Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#601 tOudi_

tOudi_
  • 8 postów
  • SkądRadom - Warszawa

Napisano 17 stycznia 2014 - 14:49

Jako, że przymierzam się do kupna 4S, pytanie do Was, Panowie, bo widzę, że macie na ten temat pojęcie. Mianowicie czy z najnowszym softem ten tel. będzie działał płynnie (bez żadnych lagów, długiego czekania na reakcję)? Widzę również, że cały czas mowa o wersji 7.1 Beta, macie może wiedzę kiedy należałoby się spodziewać wersji stabilnej i ostatecznej?

Ja mogę powiedzieć tyle, że posiadam iphona 5, moja dziewczyna ma 4 i różnica jest kolosalna, oba telefony chodzą na ios7 ale dla pocieszenia używałem też 4s na ios7 i tu już jest zdecydowanie lepiej od 4, chociaż czasami zdarzyło mu się złapać laga np przy smsach.

#602 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 15:04

chyba na 7.04 bo w 7.1 na batach zławszcza 2 pierwszysch 4 smiga az miło

#603 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 02 lutego 2014 - 22:30

Witam wlasnie dziś zakupiłem iphone 4 z simlockiem na Orange.Nie wiem czy dobrze zrobiłem? Mam w związku z tym kilka pytan 1 Czy do zwykłego telefonowania smsowania oraz zrobić zdjęcia to dobry wybor? 2 będę uzywal go w orange to będzie OK? 3 Czy wyswietaczjest OK w dni słoneczne dobrze wszystko widać? Będę wdzięczny za odpowiedz pozdrawiam Jerzy

#604 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 22:33

Witam wlasnie dziś zakupiłem iphone 4 z simlockiem na Orange.Nie wiem czy dobrze zrobiłem?
Mam w związku z tym kilka pytan
1 Czy do zwykłego telefonowania smsowania oraz zrobić zdjęcia to dobry wybor?
2 będę uzywal go w orange to będzie OK?
3 Czy wyswietaczjest OK w dni słoneczne dobrze wszystko widać?
Będę wdzięczny za odpowiedz

pozdrawiam Jerzy

Polskie orange?
1.Tak
2.Tak
3.Tak

#605 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 02 lutego 2014 - 23:02

Tak Polskie orange

#606 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 07:57

Co do zdolności fotograficznych to jest niestety kiepsko. Reszta ok.

#607 any

any
  • 53 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:10

Ok, decyzja podjęta, będzie 4...bo niestety fundusze na zbyt wiele nie pozwalają.. Rozglądam się od jakichś 2 miesięcy w sieci..i..jest tych telefonów nieco, choćby na all.. tylko czemu się przyjrzeć? imeiinfo stał się moim przyjacielem :D ale w darmowej wersji nie za wiele da się zobaczyć, a jedynie czy ma sim..czy tez nie.. Znajdę gdzieś jakąś darmową stronkę żeby sprawdzić telefonik? A może jakieś konkretne rady, co do tego modelu..? Powiedzmy że wersja 32 GB byłaby ok i najlepiej biała;)

#608 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:17

Co do zdolności fotograficznych to jest niestety kiepsko. Reszta ok.

Nie przesadzaj. Czwórka przy dobrym oświetleniu robi ładne zdjęcia.

#609 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:17

Ok, decyzja podjęta, będzie 4...bo niestety fundusze na zbyt wiele nie pozwalają..
Rozglądam się od jakichś 2 miesięcy w sieci..i..jest tych telefonów nieco, choćby na all.. tylko czemu się przyjrzeć?
imeiinfo stał się moim przyjacielem :D ale w darmowej wersji nie za wiele da się zobaczyć, a jedynie czy ma sim..czy tez nie..
Znajdę gdzieś jakąś darmową stronkę żeby sprawdzić telefonik?
A może jakieś konkretne rady, co do tego modelu..?

Powiedzmy że wersja 32 GB byłaby ok i najlepiej biała;)

http://myapple.pl/ip...eczytaj-56.html

#610 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:32

Nie przesadzaj. Czwórka przy dobrym oświetleniu robi ładne zdjęcia.

Jak dla mnie, to przy bardzo dobrym świetle robi z trudem akceptowalne. Kwestia wymagań i porównania.

#611 any

any
  • 53 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:38

http://myapple.pl/ip...eczytaj-56.html

tak ten temat też jest moim przyjacielem..ale w miarę czytania jest coraz trudniej:P

#612 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:57

Jak dla mnie, to przy bardzo dobrym świetle robi z trudem akceptowalne. Kwestia wymagań i porównania.

Przesadzasz ;) z trudem akceptowalne to robi 3GS. Od iPhone 4, Apple trzyma wysoki poziom aparatu w telefonie. Oczywiście, że w porównaniu do 4S czy 5/5S robi słabsze zdjęcia, ale jak na telefon komórkowy są one niezłe.

Opinia moja i moich znajomych, którzy mieli okazję zobaczyć zdjęcia z mojego telefonu.

#613 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:59

Wybacz, ale w tej kwestii interesuje mnie wyłącznie moja własne opinia. :) Mam porównanie do L920 i 1020 jeśli chodzi o smartfony, o normalnych aparatach nawet nie wspominam.

#614 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 06 lutego 2014 - 09:44

Witam no i mam tego Iphone 4 16GB pierwsze wrazenia super obudowa wyświetlacz super dobrze widać w słoneczny dzień o systemie się nie wypowiem zbyt krotko używam ,ale działa płynnie.Troszke slabe glosniczki i zdiecia trochę fiolet wchodzi.Ajak to jest z ta lampa blyskowa kiedy się wlacza i jak ustawić najlepiej aparat żeby zdjęcia robil lepsze?

#615 KamCio1997

KamCio1997
  • 3 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 20:22

Witam mam tel sony xperia z1 tel ma 3 miesiące i jest w stanie idealnym i chciałem go zamienić ponieważ jest dla mnie za duży chciałem nowego iphone 4s 16gb tylko pytanie czy warto ? Tel używam głownie do sms,muzyki,fb,gg i różnych takich portali i czasami jakaś gierka zależy mi na 100 % plynnosci w tych sytuacjach co wam wymieniłem bardzo chce iphone 4s bo wymiary jego są dla mnie idealne tylko niech mi ktos powie jak bedzie z wydajnością i wgl i czy warto ?

#616 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 07 lutego 2014 - 13:45

Ten temat dotyczy iPhona 4.

#617 Gr00by

Gr00by
  • 10 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 13:05

Niedawno kupiłem iPhona 4 i zaktualizowałem go do 7.0.4. Śmiga wszystko elegancko, nie mam do niczego zarzutów. Myślę, że w przyszłosci pomyślę jeszcze o jakimś nowszym jabłku, bo jestem bardzo zadowolony z czwórki. Jakość wykonania itd. jest super. Jedyny minus to chyba to, że jest nieco ciężki (albo mi się zdaje:) ). Aparat gites, wyświetlacz też. Apki są, to nie ma co narzekać. Super sprawa.

#618 any

any
  • 53 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 13:13

a ja właśnie poszukuję niedrogiej czwóreczki na start:) wtedy wszystko ocenię..tak chyba najlepiej, bo każdy ma inne zdanie, jak widać na tym forum.. Wiadomo, fajnie mieś 5s, ale nie każdy od razu może sobie na to pozwolić..a tani nie jest!

#619 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 11 lutego 2014 - 00:18

any masz racje ja kupiłem 4 ma mi sluzyc przede wszystkim do dzwonienia i sms i pstryknąć fotke ma być wygodny miescic się w kieszeni. Dzialac nie zawodnie.Jesli ktoś kupuje telefon do zabawy grami ogladniem filmow to już inna sprawa Dla mnie telefon nie może mieć więcej jak ekran 4 miałem nokie lumie 625 4.7 za duzy jest z nim kłopot w noszeniu.Ale każdy kupuje pod siebie.Iphone przyciąga wykonaniem i oprogramowaniem do androida każdy cos kombinuje i to się robi bałagan w telefonie

#620 bartek1987

bartek1987
  • 81 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 08:28

Jezeli telefonu uzywa sie do dzwonienia pisania sms czy przegladanie internetu to jak najbardziej oplaca sie kupic ten telefon.Bateria trzyma bardzo dobrze no i jakosc wykonania na wysokim poziomie.Mialem Nexusa 4 teraz mam iphone 4 i jestem ogolnie zadowolony

#621 sedziu_

sedziu_
  • 241 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 08:56

Oj nie zgodze się z tym wyżej, do telefonowania i smsowania oczywiście ok, ale przeglądania www to już zależy od cierpliwości, a trzeba jej trochę mieć, mobilne wersje działają sprawnie ale już pełne nie bardzo. Na "start" aby obczaić ios też nie polecam, sam system nawet dostaje czkawek, nie mówiąc już o większości aplikacji, głupi twitter odpala się i odpala, czekasz i czekasz. Można się tylko zrazić to całości na tak słabym smartfonie.

#622 bartek1987

bartek1987
  • 81 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 09:13

No to nie wiem moze moj egzemplarz jest jakis inny? :D a tak na powaznie to tez zalezy od lacza internetowego ja korzystam z internetu 10mb i naprawde nie widze duzej roznicy w przegladaniu internetu miedzy nexusem a iphone

#623 sedziu_

sedziu_
  • 241 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 09:20

Ok, ale jak dokładnie, na zasadzie "klikam i mam" czy "klikam i troche czekam".

#624 bartek1987

bartek1987
  • 81 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 09:23

Ciezko mi okreslic ale dla mnie roznica jest prawie nie zauwazalna tak sie zlozylo ze przez chwile mialem oba telefony chodzi mi dokladnie o ip4 i nexusa 4 i naprawde nie ma wielkiej roznicy.Na otworzeniu strony w iphone nie czeka sie nie wiadomo ile nie przesadzajmy:)

#625 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 11 lutego 2014 - 10:14

Panowie każdy telefon czy komputer można zamulić czym więcej aplikacji tym więcej zamula czy to komputer czy telefon jeśli instalujemy w miare to będzie wszystko ladnie chodzic chyba ze jakies bledy sa w oprogramowaniu.Uzywajac tylko tych aplikacji ,które fabrycznie zainstaluje producent na pewno chodza ok.Jesli zaczniemy instalować ze sklepu gry programy to napewno zacznie zamulac.Co jest na pewno gorsze w 4 to aparat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych