Jeśli chodzi o Tablety to wg mnie Asus transformers dzisiaj wygrywa jako Tablet. Minusem jest tylko system Android, który w ogóle mi się nie podoba. Czekam na jakiegoś dobrego tableta z windows 8, po testuje kilka tygodni i kupię. iPad fajny tablet ale jak ktoś wcześniej napisał, niestety za bardzo ograniczony. Do podstawowych zadań jednak nie ma sobie równych, tzn przeglądanie netu, granie itp, to iOS dalej pozostaje liderem. Jednak tablet to już ciutke więcej niż przeglądanie netu, dlatego asus wygrywa.
Asus nie może wygrać, bo nawet jeśli pominąć system to jest plastikowy, grubszy i krócej działa na baterii od iPada 2.
Przyzwyczajenia przyzwyczajeniami, ale nie bede robil czegos inaczej, trudniej , wolniej, gorzej niz robi sie to do tej pory. Nie wiem ile masz lat, czym sie zajmujesz, ale wyobraz sobie spotkanie... siedza ludzie w pracy, robia cos na laptopach klepia w klawiatury, zmieniaja itd itp. pomijam fakt ze robia to 15x szybciej niz 2 gosci na tabletach z czego jeden ma ipada drugi assusa. Nagle mowia, dobra skonczylismy te dane zgrywam na pendrive-a prosze bardzo wrzuccie to do siebie i zaczniemy razem pracowac na tym samym dokumencie i kazdy niech wprowadza poprawki pod swoj departament / branze/ zespol cokolwiek.
Kolesie miedzy laptopami zrobia to w 20sek, koles z assusem tez a koles z ipadem co zrobi? chlopaki... ma ktos z was dostep do internetu? bo ja nie moge pendrive-a uzyc... ale chlopaku plik ma 110Mb... yyyyy yyyyy ? i jak to teraz rozwiazac? a jak sie okaze ze w sali akurat nie ma internetu... wifi nie dziala, 3g brak zasiegu (niektore sale maja specjalne zaklucacze sygnalu GSM) i co wtedy? Pan trendy z jabluszkiem nie moze nic. Nie pomoze mu tu iTunes, iBooks, iCloud, S.P. Steve i to ze stac go na uzycie karty kredytowej, bo iPad nie da mozliwosci pracy z innymi. Masz Homer teraz jakas szybka porade? Pewnie powiesz przejsciowke wlozyc w kieszen za 169zl?
Czysto teoretyczna sytuacja bo teraz każda poważna firma ma internet i dokumenty na serwerze.
Strach pomyśleć co by było gdyby staroświecki szef zaproponował użycie dyskietki
Czego nie ma iPad poza menadzerem plikow? W tym temacie juz bylo wymieniane kilka razy, ale masz dla przypomnienia.... flasha! portu USB, portu HDMI, portu SD, brak personalizacji, jesli cos nie jest w AppStore to nie zainstalujesz itd. Asus ma to wszystko w standardzie.
Tylko po co komu Flash, USB, HDMI, SD w czasach HTML5, iCloud, AirPlay, DLNA, DropBoksa, LTE itd.