Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#551 Reno

Reno
  • 59 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 11 października 2013 - 09:16

Jeszcze jakis czas temu te 8GB byloby nie do przyjecia. Jednak teraz jak jest spotify, icloud i inne chmury to wystarczy mi tyle. A filmy i tak ogladam na ipadzie.

Potwierdzam. 8 GB w telefonie to nie jakiś dramat. Mnie całkowicie wystarcza. Niecałe dwa tygodnie temu dotarły do mnie zamówione 4s 8GB. Poza problemem z IMessage ( tutaj jednak wadliwa była karta SIM) żadnych innych problemów z IOS 7 nie mam. Kilkanaście aplikacji, w tym Pages i Keynote, na których często przeglądam dokumenty. Do tego mnóstwo zdjęć, które i tak od razu wędrują do Dropboxa. Jeżeli chodzi o muzę, to zawsze w odtwarzaczach miałem najwyżej 5 albumów. Pozostało mi jeszcze 3,6 GB wolnej przestrzeni. Oczywiście wszystko działa płynnie.

Powiem tak. Też stałem przed dylematem używana 4 a może 4s ? Ostatecznie zdecydowałem się na nowego 4s i nie żałuję. Jeżeli telefon uzupełnisz IPadem a do tego korzystasz z Dropboxa i IClouda, to te 8GB jest naprawdę wystarczającą pamięcią.

#552 Andriusaar

Andriusaar
  • 16 postów
  • SkądDąbrówka

Napisano 11 października 2013 - 20:35

W końcu i ja się zdecydowałem, od kilku dni mam wersję 7.0.2 i jeżeli chodzi o szybkość działania to nie widzę większej różnicy między 6 a 7. Jestem wręcz mile zaskoczony bo spodziewałem się powtórki z Androida. Nowe ikonki mi nie przeszkadzają. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić do nowej funkcjonalności ale moje obawy, że trzeba szybko przesiąść się na 4S, zostały rozwiane. Na moje potrzeby spokojnie daje radę 4.

#553 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 12 października 2013 - 08:44

Mi 4 z iOS7 nie muli...tyle w temacie

#554 Damian-K

Damian-K
  • 4 postów

Napisano 14 października 2013 - 17:45

Witam. Mam pytanie czy opłaca się kupić ip4 16gb za 750zł

#555 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 14 października 2013 - 18:05

Nie ma to żadnego sensu. Jeśli koniecznie chcesz iPhone'a-to kup minimum iP 4S.

#556 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 14 października 2013 - 19:04

Nie ma to żadnego sensu. Jeśli koniecznie chcesz iPhone'a-to kup minimum iP 4S.

To kup za 750 zł iP4S he he he..co najwyżej dwulatek, z simlockiem i liniami "papilarnymi" kluczy z kieszeni ;)

Po co dajesz takie rady? Pewnie że nie warto iP4, niech kupi iP5S a nie 4S przecież 5S jest lepszy...a jak dostanie go za 750 zł to w ogóle się opłaca...ehhhh

#557 Andriusaar

Andriusaar
  • 16 postów
  • SkądDąbrówka

Napisano 18 października 2013 - 12:11

Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie i trzeba zdawać sobie sprawę z jego ograniczeń. W skrócie, czego oczekujesz od telefonu ale o tym spokojnie poczytaj na forum.

#558 cimilion

cimilion
  • 37 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 18 października 2013 - 13:11

Patrząc na allegro, to się opłaca za ta kaskę ;)

#559 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 20 października 2013 - 13:59

Kupiłem miesiąc temu iP4S 16GB za 800 zł. Stan oczywiście adekwatny do wieku tzn. tył i przód folia a ramka oczywiście nosi znaki użytkowania ale nie jest "zaorana". Po tygodniu wysiadł głośnik od rozmów. Kupiłem zestaw narzędzi za kilkanaście złotych i zestaw śrubek oraz głośnik i siateczkę. Wymieniłem sam i wszystko działa jak należy. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Działa to lepiej niż mój 4XHD z Tegrą 4x1.5 Ghz i 1GB RAM. Bateria pozwala na ok. 2 dni użytkowania czyli OK. Jeśli ktoś się waha czy kupić to polecam. Troszkę brakuje możliwości personalizacji z androida i gniazda microusb, które jest dziś standardem.

#560 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2013 - 09:19

Kupiłem miesiąc temu iP4S 16GB za 800 zł. Stan oczywiście adekwatny do wieku tzn. tył i przód folia a ramka oczywiście nosi znaki użytkowania ale nie jest "zaorana".
Po tygodniu wysiadł głośnik od rozmów. Kupiłem zestaw narzędzi za kilkanaście złotych i zestaw śrubek oraz głośnik i siateczkę. Wymieniłem sam i wszystko działa jak należy.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Działa to lepiej niż mój 4XHD z Tegrą 4x1.5 Ghz i 1GB RAM.
Bateria pozwala na ok. 2 dni użytkowania czyli OK.
Jeśli ktoś się waha czy kupić to polecam.
Troszkę brakuje możliwości personalizacji z androida i gniazda microusb, które jest dziś standardem.

albo jestem ślepy albo w tym wątku polemizujemy nad zakupem czwórki

#561 Johnay

Johnay
  • 99 postów

Napisano 31 października 2013 - 21:30

Waham się między zakupem iphone 4 a iphone 5. Ten drugi jest 2 razy droższy, a ja prawdę mówiąc nie potrzebuję małego komputera. Telefonu używam głównie do smsów, muzyki, twittera i facebooka. Czasami odpalę jakąś stronę. Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na temat ios 7.0.3 zacząłem się zastanawiać nad 4. Mógłby ktoś dokładniej napisać jak działa ten system na 4?

#562 cimilion

cimilion
  • 37 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 01 listopada 2013 - 13:11

Poczytaj sobie w dziale "Pytania i problemy z iOS7" Osobiście korzystam z iP4 i aż tak mocno nie mogę narzekać - przede wszystkim trzeba wyłączyć na dzień dobry "Redukuj ruch" i "Odświeżenie w tle" jak to wyłączysz to śmiga nawet godnie ;) Co to zakupu 4 czy 5 ? ja bym stawiał na 4S lub już 5S - patrząc jak na razie na chorą kwotę 5S to bym kupił 4S

#563 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 14:01

Poczytaj sobie w dziale "Pytania i problemy z iOS7" Osobiście korzystam z iP4 i aż tak mocno nie mogę narzekać - przede wszystkim trzeba wyłączyć na dzień dobry "Redukuj ruch" i "Odświeżenie w tle" jak to wyłączysz to śmiga nawet godnie ;)

Co to zakupu 4 czy 5 ? ja bym stawiał na 4S lub już 5S - patrząc jak na razie na chorą kwotę 5S to bym kupił 4S

Miedzy 4s a 5 jest roznica 350zl

iPhone :: iPhone - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

I kupic za 2150zl 5 to nie jest jakas astronomiczna kwota patrzac na tle innych telefonow co przypominaja przetopione butelki plastikowe...

W grudniu pewnie jeszcze potanieja bo sie bede tego wyzbywac wiec warto poczekac

A chora kwota to jest za Sonego Xperie Z1 i inne wynalazki ktore ostatnio testowalem i nie dalbym takich pieniedzy jakich chca producenci ale to juz moja indywidulna mysl i nie musicie sie z nia zgadzac.

Peace V

- - - Połączono posty - - -

Waham się między zakupem iphone 4 a iphone 5. Ten drugi jest 2 razy droższy, a ja prawdę mówiąc nie potrzebuję małego komputera. Telefonu używam głównie do smsów, muzyki, twittera i facebooka. Czasami odpalę jakąś stronę.
Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na temat ios 7.0.3 zacząłem się zastanawiać nad 4. Mógłby ktoś dokładniej napisać jak działa ten system na 4?

Tez sie wachalem bo ojcu bede bral ale wole doplacic do 5 jest ciensza lepiej wyglada i lepiej lezy w szczegolnosci w marynarakch. 4ki sa dla mnie za ciezkie ale z 2giej strony poreczniejsze w uscisku.

To juz twoja sprawa czy wolisz jezdzisz dieslem czy przejsc na benzyne...

#564 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 01 listopada 2013 - 17:23

Miedzy 4s a 5 jest roznica 350zl

iPhone :: iPhone - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

I kupic za 2150zl 5 to nie jest jakas astronomiczna kwota patrzac na tle innych telefonow co przypominaja przetopione butelki plastikowe...
.

Jak komuś nie przeszkadza, że egzemplarz powystawowy to spoko..

#565 grummi

grummi
  • 67 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 17:55

I bez gwarancji z małymi ubytkami. Wiem bo znajomy się interesował.

#566 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 01 listopada 2013 - 18:13

Za tę cenę można kupić zafoliowany na Allegro, a nie powystawówkę z 3 miesięczną gwarancją.

#567 zimny12345

zimny12345
  • 99 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 14:19

4 można wyrwać spokojnie za 700 pln jak się uda jeszcze z os 6 - to warto

#568 ulababu

ulababu
  • 42 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 14:24

Za tę cenę można kupić zafoliowany na Allegro, a nie powystawówkę z 3 miesięczną gwarancją.

Potwierdzam ;] Sam ostatnio polowałem na Ip 5 i upolowałem dla siebie czarny a dla dziewczyny biały ;]
Kwestia dogadania poza allegro, dojazd raz 50km i raz 30 km, i za każdy zafoliowany egzemplarz z Playa dałem mniej niż 2000zł ;]

#569 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 23:14

4 można wyrwać spokojnie za 700 pln jak się uda jeszcze z os 6 - to warto

Do 900zl trzeba liczyc pelne komplety a nawet do 1000zl w fajnym stanie zadbanego z PL oczywiscie

I bez gwarancji z małymi ubytkami. Wiem bo znajomy się interesował.

Fakt nie doczytalem do konca :) dzieki za sprostowanie

Zostaje przy 4s poczekamy do grudnia zobaczymy co sie z cenami na swieta bedzie dzialo bo lepiej obnizyc cene niz zalegac ze starym towarem

#570 cimilion

cimilion
  • 37 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 02 listopada 2013 - 23:52

Tez sie wachalem bo ojcu bede bral ale wole doplacic do 5 jest ciensza lepiej wyglada i lepiej lezy w szczegolnosci w marynarakch. 4ki sa dla mnie za ciezkie ale z 2giej strony poreczniejsze w uscisku.

Jakościowo "4" jest dużo lepsza od "5" - patrząc na obudowę, w szczególności ramka... miękka tandeta :???:

#571 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 00:00

Mam 5 i 5S jakos nie narzekam :) telefonem nie rzucam ani nie wbijam nim gwozdzi :) a i tak wyladuje w ori etui z apple jak dojda do mnie. 4ka zas bardziej podatny na wizyte 2stronna u szklarza :) ale mozna tez obudowa go jakos od tego uchronic, wszystko ma swoje plusy i minusy :) Kupie 4s ojca zobaczymy co i jak ale fakt ramka twardsza ale tez sie wgniata i rysuje nie ma mocnych na nia. Dzisiaj na topie jest postrzanie sprzetu przez producentow zeby czesciej kupowac nowe rzecz jasna :)

#572 cimilion

cimilion
  • 37 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 03 listopada 2013 - 00:57

po co Ci 4S jak mówisz, że masz 5 i 5S ? :roll:

- - - Połączono posty - - -

Bateria pozwala na ok. 2 dni użytkowania czyli OK.

2 dni ale chyba bez: 3G, WiFi, BT, jasność na minimum :D

#573 MaxIzzy

MaxIzzy
  • 28 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 19:49

Iphone 4 8GB po wymianie na gwarancji z T-mobile (3683535419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co myślicie o tej aukci ? Opłaca się za tą cenę czy nie ?

#574 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 listopada 2013 - 14:15

Iphone 4 8GB po wymianie na gwarancji z T-mobile (3683535419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co myślicie o tej aukci ? Opłaca się za tą cenę czy nie ?

nie. za tyle to ja wyrwałem znajomemu czwórkę 16gb... i to pół roku temu

#575 MaxIzzy

MaxIzzy
  • 28 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 11:56

też tak pomyślałem i wziąłem 4s ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych