Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#351 6300

6300
  • 90 postów

Napisano 25 maja 2013 - 22:15

mam pytanie do posiadaczy ip4, czy na dzien dzisiejszy sporo gier jest niedostępnych na iP4? pytam poniewać używam teraz samsunga galaxy advance ale jakos zachciało mi się wrócić do iPhona i kupowałbym iP4 a czasem lubie w cos pograć ciekawego i nie chce mieć sytuacji ze znajde jakas fajna gre a się okaże, że jest niedostępna na iP4 :)

#352 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 25 maja 2013 - 22:19

mam pytanie do posiadaczy ip4, czy na dzien dzisiejszy sporo gier jest niedostępnych na iP4?

pytam poniewać używam teraz samsunga galaxy advance ale jakos zachciało mi się wrócić do iPhona i kupowałbym iP4 a czasem lubie w cos pograć ciekawego i nie chce mieć sytuacji ze znajde jakas fajna gre a się okaże, że jest niedostępna na iP4 :)

Raczej,sporo jest dostępnych ;)Tylko,że różnie mogą działać.

#353 6300

6300
  • 90 postów

Napisano 25 maja 2013 - 22:30

że dostepnych jest sporo to wiem, ale mi chodzi o to - czy sporo jest gier nie dostepnych

#354 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 25 maja 2013 - 22:44

2-4 dni w ip4 na baterii hlehle chyba wszystko off i moze 1-2smsy to tak...^^

Kup se lepsza baterie do sgs2 ta 2000mah a wytrzyma te 2dni przy ciaglym uzywaniu, bo zmiana na ip4 to 2 kroki w tyl w twoim przypadku...

No właśnie nie jest tak strasznie z iP4, mój tato używa takowego od dwóch lat i ładuje go spokojnie co cztery dni, dziennie pare telefonów, SMS'ów, maila parę razy sprawdzi, tenisa stołowego na YT obejrzy.

Ale tak jak mówi @diesel, lepiej zostawić, wgrać ROM (niekoniecznie MIUI :P), zainstalować mod na przykład AC!D, który genialnie polepsza dźwięk i ta dam!

#355 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 25 maja 2013 - 22:59

Straszny nie jest, jeżeli miał ktoś do czynienia z iOS to może być lepszy wybór. Ja do łap androida nie wezme. Już bardziej przekonuje mnie w8 ciekawym designem.

#356 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 maja 2013 - 07:42

No właśnie nie jest tak strasznie z iP4, mój tato używa takowego od dwóch lat i ładuje go spokojnie co cztery dni, dziennie pare telefonów, SMS'ów, maila parę razy sprawdzi, tenisa stołowego na YT obejrzy.

Zależy z jakim softem, bo ten najnowszy to żre niestety baterię... Na nowym sofcie ładuję telefon 2 razy dziennie, a ma poprzednim co 1,5 dnia, więc coś jest na rzeczy...

#357 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 26 maja 2013 - 08:04

No to nieźle musisz go katować.

#358 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 maja 2013 - 12:32

Zależy z jakim softem, bo ten najnowszy to żre niestety baterię... Na nowym sofcie ładuję telefon 2 razy dziennie, a ma poprzednim co 1,5 dnia, więc coś jest na rzeczy...

Jedna z moich 5-tek pojechała na gwarancję, więc używam podciwego ip4.
Bateria ma 519 cykli ładowania, maksymalna pojemność jaką aktualnie dysponuje bateria wynosi 998mAh na 1420mAh oryginalnych.
System jest to 5.1.1 + JB i dużo przeróbek jak winterboard, springtomize, bitesms itp etc, za dużo by wymienić.
3g + transmisja danych włączone, w domu wyłączam 3g, załączam wifi.
Bateria wytrzymuje bez problemu po 2-2.5 dnia, choć jest już wysłużona. Średni wynik jaki zaobserwowałem jest ok. 20h w użyciu i 40h w gotowości. Czasem nawet więcej.

Więc nie mówcie, że się nie da osiągnąć takiego wyniku. Telefon ładuję kiedy bateria spada do ~20%.

#359 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 26 maja 2013 - 16:39

20h w użyciu ? Chyba tylko słuchając muzyki, Ciekawe ...

#360 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 maja 2013 - 21:15

Przez 5 lat używania iPhone'ów nigdy nie przekroczyłem 10h w użyciu.

#361 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 maja 2013 - 11:33

zaznaczyłem, że jest to średni wynik. Czasem zdarzało się po 5h w użyciu i bateria padła, a czasem ponad 20h.

#362 bravd

bravd
  • 2 postów

Napisano 27 maja 2013 - 18:47

Witam serdecznie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem iPhone 4 lub 4s (zależy mi na solidnym smartfonie, z porządną obudową i z dobrą jakością muzyki na słuchawkach, gry mnie raczej nie interesują)... i mam kilka pytań z tym związanych... Jeżeli mógłbym otrzymać na nie odpowiedzi, byłbym bardzo wdzięczny.. 1. Obecnie mam Play Fresh...chciałbym jednak zmienić telefon (iPhone byłby moim pierwszym smartfonem) i wejść w abonament z jakimś internetem...Jeżeli bym się zdecydował, to gdzie najlepiej kupić iPhone'a, z jakiego źródła? I czy kupić gdzieś przez internet czy od operatora (kupić gdzieś osobno telefon i później wejść w abonament czy kupić razem z abonamentem)? - jak się bardziej opłaca? 2. Chciałem dowiedzieć się jak ma się sprawa z baterią, jeśli chodzi o porównanie tych dwóch modeli...czy to prawda, że bateria iP4 trzyma o wiele dłużej niż iP4s? 3. Czy w iPhonie można tak jak w Androidzie zainstalować sobie ewentualnie inną klawiaturę i czy można ustawić klawiaturę alfanumeryczną ze słownikiem T9? 4. Czy w iPhonie działają raporty doręczeń wiadomości SMS? Jeżeli nie, to czy można taką funkcję jakoś zainstalować? 5. Jak ma się sprawa z "customizacją"...czy można sobie np. ustawiać własne melodie na dzwonki i SMS albo ustawiać inne "skórki" czy theme'y? 6. Czy w playerze do muzyki jest equalizer, w którym mogę sobie sam poustawiać wszystko czy tylko lista predefiniowanych ustawień? Jeżeli nie ma, to czy można taki np. skądś pobrać?

#363 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 27 maja 2013 - 19:31

Odpowiem Ci tylko na te pytania na które to odpowiedzi znam: 1. Porównywałem abonamenty z Iphonem od wszystkich polskich operatorów. I niestety nigdzie biorąc abonament z Iphonem nie jest to opłacalne. Zdecydowanie taniej wychodzi kupić Iphona z wolnego rynku niż brać wraz z abonamentem. Ja zdecydowałem się na zakup poprzez allegro, za niecałe 1300zł kupiłem 4 nowiutką w pudełku. Można i taniej ale ja chciałem z odbiorem osobistym i w moim regionie ta oferta była najbardziej atrakcyjna. DO tego abonament w Play za 19zł, umowa na rok, w tym 0,5GB internetu, po wykorzystaniu pakietu zwalnia ale nie ma dodatkowych kosztów. Pakiet 200minut dodatkowo 10zł/msc, pakiet 250SMS/MMS 5zł/msc. Pakiety w każdej chwili można deaktywować i pozostaje goły abonament 19zł. To była najtańsza opcja z internetem jaką znalazłem. 2. Nie mam porównania, moja 4 ma w chwili obecnej, po 4 cyklach ładowania, 3godz 32min w użyciu, 1 dzień 12 godz w gotowości, baterii pozostało 39%. 5. Można ustawiać dzwonki przypisane do osoby z kontaktów, to samo ze zdjęciem, zmieniać tapety. Tyle dotychczas rozgryzłem ;)

#364 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 maja 2013 - 19:46

3 i 4 - nie, to nie Android. :> 5 - jak wyżej, lecz nie można zmienić motywu ikon, etc.

#365 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maja 2013 - 23:17

6. Są tylko predefiniowane profile. W sklepie jest tyle player'ow ze z pewnoscia conajmniej jeden ma manual EQ.

#366 rottin

rottin
  • 19 postów
  • SkądDzierżoniów, Poland

Napisano 30 maja 2013 - 11:58

1. Bardziej opłacalne jest kupienie telefonu na własną ręke.
2.Tu masz porównanie iPhone'ów [url=http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_iphone/family/iphone/compare]Porównaj dane techniczne modeli iPhone'a. - Apple Store (Polska)[/url], fabrycznie bateria w ip4 powinna działać najdłużej.
4. Raportów niestety nie ma.

Co do obudowy to w iPhonie jest ona dosyć "krucha", więc jeśli chcesz żeby telefon Ci trochę posłużył to obowiązkowo folie i ostrożność. Nie zmienia to faktu, że design jest piękny i bardzo dopracowany.

#367 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 30 maja 2013 - 12:30

Co do obudowy to w iPhonie jest ona dosyć "krucha", więc jeśli chcesz żeby telefon Ci trochę posłużył to obowiązkowo folie i ostrożność. Nie zmienia to faktu, że design jest piękny i bardzo dopracowany.

Nie do końca się zgadzam z tym stwierdzeniem. Ja na swojego żadnych folii, czy tym bardziej plecków czy bumperów, nie zakładałem i zakładać nie zamierzam. Kupiłem go między innymi też dla jego wyglądu i materiałów z jakich został stworzony. Czy zauważyliście że to chyba jedyny telefon, i nie tylko zresztą telefon, który w dzisiejszych czasach został stworzony ze szkła i metalu? Grzechem według mnie byłoby to popsuć. Kupiłem go takiego nie po to aby przez cały czas dotykać plastikowej folii na ekranie, czy psuć jego piękny wygląd plastikowymi obudowami.
Używam telefonu normalnie, noszę w kieszeni, kładąc nie zastanawiam się nad tym czy się porysuje. Zdaję sobie zresztą z tego sprawę że rys nie uniknę. Ale też nie myślę o tym że za porysowanego przy ewentualnej odsprzedaży dostanę marne pieniądze. Kupiłem go dla siebie a nie dla przyszłego nabywcy. I nie to żebym się z kasą nie liczył, wręcz przeciwnie.
Zastanawiam się już nad tym, czy nie kupić drugiej sztuki, i zostawić w pudełku na przyszłość. Bo jak obecny dokona żywota to nie widzę na dzień dzisiejszy alternatywy. 5-ka w żaden sposób mnie wyglądem, a przede wszystkim wielkością nie przekonuje. A zapewne apple nie wróci już do poprzednich rozmiarów wyświetlacza, prędzej już pójdzie w drugą stronę powiększając go. I wszyscy niedługo, z braku wyboru, będziemy zmuszeni biegać z dachówkami przy uchu.
To mój pierwszy Iphone, do tej pory miałem tylko Ipoda Nano z produktów apple. I wiem już że nie chcę innego telefonu. Nie, to nie fanbojstwo czy uwielbienie dla marki. Po prostu wygląd, wymiary, wykonanie, materiały, a przede wszystkim intuicyjność obsługi i szybkość działania, to wszystko razem tworzy produkt który nie ma, dla mnie przynajmniej, na rynku konkurencji na chwilę obecną.

#368 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 30 maja 2013 - 12:31

obudowa nie jest krucha koleżanko , jeżeli iPhone Ci nie upadnie to bardzo długo można go utrzymać w idealnym stanie .

#369 rottin

rottin
  • 19 postów

Napisano 30 maja 2013 - 14:16

A mi z tą kruchością właśnie o upadki chodziło :) zdążyłam się już napatrzeć na iPhone'y z pobitymi całymi wyświetlaczami i tyłami po jednym niefortunnym upadku. Wiadomo, że tak może się stać z każdym telefonem ale poprzednio miałam samsunga galaxy mini 2, który spadał mi miliony razy, bo kompletnie o niego nie dbałam i jedyne co się z nim stało to obłupała się srebrna obramówka wyświetlacza (wg mnie teraz wygląda lepiej :D) i powstało jedno małe pęknięcie między przyciskiem, a ramką. Bo właściwie co może stać się z telefonem, który jest prawie w całości z plastiku? iPhone ze względu na materiały, z których został zrobiony i design jest bardziej narażony na pobicia i pęknięcia. Mimo wszystko ze swojej eski jestem bardzo zadowolona, a dbanie o nią traktuje jak wyzwanie (99% telefonów, które miałam zakończyło swój żywot z mojej winy) :D także w moim przypadku folie to konieczność, wolę się z tym przemęczyć, niż patrzeć na rysy i pęknięcia. A ''koleżankę'' proszę sobie odpuścić, wyrażam tylko swoje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać :)

#370 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 30 maja 2013 - 14:34

Moje stwierdzenie wobec twojej ososby nie było złośliwe , koleżanko :D Można dokupić do 4/4S jakiś bumper i tak szybko się nie zniszczy ;)

#371 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 30 maja 2013 - 16:05

Fakt, że iphone są delikatne to stereotypy wyznawców szajsunga i innych wymysłów na androidzie. Dlaczego? Iphona modeli jest 6, są bardzo popularne. Modelu szajsunga, lg czy tam htc itp jest od cholery, mniej popularnych. Przez to, że ajfonów jest cholendarnie dużo zdarza się rozbity model, głównie uszkodzonych przez małolatków którym rodzice kupili telefon, bo jest modny a oni go nie szanują. Taka prawda ;)

#372 rottin

rottin
  • 19 postów

Napisano 30 maja 2013 - 16:35

Fakt, że iphone są delikatne to stereotypy wyznawców szajsunga i innych wymysłów na androidzie.

To w końcu fakt, czy stereotyp? Nie jestem wyznawczynią ''szajsunga''. Wręcz przeciwnie, nie mogę już patrzeć, ani na telefony tej marki, ani na androida. Mimo to uważam, ze gdyby iPhone spadł mi tyle razy co samsung to mało by z niego zostało, co oznacza, że jest delikatniejszy. Każdemu się zdarza upuścić telefon bez znaczenia, czy małolat, czy rodzice kupili, czy za własną kase.

#373 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 30 maja 2013 - 18:36

Fakt w mojej wypowiedzi to właśnie ten stereotyp. Moja czwóreczka wytrzymuje na prawdę bardzo dużo, nie oszczedzam jej. W przypadku 5-tek (2 sztuki posiadam) dbam jak o oko w głowie. Jeśli potrafi się docenić ile dana rzecz jest warta i w miarę ją zabezpieczać czy nie narażać na ryzyko wtedy wszystko będzie lata śmigać ;)

#374 zerohunter

zerohunter
  • 248 postów

Napisano 30 maja 2013 - 19:26

A jak to jest z systemem, oczywiście mówię tutaj o najnowszym, nie ma przycięć i innych zawiech na ip4? A aplikacje jak chodzą, nie zależy mi na muzyce czy coś, chcę po prostu sprawny system bez problemów, od czasu do czasu coś tam w jakąś gierkę pyknąć, parę zdjęć itp, jak to jest z 4 wtedy?

#375 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 30 maja 2013 - 20:09

Moim zdaniem do twoich wymagań ideałem byłby 4S , 4 jest poprostu wolna :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych