Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad vs Ipad2 vs Asus Transformer vs Asus Prime

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#76 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 04 lutego 2012 - 09:05

Dużego wyboru ciekawych appek na Asusa się nie spodziewaj (potencjał duży, ale niewykorzystany). Co do wykonania sie nie wypowiem bo Asusa nie widziałem - na zdjęciach wygląda super, ale jego największą wadą jest system, a o aktualizacji na nowszy zapomnij (moze asus traktuje inaczej swoich klientów ale pewnie na ics się skończy).
Co do łamania prawa - jb nie jest łamaniem prawa w Polsce :).

Ważne do czego Ci to potrzebne.
Na tablecie głownie czytam prasę, uczę się, robię notatki i generalnie surfuje po necie, czasem tez coś oglądnę i iPad spisuje się świetnie.

System jest lepszy niż w ipadzie, jest dopracowany i nie czekam na update z wypiekami na twarzy, ICS jest po prostu bardzo dobry. Aplikacji jest bardzo dużo, wystarczy zainstalować Tablet Market z Android Marketu.
Poza tym, Ty nie nażekaj na brak aplikacji jeśli robisz notatki, surfujesz i oglądasz coś tam :-)

#77 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2012 - 09:34

System jest lepszy niż w ipadzie, jest dopracowany i nie czekam na update z wypiekami na twarzy, ICS jest po prostu bardzo dobry.

Chciałeś napisać "dla mnie jest lepszy" :)
Dla mnie osobiście nie ma lepszego systemu niż iOS i Mac OS :)

#78 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 04 lutego 2012 - 10:13

Chciałeś napisać "dla mnie jest lepszy" :)
Dla mnie osobiście nie ma lepszego systemu niż iOS i Mac OS :)

Mac osx jest najlepszy zdecydowanie ale co do ios nie mogę się zgodzić :-) Odnośnie ios mam jednak miesxane uczucia bo o ile w telefonie bardzo mi odpowiada to już w padzie nie...

#79 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 lutego 2012 - 14:22

Ale Ty masz honeycomba a nie ice cream sandwich. Moim zdaniem Android zaczal sie wlasnie od ICS, ktorego pewnie dostaniesz za pol roku :P

#80 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 04 lutego 2012 - 14:28

Niektórzy wycofują Transformera Prime ze sprzedaży, ze względu na słabą jakość tabletu Asusa, trudno w świetle tych faktów polecać to urządzenie.

Clove UK Completely Ends Sales Of Asus Transformer Prime Due To Quality Issues – Droid Life

#81 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 04 lutego 2012 - 15:20

Ale Ty masz honeycomba a nie ice cream sandwich. Moim zdaniem Android zaczal sie wlasnie od ICS, ktorego pewnie dostaniesz za pol roku :P

Mam ICS, update za free odrazu po kupnie Prime.

---------- Wpis dodano o 15:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:19 ----------

Niektórzy wycofują Transformera Prime ze sprzedaży, ze względu na słabą jakość tabletu Asusa, trudno w świetle tych faktów polecać to urządzenie.

Clove UK Completely Ends Sales Of Asus Transformer Prime Due To Quality Issues – Droid Life

Nic się nie dzieje u mnie, może jakaś felerna partia tak jak z uściskiem śmierci w niektórych iphonach.

#82 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 16:14

w firmie w ktorej pracuje kupilismy 8 transformerow prime, dwa mialy uszkodzone wyswietlacze od razu po wyjeciu z pudelka, we wszytkich pozostalych byly problemy z lacznoscia, sprzet tragiczny - nikomu nie polecam

#83 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 lutego 2012 - 16:22

Mam ICS, update za free odrazu po kupnie Prime.

A, pomylilo mi sie z pierwszym transormerem. A nakladka jest od Asus na tym transorfmerze?

#84 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 04 lutego 2012 - 22:33

A, pomylilo mi sie z pierwszym transormerem. A nakladka jest od Asus na tym transorfmerze?

Nie ma. Jest tylko odrazu ustawiona tapeta, ikony, widgety. Na youtube mozesz obadać jak to wygląda.

---------- Wpis dodano o 22:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:49 ----------

w firmie w ktorej pracuje kupilismy 8 transformerow prime, dwa mialy uszkodzone wyswietlacze od razu po wyjeciu z pudelka, we wszytkich pozostalych byly problemy z lacznoscia, sprzet tragiczny - nikomu nie polecam

Tak jak wspomniałem, mój śmiga, zarówno wifi jak i hotspot z telefonu.

#85 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 04 lutego 2012 - 22:43

Generalnie, Asus miażdży i moim zdaniem trzeba być gigantycznym miłośnikiem Apple aby nie wybrać Asusa, a gadanie typu 'to już nie tablet, bo to Apple zdefiniowało tablet, itp' można na pułkę z bajkami odłożyć. Kiedyś niby świat rozrywki wideo definiowało Nintendi, a dzisiaj jest w tyle.

System jest lepszy niż w ipadzie, jest dopracowany i nie czekam na update z wypiekami na twarzy, ICS jest po prostu bardzo dobry. Aplikacji jest bardzo dużo, wystarczy zainstalować Tablet Market z Android Marketu.

Trzeba być fanbojem Androida, żeby kupić tablet w którym na terenie naszego kraju nie działają tak podstawowe funkcje jak Google Music, Books czy Movies, a do tego nie da się kupować polskich programów.

Tak jak wspomniałem, mój śmiga, zarówno wifi jak i hotspot z telefonu.

Taa, tylko 3G i GPS już nie chcą.

#86 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 lutego 2012 - 23:07

Lol to do niedawna wszyscy, ktorzy kupili iPhone czy iPad byli fanbojami bo nie bylo iTunes Music Store w Polsce? Poza tym to sa podstawowe rzeczy, bez ktorych nie da sie korzystac z urzadzenia? Filmy i muzyke i ksiazki moga pochodzic zi innych zrodel (legalnych). Co to za logika??????

---------- Wpis dodano o 23:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:06 ----------

Predzeij zmienic z iPhone 4 na 4S dla Siri, ktore dziala na ćwierc gwizdka w Polsce :P to by bylo fanbojstwo.

#87 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 lutego 2012 - 13:26

Lol to do niedawna wszyscy, ktorzy kupili iPhone czy iPad byli fanbojami bo nie bylo iTunes Music Store w Polsce?

Owszem, choć nieco mniejszymi, bo AppStore działał.

Poza tym to sa podstawowe rzeczy, bez ktorych nie da sie korzystac z urzadzenia? Filmy i muzyke i ksiazki moga pochodzic zi innych zrodel (legalnych). Co to za logika??????

Bardzo prosta, skoro tak podstawowe funkcje nie działają to trudno uznać Transformera Prime za dopracowany i pełnowartościowy produkt.
Szczególnie, że dopóki Google będzie blokowało możliwość sprzedaży polskim deweloperom, to takie programy jak np. Auto Mapa będą tylko w niedopracowanej wersji beta.

#88 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 lutego 2012 - 15:54

Nie rozumiem. Jakie podstawowe funkcje? Podstawowe funkcje to na takim urządzeniu przeglądarka, odtwarzacz filmów/muzyki, edytor tekstu, klient poczty czy komunikator. Czy z tych rzeczy nie da sie korzystać bez Google Music czy iTunes Music Store? To juz nie ma innych źródeł dostępu do multimediów? Nie ma to nie ma, bedą to bedą. W kraju, w którym 95% społeczeństwa i tak by nie wydało zlamanego grosza na legalny plik takie serwisy prawie nie maja sensu. Osobiście i tak nie korzystam z iTunes Music Store bo nie interesuje mnie jakość 256kbps aac ani 720p mpeg4. Na filmy chodzę do kina a muzykę kupuje na CD.

---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:50 ----------

AutoMapa? To ta co jest za free ale na abonament roczny a jak nie przedluzysz to aplikacja przestaje dzialac? Niech sie w d*** pocaluja, szkoda miejsca na serwerze Googla na taki spam. Chętniej bym tam TomToma widzial, ale przecież Android i tak ma nawigację wbudowana z informowaniem o korkach za free i budynkami 3D, najbogatsza baza POI i inne bajery. Fajnie gdyby Apple wbudował w iOS swoją nawigację.

#89 pioorkis

pioorkis
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lutego 2012 - 16:42

Hmm ... skoro ta wbudowana taka "bajerna" to czemu na forach wszyscy jęczą o AM na androida ? ;)

#90 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 lutego 2012 - 17:29

bo pewnie i tak ją ukradną.

#91 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 lutego 2012 - 18:09

Nie rozumiem. Jakie podstawowe funkcje? Podstawowe funkcje to na takim urządzeniu przeglądarka, odtwarzacz filmów/muzyki, edytor tekstu, klient poczty czy komunikator.

Dla mnie podstawowe to te od producenta systemu, czyli w tym przypadku Google.

przecież Android i tak ma nawigację wbudowana z informowaniem o korkach za free i budynkami 3D, najbogatsza baza POI i inne bajery.

Taa, tylko zapomnieli o autostradach, drogach i węzłach komunikacyjnych wybudowanych w ciągu ostatnich kilku lat na Euro 2012 :D
A są nawet na darmowych Mapach Nokii i Bing Mapach Microsoftu.

#92 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 postów

Napisano 04 marca 2012 - 01:26

straszne glupoty tutaj co poniektorzy wypisuja i srasznie sa zapatrzeni w apple. Disclaimer: Posiadam macbook-a, 3 iphone w tym 4s, apple tv. Zamierzam kupic tablet po 7marca i mam identyczny dylemat. W zaleznosci co pokaze apple 7marca wybiore assusa lub ipad-a. Apple ma lepszy sklep , wiecej applikacji ale ipad jest mega ograniczony i jakby wam tu nie napisac tego nikt z was jakos nie moze pojac. Przyklad z zycia wziety: mamy w pracy ipada i wykorzystujemy go na prezentacje. wszystko fajnie, ale raz jeden manago zabral do klienta i chcial tez zrobic prezentacje na LCD... i dzwonil z piana w ustach bo nie mogl... och zabraklo HDMI!!! Ale przeciez mogl wziac wlozyc apple tv, kabel hdmi do podlaczenia do lcd i jeszcze kabel zasilajacy rpzeciez... no ewentualnie mogl kupic za 169pln przejsciowke do hdmi prawda? SIC! w assusie nie musze nic. wkladam pendrive-a mam pliki pracuje... w ipadzie to moge sobie babe z nosa wlozyc do portu a i tak nic z tego nie wyjdzie i zbedne gadanie o chmurze, mailu bo jak nagle zabraknie dostepu do sieci to co zrobisz? a jak plik bedzie mial wlasnie te 150MB to ile bedziesz sciagac ten plik? w assusie moze 5sek po USB a nawet po 3G moze zajac wieki lub przerwac polaczenie. dziekuje ipad jest ograniczony i pewnie zawsze bedzie, jesli ktos chce miec tablet i korzystac z niego w pelni do pracy to mysle ze musi poczekac na Windows 8 i dobre tablety z win8. Nie lubie androida, jest gowniany. Ale pod wzgledem otwartosci jest lata przed iOS. Hipokryzja jest tez mowienie o jailbreaku i tym ze flash jest niepotrzebny. Bawilem sie Prime-m i uwazam ze jest naprawde swietny, a jak wyjdzie duzo applikacji wykorzystujacych potencjal to bedzie naprawde genialnym urzadzeniem. Lubie IOS i OSX za prostote, stabilnosc, itd , itp, kocham ich produkty, czekam zawsze z niecierpliwoscia itd. itd. ale niestety zaczynaja odstawac co raz bardziej. Na koniec dnia niech wygra lepszy... ! A kazdy wybiera to co jest mu potrzebne bardziej, a ne czy ma jabluszko z tylu. PS: Do sluchania muzyki, czytania (!!!!!) i internetu to nawet kindle touch wystaczy... czy powiedzialem moze CZYTANIA !??!?! Miesiac bez ladowania, brak razacego podswietlenia LCD i mozliwosc czytania na lawce bez obaw ze slonce za mocno swieci? Niech tylko Amazon zacznie robic z color e-ink lub wyswietlaczami MIRASOL to bedzie naprawde mega wymiataczem.

#93 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 04 marca 2012 - 08:12

Łukasz Ignacyk powiedział:
Taa, tylko zapomnieli o autostradach, drogach i węzłach komunikacyjnych wybudowanych w ciągu ostatnich kilku lat na Euro 2012

Na prawdę, to może podaj jakieś odcinki oraz ich długość. Poza tym pomyśl z czyich projektów korzystali. Platforma nie wybudowała nic :)
To tak abstrahując od tematu.
Ja też zastanawiam się nad kupnem iPada 3 lub produktem Asusa, więc jak wyjdą to porównam

#94 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 04 marca 2012 - 09:55

straszne glupoty tutaj co poniektorzy wypisuja i srasznie sa zapatrzeni w apple.

Disclaimer: Posiadam macbook-a, 3 iphone w tym 4s, apple tv.

Zamierzam kupic tablet po 7marca i mam identyczny dylemat. W zaleznosci co pokaze apple 7marca wybiore assusa lub ipad-a. Apple ma lepszy sklep , wiecej applikacji ale ipad jest mega ograniczony i jakby wam tu nie napisac tego nikt z was jakos nie moze pojac.

Przyklad z zycia wziety: mamy w pracy ipada i wykorzystujemy go na prezentacje. wszystko fajnie, ale raz jeden manago zabral do klienta i chcial tez zrobic prezentacje na LCD... i dzwonil z piana w ustach bo nie mogl... och zabraklo HDMI!!! Ale przeciez mogl wziac wlozyc apple tv, kabel hdmi do podlaczenia do lcd i jeszcze kabel zasilajacy rpzeciez... no ewentualnie mogl kupic za 169pln przejsciowke do hdmi prawda? SIC! w assusie nie musze nic.

wkladam pendrive-a mam pliki pracuje... w ipadzie to moge sobie babe z nosa wlozyc do portu a i tak nic z tego nie wyjdzie i zbedne gadanie o chmurze, mailu bo jak nagle zabraknie dostepu do sieci to co zrobisz? a jak plik bedzie mial wlasnie te 150MB to ile bedziesz sciagac ten plik? w assusie moze 5sek po USB a nawet po 3G moze zajac wieki lub przerwac polaczenie. dziekuje

ipad jest ograniczony i pewnie zawsze bedzie, jesli ktos chce miec tablet i korzystac z niego w pelni do pracy to mysle ze musi poczekac na Windows 8 i dobre tablety z win8. Nie lubie androida, jest gowniany. Ale pod wzgledem otwartosci jest lata przed iOS. Hipokryzja jest tez mowienie o jailbreaku i tym ze flash jest niepotrzebny. Bawilem sie Prime-m i uwazam ze jest naprawde swietny, a jak wyjdzie duzo applikacji wykorzystujacych potencjal to bedzie naprawde genialnym urzadzeniem.

Lubie IOS i OSX za prostote, stabilnosc, itd , itp, kocham ich produkty, czekam zawsze z niecierpliwoscia itd. itd. ale niestety zaczynaja odstawac co raz bardziej. Na koniec dnia niech wygra lepszy... ! A kazdy wybiera to co jest mu potrzebne bardziej, a ne czy ma jabluszko z tylu.

PS: Do sluchania muzyki, czytania (!!!!!) i internetu to nawet kindle touch wystaczy... czy powiedzialem moze CZYTANIA !??!?! Miesiac bez ladowania, brak razacego podswietlenia LCD i mozliwosc czytania na lawce bez obaw ze slonce za mocno swieci? Niech tylko Amazon zacznie robic z color e-ink lub wyswietlaczami MIRASOL to bedzie naprawde mega wymiataczem.

Pisalem juz o tym pare stron wczesniej, niestety dla wiekszosci w pracy i takich zastostosowaniach lepszy jest ipad. Ale to sa ludzie zaslepieni. Ipad jako tablet jest gorszy, ale do uzytku prywatnego, domowego jest lepszy, ale ze wzgledu na swoje dziwne ograniczenia jest poprostu gorszy w wiekszosci przypadkow w pracy. Dochodzi tez brak bluetooth i dzielenia sie plikami.

#95 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 marca 2012 - 11:04

Jeśli chodzi o Tablety to wg mnie Asus transformers dzisiaj wygrywa jako Tablet. Minusem jest tylko system Android, który w ogóle mi się nie podoba. Czekam na jakiegoś dobrego tableta z windows 8, po testuje kilka tygodni i kupię. iPad fajny tablet ale jak ktoś wcześniej napisał, niestety za bardzo ograniczony. Do podstawowych zadań jednak nie ma sobie równych, tzn przeglądanie netu, granie itp, to iOS dalej pozostaje liderem. Jednak tablet to już ciutke więcej niż przeglądanie netu, dlatego asus wygrywa.

#96 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 marca 2012 - 17:31

A czego poza menedzerem plikow nie ma iPad? I komu dzisiaj jest to potrzebne do "pracy"? Macie jakies stare przyzwyczajenia z windowsa. Folderki, pliczki, formaty, to sie nie zgadza, tamto nie jest komoatybilne, kopiowanie, przenoszenie. Na co to komu w 21 wieku. Jak czegos potrzebuje to mam iTunes Store, iBooks Store, Pages, Keynote i tez pracuje i mam dostep do czego chce. Haaaa powiecie - trzeba placic. No tak, nie kazdy ma czym.

---------- Wpis dodano o 17:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:28 ----------

Android tez nie ma menedzera plikow w standarcie, trzeba robic root i sciagac program do przegladania plikow. Windows Phone to samo. Czas sie odzwyczaic od staroci ;)

#97 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 postów

Napisano 04 marca 2012 - 22:51

@Neo00 - ja do Ciebie nic nie mam, ja Ciebie popieram w 1000%. Mimo ze uchodze za funboya apple, nie mam klapek na oczach i potrafie powiedziec obiektywnie co jest OK co nie jest. @Homer, z calym szacunkiem, ale nie masz racji i nie ma tu nic do rzeczy kasa. Przyzwyczajenia przyzwyczajeniami, ale nie bede robil czegos inaczej, trudniej , wolniej, gorzej niz robi sie to do tej pory. Nie wiem ile masz lat, czym sie zajmujesz, ale wyobraz sobie spotkanie... siedza ludzie w pracy, robia cos na laptopach klepia w klawiatury, zmieniaja itd itp. pomijam fakt ze robia to 15x szybciej niz 2 gosci na tabletach z czego jeden ma ipada drugi assusa. Nagle mowia, dobra skonczylismy te dane zgrywam na pendrive-a prosze bardzo wrzuccie to do siebie i zaczniemy razem pracowac na tym samym dokumencie i kazdy niech wprowadza poprawki pod swoj departament / branze/ zespol cokolwiek. Kolesie miedzy laptopami zrobia to w 20sek, koles z assusem tez a koles z ipadem co zrobi? chlopaki... ma ktos z was dostep do internetu? bo ja nie moge pendrive-a uzyc... ale chlopaku plik ma 110Mb... yyyyy yyyyy ? i jak to teraz rozwiazac? a jak sie okaze ze w sali akurat nie ma internetu... wifi nie dziala, 3g brak zasiegu (niektore sale maja specjalne zaklucacze sygnalu GSM) i co wtedy? Pan trendy z jabluszkiem nie moze nic. Nie pomoze mu tu iTunes, iBooks, iCloud, S.P. Steve i to ze stac go na uzycie karty kredytowej, bo iPad nie da mozliwosci pracy z innymi. Masz Homer teraz jakas szybka porade? Pewnie powiesz przejsciowke wlozyc w kieszen za 169zl? Czego nie ma iPad poza menadzerem plikow? W tym temacie juz bylo wymieniane kilka razy, ale masz dla przypomnienia.... flasha! portu USB, portu HDMI, portu SD, brak personalizacji, jesli cos nie jest w AppStore to nie zainstalujesz itd. Asus ma to wszystko w standardzie. Moze iPad zaczal ere PostPC ale jak tak dalej pojdzie to stanie sie tylko urzadzeniem konsumenta, a nie kontrybutora.

#98 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 marca 2012 - 23:09

No coz, jest jeszcze cos takiego jak zdolnosc przewidywania. iPad sluzy do pracy indywidualnej a taką mam ja i sprawdza sie w 100%. Jestem na uczelni, sciagam sobie ustawy, sprawdzam pojęcia w necie, notuje w Pages. Jak ktos chce to mu na maila przesylam co potrzebuje. Nie spotkalem sie jeszcze z sytuajcą, zeby na uczelni nie bylo internetu a nawet jesli to mam swoj mi-fi z aero2. Gdybym natomiast wiedzial, ze ide na spotkanie z ludzmi, ktorzy zyją w innej epoce (pendrive, kable i sciaganie z torrentow) to wyciagnalbym z szafy swojego laptopa i jakos to przemilczał. Zwrowno Android jak i iOS nie obsluguja flasha od razu. Maja od tego sklep, z ktorego pobierasz albo całą przegladarke, albo wtyczke. Najnowsza przrgladarka google chrome na Android nie obsluguje flasha w ogole co sugeruje w ktora strone idzie google ;).

#99 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marca 2012 - 06:56

@Neo00 - ja do Ciebie nic nie mam, ja Ciebie popieram w 1000%. Mimo ze uchodze za funboya apple, nie mam klapek na oczach i potrafie powiedziec obiektywnie co jest OK co nie jest.

Nagle mowia, dobra skonczylismy te dane zgrywam na pendrive-a prosze bardzo wrzuccie to do siebie i zaczniemy razem pracowac na tym samym dokumencie i kazdy niech wprowadza poprawki pod swoj departament / branze/ zespol cokolwiek.

Kolesie miedzy laptopami zrobia to w 20sek, koles z assusem tez a koles z ipadem co zrobi? chlopaki... ma ktos z was dostep do internetu? bo ja nie moge pendrive-a uzyc... ale chlopaku plik ma 110Mb... yyyyy yyyyy ? i jak to teraz rozwiazac? a jak sie okaze ze w sali akurat nie ma internetu... wifi nie dziala, 3g brak zasiegu (niektore sale maja specjalne zaklucacze sygnalu GSM) i co wtedy? Pan trendy z jabluszkiem nie moze nic. Nie pomoze mu tu iTunes, iBooks, iCloud, S.P. Steve i to ze stac go na uzycie karty kredytowej, bo iPad nie da mozliwosci pracy z innymi. Masz Homer teraz jakas szybka porade? Pewnie powiesz przejsciowke wlozyc w kieszen za 169zl?

Tu akurat trochę przesadziłeś. Takie szukanie dziury w cały, jakby codziennie każdy pod takie zadania używał iPada :)

Czego nie ma iPad poza menadzerem plikow? W tym temacie juz bylo wymieniane kilka razy, ale masz dla przypomnienia.... flasha! portu USB, portu HDMI, portu SD, brak personalizacji, jesli cos nie jest w AppStore to nie zainstalujesz itd. Asus ma to wszystko w standardzie.

Tu się zgodzę. Złącza HDMI jak i USB iPad wg mnie powinien mieć, jednak nigdy się raczej tego nie doczeka. Ze względu na Apple TV.

#100 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 marca 2012 - 14:13

Jeśli chodzi o Tablety to wg mnie Asus transformers dzisiaj wygrywa jako Tablet. Minusem jest tylko system Android, który w ogóle mi się nie podoba. Czekam na jakiegoś dobrego tableta z windows 8, po testuje kilka tygodni i kupię. iPad fajny tablet ale jak ktoś wcześniej napisał, niestety za bardzo ograniczony. Do podstawowych zadań jednak nie ma sobie równych, tzn przeglądanie netu, granie itp, to iOS dalej pozostaje liderem. Jednak tablet to już ciutke więcej niż przeglądanie netu, dlatego asus wygrywa.

Asus nie może wygrać, bo nawet jeśli pominąć system to jest plastikowy, grubszy i krócej działa na baterii od iPada 2.

Przyzwyczajenia przyzwyczajeniami, ale nie bede robil czegos inaczej, trudniej , wolniej, gorzej niz robi sie to do tej pory. Nie wiem ile masz lat, czym sie zajmujesz, ale wyobraz sobie spotkanie... siedza ludzie w pracy, robia cos na laptopach klepia w klawiatury, zmieniaja itd itp. pomijam fakt ze robia to 15x szybciej niz 2 gosci na tabletach z czego jeden ma ipada drugi assusa. Nagle mowia, dobra skonczylismy te dane zgrywam na pendrive-a prosze bardzo wrzuccie to do siebie i zaczniemy razem pracowac na tym samym dokumencie i kazdy niech wprowadza poprawki pod swoj departament / branze/ zespol cokolwiek.

Kolesie miedzy laptopami zrobia to w 20sek, koles z assusem tez a koles z ipadem co zrobi? chlopaki... ma ktos z was dostep do internetu? bo ja nie moge pendrive-a uzyc... ale chlopaku plik ma 110Mb... yyyyy yyyyy ? i jak to teraz rozwiazac? a jak sie okaze ze w sali akurat nie ma internetu... wifi nie dziala, 3g brak zasiegu (niektore sale maja specjalne zaklucacze sygnalu GSM) i co wtedy? Pan trendy z jabluszkiem nie moze nic. Nie pomoze mu tu iTunes, iBooks, iCloud, S.P. Steve i to ze stac go na uzycie karty kredytowej, bo iPad nie da mozliwosci pracy z innymi. Masz Homer teraz jakas szybka porade? Pewnie powiesz przejsciowke wlozyc w kieszen za 169zl?

Czysto teoretyczna sytuacja bo teraz każda poważna firma ma internet i dokumenty na serwerze.
Strach pomyśleć co by było gdyby staroświecki szef zaproponował użycie dyskietki :D

Czego nie ma iPad poza menadzerem plikow? W tym temacie juz bylo wymieniane kilka razy, ale masz dla przypomnienia.... flasha! portu USB, portu HDMI, portu SD, brak personalizacji, jesli cos nie jest w AppStore to nie zainstalujesz itd. Asus ma to wszystko w standardzie.

Tylko po co komu Flash, USB, HDMI, SD w czasach HTML5, iCloud, AirPlay, DLNA, DropBoksa, LTE itd.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych