maca" ? Brakuje u nas prawdziwego apple, reklam itd. wtedy więcej polaków zdecydowało by się na maci.
---- Dodano 16-04-2010 o godzinie 20:07 ----
ło, dopiero zobaczyłem że to trochę wykop
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:22
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:30
nieumiejetnosc obslugiwania tak popularnego systemu jakim jest Windows swiadczy jedynie o ograniczonej wiedzy, a nie o tym ze MacOS jest lepszy
to tylko komputer, a nie religia czy stan ducha ... az strach bierze jak emocjonalnie niektorzy do tego podchodza
i tu sie mylisz drogi kolego
zalezy czy uzywasz komputer do pracy, czy do gier i internetu.
mnie, jak i poprzednika, rowniez krew zalewa gdy mam chocby dotknac windowsa. pierwszy komputer mialem jakies 11-12 lat temu. gdy zaczalem UZYWAC komputera, a nie tylko na nim grac, zaczely sie problemy, nerwy. Raz nawet rozwalilem doszczetnie PC'ta (mialem na szczescie drugiego). od ponad dwoch lat mam mac'a. od kad kupilem mac'a nie denerwuje sie na komputer. wszystko chodzi plynnie, nic sie nie tnie. nieumiejetne uzywanie? brak wiedzy? prosze Cie... Windows to syf - te slowa potwierdzi wiele osob. Nienawidze windowsa i tego zacofanego systemu. Bill Gates pojdzie do piekla za "wymyslenie" czegos tak okrutnego dla ludzkosci.
DirtyHary - tez kiedys przekonywalem ludzi. Udalo mi sie tylko dziewczyne do Mac'a przekonac. Reszta to slepi ludzie, ktorzy boja sie jablka (nie liczac cfaniakuf z iPhone'ami, ktorzy nie uzywaja 1/10 jego mozliwosci). Przykre jest ile oni czasu marnuja na tych zwisach systemu, twardych restartach, ciagle wyskakujacych okienkach, comiesiecznych formatach - hehehe... z jednej strony smiac sie chce, a z drugiej plakac.
Pisze to z reka na sercu - od kad mam Mac'a, moje problemy nerwowe na tle systemu komputerowego sie skonczyly. Z MacOs'em przezylem najpiekniejsze chwile mojego zycia ;-)
Pozdrawiam nienawidzacych Microsoft.
Peace...
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:36
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:37
Kiedyś w byłym NRD ruscy tak zapieprzali na liczydłach, że nie jeden na kalkulatorze by nie nadążył za nimi. Chodzi o to że nie ma lepszego/gorszego, intuicyjnego/mniej intuicyjnego systemu (w sensie szybkości pracy). Do czego się przyzwyczaisz to na tym zapieprzasz jak motorek. Win czy OSX wszystko jedno.
masz prawo miec swoje zdanie
moje jest inne - windows to syf
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:42
moje jest inne - windows to syf
Dziecinada albo ograniczenie.
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:45
Dziecinada albo ograniczenie.
albo znienawidzenie ;-)
ps. a Ty co taki Robin Windows jestes? hehe I'm MacMan - lets fight!
Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:51
i tu sie mylisz drogi kolego
zalezy czy uzywasz komputer do pracy, czy do gier i internetu.
mnie, jak i poprzednika, rowniez krew zalewa gdy mam chocby dotknac windowsa. pierwszy komputer mialem jakies 11-12 lat temu. gdy zaczalem UZYWAC komputera, a nie tylko na nim grac, zaczely sie problemy, nerwy. Raz nawet rozwalilem doszczetnie PC'ta (mialem na szczescie drugiego). od ponad dwoch lat mam mac'a. od kad kupilem mac'a nie denerwuje sie na komputer. wszystko chodzi plynnie, nic sie nie tnie. nieumiejetne uzywanie? brak wiedzy? prosze Cie... Windows to syf - te slowa potwierdzi wiele osob. Nienawidze windowsa i tego zacofanego systemu. Bill Gates pojdzie do piekla za "wymyslenie" czegos tak okrutnego dla ludzkosci.
DirtyHary - tez kiedys przekonywalem ludzi. Udalo mi sie tylko dziewczyne do Mac'a przekonac. Reszta to slepi ludzie, ktorzy boja sie jablka (nie liczac cfaniakuf z iPhone'ami, ktorzy nie uzywaja 1/10 jego mozliwosci). Przykre jest ile oni czasu marnuja na tych zwisach systemu, twardych restartach, ciagle wyskakujacych okienkach, comiesiecznych formatach - hehehe... z jednej strony smiac sie chce, a z drugiej plakac.
Pisze to z reka na sercu - od kad mam Mac'a, moje problemy nerwowe na tle systemu komputerowego sie skonczyly. Z MacOs'em przezylem najpiekniejsze chwile mojego zycia ;-)
Pozdrawiam nienawidzacych Microsoft.
Peace...
Muszę się z Tobą nie zgodzić. Również od dwóch lat używam Maka, ale Windowsa mam na co dzień w pracy i nie uważam, że jest to syf, system jest w porządku, codziennie pracuje na nim po 8-9 godzin i nie mam z nich najmniejszych problemów. Zanim kupiłem Maka używałem Windowsa 95, 98 i XP. Z Windowsów 95 i 98 nie ma co porównywać do nowocześniejszego XP, nie ta liga, ale sam XP również działał ok, nie zawieszał się, a pracował czasami nawet i po 3 dni non-stop, o system jakiego się używa po prostu należy dbać, a nie będzie potrzeby stosowania comiesięcznych formatów i twardych resetów. Osobiście mam bardzo pozytywne zdanie o Windowsie 7 - nie pracowałem na nim długo, ale wrażenia mam pozytywne. Nie mam zamiaru rozwodzić się nad wyższością OSX nad Windows czy odwrotnie, gdyż jest to tylko oprogramowanie i jak każde w większym lub mniejszym stopniu zawiera błędy i niedociągnięcia.
Osobiście najpiękniejszych chwil swojego życia nie przeżyłem przed komputerem ale to już tak poza tematem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych