Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja z kilkoma urządzeniami & używanie jednego Apple ID na kilku urządzeniach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#51 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 00:37

Witam. Posiadam 2 rozne Apple ID. PL i Norweskie. na Polskim korzystalem tylko z darmowych aplikacji a Norweskie zalożyłem dla płatnych będąc juz na terenie Norwegii. Za pomoca karty doladowującej doladowalem konto i kupilem kilka aplikacji. Wszystko wygląda ok - zakupione rzeczy wylądowały w zakładce programy w itunes. Niestety nie moge ich zsynchronizowac/(wrzucic do) z iphonem. Po prostu po zaznaczeniu i wybraniu opcji zastosuj nie wrzuca aplikacji na iphona. Pomocy.

---------- Wpis dodano o 00:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:02 ----------

iphone 5 - najnowszy ios.

Autoryzowałeś komputer? Informacje o autoryzacji i cofaniu autoryzacji na koncie iTunes Store.

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda, że jeżeli zainstaluje moje aplikacje i piosenki z AppStore i iTunes na pięciu urządzeniach to na szóstym będę musiał ponownie za nie zapłacić? Taką informacje otrzymałem od pani z infolini Apple, trudno mi w to uwierzyć dlatego wolę zapytać jeszcze raz na forum. Ps.czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z dezautoryzacją urządzeń Apple i Komputerów? Z góry dziękuję za pomoc :)

Nie płaci się za to samo w przypadku App Store i Music. Po osiągnięciu limitu (5), kolejna próba autoryzacji zakończy się niepowodzeniem i komunikatem w stylu: osiągnąłeś limit autoryzacji ... trzeba będzie zdeautoryzować któreś z poprzednich urządzeń, tak, by w jedym czasie mieć max. 5.

#52 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 10:41

Autoryzowałeś komputer? Informacje o autoryzacji i cofaniu autoryzacji na koncie iTunes Store.

Nie płaci się za to samo w przypadku App Store i Music. Po osiągnięciu limitu (5), kolejna próba autoryzacji zakończy się niepowodzeniem i komunikatem w stylu: osiągnełeś limit autoryzacji ... trzeba będzie zdeautoryzować któreś z poprzednich urządzeń, tak, by w jedym czasie mieć max. 5.

Wtakim razie w jaki sposób mogę zdezautoryzować poprzednie urządzenia?

#53 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2012 - 10:49

W sposób analogiczny do autoryzacji.

#54 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 11:08

W sposób analogiczny do autoryzacji.

Czy na tym forum ludzie zawsze muszą w ten sposób odpowiadać? Pytam się jak to zrobić ponieważ nie potrafię tego zrobić sam. Chyba od tego jest forum! Ps.czy jest to możliwe zmpoziomu starzych urządzeń?

PROBLEM ROZWIĄZANY.

#55 pisar

pisar
  • 140 postów
  • Skąd666

Napisano 18 listopada 2012 - 21:33

Witam. Posiadam iPhona i siostra drugiego. Znajomy który pomagał jej konfigurować telefon skonfigurował jej telefon na moim ID i mamy pięknie wymieszane kalendarze i kontakty : ) Pytanie: co mam zrobić by nadać jej nowe ID tak by miała swoje niezależne i by wyeliminować ten problem? Fajnie gdyby mogła zachować to co już ma w telefonie i nie musiała wklepywać kontaktów od nowa.

#56 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 18 listopada 2012 - 21:43

Usuń swoje konto z telefonu siostry. Przy usuwaniu telefon zapyta się czy chcesz zostawić kontakty, kalendarz itp. Potem załóż nowe konto. Jeżeli chcesz zostawić tylko kontakty, to najpierw wyłącz kalendarz iCloud. Wówczas telefon zapyta czy ma usunąc kalendarz czy zostawić...a potem j/w.

#57 pisar

pisar
  • 140 postów
  • Skąd666

Napisano 18 listopada 2012 - 22:01

kracek: bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i szybką pomoc. Jeszcze tylko pytanie techniczne: rozumiem, że usunięcie mojego konta z jej telefonu nie usunie poinstalowanych aplikacji i wszystkich poustawianych rzeczy?

#58 seereek

seereek
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2012 - 09:29

Gry oraz programy z AppStore na innym urządzeniu Apple

Witam,

Mam pytanie natury technicznej. Posiadam kilka aplikacji, za które już zapłaciłem. W niedługim czasie, będę posiadał iPada aczkolwiek na inne konto. Stąd moje pytanie, czy można jakoś "przenieść" appki płatne? Albo, czy można wybrać (po procesie pierwszego logowania na iPadzie), z którego konta Apple, chce się korzystać?

Dziękuję za odpowiedz i i pozdrawiam,

Wątek "Gry oraz programy z AppStore na innym urządzeniu Apple" został przeniesiony do istniejącego wątku. eualex.

#59 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 09:36

Można używać wielu Apple ID na jednym urządzeniu, więc nie będzie problemu.

#60 seereek

seereek
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2012 - 09:44

Jakaś wskazówka jak podłączyć drugi profil ?

#61 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 09:48

Wyloguj i zaloguj.

#62 seereek

seereek
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2012 - 09:49

Aha. Myślałem ze wtedy aplikacje zostają usunięte i zastąpione przez te z drugiego profilu.

#63 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 10:03

Bez obawy, tylko chyba przy aktualizacji programów będzie chciał zebyś sie przelogował na to konto na którym była kupiona appka.

#64 smietnik2000

smietnik2000
  • 3 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 21:29

Usuń swoje konto z telefonu siostry. Przy usuwaniu telefon zapyta się czy chcesz zostawić kontakty, kalendarz itp.

Potem załóż nowe konto.

Jeżeli chcesz zostawić tylko kontakty, to najpierw wyłącz kalendarz iCloud. Wówczas telefon zapyta czy ma usunąc kalendarz czy zostawić...a potem j/w.

Sorry za głupie pytanie, ale co oznacza usuń swoje konto? Wylogować się i zalogować nowym? Czy też Wyzeruj>Wszystkie ustawienia?

- - - Połączono posty - - -

Poczytałem ten wątek i mam pytanie dla bardziej zaawansowanych niż ja :)
Mam w tej chwili iphone u żony, iphone u córki, ipad używany przez córę, a wszystko podpięte pod jedno kąto (moje :) i synchronizujące się nawzajem co sprawia wiele problemów w szczególności jeśli chodzi o wymieszane kontakty. Kupiliśmy ipada dla córki i przy tej okazji chciałbym zrobić z tym porządek, ale niestety oprócz funkcji bankomatu :) nie mam za wiele pojęcia co i jak z applami. Chciałbym dojść do stanu, aby żona miała swojego iphona i swojego ipada z kontaktami przypisanymi tylko do tych dwóch urządzeń, a córka miała swojego iphona i swojego ipada z kontaktami przypisanymi tylko do tych urządzeń, przy czym w obydwu przypadkach chciałbym, aby wszystkie urządzenia korzystały z tej samej biblioteki programów i muzyki (nie chciałbym płacić osobno za aplikacje czy też muzykę osobno :) ), ale z możliwością wyboru, które programy i jaka muzyka miałaby być na poszczególnych urządzeniach). Czy może mi ktoś pomóc to poukładać? Na dodatek planuję zakup dla żony i5 i stary telefon tym sposobem spowoduje, że chcąc nie chcąc zostanę iphofilem :). Jak to wszystko zrobić pokoleji? Dodam, że córce zależy, żeby nie tracić swoich stanów z gier ... Dzięki serdecznie za pomoc i mam nadzieję, że napisałem to jakoś ze zrozumieniem :):):)

#65 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 26 grudnia 2012 - 21:44

Proponuję przeczytać ten wątek jeszcze raz (tym razem ze zrozumieniem) oraz parę innych. Wszytko już było opisywane. No i do słownika warto by zajrzeć czasem.

#66 plalex

plalex
  • 13 postów

Napisano 29 grudnia 2012 - 17:55

Sorry za głupie pytanie, ale co oznacza usuń swoje konto? Wylogować się i zalogować nowym? Czy też Wyzeruj>Wszystkie ustawienia?

- - - Połączono posty - - -

Poczytałem ten wątek i mam pytanie dla bardziej zaawansowanych niż ja :)
Mam w tej chwili iphone u żony, iphone u córki, ipad używany przez córę, a wszystko podpięte pod jedno kąto (moje :) i synchronizujące się nawzajem co sprawia wiele problemów w szczególności jeśli chodzi o wymieszane kontakty. Kupiliśmy ipada dla córki i przy tej okazji chciałbym zrobić z tym porządek, ale niestety oprócz funkcji bankomatu :) nie mam za wiele pojęcia co i jak z applami. Chciałbym dojść do stanu, aby żona miała swojego iphona i swojego ipada z kontaktami przypisanymi tylko do tych dwóch urządzeń, a córka miała swojego iphona i swojego ipada z kontaktami przypisanymi tylko do tych urządzeń, przy czym w obydwu przypadkach chciałbym, aby wszystkie urządzenia korzystały z tej samej biblioteki programów i muzyki (nie chciałbym płacić osobno za aplikacje czy też muzykę osobno :) ), ale z możliwością wyboru, które programy i jaka muzyka miałaby być na poszczególnych urządzeniach). Czy może mi ktoś pomóc to poukładać? Na dodatek planuję zakup dla żony i5 i stary telefon tym sposobem spowoduje, że chcąc nie chcąc zostanę iphofilem :). Jak to wszystko zrobić pokoleji? Dodam, że córce zależy, żeby nie tracić swoich stanów z gier ... Dzięki serdecznie za pomoc i mam nadzieję, że napisałem to jakoś ze zrozumieniem :):):)

Jeśli chodzi o kontakty to polecam utowrzenie konta pocztowego na yahoo - i tam wprowadzenie do kontaktów swoich kontaktów - wtedy można łatwo zsynchronizować nasze iurządzenie - nawet w przypadku zmiany - zajmie nam to chwilę. Bo w takich przypadkach synchronizacja z icloud jest bardziej problematyczna ... ale można, by na przykład utworzyć grupy kontaktów.

#67 grzesiek444

grzesiek444
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2012 - 23:54

Czy ktokolwiek orientuje się czy można mieć inne konto apple dla icloud i message a inne dla aplikacji z appstore? Właśnie sprezentowałem mojej narzeczonej nowego iPhone'a, ale nie chcę jej dawać moich kontaktów i kalendarzy, ale za to chciałbym podzielić się już zakupionymi aplikacjami. Czy to będzie możliwe? Przeczytałem cały wątek, ale dalej nie jestem pewien. Proszę tylko o krótką odpowiedź tak czy nie :)

#68 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 01:25

Czy ktokolwiek orientuje się czy można mieć inne konto apple dla icloud i message a inne dla aplikacji z appstore? Właśnie sprezentowałem mojej narzeczonej nowego iPhone'a, ale nie chcę jej dawać moich kontaktów i kalendarzy, ale za to chciałbym podzielić się już zakupionymi aplikacjami. Czy to będzie możliwe? Przeczytałem cały wątek, ale dalej nie jestem pewien. Proszę tylko o krótką odpowiedź tak czy nie :)

Tak.

#69 grzesiek444

grzesiek444
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 grudnia 2012 - 01:34

Tak myślałem, dzięki :)

#70 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 13:03

a powiedzcie mi jak wygląda sytuacja z aplikacjami posiadającymi licencję. Chodzi mi np o Auto mapę. Czyli jeśli byłoby tak jak opisujecie w tym wątku, to kupuję na jedno urządzenie i z tego samego ID instaluje na innych dostępnych urządzeniach, w tym dziecka, żony, tablecie itd?
Tyle, że jak wspominałem Auto mapa ma licencję (oczywiście kupując mam tą licencję ważną np rok) i czy ta licencja powoduje jakieś problemy, że nie mogę korzystać na więcej niż jednym urządzeniu?
Czy ktoś ma Auto mapę i próbował na kilku urządzeniach zainstalować?

Zgodnie z zasadami App Store, nie ma limitu urządzeń (nie komputerów) w ramach jednego konta. To dotyczy większości aplikacji i gier.
W przypadku AutoMapy jest delikatnie inaczej, bo w ramach jednego konta możesz używać jej na maksymalnie 5 urządzeniach.
Tu masz oficjalną informację AutoMapy: AutoMapa :: [L6] Czy można instalować AutoMapę na paru urządzeniach Apple w ramach jednego konta na iTunes?

#71 bud3k

bud3k
  • 25 postów

Napisano 22 lipca 2013 - 00:15

Witam, mam taki problem. Posiadam iP3GS, ostatnio zakupiłem iP5. Zarchiwizowałem iP3GS, podłączyłem iP5 i odtworzyłem wszystko na nim. Wszystko działa idealnie, ale przynajmniej raz dziennie dostaje emaila z wiadomością "Your Apple ID was used to sign in to iCloud on an iPhone 5". Gdy wchodzę w iTunes w swoje konto, w opcje "iTunes in the Cloud" -> Manage Devices to mam tam tylko iP3GS oraz MacBooka. W jaki sposób mogę przypisać iP5 do mojego konta, żeby system wiedział że on jest mój i żebym więcej nie dostawał podobnych wiadomości? Z góry dziękuję za odpowiedź.

#72 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 lipca 2013 - 09:18

pobierz jakąś aplikację z AppStore z poziomu iPhone.

#73 bud3k

bud3k
  • 25 postów

Napisano 22 lipca 2013 - 09:48

Pobrałem aplikację z poziomu telefonu, zsynchronizowałem go z iTunes ale nadal nie ma go w moich urządzeniach i dostałem kolejnego emaila.

#74 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 lipca 2013 - 12:05

A prosiłi Cię na telefonie o autoryzację i potwierdzenie, że to Ty korzystasz z tego konta?

#75 bud3k

bud3k
  • 25 postów

Napisano 22 lipca 2013 - 16:32

Hmmm z tego co sobie przypominam to nie. Miałem wszystko tak samo jak na 3GSie. Pobranie aplikacji, okienko do logowania i nic więcej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych