Apple TV 2 i Polska Telewizja
Napisano 04 marca 2012 - 20:37
@MrPami,
Ja tutaj nie widze nic nielegalnego.
Weebtv nie jest jedyna platforma oferujaca tego typu uslugi.
Prosze sobie zobaczyc ponizej:)
POLSKYTV
Dodam, iz zostaly wyslane @ do wszystkich polskich platform TV w Polsce.
Ani jedna z nich nie miala nic przeciwko temu, gdy zadano pytanie:
"Czy usluga ktora oferowana jest na tej stronie ma cos wspolnego z Panstwa serwisem"
Zadna z naszych platform w Polsce do dnia dzisiejszego, jak widac nie zrobila nic w tej sprawie i raczej nie zrobi.
Malo tego, dodam iz polskytv serwis oferuje w APPSTORE wlasne aplikacje,
wiec jak widac wszystko jest zgodne z polskim prawem.
Jako, iz serwersy nie sa zamiesczone w Polsce, wiec nikt w tej sprawie palcem nawet nie kiwnie:)
Samo XMBC to wolny projekt, wiec tutaj raczej glownie chodz o pluginy, ktore umozliwiaja
nam ogladanie tego czy owego.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 04 marca 2012 - 21:03
Witam,
@MrPami,
Ja tutaj nie widze nic nielegalnego.
Weebtv nie jest jedyna platforma oferujaca tego typu uslugi.
Prosze sobie zobaczyc ponizej:)
https://polsky.tv/
Dodam, iz zostaly wyslane @ do wszystkich polskich platform TV w Polsce.
Ani jedna z nich nie miala nic przeciwko temu, gdy zadano pytanie:
"Czy usluga ktora oferowana jest na tej stronie ma cos wspolnego z Panstwa serwisem"
Zadna z naszych platform w Polsce do dnia dzisiejszego, jak widac nie zrobila nic w tej sprawie i raczej nie zrobi.
Malo tego, dodam iz polskytv serwis oferuje w APPSTORE wlasne aplikacje,
wiec jak widac wszystko jest zgodne z polskim prawem.
Jako, iz serwersy nie sa zamiesczone w Polsce, wiec nikt w tej sprawie palcem nawet nie kiwnie:)
Samo XMBC to wolny projekt, wiec tutaj raczej glownie chodz o pluginy, ktore umozliwiaja nam ogladanie tego czy tamtego.
Pozdrawiam
GAMA007
Super to czuję się uspokojony. Sam nie potrafiłem nic takiego znaleść w internecie.
Co do XBMC to nie miałem takich wątpliwości. Taki poziom paranoi mógł by spowodować wątpliwości odnośnie systemu operacyjnego
Napisano 04 marca 2012 - 21:31
Tak się zastanawiam czy oglądanie polskich stacji na weeb.tv jest legalne. A gdyby okazało się, że nie, to czy nie jesteśmy w konflikcie z zasadami tego forum? Pomagamy sobie na wzajem w instalacji oprogramowania do piractwa?
Ogłoszenia - Apple TV
Według regulaminu weeb.tv płaci się za nielimitowane korzystanie z serwisu, a nie za dostęp do jakiś tam kanałów (podkreślone - w żadnym wypadku)
Kanały są prowadzone przez użytkowników, wykupujesz PRO a kanały również udostępniają osoby postronne.
Więc kupowanie premium nie jest przestępstwem jak też oglądanie kanałów użytkowników. Jeżeli ktoś łamie prawo to użytkownik w momencie powielania sygnału, zakodowania go i wypuszczenia w sieć.
Napisano 04 marca 2012 - 21:52
Według regulaminu weeb.tv płaci się za nielimitowane korzystanie z serwisu, a nie za dostęp do jakiś tam kanałów (podkreślone - w żadnym wypadku)
Kanały są prowadzone przez użytkowników, wykupujesz PRO a kanały również udostępniają osoby postronne.
Więc kupowanie premium nie jest przestępstwem jak też oglądanie kanałów użytkowników. Jeżeli ktoś łamie prawo to użytkownik w momencie powielania sygnału, zakodowania go i wypuszczenia w sieć.
Wow, to może być nasz szczęśliwy dzień! Może lada dzień zaczną w ten sam sposób dystrybuować piosenki. Ostatnio się wahałem czy kupić album The Wall.
Napisano 04 marca 2012 - 22:04
Wow, to może być nasz szczęśliwy dzień! Może lada dzień zaczną w ten sam sposób dystrybuować piosenki. Ostatnio się wahałem czy kupić album The Wall.
Co się tyczy programów TV GAMA007 napisał, iż polskie platformy TV nie podjęły żadnych kroków w sprawie udostępniania programów i raczej mało je całe weebTV obchodzi... Muzyka to już inna bajka... Prawa autorskie itp itd...
---------- Wpis dodano o 21:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:01 ----------
Z resztą według mnie udostępnianie muzyki na weebtv nie ma sensu.. Jest mnóstwo innych serwisów które się tym zajmują...
Napisano 04 marca 2012 - 23:42
Napisano 05 marca 2012 - 00:29
Napisano 05 marca 2012 - 17:06
Napisano 05 marca 2012 - 23:16
Ciekawe ile danych pobiera oglądanie weed.tv przez godzinę.
Dobrze że nie muszę się czymś takim przejmować...
Napisano 06 marca 2012 - 21:52
Napisano 07 marca 2012 - 09:46
Napisano 07 marca 2012 - 15:52
Napisano 07 marca 2012 - 15:54
u mnie dziala bez problemow specjalnie odpalilem kilka roznych seriali i wszystkie chodza... przewinac tez moznaHm rzeczywiście, ale wywala po jakichś 30sek i nic się nie da oglądać, ani nawet przewinąć
Napisano 07 marca 2012 - 16:20
Napisano 07 marca 2012 - 21:37
Napisano 07 marca 2012 - 21:54
@spawach,
musimy cierpliwie czekac, az wyjdzie na swiatlo dzienne oficjalna ftyczka weebtv dla XMBC.
Innego rozwiazania na dzien dzisiejszy niestety nie znajdziesz.
Jesli ufac temu co pisano wczesniej na forum weebtv, w polowie marca ma sie ukazac wtyka.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 08 marca 2012 - 10:34
Witam,
@spawach,
musimy cierpliwie czekac, az wyjdzie na swiatlo dzienne oficjalna ftyczka weebtv dla XMBC.
Innego rozwiazania na dzien dzisiejszy niestety nie znajdziesz.
Jesli ufac temu co pisano wczesniej na forum weebtv, w polowie marca ma sie ukazac wtyka.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisałem wiadomość do serwisu weeb.tv, odpowiedzieli że prawdopodobnie będzie pod koniec marca! - Tyle mogę poczekać.
Napisano 10 marca 2012 - 23:38
male info dla tych co beda myslec, iz znowu cos sie zjxxxxxxxx:)
Dzisiejszej nocy będą trwały prace nad uruchomieniem nowej infrastruktury, która poprawi wydajność oraz ułatwi obsłużenie wszystkich użytkowników! Nadawców zaś prosimy o zaaktualizowanie adresu serwera głównego, który pojawi się w panelu
Info pochodzi z portalu weebtv.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 12 marca 2012 - 16:12
Napisano 12 marca 2012 - 17:58
Napisano 12 marca 2012 - 18:19
Napisano 12 marca 2012 - 18:40
no na forum weebtv calkiem na gorze napisane jest: "Aktualizacja zakonczona" co tylko to mialo znaczyc:)
W sensie, iz nowa wtyka xmbc dla aTV juz "moze jest ready".
Wiec narazie mozemy sobie popatrzec iple.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 13 marca 2012 - 20:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych