Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#651 any

any
  • 53 postów

Napisano 28 marca 2014 - 13:44

Spokojnie, z win tez się uda;) iTunes przecież pod win tez jest dostępny;) A i co do aktualizacji...4s musi jeszcze coś dostać:) sporo ma użytkowników itd. ;) takze spokojnie, a jak nie to przecież na starszym systemie też spokojnie będzie działać:)

#652 PMplast

PMplast
  • 9 postów

Napisano 28 marca 2014 - 15:13

Różnica między 4 a 4s jest taka sama jak między SGS 1 a SGS 2. Logiczne, że 4s będzie dłużej wspierany. Wydaje mi się, że sporo osób nie do końca rozróżnia te telefonu, bo przecież i to czwórka i to czwórka ;)

#653 Bknz

Bknz
  • 25 postów

Napisano 28 marca 2014 - 15:55

czyli spokojnie mogę iść w stronę 4s :) jak to różnica jest niezauważalna? - lepsze podzespoły operacyjne (procek,grafa) Mam nadzieję że przesiadka po 4latach z Andkiem nie będzie katorgą a przyjemnością z płynności działania i obsługi urządzenia - co w przypadku samsung jest katorgą ;/

#654 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 28 marca 2014 - 16:05

W przeciągu 13 miesięcy miałem Sony Xperia S, HTC One, HTC Deire X i przyznam, że bałem się przesiadki na iOS. Wczoraj miałem w rękach HTC Desire C używany tylko do rozmów, sms-ów, muzyki itp. Nie wrócę do androida! Nawet jeśli miałbym pozostać kilka ładnych lat przy 4S i iOS 7.1 :)

#655 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 28 marca 2014 - 18:26

4S dostanie iOS 8.. taki problem zauważyć że każdy iPhone dostaje tyle samo aktualizacji? iPhone 3gs dostał iOS 6, iPhons 4 dostał iOS 7 iPhons 4s dostanie iOS 8. Dopóki Apple nie zmieni swojego wsparcia, a wątpię żeby to zrobili w najbliższym czasie to macie jeszcze dużo wsparcia. A kwestia przesiadki na inny system .. nie rozumiem pytania, ani sposobu myślenia człowieka który się nad tym zastanawia. Czy jak zmieniasz diesla na benzynę to nagle nie potrafisz jeździć i prawko trzeba zdawać od nowa? Tak, silnik pracuje inaczej ale wszystko jest bardzo podobne. Nawet z WP jest zerowy problem przy przesiadce, a interfejs jest nieco inny.

#656 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 marca 2014 - 19:14

Iphone 4 z ios 7.1 działa szybciej niż 7.0 ale na pewno nie działa szybciej czy tak samo jak na ios 6 + (na tym oprogramowania działa błyskawicznie w stosunku do 7 + ) Telefon jest wolny niczym samsung galaxy, note czy htc one z dużą ilości oprogramowania, zresztą nawet te telefony tak nie zamulały jak iphone 4 z ios 7.1

#657 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 28 marca 2014 - 19:26

Mam wrażenie, że zbyt dużo czytasz internetu, a zbyt mało używasz różnych urządzeń. Miałem SGS I i to był dramat. Nawet na iOS 7.0.beta telefon tak nie mulił jak koreański kicz.

#658 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 28 marca 2014 - 21:27

Mam wrażenie, że zbyt dużo czytasz internetu, a zbyt mało używasz różnych urządzeń. Miałem SGS I i to był dramat. Nawet na iOS 7.0.beta telefon tak nie mulił jak koreański kicz.

Zgadzam się z Tobą. Mając Sony Xperia S telefon zacinał się przy różnych czynnościach. Nawet niekiedy nie mogłem zadzwonić. Działo się to na różnych wersjach androida. Ogólnie odkąd jestem użytkownikiem iOS nie ubolewam nad niczym co mi było kiedyś potrzebne, a teraz już nie jest :)

#659 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 marca 2014 - 22:20

Jeśli to było do mnie :), to akurat wszystko co piszę biorę z własnego doświadczenia i obcowaniem , krótszym lub dłuższym z tymi telefonami, wiec mam porównanie. Bywało że telefony sprzedawałem już po tygodniu dwóch bo po przesiadkach z ios jakoś wszystkie okazywało się za wolne, były ze mną mało kompatybilne, jakby nie nadążały za mną....ja klikam i...czekam, czekam, czekam... nie ma to jak iphone...klik i gotowe, niemniej jednak iphone 4 w którego jestem posiadaniu i działa na systemie 7.1 chodzi bardzo wolno. Na szczęście jest to tylko telefon "bankowy" do "przyjmowania" smsów z banku i takie tam... więc jego mułowatość mi jakoś bardzo nie przeszkadza. Stąd też moje twierdzenie , ze iphone 4 na systemie 7.1 nie działa rewelacyjnie, chodź z drugiej strony jeśli się nie ma porównania z innym, szybszym iphonem, to można twierdzić że ios 7.1 na ip4 jest ok.

#660 any

any
  • 53 postów

Napisano 29 marca 2014 - 08:34

Tez sie z waki podziele..kupilem ip4 z ios 6. Wczoraj zrobilem aktualizacje do ios 7.1 i.. Roznica jest zauwazalna:) nawet golym okiem widac ze dziala wolniej, ale nie tak wolno zeby dramatyzowac:) plynnosc nieco spadla..coz lepsze wrogiem dobrego?;) ale trzeba przyznac ze ios7.1 jest fajnym systemem mimo ciut wolniejszego dzialania.

#661 wojtala

wojtala
  • 170 postów
  • SkądPforzheim.DE

Napisano 05 kwietnia 2014 - 17:06

Witam tez mam iPhone 4 z ios 6.1.3 działa idealnie ikonki lapsze lepsza koncepcja jak dla mnie niż w ios7.1.Raczej mojego nie zuaktulizuje do nowszej wersji po co.Mysle ze te softy robione sa glownie dla 5 tek. pozdrawiam

#662 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 06 kwietnia 2014 - 10:57

Tez sie z waki podziele..kupilem ip4 z ios 6. Wczoraj zrobilem aktualizacje do ios 7.1 i.. Roznica jest zauwazalna:) nawet golym okiem widac ze dziala wolniej, ale nie tak wolno zeby dramatyzowac:) plynnosc nieco spadla..coz lepsze wrogiem dobrego?;) ale trzeba przyznac ze ios7.1 jest fajnym systemem mimo ciut wolniejszego dzialania.

O ile dobrze pamiętam, to gdzieś na forum czytałem, że można jakieś efekty wizualne wyłączyć czy coś i wtedy działa trochę płynniej. Rozejrzyj się za tą wypowiedzią, może przez google ;)

#663 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 07 kwietnia 2014 - 15:21

Iphone 4 będzie jak najbardziej dobrym wyborem.

#664 tir31

tir31
  • 16 postów

Napisano 20 maja 2014 - 20:35

Cześc. Za niedługo planuję kupic iPhona 4s i tu moje pytanie czy opłaca się go jeszcze brac. Dodam że telefonu chciał bym używac przez kolejne 2 lata. Czy iPhone 4s będzie miał jeszcze przez ten okres wspieranie i czy udźwignie gry(typu fifa, gta sa)?

#665 ark4diusz3

ark4diusz3
  • 28 postów

Napisano 24 maja 2014 - 09:05

Witam serdecznie, Obecnie jestem posiadaczem Blackberry Z10, nie ukrywam, że jest to fajny telefon (całkiem fajny system, BB Hub to super sprawa), lecz ostatnio zakupiłem macbooka i ipada, w związku z powyższym chciałbym "zintegrować" to wszystko. Mam abonament w Play, teraz mija mi rok umowy (2 letnia umowa) Byłem w salonie i zapytałem o możliwość wymiany Z10 na Iphone 5s, jednak Pan mi to stanowczo odradził, ze względu na niekorzystną dosyć umowę. W związku z powyższym pomyślałem o zakupie iPhone 4S (ponieważ 5s jest dla mnie za drogi). I tutaj pozwolę zadać sobie kilka pytań: 1) Czytałem, że IOS 7 chodzi wolno na 4S, czy to prawda? 2) Jakie są szanse, że 4S dostanie aktualizację do IOS 8 (sądzę, że szansa bliska 0)? 3) Kiedy jest najbardziej możliwa premiera IOS 8 (razem z iPhone 6 jak sądzę)? 4) Czy po premierze iPhone 6, cena iPhone 5s gwałtownie spadnie? Czy biorąc powyższe czynniki warto mimo wszystko kupić 4S, czy jednak poczekać te kilka miesięcy na premierę 6, i zakupić 5 s? (Pytanie, czy cena 5s spadnie do poziomu powiedzmy dzisiejszego 4S)? Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi! Pozdrawiam

#666 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 24 maja 2014 - 10:42

Nie słuchaj doradcy w salonie. To po pierwsze. Jak chcesz wziąść na abonament to w chwili obecnej w Play masz w abonamencie za 79zl iPhona 5s za 699zl. Umowa na 3 lata. iPhone 4s jest w tym abo za złotówkę. 4s jest nadal dobrym telefonem, ale biorąc go w abonamencie się po prostu nie opłaca. Dodatkowo są dostępne tylko wersje 8GB a to jest naprawdę malutko, wiem co mówię bo sam mam 4-kę 8GB. Niesie to ze sobą naprawdę spore ograniczenia. 4s na pewno dostanie aktualizacje do IOS 8. 5s po premierze 6-ki znacząco nie spadnie więc na to nie licz. Musiałbyś poczekać dodatkowo minimum 3 miesiące. Jeśli i tak zamierzasz się wiązać z siecią abonamentem ja bym na Twoim miejscu wziął 5s, ewentualnie możesz go sprzedać, zakupić 4s i sporo gotówki Ci zostanie. Poza tym moim skromnym zdaniem 4s ze względu na woelkość i budowę jest ostatnim ładnym i zgrabnym modelem iPhona. Ale to tylko moje zdanie. Sam zamierzam takowego zanabyc dopóki są jeszcze dostępne w sprzedaży.

#667 eightwonder

eightwonder
  • 1 postów

Napisano 21 czerwca 2014 - 20:58

nie jestem zadnym programista, zastanawiam sie, czy po kupnie 4s nie przestana wychodzic aplikacje na niego? to moj pierwszy iphone, nie wiem, jakie sa zmiany w poszczegolnych iOs'ach, czy po wyjsciu kolejnego przestaja byc rozwijane aplikacje na poprzednia wersje?

#668 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 22 czerwca 2014 - 11:37

Z biegiem czasu tak będzie.

#669 lord-stickman

lord-stickman
  • 4 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2014 - 12:20

Jest tu ktoś kto miał SGS III? Posiadam ten tel od roku i już starczy. Mocno się zastanawiam nad IP4S, sprawa jest o tyle utrudniona ze muszę kupić dwie sztuki i sprzedać dwie sztuki (żony i mój). Wszystkie tel zawsze mamy te same, przeszliśmy przez: wildfire, desire, sgs1, lgxhd, i teraz sgsIII Czy może mi ktoś poradzić czy to dobra decyzja i czy będziemy zadowoleni? #androbieda nie daje już rady :/

#670 derwenoper-63801cbb72

derwenoper-63801cbb72
  • 237 postów
Napisano 24 czerwca 2014 - 12:28

Jest tu ktoś kto miał SGS III?
Posiadam ten tel od roku i już starczy. Mocno się zastanawiam nad IP4S, sprawa jest o tyle utrudniona ze muszę kupić dwie sztuki i sprzedać dwie sztuki (żony i mój).
Wszystkie tel zawsze mamy te same, przeszliśmy przez: wildfire, desire, sgs1, lgxhd, i teraz sgsIII
Czy może mi ktoś poradzić czy to dobra decyzja i czy będziemy zadowoleni? #androbieda nie daje już rady :/

Zastanów się jeszcze nad windows phonem ^^

#671 lord-stickman

lord-stickman
  • 4 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2014 - 12:43

Ta wypowiedź nie dotyczy ani mojego pytania ani tematu. WP w żaden sposób nie przemawia do mnie. Proszę o pomoc w sprawie czy DZISIAJ warto zamienić sgs3 na ip4s

#672 dsk121

dsk121
  • 169 postów
  • Skądwwa

Napisano 24 czerwca 2014 - 13:49

Posiadam ten tel od roku i już starczy. Mocno się zastanawiam nad IP4S, sprawa jest o tyle utrudniona ze muszę kupić dwie sztuki i sprzedać dwie sztuki (żony i mój).
Wszystkie tel zawsze mamy te same, przeszliśmy przez: wildfire, desire, sgs1, lgxhd, i teraz sgsIII
Czy może mi ktoś poradzić czy to dobra decyzja i czy będziemy zadowoleni? #androbieda nie daje już rady :/

Posiadłem sgs3 jako mój drugi tel. tydzień temu z myślą o żonie i już poważnie się zastanawiam nad zamianą na ip4s lub ip5.
Za duży i krzaki już się pojawiły a tel praktycznie "czysty".

Ktoś pomoże podjąć decyzję:)?!

#673 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 24 czerwca 2014 - 21:26

Warto choćby dlatego że 4s otrzyma jeszcze IOS 8.

#674 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 25 czerwca 2014 - 08:31

Wg mnie warto. Do tego czwórka jest niezwykle zgrabną słuchawką.

#675 motylio

motylio
  • 295 postów

Napisano 25 czerwca 2014 - 10:52

Ja :D Może o wadach SGS III nie będę pisał bo znasz je pewnie z autopsji ale skrobnę o wrażeniach z przesiadki na IPhone.
Fakt że zmieniałem na 5S ale to w tym momencie drugorzędna sprawa bo pierwsze co "robi robotę" to iOS. Od razu ma się wrażenie że dostajesz do ręki mocno przemyślany i dopieszczony produkt. Wielu zarzuca brak rozbudowanej "customizacji" sprzętu z jabłkiem, ja wiem tyle że mnie ona kompletnie nie jest potrzebna. Wszystko jest ułożone i obsługiwane tak, że sam bym lepiej tego nie wymyślił (z kilkoma bardzo drobnymi wyjątkami). Co ważne wszystko chodzi tak jak powinno, zero zwiech, lagów, samoistnego wyłączania się telefonu (tam miałem taką przypadłość w SGS III) itp. Moim zdaniem lepsza jest też integracja FB, Messengera czy Pages niż w Androidzie. W ogóle mam wrażenie że aplikacje są lepiej dopracowane pod iOS niż pod Androida. Co do samej słuchawki to tu po zmianie telefonu da o sobie znać mniejsza klawiatura i moim zdaniem "głupsze" podpowiedzi :) I jeszcze jedno... W teorii wszyscy się chwalą intuicyjnością ich sprzętów i prostotą obsługi ale kiedy po dwóch tygodniach używania 5S wróciłem na chwilę do Samsunga czułem się jak dziecko we mgle. Sporo rzeczy w Samsungu wydało mi się co najmniej nielogicznych (czego nie zaobserwowałem po zmianie z Androida na iOS).
Z grubsza tyle. Sporo osób poleca telefony z Windowsem. Nie wiem nie używałem, wystarczy że mam go na kompie w pracy i już go nie lubię ;D
BTW jeśli masz opcję to brałbym 16GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych