No chyba sobie żartujesz, koleś. Dwukrotnie większa moc obliczeniowa, 1.2GHz dwa rdzenie vs 800MHz, ponadto lepszy układ graficzny i dwa razy więcej RAMu, dzięki czemu uruchomimy więcej aplikacji i będą one działać o wiele lepiej, niż na iP 4.
Wytłumaczę Ci jedną rzecz. Jeżeli chodzi o płynność i niezawodność pracy - iOS z mocą obliczeniową iPhone'a 4 kładzie większość Androidów 2 rdzeniowych włącznie z Galaxy SII. Jeżeli natomiast zalezy Ci na grach , które nie zawsze są dopracowe (wiem bo miałem sgs3) ale każde będzie chodzić płynniej na SII niż na iPhonie 4 (chodzi mi o te wymagające pokroju GTA 3 , GTA Vice City itp). Ale człowieku. Moim zdaniem nawet taki stary iPhone 4 jest dużo lepszym wyborem niż SII. Na Samsungu pograsz tylko w te bardziej wymagające gry , na androida mało kiedy wychodzą te tzw mini gierki które ciągle pojawiają sie na iOS (takie popierdółki co ich tony jest w App Store).
Co do dźwięku to nawet nie mam co komentować . Jeżeli tak stoisz za SII , to pewine jakiś czas go miałeś albo się nim bawiłeś dłuższą chwilę. Dźwięk na sgs2 to tragedia przez duże "T". Gorszego dźwięku w życiu nie słyszałem . Chodzi mi oczywiście o słuchawki. Moja Lumia 800 która tez nie jest uważana , za potwora wśród telefonów pod względem dźwięku , daje lepiej radę . Ogólnie telefon gra bardzooo słabo i miernie. Jest dosyć cicho , wszystkie dźwięki są zniekształcone , zatłumione , jest słaby dół a góra to w ogóle.
Podsumowując. iPhone 4 nie wybiera się do mocnych gier które wymieniałem wyżej. iPhone 4 to telefon dla kogoś , kto szuka dobrze wykonanego , płynnego telefonu . iP4 zapewni dostęp do dużo lepiej dopracowanych aplikacji dzięki App Store . Taka zwykła aplikacja FB jest dużo płynniejsza na iPhonie 4 niż na SGS2. Kolego , liczy się system nie bebechy. Samsung włożył do SGS3 potwornie mocne wnętrze , a taki iP4S radzi sobie lepiej w grach
Jakbym miał wybierać między SII a iPhone 4 to tylko iPhone. Dźwięk i wykonanie samsunga mnie odrzuca.