Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
670 odpowiedzi w tym temacie

#276 Enofax

Enofax
  • 115 postów
  • SkądRybnik

Napisano 28 lutego 2012 - 23:11

Witam jak to odpalacie na ipad ,zainstalowałem już dropbox i nie wiem co dalej?

#277 skrzypi007

skrzypi007
  • 6 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 14:03

Niestety nie mogę się doszukać pliku var/media.... nie ma

#278 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 14:53

Niestety nie mogę się doszukać pliku var/media.... nie ma

Witam,

@skrzypi007,

masz na mysli post #246 ?

Napisz prosze dokladniej, co i jak robisz i czym.

ps:Sciezka zaczyna sie od var/mobile.....

Pozdrawiam

GAMA007

#279 skrzypi007

skrzypi007
  • 6 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 15:14

niestety w Private nie ma u mnie wymienianych folderów. "media" i nie mam gdzie tego umieścić... hilfe

#280 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 18:55

Witam,

@skrzypi007,

Jeszcze raz powoli:

-chodzi zapewne o apple tv2?
-na jakim komputerze przekladasz te pliki, system operacyjny?
-jakiego programu uzywasz do tego celu?
-czy twoj atv2 ma nakladke atvFlash?

Odpowiedz prosze na wyzej podane pytania, bedzie nam wszystkim latwiej tobie pomoc:)

Pozdrawiam

GAMA007

#281 rok70

rok70
  • 6 postów
  • SkądGÖTEBORG

Napisano 29 lutego 2012 - 21:10

Witam Probuje od dwoch dni zaistalowac na Apple tv 2 Polska tv na XBMC ,udalo mi sie wrzocic przez program Tunnelier, -pliki,librtmp.0.dylib -plugin.video.polishtv.live z postu 246 sciagniete, po ponownym restarcie wchodze w Wideo ,Wtyczki ,wyswietla sie napis TELEWIZJA i jest ikonka TVwersja 0.0.4 no i tu zaczynaj sie schody ,wciskam by wlaczyc ten skrypt i wyskakuje czerwone kolko z krzyzykiem i jest napisane blad skryptu!-plugin.video.polishtv.live,moze jakies pomomysly jak tego bledu sie pozbyc bo juz mi rece opadaja.

#282 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 22:16

Witam,

Tak czytam i dochodze do wniosku, iz istnieja 2 sposoby zainstalowania XMBC + dodatki weebtv.

1. ATV2 + atvFlash + XMBC + dodatki= post #246

2. ATV2 + XMBC + dodatki = tutaj wydaje mi sie, iz trzeba zaintalowac to z XMBC z REPO bez wrzucania bezposrednio folderu z pluginem weebtv, jak to mialo miejsce w poscie #246

Kolega @Serafin__,

umiescil swego czasu post w ktorym jest ten plik do instalacji z zipa poprzez REPO.

Dodam, iz metoda 1 + wlasciwa biblioteka nie dziala na Windowsie.
Dziala natomiast opisana metoda numer 2.

Pozdrawiam

GAMA007

#283 MrPami

MrPami
  • 23 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 22:20

Witam
Probuje od dwoch dni zaistalowac na Apple tv 2 Polska tv na XBMC ,udalo mi sie wrzocic przez program Tunnelier,
-pliki,librtmp.0.dylib
-plugin.video.polishtv.live
z postu 246 sciagniete, po ponownym restarcie wchodze w Wideo ,Wtyczki ,wyswietla sie napis TELEWIZJA i jest ikonka TVwersja 0.0.4 no i tu zaczynaj sie schody ,wciskam by wlaczyc ten skrypt i wyskakuje czerwone kolko z krzyzykiem i jest napisane blad skryptu!-plugin.video.polishtv.live,moze jakies pomomysly jak tego bledu sie pozbyc bo juz mi rece opadaja.

Miałem to samo. Zaczęło działać po tym jak zainstalowałem plugin MythBox. Nie wiem jakie zmiany dodatkowo ten zabieg wprowadził ale pomógł.

#284 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 29 lutego 2012 - 23:44

No i web-tv dzisiaj poległo na meczu Polska-Portugalia. Po 5 minutach co chwila buforowanie i musiałem przełączyć na "zwykłą" telewizję. A jak Wasze wrażenia? Nadmienię, że pozostałe kanały śmigały bez zastrzeżeń.

#285 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 01 marca 2012 - 00:50

No i web-tv dzisiaj poległo na meczu Polska-Portugalia. Po 5 minutach co chwila buforowanie i musiałem przełączyć na "zwykłą" telewizję.
A jak Wasze wrażenia? Nadmienię, że pozostałe kanały śmigały bez zastrzeżeń.

Mi to się wydaje, że więcej osób korzysta z tego weebtv niż nam się wydaje, co wpływa na oglądanie kanałów, na których w danym momencie leci coś interesującego.

---------- Wpis dodano o 23:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------

Można by rzec... Przęciążenie lini...

#286 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 01 marca 2012 - 09:58

Mi to się wydaje, że więcej osób korzysta z tego weebtv niż nam się wydaje, co wpływa na oglądanie kanałów, na których w danym momencie leci coś interesującego.

---------- Wpis dodano o 23:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------

Można by rzec... Przęciążenie lini...

Zgadzam się z serafinem. U mnie rano wszystkie kanały otwierają się za pierwszym razem. Po południu za kilka razami. A wieczorem potrzeba cudu Zeby coś wlaczyc. Jestem trochę zawiedziony. Nadmienie ze Na pc po zainstalowaniu weebtv player. Wszystko dziala wyśmienicie przez 24h.

#287 skrzypi007

skrzypi007
  • 6 postów

Napisano 01 marca 2012 - 11:40

Witam,

@skrzypi007,

Jeszcze raz powoli:

-chodzi zapewne o apple tv2?
-na jakim komputerze przekladasz te pliki, system operacyjny?
-jakiego programu uzywasz do tego celu?
-czy twoj atv2 ma nakladke atvFlash?

Odpowiedz prosze na wyzej podane pytania, bedzie nam wszystkim latwiej tobie pomoc:)

Pozdrawiam

GAMA007

MBP snow leo. apple tv2 po jb. zainstalowane XMBC...dalej to już tylko las

#288 Agusia1980

Agusia1980
  • 21 postów
  • SkądKopenhaga

Napisano 01 marca 2012 - 17:57

Witam
Probuje od dwoch dni zaistalowac na Apple tv 2 Polska tv na XBMC ,udalo mi sie wrzocic przez program Tunnelier,
-pliki,librtmp.0.dylib
-plugin.video.polishtv.live
z postu 246 sciagniete, po ponownym restarcie wchodze w Wideo ,Wtyczki ,wyswietla sie napis TELEWIZJA i jest ikonka TVwersja 0.0.4 no i tu zaczynaj sie schody ,wciskam by wlaczyc ten skrypt i wyskakuje czerwone kolko z krzyzykiem i jest napisane blad skryptu!-plugin.video.polishtv.live,moze jakies pomomysly jak tego bledu sie pozbyc bo juz mi rece opadaja.

Witam,
Miałam to samo. Rozwiązałam to tak:
-Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją z pierwszego postu (myślę,że brakuje Ci "repository.sd-addons.eu.zip" z pierwszego postu)
-Dla pewności podmieniłam pliki i skopiowałam plugin tak jak w poście 246
....i zaczęło działać;]
Pozdrawiam,
Aga.

#289 rok70

rok70
  • 6 postów
  • SkądGÖTEBORG

Napisano 01 marca 2012 - 18:48

Ok ,udalo sie zaistalowalem wszystko od nowa,pokazuje juz mi kanaly , na stacje srumienie dziala nawet Trwam :) a na Weeb TV wgryw kanaly i nic sie nie otwiera ,kupiona opcja premium , windows7 > zistalowalem program Tunnelier i wsadzilem te pliki do /private/var/mobile/Media 1. script.module.cryptopy-1.2.6 istaluj z zip ,nie wiem czy ten skrypt sie wgral :) 2. plugin.video.polishtv.live-0.0.4-1 Moze musze jeszcze cos podmienic lub zmienic ?

#290 Agusia1980

Agusia1980
  • 21 postów
  • SkądKopenhaga

Napisano 01 marca 2012 - 20:32

Tego zip'a musisz zainstalować z poziomu XBMC jako wtyczkę wideo;] Poza tym wieczorem często kilka razy trzeba klikać w dany kanał aż zaskoczy;] Podmieniłeś librtmp.0.dylib? W ustawieniach wtyczki wpisałeś login i hasło do weeb.tv?

#291 rok70

rok70
  • 6 postów
  • SkądGÖTEBORG

Napisano 02 marca 2012 - 06:24

Tego zip'a musisz zainstalować z poziomu XBMC jako wtyczkę wideo;]
Poza tym wieczorem często kilka razy trzeba klikać w dany kanał aż zaskoczy;]
Podmieniłeś librtmp.0.dylib?
W ustawieniach wtyczki wpisałeś login i hasło do weeb.tv?

No wlasine nie podmienilem tego pliku jak juz to zrobilem zaczelo dzialac. Dziwnie to chodzi bo nie wszystkie kanaly dzialaja, na niektorych jest blad skryptu i ciagle buforuje ,a na kanal plus to szybcie leci obraz niz mowia :) taj jak w starych filmach .Haslo i login wpisalem.Dalej jest cos nie tak ,bo jak to mam tak dzialac to ja dziekuje raczej nie da sie ogladac ,internet mam szybki bo 100mb apple tv podpiete kablem do routera.

#292 Agusia1980

Agusia1980
  • 21 postów
  • SkądKopenhaga

Napisano 02 marca 2012 - 16:27

To ja już Ci nie pomogę. U mnie obraz i dźwięk jest idealnie zsynchronizowany przy łączu 6/6 Mb/s ,a Apple TV 2 bezprzewodowo podłączone. Kanały czasem zaskakują za pierwszym razem,a czasami muszę po kilka razy klikać zanim się odpali dany kanał. Może koledzy coś wymyślą, bo ja "głupia blondynka" jestem;]

#293 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 02 marca 2012 - 16:53

Mam problem z dodanie pluginu repository.sd-addons.eu.zip. Otóż wgrałem plik zip do AppleTV. Dodałem przez instalator ale gdy wejdę w Video plugin się nie pojawia. Plik librtmp.0.dylib oczywiście podmieniłem - ściągnąłem z postu chyba #71. Czy po instalacji ATV Flash też można uruchomić serwis weeb.tv?

#294 Agusia1980

Agusia1980
  • 21 postów
  • SkądKopenhaga

Napisano 02 marca 2012 - 18:53

Co do pytania o ATV Flash to tak,po instalacji działa weeb.tv bez problemu;]

#295 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 02 marca 2012 - 20:46

szkoda, ze nie mozna zainstalowac weeb.tv bez wchodzenia do xbmc

#296 rok70

rok70
  • 6 postów
  • SkądGÖTEBORG

Napisano 02 marca 2012 - 21:51

Na razie odpuszczam ,mam jeszcze mini komputer pod telewizorem wchode bezposrednio na strone na moje konto i ciesze sie ogladaniem bez problemow.Apple tv wykorzystam do ogladnia filmow z dysku na Xbmc i do ipada2 ,poczekam jak ktos to dopracuje ze moze bedzie prosciej zaistalowac weeb.tv ,jakies paczki spakowane do windows oddzielne na mac,tu juz sie pogubilem ze na nie mam pojecia co juz podmieniac i zamieniac by wszystko dzialalo.:)

#297 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 03 marca 2012 - 12:53

Zdecydowałem się na zakup aTV Flash. Mam pytanie bo nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, chciałbym uruchomić weebTV, ale nie mam pojęcia jak.

#298 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 03 marca 2012 - 12:57

Przeczytaj ten wątek, a będziesz wiedział jak ;)

#299 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 04 marca 2012 - 09:50

Mam problem z dodanie pluginu repository.sd-addons.eu.zip. Otóż wgrałem plik zip do AppleTV. Dodałem przez instalator ale gdy wejdę w Video plugin się nie pojawia. Plik librtmp.0.dylib oczywiście podmieniłem - ściągnąłem z postu chyba #71.

Czy po instalacji ATV Flash też można uruchomić serwis weeb.tv?

jak ja wgrywałem, to nie wgrywałem, żadnego zip'a do aTV tylko wszystko rozpakowałem;>

#300 MrPami

MrPami
  • 23 postów

Napisano 04 marca 2012 - 20:10

Polskie stacje na weeb.tv - czy to jest legalne?

Tak się zastanawiam czy oglądanie polskich stacji na weeb.tv jest legalne. A gdyby okazało się, że nie, to czy nie jesteśmy w konflikcie z zasadami tego forum? Pomagamy sobie na wzajem w instalacji oprogramowania do piractwa?
Ogłoszenia - Apple TV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych