Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę zsynchronizować iPod / iPad / iPhone z iTunes & problem z poprawną synchronizacją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#176 muzyczna

muzyczna
  • 5 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 12:26

Z braku odpowiedzi- ponawiam. Z braku odpowiedzi wstawiam post raz jeszcze. Mam problem ze zgraniem filmów na ipoda classic. Po synchronizacji pojawia mi się komunikat "niektóre pliki wideo z biblioteki tunes nie zostały skopiowane do ipoda bo nie mogą być w nim otwarzane". Miałam kiedyś taki problem i wystarczyło kliknąć drugim klawiszem myszy i "utworzyć kopię dla ipoda" czy coś takiego. Jednak w iTunes 11 nie ma takiej funkcji! Co teraz mam robić? Rozszerzenie filmików to mp4. Wszystkie filmy, które mam w ipodzie są w tym rozszerzeniu i synchronizują się normalnie. Na tej stronie: iTunes: przesyłanie filmów wideo na telefon iPhone, iPada lub iPoda może nie działać jest napisane, żeby "W przypadku używania programu iTunes: zaznacz plik wideo i wybierz opcję Zaawansowane > Utwórz wersję dla iPoda lub iPhone'a", niestety nie mam nigdzie opcji "zaawansowane". Czy mógłby mi ktoś pomóc?

#177 shrek1301

shrek1301
  • 1 postów

Napisano 16 września 2013 - 10:03

Synchronizacja iPhone z iTunes (dziwny problem) Witam:) Jestem nowym użytkownikiem forum, więc proszę o wyrozumiałość. Jestem posiadaczem iPhone 4 16gb iOS 6.1.3 Mój problem przedstawia się następująco: Kiedy podłączam telefon do mojego laptopa i uruchomię iTunes (najnowsza wersja) telefon zostaje rozpoznany bez problemu. Do biblioteki dodaję albumy, importuję cd, ebooki itp. Następnie przystępuję do synchronizacji. Niby wszystko jest ok synchronizacja przebiega jak należy ale... w momencie, gdy odblokuje telefon okazuje się, że utwory, ksiązki i inne nie dają się otworzyć. Na pierwszy rzut oka przypomina to niedokończoną synchronizację. Utwory są koloru szarego. Ten problem pojawił się stosunkowo niedawno wcześniej wszystko było ok. Problem ten występuje tylko na moim laptopie Windows 7 64-bit. Na Moim PC (Windows XP) Synchronizacja przebiega elegancko - wszystko gra. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :) Mimo wszystko wolałbym, aby mój iPhone synchronizował się z lapkiem niż z PC. POZDRAWIAM

#178 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 września 2013 - 11:13

Zrób backup (archiwizację) telefonu na laptopa najpierw. Sprawdź czy nie potworzą Ci się podwójne pozycje w bibliotece. Wtedy wyczyść bibliotekę na lapku i zrób archiwizację jeszcze raz. Muzykę możesz zsynchronizować tylko z jednym kompem. Może to jest problem?

#179 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 18 września 2013 - 00:18

Witam, od pewnego momentu mam problem z synchronizacją iPada. iPhona normalnie po kablu synchronizuje, a podczas synchronizacji iPada po kablu lub przez WiFi wyskakuje komunikat "synchronizacja z itunes błąd instalacji agenda". Dlaczego tak się dzieje i jak mogę to usunąć ? Pozdr.

#180 mastyn

mastyn
  • 39 postów
  • SkądHelsingborg, SE/ Kraków/Gdynia, PL

Napisano 19 września 2013 - 15:25

iOS 7.0 + iTunes 11.1 problem z synchronizacją Po aktualizacji iPhone do iOS 7.0 i iTunes do wersji 11.1 program zawiesza się przy 4 kroku synchronizacji. Zawiesza w sensie, że nie dokańcza synchronizacji bo cała reszta jego opcji jest dostępna. Wyświetla się komunikat: "czekam na zastosowanie zmian" i nic... można tak czekać i czekać. Wypróbowałem już chyba wszystkie propozycje znalezione na forach czyli: wyłączanie notatek, zerowanie ustawień iTunes i jego pamięci podręcznej, zerowanie ostrzeżeń, zmianę opcji synchronizacji ( kabel - Wi-Fi), włączanie i wyłączanie synchronizacji poszczególnych elementów. Nic nie przyniosło spodziewanego efektu. Jeśli ktoś miał podobny problem i uporał się z nim to proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że problem jest tylko w przypadku synchronizacji muzyki. Cała reszta działa raczej poprawnie. I kolejny objaw: iTunes pokazuje, że na moim iPhone jest 285 utworów jednak "Synchronizuj muzykę" jest odznaczone, a w urządzeniu są de facto 3 albumy co daje 42 utwory i w żaden sposób nie mogę ich usunąć.

#181 brck

brck
  • 1 postów

Napisano 20 września 2013 - 17:48

Kolego mastyn musisz wgrać każdą płytę pojedynczo, któreś z utworów zawierają jakieś błędy i pomimo, że odtwarzają się w itunes to nie chcą się zgrać na telefon. Miałem taki sam problem jak Ty, ale już go rozwiązałem. Mam nadzieję że pomogłem ;)

#182 Szemot

Szemot
  • 1 549 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 19:18

Ja mam inny problem. Musiałem wgrać iOS7 korzystając z DFU (długa historia) i straciłem wszystkie programy. Było tego dośc sporo bo 110 czyli jakieś 28GB. Wiadomo jaki to problem żeby znaleźć i ściągnąc na iPhonie no to ściągnąłem w iTunes. Trwało to dobę i się udało. Synchronizuję te programy i lipa. Kręci kółeczkiem przez kilka sekund i nic sie dalej nie dzieje. Zaznaczyłęm opcję synchronizowania programów automatycznie ale nic to nie daje. Obok programów jest napisane "zainstaluje" albo w niektórych "instaluj" i nie wiem czym to się różni. Jak nacisnę to "instaluj" to pojawia się program po prawej stronie gdzie pokazuje screen z mojego pulpitu. Jak nacisnę zastosuj to program z tamtego miejsca znika. Chciałbym uniknąć instalacji tego przez kolejną dobę korzystając z iPhona więc ktoś podpowie?

Po restarcie iTunes, kompa, iPhona i zmianie portu USB (tak na wszelki wypadek podłączam kolejny raz i pojawia sie komunikat:
iTunes nie mógł załadować danych dostawcy od usług synchronizacji. Połącz się ponownie i spróbuj ponownie później Zastosowanie się do komunikatu rzecz jasna dalej nie pomogło.

#183 mastyn

mastyn
  • 39 postów
  • SkądHelsingborg, SE/ Kraków/Gdynia, PL

Napisano 21 września 2013 - 10:48

Udało się! Dzięki brck za wskazówkę bo dzięki niej udało się to naprawić :) . Zrobiłem jednak trochę inaczej. Zauważyłem, że nie wymazałem jeszcze książek audio. Więc po kolei: powyłączałem, poodznaczałem wszystkie audio pliki, które miałem w iPhone zostawiając włączoną synchronizację poszczególnych plików (zostawione zaznaczone kwadraciki "synchronizuj muzykę" itd.). Po wyczyszczeniu wszystkiego zacząłem dodawać albumy pojedynczo tak jak polecił to kolega brck i o dziwo ZADZIAŁAŁO. Nie wiem na czym to polega ale cieszę się, że znowu mogę działać z pełną funkcjonalnością :D

#184 pietrak

pietrak
  • 27 postów

Napisano 25 września 2013 - 23:56

Mój problem jest podobny jak do kolegi Mastyna. Czy jest inna możliwość by zgrać muzykę? mam 700 utworów i nie chce mi się wciskać każdego albumu.

#185 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 27 września 2013 - 19:18

Kupiłem w iTunes Store kilka dzwonków. W programie na kompie są one widoczne i mogę je odtwarzać, natomiast po synchronizacji z iPhonem nie widzę ich w panelu z dźwiękami. Wydaje mi się, że w iOS7 te zakupione też powinny być w tej zakładce? Jeżeli tak to dlaczego mam problem z ich synchronizacją?

#186 tomdro666

tomdro666
  • 2 postów

Napisano 27 września 2013 - 21:22

iPod Classic 160GB, problem z synchronizacją Witam Mam traki problem z iPodem Classic 160GB. Otóż przy synchronizacji muzyki pierwsze 6GB idą bez problemu. Następnie po przekroczeniu tej wartości wyskakuje komunikat (załącznik nr.1) i praktycznie już nie można dodać żadnych plików. Teoretycznie są dodawane z prędkością ok. 1 pliku na 1min. Wzrasta ilość zajętego miejsca na dysku ale pliki nie są widoczne w urządzeniu i pojawia się błąd -1392 (załącznik nr.2) Na głównym pasku pokazuje że dodawane są inne pliki a nie muzyczne. Sprawdziłem ipoda w programie HD Tune i tam on widnieje jako dysk o pojemności 19GB i posiada same bad sectory. (załącznik nr.3) Cały czas próbuję dograć jakiekolwiek pliki żeby zobaczyć czy coś się poprawi tzn. czy po tych 6GB jest już wszystko uszkodzone czy tylko przedział powiedzmy 6GB-20GB? Proszę o pomoc i jakieś sugestie. PS iPod kupiony na Allegro, Komputer z WIN 7 64 PL[ATTACH=CONFIG]17288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17289[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17290[/ATTACH]

#187 tomdro666

tomdro666
  • 2 postów

Napisano 28 września 2013 - 08:45

- przeinstalowałem iTunes 11 nic to nie pomogło - zmiana portów USB i kabla nic nie dała - przywrócenie iPoda do ustawień fabrycznych i autoryzacja komputera też nic nie dały - usunięcie plików z biblioteki i ponowne ich dodanie też nic nie zmieniło (ilość zajętego miejsca w urządzeniu wzrasta a brak plików w samym urządzeniu) - odinstalowałem iTunes 11.1 i teraz próbuję z wersją 10.7 coś zdziałać 2 dni później: - iTunes 10.7 też nic nie pomógł - z informacji które otrzymałem z serwisu wynika, że uszkodzony jest dysk:-(

#188 Frytens

Frytens
  • 22 postów

Napisano 02 października 2013 - 21:20

Witam serdecznie !. IOS 6.1.3. Mam problem, gdy zgrywam muzyke przez Itunes, widzę ją w ipadzie ale nie moge jej odtworzyć. Przykładowo na 30 piosenek 4 są do odtworzenia a reszta jest podświetlona na szaro ... ktoś ma jakieś pomysły o co może chodzić ?

#189 Wiciu47

Wiciu47
  • 15 postów

Napisano 11 października 2013 - 08:53

Witam, mam nie mały problem i nie mogę znaleźć rozwiązania. Zmieniałem komputer i całą bibliotekę z muzyką wrzuciłem na iphone'a. Teraz chcę za pomocą itunes'a przenieść z powrotem wszystko na dysk nowego PC-ta jednak przy synchronizacji program pyta mnie czy usunąć wszystkie pliki z telefonu. Rozumiem, że itunes utworzył nowy folder z muzyką który po prostu jest pusty i chce go zamienić ale nie tego oczekuję a sklejałem tę dźwięki przez 4 lata... Ma ktoś pomysł jak przerzucić muzykę na kompa? Ściągałem już jakieś programy, wtyczki do total commandera i inne ale wszystko ma albo ograniczenia albo nie działa jak powinno...

#190 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 października 2013 - 08:56

Wysiliłeś się trochę, żeby znaleźć odpowiedź, czy z lenistwa nawet nie spróbowałeś, wątków jak to zrobić jest pełno na forum jeden nawet na pierwszej stronie w tym dziale, ale po co szukać, lepiej śmietnik robić :-/

#191 Wiciu47

Wiciu47
  • 15 postów

Napisano 11 października 2013 - 09:08

Nie po co szukać i śmietnik - przyznam się, że wasza szukajka mi nie odpowiada i nie potrafię nic w niej znaleźć. Po drugie naucz się czytać. Napisałem, że "nie mogę znaleźć rozwiązania", "Ściągałem już jakieś programy". Co to oznacza? Wysnuj sam wniosek. Nie dziwię się że masz nastukane 7k postów skoro co drugi to pojazd po nowych użytkownikach.

#192 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 11 października 2013 - 09:08

Przy pomocy iTunes tego nie zrobisz.

#193 Olcio95

Olcio95
  • 53 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 października 2013 - 14:46

Cześć, piszę ponieważ mam problem ze swoim iPhonem 5S. Podłączyłem go dzisiaj pierwszy raz do komputera i zsynchronizowałem z iTunes, wszystko ładnie pięknie. Następnie zsynchronizowałem sobie dźwięki, żeby zmienić dzwonek, wszystko ładnie pięknie. No i dochodzimy do problemu. Chciałem zsynchronizować sobie muzykę i ok, wybieram "Całą bibliotekę muzyczną", naciskam synchronizuj i ładnie wszystko leci, paseczek się przesuwa, pioseneczki wskakują, dochodzi do końca i... po sekundzie zaczyna lecieć od nowa, tak jakby jeszcze raz synchronizował i tak się dzieje w kółko, a piosenek na iphonie nie da się odtworzyć, a kiedy wyłączę to wszystko to zwyczajnie znikają. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Proszę jeśli ktoś wie czym to jest spowodowane to niech da znać.

#194 apw96

apw96
  • 1 postów

Napisano 19 października 2013 - 12:49

prosze tu masz filmik jak wgrać muzykę na ipod-a

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#195 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 02 listopada 2013 - 12:25

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#196 mikolajbetka

mikolajbetka
  • 99 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 13:09

Jak łatwiej zsynchronizować iPoda? Tak jak w temacie. Synchronizacja przez iTunes jest dla mnie jakąś jedną wielką masakrą - wygląda to mniej więcej tak: 1. Podłączam iPoda. 2. Wyskakuje mi okienko, że iPod został podłączony ale nie rozpoznany. 3. Reinstaluję iTunes. 4. Podłączam iPoda i klikam "Synchronizuj". 5. iPod pozornie normalnie się synchronizuje, ale robi to bez przerwy i synchronizacja powtarza się tak długo, aż jej nie zatrzymam, a na iPodzie są tylko nazwy albumów i piosenek, ale nie można ich odtworzyć. 6. Usuwam wszystkie "utwory" (a właściwie tylko ich nazwy) z iPoda. 7. Patrz: Punkt nr 1. I tak za każdym razem :// Używam komputera z Windows 7, iPoda touch 5G i najnowszego iTunes. Jak można inaczej synchronizować muzykę z iPodem? Muszę przyznać, że lubię Apple, ale w Androidzie ta czynność jest dużo łatwiejsza...

#197 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 13:24

Zrób porządek z systemem, bo ewidentnie wskazuje to na problem z Windowsem i niepoprawne zainstalowanie urządzenia w systemie, dlatego iTunes działa jak działa.

#198 Marcelo1140

Marcelo1140
  • 4 postów
  • SkądStalowa Wola/Rzeszów

Napisano 09 grudnia 2013 - 22:13

Witam! Mam problem z synchronizacją piosenek na iPhone 5 gdyż wyskakuje mi po przygotowywaniu do synchronizacji "nie można zsynchronizować ponieważ nie powiodło się rozpoczęcie sesji synchronizacji" proszę o pomoc.

#199 Marcelo1140

Marcelo1140
  • 4 postów
  • SkądStalowa Wola/Rzeszów

Napisano 09 grudnia 2013 - 22:29

Problem z synchronizacją iPhone 5 Witam! Mam problem z synchronizacją piosenek na iPhone 5 gdyż wyskakuje mi po przygotowywaniu do synchronizacji "nie można zsynchronizować ponieważ nie powiodło się rozpoczęcie sesji synchronizacji". Zawsze jak chciałem wrzucić nowe piosenki to nie było problemu a tu nagle taki problem. Na telefonie jest lista moich piosenek ale jaśniejszą czcionką i są niedostępne do odtworzenia. Proszę o pomoc.

#200 jaizoll

jaizoll
  • 1 postów
  • SkądBydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 05 stycznia 2014 - 16:48

Mam dokładnie to samo-wcześniej nie miałem problemu z dodawaniem muzyki, a od aktualizacji (itunes albo ios - w sumie robiłem to równocześnie) zonk. Mam nadzieję, że ktoś to ogarnie w końcu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych