Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
670 odpowiedzi w tym temacie

#301 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 04 marca 2012 - 20:37

Witam,

@MrPami,

Ja tutaj nie widze nic nielegalnego.

Weebtv nie jest jedyna platforma oferujaca tego typu uslugi.

Prosze sobie zobaczyc ponizej:)

POLSKYTV

Dołączona grafika

Dodam, iz zostaly wyslane @ do wszystkich polskich platform TV w Polsce.
Ani jedna z nich nie miala nic przeciwko temu, gdy zadano pytanie:

"Czy usluga ktora oferowana jest na tej stronie ma cos wspolnego z Panstwa serwisem"

Zadna z naszych platform w Polsce do dnia dzisiejszego, jak widac nie zrobila nic w tej sprawie i raczej nie zrobi.

Malo tego, dodam iz polskytv serwis oferuje w APPSTORE wlasne aplikacje,
wiec jak widac wszystko jest zgodne z polskim prawem.
Jako, iz serwersy nie sa zamiesczone w Polsce, wiec nikt w tej sprawie palcem nawet nie kiwnie:)

Samo XMBC to wolny projekt, wiec tutaj raczej glownie chodz o pluginy, ktore umozliwiaja
nam ogladanie tego czy owego.

Pozdrawiam

GAMA007

#302 MrPami

MrPami
  • 23 postów

Napisano 04 marca 2012 - 21:03

Witam,

@MrPami,

Ja tutaj nie widze nic nielegalnego.

Weebtv nie jest jedyna platforma oferujaca tego typu uslugi.

Prosze sobie zobaczyc ponizej:)

https://polsky.tv/

Dodam, iz zostaly wyslane @ do wszystkich polskich platform TV w Polsce.
Ani jedna z nich nie miala nic przeciwko temu, gdy zadano pytanie:

"Czy usluga ktora oferowana jest na tej stronie ma cos wspolnego z Panstwa serwisem"

Zadna z naszych platform w Polsce do dnia dzisiejszego, jak widac nie zrobila nic w tej sprawie i raczej nie zrobi.

Malo tego, dodam iz polskytv serwis oferuje w APPSTORE wlasne aplikacje,
wiec jak widac wszystko jest zgodne z polskim prawem.
Jako, iz serwersy nie sa zamiesczone w Polsce, wiec nikt w tej sprawie palcem nawet nie kiwnie:)

Samo XMBC to wolny projekt, wiec tutaj raczej glownie chodz o pluginy, ktore umozliwiaja nam ogladanie tego czy tamtego.

Pozdrawiam

GAMA007

Super to czuję się uspokojony. Sam nie potrafiłem nic takiego znaleść w internecie.
Co do XBMC to nie miałem takich wątpliwości. Taki poziom paranoi mógł by spowodować wątpliwości odnośnie systemu operacyjnego :)

#303 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 04 marca 2012 - 21:31

Tak się zastanawiam czy oglądanie polskich stacji na weeb.tv jest legalne. A gdyby okazało się, że nie, to czy nie jesteśmy w konflikcie z zasadami tego forum? Pomagamy sobie na wzajem w instalacji oprogramowania do piractwa?
Ogłoszenia - Apple TV

Według regulaminu weeb.tv płaci się za nielimitowane korzystanie z serwisu, a nie za dostęp do jakiś tam kanałów (podkreślone - w żadnym wypadku)
Kanały są prowadzone przez użytkowników, wykupujesz PRO a kanały również udostępniają osoby postronne.
Więc kupowanie premium nie jest przestępstwem jak też oglądanie kanałów użytkowników. Jeżeli ktoś łamie prawo to użytkownik w momencie powielania sygnału, zakodowania go i wypuszczenia w sieć.

#304 MrPami

MrPami
  • 23 postów

Napisano 04 marca 2012 - 21:52

Według regulaminu weeb.tv płaci się za nielimitowane korzystanie z serwisu, a nie za dostęp do jakiś tam kanałów (podkreślone - w żadnym wypadku)
Kanały są prowadzone przez użytkowników, wykupujesz PRO a kanały również udostępniają osoby postronne.
Więc kupowanie premium nie jest przestępstwem jak też oglądanie kanałów użytkowników. Jeżeli ktoś łamie prawo to użytkownik w momencie powielania sygnału, zakodowania go i wypuszczenia w sieć.

Wow, to może być nasz szczęśliwy dzień! Może lada dzień zaczną w ten sam sposób dystrybuować piosenki. Ostatnio się wahałem czy kupić album The Wall.

#305 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 04 marca 2012 - 22:04

Wow, to może być nasz szczęśliwy dzień! Może lada dzień zaczną w ten sam sposób dystrybuować piosenki. Ostatnio się wahałem czy kupić album The Wall.

Co się tyczy programów TV GAMA007 napisał, iż polskie platformy TV nie podjęły żadnych kroków w sprawie udostępniania programów i raczej mało je całe weebTV obchodzi... Muzyka to już inna bajka... Prawa autorskie itp itd...

---------- Wpis dodano o 21:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:01 ----------

Z resztą według mnie udostępnianie muzyki na weebtv nie ma sensu.. Jest mnóstwo innych serwisów które się tym zajmują...

#306 guest

guest
  • 268 postów

Napisano 04 marca 2012 - 23:42

Dla tych, u ktorych nie dziala. U mnie pomogla zmiana hasła w profilu weebtv na stronie i potem wpisanie go w ustawieniach wtyczki.

#307 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 05 marca 2012 - 00:29

Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć skąd wziąść poprawny plik żeby działało mi HBO i TVP i tvn player na komputerze stacjonarnym. Po zainstalowaniu XBMC na PC podmienilem plik librtmp.dll w C:\Program Files (x86)\XBMC\system\players\dvdplayer librtm.dll. Wszystko mi działa oprócz wyżej wymienionychprogramów.

#308 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 05 marca 2012 - 17:06

Ciekawe ile danych pobiera oglądanie weed.tv przez godzinę.

#309 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 05 marca 2012 - 23:16

Ciekawe ile danych pobiera oglądanie weed.tv przez godzinę.

Dobrze że nie muszę się czymś takim przejmować...

#310 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 06 marca 2012 - 21:52

Ja z alternatywnych rozwiązań lubię jeszcze Justin.tv - Streaming live video broadcasts for everyone to coś jak weeb.tv ale zrobione po amerykańsku (chodzi mi o tę południową Amerykę) hihi.

#311 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 07 marca 2012 - 09:46

Jakiego pliku potrzebuje zeby na PC dzialal mi tvn player przez xbmc. Teraz kiedy chce uruchomic ten program wyslanie mi blad skryptu, na pozostalych urzadzeniach tj: iPhone, iPad, atv2 w trek samej sieci, dziala mi tvn player, tylko na pc pokazuje sie ten blad?

#312 b20308a490

b20308a490
  • 239 postów

Napisano 07 marca 2012 - 13:48

Hej, a może ktoś się orientuje, czy da się uruchomić TVP VOD? Bo u mnie są tylko programy publicystyczne, a żona chce seriale :)

#313 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 07 marca 2012 - 14:02

Hej, a może ktoś się orientuje, czy da się uruchomić TVP VOD? Bo u mnie są tylko programy publicystyczne, a żona chce seriale :)

ipla chyba ma wszystkie seriale ?? albo wiekszosc te z TVP tez

#314 b20308a490

b20308a490
  • 239 postów

Napisano 07 marca 2012 - 15:52

Hm rzeczywiście, ale wywala po jakichś 30sek i nic się nie da oglądać, ani nawet przewinąć :(

#315 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 07 marca 2012 - 15:54

Hm rzeczywiście, ale wywala po jakichś 30sek i nic się nie da oglądać, ani nawet przewinąć :(

u mnie dziala bez problemow specjalnie odpalilem kilka roznych seriali i wszystkie chodza... przewinac tez mozna

#316 b20308a490

b20308a490
  • 239 postów

Napisano 07 marca 2012 - 16:20

No to nie wiem, czemu u nas wywala - łącze 6mbps z TPSA. TVN player i takie typowo polsatowskie pozycje chodzą ok, a wszystko co pochodzi z ipla i tvp niestety bardzo kiepsko chodzi.

#317 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 07 marca 2012 - 21:37

Zaczyna mnie strasznie irytować włączanie kilka razy żeby uruchomić jakiś program na weeb.tv. Jest jakiś na to sposób ?

#318 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 07 marca 2012 - 21:54

Witam,

@spawach,

musimy cierpliwie czekac, az wyjdzie na swiatlo dzienne oficjalna ftyczka weebtv dla XMBC.
Innego rozwiazania na dzien dzisiejszy niestety nie znajdziesz.

Jesli ufac temu co pisano wczesniej na forum weebtv, w polowie marca ma sie ukazac wtyka.

Pozdrawiam

GAMA007

#319 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 08 marca 2012 - 10:34

Witam,

@spawach,

musimy cierpliwie czekac, az wyjdzie na swiatlo dzienne oficjalna ftyczka weebtv dla XMBC.
Innego rozwiazania na dzien dzisiejszy niestety nie znajdziesz.

Jesli ufac temu co pisano wczesniej na forum weebtv, w polowie marca ma sie ukazac wtyka.

Pozdrawiam

GAMA007

Napisałem wiadomość do serwisu weeb.tv, odpowiedzieli że prawdopodobnie będzie pod koniec marca! - Tyle mogę poczekać.

#320 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 10 marca 2012 - 23:38

Witam,

male info dla tych co beda myslec, iz znowu cos sie zjxxxxxxxx:)

Dzisiejszej nocy będą trwały prace nad uruchomieniem nowej infrastruktury, która poprawi wydajność oraz ułatwi obsłużenie wszystkich użytkowników! Nadawców zaś prosimy o zaaktualizowanie adresu serwera głównego, który pojawi się w panelu

Info pochodzi z portalu weebtv.

Pozdrawiam

GAMA007

#321 Aszakal

Aszakal
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2012 - 16:12

Sluchajcie na kompie, weeb.tv juz dziala wie ktos co z atv2 u mnie "Blad skryptu" moze jest juz nowa wtyczka, szukalem ale nie znalazlem, dajcie znac jak ktos rozwiaze problem.

#322 Enofax

Enofax
  • 115 postów
  • SkądRybnik

Napisano 12 marca 2012 - 17:58

Witam u mnie to samo ! wczoraj jeszcze było ok ...

#323 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 12 marca 2012 - 18:19

Witam u mnie tez blad skryptu sie dzis pojawil.

#324 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 12 marca 2012 - 18:40

Witam,

no na forum weebtv calkiem na gorze napisane jest: "Aktualizacja zakonczona" co tylko to mialo znaczyc:)
W sensie, iz nowa wtyka xmbc dla aTV juz "moze jest ready".

Wiec narazie mozemy sobie popatrzec iple.

Pozdrawiam

GAMA007

#325 Enofax

Enofax
  • 115 postów
  • SkądRybnik

Napisano 13 marca 2012 - 20:25

Witam czarna skrzynka nadal nie odpowiada...:(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych